SPECIALE OPROEP VOOR  JOUW AANDACHT, HULP EN DONATIES.  
 
 
 
   
 
Update december 2018 
Wij willen onze vrienden, die tot nu toe, geweldige donaties hebben overgemaakt, hartelijk bedanken. Wij en de honden zijn ontzettend blij met jullie hulp. 
 
Helaas, hebben we nog steeds geld nodig om de honden te helpen, medicatie, lab testen, vliegtickets, pensionkosten, speciaal voer, dus alsjeblieft blijf de honden steunen. 
Het zou vreselijk zijn als we geen hulp meer kunnen bieden aan de hondjes, die het zo hard nodig hebben. 
 
En kijk alsjeblieft ook nog eens naar onze honden op de adoptielijst. Er zijn zoveel leuke en lieve honden die dringend lieve baasje en een warm huisje nodig hebben.

Panty en Dark zitten nu in een pension, waar ze goede zorg krijgen. Ze krijgen speciaal voer en de juiste medicatie. Ze zien er allebei al veel beter uit en zijn vrolijk, dat is voor ons zo mooi om te zien. De dierenarts waar Panty en Dark naar toe zijn geweest, had Demodex geconstateerd, maar ze zijn allebei naar Murat (voormalig dierenarts van het asiel) gebracht en hij heeft geconstateerd, na een aantal testen, dat ze een schimmelinfectie hebben en Murat heeft de medicatie aangepast. We wachten nog op de eindresultaten van het laboratorium. 
Voor Dark zijn wij nog steeds dringend op zoek naar lieve mensen/goede opvang, die hem willen redden. Het zou ontzettend wreed zijn om hem terug naar het asiel te brengen. Omdat Dark gehecht is aan Panty willen we hem het liefst plaatsen bij een andere hond met wie hij maatjes kan worden.
 
Paku leeft nog steeds in het asiel. Ze krijgt wel medicatie, maar er zijn geen middelen/tijd om haar apart goed voer te geven. Het gaat niet veel beter met haar, zolang ze daar blijft. Ze is zo triest en down en ze heeft het erg zwaar in het asiel. Daarom zijn we nog steeds dringend op zoek naar lieve mensen/goede opvang, die haar willen redden en het een uitdaging vinden om van haar weer een mooi en gelukkig hondje te maken. 
 
Lego zit ook nog steeds in het asiel. De dierenarts waar Lego geweest is had Demodex geconstateerd. Hij is ook naar Murat geweest en na een aantal testen en de resultaten van het laboratorium bleek dat hij een milde vorm van schimmelinfectie heeft. Deze vorm is makkelijk te behandelen. Hij krijgt nu de juiste medicatie, maar ook voor hem geldt dat er geen middelen/tijd zijn om hem apart goed voer te geven. Daarom zijn we nog steeds dringend op zoek naar lieve mensen/goede opvang, die hem willen redden en het een uitdaging vinden om van hem weer een mooi en gelukkig hondje te maken. 
 
Wil jij één van bovenstaande kanjers redden, stuur ons dan snel een bericht naar mailto:info@animalcareprojects.nl 


Waarom deze speciale oproep? De reden lezen jullie hieronder. 
 
Het gaat om de adoptiehondjes Panty, Dark, Lego en Paku. Zij zijn ziek en hebben de hoop op leven opgegeven, je ziet het  in hun ogen. Op nieuwe foto’s die wij van Panty, Dark, Lego en Paku  hebben gekregen, kunnen jullie de hartverscheurende achteruitgang van deze honden zien.
 
ACP heeft besloten deze 4 honden te redden, zij hebben onze hulp hard nodig.
 • Panty heeft Demodex (een infectueuze huidziekte) en een infectie. Om de demodex te kunnen behandelen is er geld nodig voor medicatie, speciaal voer en speciale shampoo.  We zijn super blij dat Panty geadopteerd is en dat haar baasje, ook na het zien van haar nieuwe foto’s en verslechterde toestand, besloten om haar een warme mand te geven. Panty zal eerst  verder verzorgd worden in een pension in Istanbul, omdat de omstandigheden en middelen in het asiel niet toereikend zijn. Panty kan pas komen als haar situatie verbeterd is.De kosten van het pension zijn 100 euro per maand.  
 • Dark  heeft ook Demodex en een infectie. De pijn en jeuk die hij heeft, is verschrikkelijk. Ook voor de behandeling daarvan is geld nodig voor medicatie, speciaal voer en speciale shampoo.  En ook Dark zal voor een goede verzorging tijdelijk naar een pension gaan. De kosten voor het pension zijn 100 euro per maand. Als de toestand van Dark verbeterd is, kan hij niet meer terug naar het asiel. Hij is niet meer opgewassen tegen de omstandigheden van het asiel en zal opnieuw weg kwijnen. 
 • Lego heeft ook Demodex een allergische reactie op vlooien, als gevolg van grote vlooienplaag die het asiel geteisterd heeft, zoals nog nooit eerder vertoond. De jeuk en pijn die hij heeft, is verschrikkelijk. Ook hij heeft de juiste medicatie, speciaal voer en shampoo nodig. Hij moet ook naar een pension waar hij een goede behandeling kan krijgen, maar voor hem is er nog geen plek gevonden. 
 • Pakuheeft atopische dermatitis (niet besmettelijk), een huid probleem als gevolg van een zwak immuun systeem. Zij moet ook behandeld worden met medicatie, speciaal voer en speciale shampoo. De pijn en jeuk die zij moet hebben, is verschrikkelijk. Ze krabt en bijt haar huid kapot tot bloedens toe, mede als een gevolg van stress. Op dit moment wordt zij behandeld met het medicijn Apoquel (het juiste medicijn voor atopische dermatitis), maar omdat haar omgeving niet gezond is en zij niet voldoende rust en geen goed voer krijgt, verbetert haar toestand niet. Zij moet ook naar een pension waar ze een goede behandeling kan krijgen, maar voor haar is er nog geen plek gevonden.
  Voor Dark, Paku en Lego zijn wij dringend op zoek naar speciale, lieve dierenvrienden die hun willen opvangen of adopteren en geduld en tijd hebben om ze met aandacht en liefde verder te behandelen in een gezonde omgeving en waar ze de kans krijgen om weer mooie, blije hondjes te worden, zonder jeuk en pijn. En zo krijgen zij eindelijk ook een kans op de warme mand waar ze zo naar verlangen.
  We hopen dat ze voor de winter naar Nederland kunnen komen. 
   
  Ook vragen we jullie om hulp om de kosten van pensions, medicatie en goed voer te kunnen dekken. Alle kleine beetjes helpen!
   
  Banknummer: NL31INGB0006508453 ten name van Stichting Animal Care Projects te Den Haag, ovv hulp 4 honden

  Alvast heel erg bedankt! Warme groetjes, Team ACP