DRINGENDE OPROEP VOOR DONATIES!

 

Lage Turkse lira:
Doordat de Turkse Lira zo laag staat t.o.v. de euro en de dollar, rijzen de prijzen van vliegtickets de pan uit en stijgen de kosten van de bloedtesten en de cargokosten voor de honden ook enorm.Dat slaat gaten in het toch al bescheiden budget van het bosasiel en vergt ook veel van ons budget. Ook moeten wij zelf hoge kosten voor de legale vluchten betalen. Het gaat hier om de kosten voor het inschakelen van de expediteur, het transport van de honden naar en het verblijf van de honden in het Schiphol Animal Centre, de keuring van de honden door de NVWA en de douane. Alles bij elkaar worden de kosten bij lange na niet gedekt door de adoptiegelden die wij ontvangen. 
 
Vlooienplaag in het bosasiel:
Door de grote warmte is er dit jaar een vlooienplaag geweest in Istanbul (en nog gaande), groter en hardnekkiger dan ooit tevoren.  De vlooienplaag is niet onder controle te krijgen, omdat de geijkte middelen tegen vlooien nauwelijks meer werken bij de hondjes. Zij hebben vreselijke jeuk, waardoor ook wonden ontstaan en infecties. Betere, vaak duurdere medicijnen zijn nodig. 
 
Meer honden in het asiel:
Ook is het aantal honden in het bosasiel toegenomen. De mensen die het asiel in januari dit jaar hebben overgenomen doen vreselijk hun best maar raken overspoeld door de vele honden die door mensen worden gebracht. Ook worden door hen in de afgelegen bossen veel honden gevonden, die daar zijn gedumpt en daar verblijven zonder voedsel en water, vaak helemaal alleen en doodsbang, Deze hondjes nemen zij mee naar het bosasiel. 
 
Dit zorgt er helaas voor dat er soms niet genoeg geld is voor de medische verzorging van de hondjes. 
 
De honden mogen van dit alles niet de dupe worden, want zij willen zo graag bij lieve mensen thuis horen, waar ze de liefde knuffels en goede zorg krijgen, waar ze zo naar hunkeren.
 
Wat meer financiële armslag zou erg welkom zijn.
 
Helpen jullie mee!? Alle kleine beetjes helpen!
Banknummer: NL31INGB0006508453 ten name van Stichting Animal Care Projects te Den Haag, ovv donatie asiel.
 
Alvast hartelijk bedankt voor jullie steun!