Saar (Spoed!)
 
Herkomst: SHKD Bosasiel Istanbul
Leeftijd: geschat ong. 1 jaar
Ras: Kruising
Geslacht: Teef
Gesteriliseerd: Ja
Kan alleen thuis zijn: Moet worden opgebouwd.
Kan bij katten: onbekend
Kan bij andere honden: Ja
Inentingen/rabiës inenting: Ja
Gechipt: Ja 
 
30 juli 2014
Saar verblijft nog in het SHKD bosasiel in Istanbul.

30 juli 2014
Fijn nieuws voor Saar. Zij heeft de goudkorrels implantatie in haar heupen goed doorstaan. We hopen dat ze snel zal herstellen en dat haar situatie stabiel zal blijven, zodat ze nog lang een mooi leven kan leiden. Ook hopen we dat ze snel haar eigen plekje vindt. We kunnen ons voorstellen dat dit niet zo makkelijk zal gaan, maar we hopen op een wonder, want ze is zo'n lieverd en ze verdient een kans.

De adoptie van Saar is helaas niet doorgegaan. Saar blijkt HD te hebben. We hebben met Murat en specialisten in Nederland gesproken of Saar nog geopereerd kon worden. Ze konden geen garantie geven dat Saar er veel op vooruit zou gaan en het is een zware en dure operatie en ze zal een hele tijd nodig hebben om te revalideren. Nu hebben we, samen met Bilge en Murat besloten dat Murat goudkorrels implantatie doet in de acupunctuurpunten in haar heupen. Deze behandeling geeft pijnverlichting en stabiliteit. Er is in Nederland maar één kliniek die deze behandeling uitvoert. In Duitsland, België zijn ze meer bekend met deze behandeling. Er worden goede resultaten mee geboekt. Wil je hier meer over weten dan kan dit op de volgende link: https://https://www.holistischdierenarts.nl/goudkorrels-implanteren/

We hebben tijdens ons bezoek haar ontmoet en geknuffeld. Saar is een ontzettend lieve, aanhankelijke hond met een zacht karakter. Ze heeft zo'n mooie uitstraling! Een geweldig maatje voor het leven. Het is dan ook vreselijk triest dat Saar HD heeft. We begrijpen dat haar kans om geadopteerd te worden hierdoor kleiner wordt, maar we hopen op een wonder dat er toch mensen zijn die haar willen redden, een mooie toekomst willen geven, ervaring hebben en haar goed willen begeleiden. 

Door de dreigende sluiting van het asiel loopt ze gevaar en dat mag niet gebeuren.

Wil jij haar reddende engel zijn, neem dan snel contact met ons op mailto:info@animalcareprojects.nl 
5 mei 2014
We hebben een leuk filmpje ontvangen van Saar en Boris , heerlijk spelend met elkaar. Ze zijn zo blij met een beetje aandacht en dat is ook goed te zien. Wat een heerlijke en mooie hond is Saar. Zo'n hond moet toch snel geadopteerd kunnen worden. Zij is een maatje voor het leven! 
Wil je deze lieve hond het leven geven waar zij van droomt, neem dan snel contact met ons op.

12 januari 2014
Saar, ongeveer 1 jaar oud, is met de andere jonkies uit een gemeentelijk asiel naar het SHKD bosasiel gekomen, omdat ze nog te jong waren om op straat teruggeplaatst te worden. In het gemeentelijk asiel  wachten ze totdat de hondjes ouder en gesteriliseerd/gecastreerd zijn en zetten de honden dan weer op straat. Deze jonge hondjes kennen het leven op straat niet en zijn nu gewend aan de veiligheid en het leven in het asiel. De mensen van het SHKD asiel willen ze niet meer terug op straat zetten, omdat ze weten dat ze geen kansen hebben om te overleven! We proberen met z’n allen te helpen om deze prachtige honden zo snel mogelijk te herplaatsen, zodat ze een gouden toekomst kunnen krijgen in plaats van een treurig leven in de straten van Istanbul. Ze vervelen zich in het asiel en het zal niet lang meer duren of ze zullen hun vrolijkheid verliezen en zich in hun lot schikken dat ze hun verdere leven in het asiel moeten blijven. Dat kunnen we niet laten gebeuren!! Net zoals andere jonge honden, moet deze hondjes nog alles leren en dat gaat geduld en tijd kosten. Het is dan ook leuk om met deze hondjes op een cursus te gaan. Ze zijn allemaal geweldige, lieve hondjes, die op zoek zijn naar de juiste baasjes, een eigen huisje waar ze voor altijd mogen blijven, liefde, aandacht, knuffels, lange wandelingen maken, spelen en lekker eten!! Saar is inmiddels gesteriliseerd Ben je verliefd geworden op Saar, neem dan snel contact met ons op
mailto:info@animalcareprojects.nl