SINBAD IS DRINGEND OP ZOEK NAAR ZIJN EIGEN HUISJE OF EEN ANDERE NOODOPVANG
 
24 mei 2022
Sinbad zit in de opvang in Nieuwe Niedorp. Sinbad is reu van 4 jaar, schofthoogte 60 cm.
 
Sinbad is DRINGEND op zoek naar zijn eigen huisje. We zijn op dit moment ook MET SPOED op zoek naar een andere noodopvang, omdat  het nu echt gebleken is dat hij met teveel honden zit waardoor hij de signalen verkeerd inschat. Voor hem zijn er teveel prikkels en hij weet niet goed hoe hij daarmee moet omgaan.  Omdat de huidige situatie niet goed voor hem is, heeft de huidige opvang gevraagd om met spoed een opvang te gaan vinden voor Sinbad.
 
Sinbad lijkt stoer aan de buitenkant, maar in wezen is Sinbad nog een onzekere hond die een baas zoekt die met deze combinatie om kan gaan. Sinbad heeft het zwaar gehad in het asiel in Turkije. De andere honden daar hebben het hem moeilijk gemaakt. Hij moet nog leren dan hij op zijn baas kan vertrouwen en niet meer alles zelf hoeft op te lossen waardoor hij zich bedreigd kan voelen. Anders zal Sinbad gaan proberen te claimen en zwakkere leden in een roedel proberen te controleren en te corrigeren.
 
Zijn binnenkant is heel anders. Hij is lief, niet agressief, aanhankelijk, vriendelijk, leergierig en speels.Hij vindt het wel leuk om met andere honden te spelen en ook met zijn speeltjes, hij houdt van aandacht.  
 
Sinbad is een lieve knuffelaar, die de hondentaal heel goed kent. Hij is echt een huishond. 
Sinbad heeft goede structuur nodig. 
 
Omdat Sinbad zijn vertrouwen in de baas en  zijn zelfvertrouwen nog moeten groeien, is het  beter voor hem dat hij niet bij een andere hond geplaatst wordt. Mits zijn nieuwe baasje een zelfverzekerde hond heeft, dan kan hij daar wel bij geplaatst worden. En ook niet bij kinderen, bij katten en kleine huisdieren. 
 
Sinbad kan een paar uurtjes alleen zijn, maar hij vindt het niet zo leuk. Hij wil liever met zijn baasje mee als het kan.  
Sinbad is zindelijk en loopt goed mee aan de lijn.              
 
Verder is Sinbad is een super leuke hond, een maatje voor het leven. 
 
Hij zoekt een ervaren baasje die consequent en duidelijk is,  maar ook begripvol naar hem toe is. Een baasje die rustig reageert naar hem toe. Iemand die de hondentaal goed kent en de signalen goed kan lezen (Turid Rugaas). Een  baasje die in een rustige omgeving woont, in een huis met een omheinde tuin, en die veel leuke wandelingen met hem gaat maken en dingen met hem onderneemt zodat hij zijn energie kwijt kan en zijn vertrouwen kan groeien. 
 
Wil je hem adopteren of wil je Sinbad helpen door hem op te vangen, mail ons dan snel naar mailto:info@animalcareprojects.nl
Voor meer foto's en video's klik op zijn pagina Sinbad