19 januari 2019
We kregen vandaag het trieste nieuws dat Mecnun overleden is. Mecnun was 1 van de hondjes (het bruin/witte hondje) in het pension. Hij had bloed in zijn ontlasting en wilde niet meer eten en kon ook niet meer opstaan. Het is allemaal heel erg snel gegaan. Het is een schrale troost dat hij niet in de shelter gevonden is in de sneeuw en/of modder, maar dat hij de laatste weken van zijn leventje in een huiselijke omgeving heeft doorgebracht met de juiste zorg en aandacht. Hij is niet alleen gestorven. 
 
Wij voelen ons erg verdrietig, het was een schat van een hond, helaas is de kans op een goed leven hem ontnomen.
 
Wij willen de mensen bedanken die gedoneerd hebben voor zijn verblijf in het pension en onze speciale dank gaat uit naar Aysen en Bilge die hem belangrijk gemaakt hebben, zodat hij eindelijk een stem heeft gekregen.
 
RIP lieve Mecnun, je leeft in onze harten voort. 
 
PS: Met de andere honden in het pension gaat het gelukkig goed. Dark en Panty schijnen weer.  Met Paku gaat het steeds beter en bij Lego groeit zijn haar langzaam weer terug. Zij hebben nog steeds speciale medicatie en voedsel nodig. We zijn nog steeds op zoek  naar goede opvangen want Lego en Paku kunnen absoluut niet meer terug naar het asiel. Help mee om een oplossing voor hun te vinden.
   
Januari 2019
Eind vorig jaar zijn wij begonnen met een speciale oproep voor Panty, Dark, Paku, Lego.

We hebben goed nieuws, want Paku en Lego zijn afgelopen december 2018 ook naar het pension gegaan, vergezeld met een 5e hondje, zijn naam is Mecnun. 
 
Zoals we al eerder vermeld hebben, wilden wij en onze vrienden in Istanbul deze honden heel graag helpen met speciale zorg. De honden hebben huidproblemen, die in het bosasiel niet te behandelen zijn, door een ongezonde omgeving. Hun gezondheid verslechterde per dag. Ze hadden veel pijn en jeuk. De glans was weg uit hun oogjes en ze hadden de hoop, dat ze ooit nog beter en gered zouden worden opgegeven.
 
Inmiddels zijn er meerdere  testen gedaan en nu blijkt dat Panty, Dark en Lego geen demodex hebben, maar een schimmelinfectie (niet besmettelijk) en Paku heeft atopische dermatitis (niet besmettelijk), een huid probleem als gevolg van een zwak immuun systeem. 
 
Ook bij Mecnum is een schimmelinfectie (niet besmettelijk) geconstateerd, waarvoor hij nu ook behandeld wordt.
Mecnun wordt binnenkort toegevoegd aan onze adoptielijst. 
 
We hebben nieuwe foto’s en filmpjes gekregen en het is goed te zien dat Panty en Dark al heel erg opgeknapt zijn, de glans is weer terug in hun oogjes, ze zien er goed en mooi uit en zijn helemaal opgebloeid, door de aandacht en knuffels die ze nu krijgen, goede zorg, speciaal voer, medicatie. Panty is al geadopteerd en we hebben ook geweldig nieuws voor Dark, want hij heeft een liefdevolle opvang gevonden.
Zij kunnen nu snel naar NL komen. 
 
Lego, Mecnun en Paku hebben nog meer tijd nodig om te herstellen. Ook zij bloeien helemaal op in het pension, waar ze alles krijgen wat ze nodig hebben. Deze honden hebben vele jaren in het asiel geleefd. Nu zijn zij gewend om in een huis te leven en dat vinden ze geweldig. Wij kunnen deze honden niet meer terugsturen naar het asiel, dat zou vreselijk wreed zijn. Ze zullen het niet begrijpen en zullen weer terugvallen en dan beginnen de pijn en jeuk van hun huidproblemen opnieuw. Dat kunnen we ze echt niet aandoen.  
 
Nu zijn we nog met spoed op zoek naar mensen die Paku, Lego of Mecnun willen adopteren of opvangen. Mensen die bereid zijn om, samen met ons, hun behandeling hier in NL door te zetten. De honden zullen voor altijd dankbaar en blij zijn, dat ze een mooi en liefdevol leven krijgen. 
Wil je één van deze kanjers redden, neem dan snel contact met ons op.
 
Het is echt hartverwarmend, de geweldige steun die we tot nu toe van jullie hebben ontvangen, want door jullie konden deze 5 hondjes naar een pension om weer beter te worden. Ze hebben weer zin in het leven! Dat is zo mooi om te zien. 
 
De kosten zijn  €100,- per hond, per maand. Daarnaast krijgen zij ook goed voer en medicatie.
 
We hopen met dit bericht meer dierenvrienden te bereiken die deze hondjes willen steunen, want zij hebben onze hulp hard nodig!
 
Banknummer: NL31INGB0006508453 ten name van Stichting Animal Care Projects te Den Haag, ovv hulp 5 honden

Alvast heel erg bedankt! Warme groetjes, Team ACP