NIEUWS OVER SLUITING SHKD BOSASIEL IN ISTANBUL! 
 
 
Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen 
 
Update: november 2017
 
Een tijd geleden hebben wij jullie ge´nformeerd over de sluiting van het SHKD bosasiel in Istanbul. Mensen van het asiel hebben een overleg gehad bij het Ministerie van Landbouw in Ankara en hebben daar het verzoek op tafel gelegd om nog 2 jaar langer open te blijven en zo meer tijd te krijgen om de honden te herplaatsen. Het ministerie reageerde niet meteen negatief op dit verzoek, maar heeft tot nu toe verder helaas nog niets van zich laten horen. De situatie bleef daardoor nog steeds zeer onzeker.
 
Wachtend op bericht van het ministerie, kwam het onheil onverwacht van een andere kant. De hoofdsponsor van het bosasiel heeft aangegeven vanaf 1 januari 2018 niet meer de middelen te hebben om het asiel financieel te kunnen steunen. Dit betekent dat er geen medewerkers meer in het asiel zullen zijn voor het verzorgen van de honden, ook geen nachtwaker. We zijn allemaal erg geschrokken van dit onverwachte nieuws!
Desondanks zijn we de hoofdsponsor erg dankbaar dat hij het asiel zo vele jaren gesteund heeft.
 
Het idee zou zijn dat de honden die niet snel herplaatst of helemaal niet herplaatst kunnen worden (denk aan de gehandicapte, oudere of te schuwe honden) in het asiel blijven, verzorgd door slechts die ene medewerker, en dat alle herplaatsbare honden naar RoemeniŰ gaan, waar de hoofdsponsor een 2e asiel onderhoudt. De hondjes zouden dan van daar uit herplaatst worden.
 
Onze vrienden in Istanbul en wij vinden het geen goed idee dat de herplaatsbare honden naar RoemeniŰ gaan. Dit betekent dat we nog 3 maanden de tijd hebben om voor de honden lieve baasjes en een goed huisje te vinden. Een mission impossible!
 
We willen heel graag dat alle honden in de hun vertrouwde omgeving van het bosasiel kunnen blijven, totdat het Ministerie alsnog het hele asiel gaat sluiten. Veel honden krijgen nu extra training, aandacht en zorg.
 
Het moge duidelijk zijn, dat adoptie of opvang van onze hondjes urgenter is dan ooit. Hoe meer honden het bosasiel vˇˇr 1 januari 2018 kunnen verlaten, hoe beter. Hebt u een klik met één van onze hondjes en wilt u ze een warm en veilig thuis geven of in de opvang nemen? Nu is de tijd om een hond uit het bosasiel te redden, aarzel niet, laat het ons weten! 
 
Ook willen we meer tijd en armslag krijgen om de dromen van de honden uit te laten komen. Graag willen wij het asiel langer dan tot 1 januari 2018 fatsoenlijk draaiende houden of tenminste nog het salaris voor één medewerker betalen. Dat kost veel geld, al is het maar voor een paar extra maanden. Wil je ons financieel helpen, dan kan je een bijdrage storten op banknummer NL31INGB0006508453 ten name van Stichting Animal Care Projects te Den Haag, ovv hulp bosasiel. Iedere bijdrage is welkom en wordt zeer gewaardeerd! 
 
Laat de honden alsjeblieft niet in de steek en red vandaag nog een hondje uit het SHKD bosasiel! Ze zullen je voor eeuwig dankbaar zijn en je krijgt er zoveel voor terug!
 
Op Honden ter adoptie kan je al onze geweldige adoptie honden vinden!
 
Alvast hartelijk bedankt voor jullie steun!

 
Warme groetjes, Team ACP