Voorwaarden en kosten adoptie

Herplaatsing van dieren mag dan niet de oplossing zijn voor het zwerfdierenprobleem, maar wel de oplossing voor dat ene dier, die een kans krijgt op een mooi en gelukkig leven.

Hond: € 285,00 

Hond vanaf 7 jaar: € 185,00 

Hond met een handicap: € 150,00 

Kat: € 125,00 


Hoe gaat een eventuele adoptie in zín werk? 
Omdat Turkije (nog) geen lid is van de Europese Gemeenschap, is het niet zo eenvoudig om een hond of kat Turkije uit te voeren en Nederland in te voeren. De hond of kat krijgt eerst en een vaccinatie tegen rabiŽs (hondsdolheid) en na 3 maanden volgt een bloedtest. Is die goedgekeurd dan kan de hond of kat vertrekken naar zijn nieuwe bestemming. Ook krijgen ze allemaal hun jaarlijkse vaccinaties. Om er zeker van te zijn dat de dieren gezond zijn, laten wij ze ook testen op Ehrlichia, Leishmania en hartworm, ziekte van Lyme, Anaplasmosis   (met behulp van zogeheten SNAP-testen) en doen wij een algehele bloedtest om de organen te laten controleren. Alle dieren worden gechipt, gevaccineerd en ontwormt en zijn altijd gesteriliseerd/gecastreerd (tenzij jonger dan 6 a 7 maanden). 
Alle benodigde papieren worden geregeld (paspoort, titer rabiŽs, resultaten van de bloestesten).Wij willen zorgen voor een goede match tussen u en het dier. Daarom komen wij graag op huisbezoek, voordat wij definitief besluiten tot adoptie. Tijdens het bezoek bekijken wij uw woonsituatie en stellen wij u een aantal vragen, zoals:

  • Hoeveel werkt u en hoe vaak en hoe lang moet het dier alleen thuis zijn in een week?
  • Wat is uw woonsituatie? 
  • Bent u ervaren met honden/katten? Dit hoeft geen belemmering te zijn, maar kan wel een beeld   geven of een bepaald dier bij u past qua karakter en verleden.
  • Zijn er veel wandelmogelijkheden in de buurt. 
  • Etc. 
 


 

Wanneer alles zeker is en goed is doorgesproken, zullen we samen gaan kijken hoe verder. Is het dier al in Nederland of BelgiŽ, dan kunt u kennis maken en het dier ophalen bij het opvanggezin. Mocht het dier nog in het buitenland verblijven dan gaan we kijken op welke vlucht deze mee kan. Afhankelijk van de periode kan hier helaas nog wel eens wat tijd over heen gaan, omdat wij afhankelijk zijn van vluchtbegeleiders en vluchtschemaís. Niet alle maatschappijen nemen dieren mee aan boord en in bepaalde perioden wordt ook minder vaak een bepaalde luchthaven aangedaan of soms zelfs helemaal niet. Wanneer we weten wanneer het dier aankomt is het het mooiste als u het dier op komt halen op de luchthaven bij aankomst. Voor het dier is het het prettigste, daar hij/zij na een spannende en vermoeiende reis bij kan komen in zijn/haar eigen gouden mand. Ook raden wij de adoptanten absoluut aan om te komen, omdat het een zeer bijzondere ervaring is je nieuwe levensgezel in de armen te mogen sluiten bij aankomst. 

 


Indien u nog meer vragen heeft kunt u altijd contact opnemen met mailto:info@animalcareprojects.nl