Afbeelding invoegen 
 
LANA ZOEKT EEN LIEFDEVOL BAASJE
 
29 januari 2018
Lana is op zoek naar een liefdevol baasje die geen kinderen en katten heeft. Lana woont in Den Haag. Heeft Lana jouw hart veroverd en je schrikt niet terug vanwege haar rugzakje dan kunnen we snel een afspraak maken zodat je haar kan leren kennen. Zij verdient een tweede kans. Mail ons naar mailto:info@animalcareprojects.nl
 
Dit is haar verhaal.
Lana is 3 jaar oud en is een ontzettend lieve, trouwe hond met een gebruiksaanwijzing.
Wij hebben haar als 5 maanden oude pup uit het asiel in Nederland gehaald, oorspronkelijk komt zij uit Spanje.
Lana heeft heel veel energie en geniet enorm van lange wandelingen, anderhalf uur is doorgaans niet genoeg. Ook is zij erg speels, alleen weet ze soms niet zo goed hoe ze haar enthousiasme moet uiten, waarschijnlijk doordat zij minder goed gesocialiseerd is als pup. Lana is dan ook terughoudend naar andere honden, maar met honden die op haar 'golflengte' zitten (veelal buitenlandse honden lijkt het) zal ze als een dolle spelen en rennen.

Lana is een erg leergierige, enthousiaste hond en erg gericht op haar baasjes. Tijdens wandelingen gaat zij haar gang, maar houdt haar baasjes nauwlettend in de gaten en blijft in de buurt. Lana loopt goed aan de lijn mee, heeft de neiging om te trekken maar laat zich goed corrigeren en herstelt snel. Van andere honden houdt zij afstand, tenzij deze bekend zijn.
Ze mijdt grote groepen honden, hier gaat zij met een boog om heen. 
Omdat zij zelf wat nerveus is, kan zij angstige, nerveuze honden proberen te domineren, zij lijkt dan haar kans schoon te zien om de baas te spelen. 

In huis is zij rustig en ligt zij vaak op haar mat. Wel is zij waaks en duldt zij niet zomaar vreemden in huis (met name mannen). Honden die 'zomaar' haar territorium binnenkomen accepteert zij niet zonder meer, in die zin dat ze zal proberen te laten zien dat ze de baas is. Ontmoetingen buitenshuis gaan tot nu toe altijd goed, ook als de honden daarna samen het huis in gaan. Met honden die zij kent, zal zij gaan spelen. Lana loopt momenteel twee keer per week met een uitlaatservice mee (sinds twee jaar), in de eerste instantie om te kunnen wennen aan andere honden, maar ondertussen geniet zij zo erg van de wandelingen dat ze puur om die reden mee gaat.

Lana kan goed alleen zijn en vindt het geen probleem om mee te gaan in de auto.

Lana reageert als een echte hond als het op katten aan komt, d.w.z. veel kabaal, blaffen en janken. In huis is zij nog nooit met katten in aanraking gekomen.

Kinderen worden door Lana over het algemeen genegeerd. Aaien ondergaat zij, maar niet met plezier. Dit geldt voor zowel bekende als onbekende kinderen. Lana houdt niet van de drukte, lawaai en onrust die met kinderen gepaard gaan. Zij lijkt dan ook niet goed geschikt te zijn als gezinshond.

Lana gaat gepaard met een kostenplaatje vanwege allergie voor hooimijt, boompollen, vlooien, huisstofmijt, copramijt, meelmijt, farinaemijt en malassezia. Zij krijgt hiervoor medicatie, te weten Apoquel 16 mg tabletten (dosering, 2 x per dag een half tablet). De kosten voor 30 pillen bedragen 93 euro. Ook krijgt zij dieetvoeding vanwege haar allergie, namelijk Sanimed Atopy Sensitive (droge brokken en eventueel worst).
Als de kosten verband houdende met haar allergie een obstakel zijn voor ge´nteresseerden om haar een tweede kans te geven, dan willen wij hierover graag in overleg om tot een oplossing te komen. Wij gunnen haar namelijk die tweede kans!

Lana is gesteriliseerd,  gechipt, in 2017 gevaccineerd en in het bezit van een paspoort.
 
Helaas blijkt zij na veranderde gezinsomstandigheden (de komst van een baby in huis) meer sturing en aandacht nodig te hebben dan dat wij haar nu kunnen geven. Lana is een hond die niet goed gedijt bij onrust en drukte. Het gezinsleven met een jong kind lijkt haar dan ook niet gelukkig te maken. 
 
Haar waaksheid is toegenomen sinds de komst van de baby en zij heeft de neiging om personen (voornamelijk mannen) die in haar ogen niet 'passen' in de situatie (de man in een bos zonder hond, de monteur in het portiek die er niet woont, de postbezorger die een pakket aan de deur brengt) te willen verjagen. Recent heeft zij iemand gebeten (een monteur die de deur aan het repareren was.). Gelukkig is dit goed afgelopen (monteur oké, hond oké), maar dit was voor ons het moment om te beslissen dat zij beter af is in een rustigere omgeving waar er meer tijd en aandacht voor haar is. De momenten waarop zij dit gedrag vertoont zijn verklaarbaar (vreemd persoon op haar terrein), maar haar reactie daarop verdient aandacht en sturing en dat kunnen wij haar nu niet voldoende geven. 

Met pijn in ons hart zijn wij dan ook op zoek naar een nieuwe huisje voor onze hond. Het liefste eentje zonder (jonge) kinderen. En een baasje met ervaring met honden met een gebruiksaanwijzing is een pre. Wij zijn er van overtuigd dat Lana met de juiste sturing en aandacht een geweldige hond is en gunnen haar die tweede kans!
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen