28 november 2014
We hebben super goed nieuws over Mambo. Deze grote, mooie en lieve jongen is geadopteerd! Hij gaat het fantastisch krijgen bij zijn nieuwe baasje. We zijn ontzettend blij dat hij nu definitief zijn eigen gouden mandje gevonden heeft. Wederom willen we de opvang hartelijk bedanken voor de goede zorgen, liefde, aandacht en de vele knuffels die ze Mambo gegeven hebben. Zij zijn onze reddende engelen geweest, want we zochten voor hem met spoed een opvang. Ze hebben hem zoveel geleerd en dat is echt top!!! Dank jullie wel!

 

 

 
Mambo is geadopteerd!!
(voorheen Fistik)
 
Herkomst: Istanbul
Leeftijd: geschat ong. 9 maanden
Geslacht: Reu
Gecastreerd: Nee
Kan alleen thuis zijn: Ja
Kan bij andere honden: Ja
Inentingen/rabiës inenting:
Gechipt: Ja
 
 
11 augustus 2014
Met Mambo gaat het prima, hij luistert goed.
 
Het is heel erg triest want Mambo heeft waarschijnlijk een trauma opgelopen wat veroorzaakt is door een man(nen), want hij is nog steeds niet te vertrouwen met vreemde mannen. Het is daarom moeilijk om hem los te laten lopen, want hij kan achter vreemde mannen aangaan op een onvriendelijke manier. Dit heeft veel geduld en goede begeleiding nodig.  
Op de dijk in de buurt is loslopen geen probleem, daar lopen ook mannen natuurlijk, maar die hebben meestal een hond bij zich en dan heeft Mambo alleen maar oog voor de hond of voor het 'lekkers' dat hij van de man krijgt.   Mambo is een vreselijk lieve speelse hond, hij kan het goed vinden met zijn soortgenoten. Hij is al dikke maatjes met de familie hond Bailey. Hij heeft wel veel beweging en discipline nodig,  Mambo is geen hond voor een gezin met kinderen, want die vindt hij (als ze druk zijn) ook maar niks. Met katten die hij kent gaat het goed, maar vreemde katten gaat hij achteraan, dan luistert hij dus ook niet als hij los is.  Als hij aan de riem loopt dan is hij wel te corrigeren.    
Mambo en Bailey spelen graag gezellig samen. Mambo is ook gek op zijn speeltjes!   Mambo is nog niet gecastreerd, maar dat gaat binnenkort gebeuren.  
Heb je interesse in deze lieverd en ervaring om hem goed te begeleiden ivm zijn trauma, mail ons dan naar mailto:info@animalcareprojects.nl 
 
Mambo verblijft in Nederland, dus een bezoek is zo te regelen.   
 
 
 
 
 
 
 
 
10 juni 2014
Fistik uit Istanbul is half mei aangekomen samen met zijn opvangmoeder Filiz in Nederland. Hij heet nu Mambo! Mambo heeft veel meegemaakt in zijn korte leventje en in overleg met Filiz hebben we besloten dat hij eerst maar eens helemaal tot rust moest komen en gelukkig kon hij bij Jolanda en Shaun terecht. Zij wilden hem heel graag opvangen en hem die rust geven. Wij hebben hem bij zijn familie opgehaald en we kregen een warm ontvangst en cadeautjes mee. Ze vonden het moeilijk om afscheid van hem te nemen, maar we houden ze natuurlijk op de hoogte hoe het met gaat. Ook moet Mambo nog gecastreerd worden en dat zal, als hij eenmaal gewend is, ook gebeuren. Het gaat hartstikke goed met Mambo en ook met Bailey en de katten heeft hij geen problemen. Hij is een mooie, lieve en speelse hond, een beetje afwachtend naar mensen toe. Maar dat is helemaal niet erg. Als hij weet dat het goed is, dan komt hij naar je toe voor aandacht en knuffels. Hij kan bij andere honden en katten. Meer foto's van Mambo kun je bekijken op Fotogallery album Mambo!


 

 

 

5 mei 2014
We hebben een filmpje ontvangen van Fistik. Hij zit op dit moment nog in de opvang in Istanbul, maar komt   14 mei met Filiz (zijn opvangmoeder) naar Nederland. Op het filmpje is goed te zien dat hij een heerlijke lieve hond is. Ook is goed te zien dat zijn achterpoot goed genezen is en hij kan er weer prima op lopen. Hij heeft zijn laatste check gehad door de dierenarts en hij is een gezonde jonge hond geworden. Ben je verliefd geworden op Fistik, neem dan snel contact met ons op en je kan hem vanaf 14 mei bezoeken. 

5 april 2014
We zijn hard op zoek naar een plekje voor deze jonge, lieve reu, Fistik van ongeveer 4 maanden oud. Fistik is op straat gevonden in Turkije en naar een asiel gebracht, hij heeft daar een moeilijke tijd gehad. Hij had een botbreuk aan zijn linker achterpoot met een open wond. Hij heeft deze breuk in asiel gekregen. Vanwege infectiegevaar is er een pleeggezin voor hem gezocht door een dierenwelzijn organisatie. Hij is gelukkig daar aan nu geopereerd en zijn de pinnen er net uitgehaald. Nu kan hij daar weer rustig van bijkomen en herstellen. Fistik heeft vervolgens bij een gastouder gewoond, die contact met ons heeft opgenomen. Deze dame moet weer verhuizen naar Nederland en kan Fistik niet langer opvangen. Fistik moest weer terug naar het asiel, maar gelukkig kregen we vandaag bericht van Filiz (zijn gastouder) dat er een ander opvang adres is gevonden. Daar zijn we erg blij om, want het zou voor hem heel erg moeilijk geweest zijn om weer terug te moeten naar het asiel. Filiz wil er alles aan doen om hem naar Nederland te halen, zoals de plannen nu zijn gaat zij hem in mei (als de papieren rond zijn) ophalen in Turkije. Het zou enorm helpen als we een plekje voor hem vinden voor die tijd, zodat we hem met zekerheid in Nederland kunnen begroeten. Fistik kan goed overweg met de katten in het huis van Filiz en naar verwachting ook met andere honden. Filiz geeft aan Fistik te kunnen helpen met de kennismaking met andere honden, ze hebben in Nederland ook een hond waarmee hij tijdelijk samen komt te wonen. Wel is Fistik nog wat schuw en verlegen, maar wel een 'schat van een beest', mak en aanhankelijk. We hopen dus op een plekje waar hij rustig mag wennen en weer het vertrouwen terug kan krijgen dat er goede mensen zijn voor hem. We zijn dus op zoek naar lieve baasjes die  veel liefde, aandacht geduld en tijd in hem willen steken. Hij heeft het zo verdiend, na alle ellende die hij al heeft meegemaakt in zijn jonge leventjes. In mei komt hij dus naar alle waarschijnlijkheid naar Nederland zodat het ook mogelijk is kennis met hem te maken. Graag vernemen wij eventuele interesse voor die tijd zodat we zijn kansen kunnen inschatten. Interesse in Fistik? Neem dan contact op met info@animalcareprojects.nl