4 maart 2023
We kregen het trieste nieuws dat Teddy (voorheen Ozgul) is overleden. Teddy werd eind 2015 geadopteerd door lieve baasjes. Teddy moest van ver komen, maar het is haar gelukt om weer vertrouwen in de mensen te hervinden. Teddy was echt op. Teddy heeft een goed en mooi leven gehad bij haar baasjes en de andere hond Bobby. Haar baasjes zullen haar ontzettend missen. Ze was zo'n speciaal hondje.
 
We wensen haar baasjes en Bobby heel veel sterkte toe met het verlies van Teddy, een kanjer.
 
R.I.P. Lieve Teddy, we zullen je nooit vergeten en je hebt een plekje in onze harten.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
4 maart 2023
Onze vrienden Cees en Hilje van ACP, hebben vorige week met pijn in hun hart afscheid moeten nemen van hun kanjer Inci: 
 
"Ga gerust lief meisje. Dankjewel dat je in ons leven kwam. Gisteren heeft je dood ons fysiek gescheiden, maar onze liefde en verbintenis is voor eeuwig. Het ga je goed lieve schat. We houden zielsveel van je. Dankjewel voor alles. Voor altijd in ons hart "untill we meet again” 😥❤ 
 
Inci leefde al lang samen met Ollie in het bosasiel. Eerst werd Ollie gered en geadopteerd door Cees en Hilje. Kort daarna volgde Inci en de 2 maatjes werden weer herenigd.
Inci was een lieve hond en ze heeft erg genoten van haar leventje bij haar baasjes en Ollie.
Wij hebben mooie herinneringen aan haar. Met z’n allen op vakantie + alle honden. Ze vond het heerlijk om met de roedel te wandelen en tot op het laatst heeft ze nog gespeeld met de jonkies. Ze liet zich niet kennen, typisch Inci. Het was ongelofelijk hoeveel levenskracht ze had. Zij is 13 jaar geworden. 
 
Inci is er niet meer en dat doet pijn en het verdriet en gemis is groot bij haar baasjes en Ollie. Ze was altijd aanwezig en het is nu stil in huis.   
 
Lieve Cees, Hilje en Ollie, heel veel sterkte met het verlies van jullie kanjer. 
 
R.I.P. lieve Inci, wij zullen je nooit vergeten en je hebt een plekje in onze harten.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
25 februari 2023
Inmiddels zijn de super lieve Dost en Ilkay aangekomen. Dost (zij heet nu Do) zit in de opvang in Katwijk aan Zee. De mooie Do is nog op zoek naar haar eigen huisje.
Ilkay (ze heet nu Noe-Noe) is geadopteerd door geweldige baasjes die al eerder Bo, Fanta en Yuna uit het bosasiel geadopteerd hebben.
Noe-Noe gaat een heel goed leven krijgen met veel liefde, aandacht en zorg. We zijn ontzettend blij dat Do en Noe-Noe eindelijk het asiel hebben verlaten.
 
Afbeelding invoegen               Afbeelding invoegen 
 
Afbeelding invoegen                            Afbeelding invoegen 
 
22 februari 2023
Het was vandaag een mooie en speciale dag voor Sinbad. Hij heeft er heel lang op moeten wachten, maar hij heeft nu eindelijk zijn forever home gevonden. Zijn nieuwe baasjes zagen hem op tv in het programma Goedemorgen NL afgelopen 14 feb 2023 en hadden meteen een klik met hem. Nadat ze veel moeite hebben gedaan om te achterhalen waar hij precies zat, hebben ze contact opgenomen. Heel bijzonder!
We zijn op huisbezoek geweest en het was de perfecte plek voor Sinbad. Vandaag zijn ze hem op komen halen en hij wilde graag met ze mee naar huis. Wij waren er bij en dat was superleuk!

Wij hebben ons veel zorgen gemaakt over Sinbad, omdat hij maar niet geadopteerd werd. Gelukkig zijn deze zorgen nu voorbij en hebben ze plaatsgemaakt voor blijdschap.
Wij willen zijn opvangmoeder en alle mensen van Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard heel erg bedanken voor alles wat ze voor deze kanjer gedaan hebben.
Wij zijn super blij voor hem! Sinbad gaat een mooi en liefdevol leven tegemoet en dat heeft hij dik verdiend!
Wij wilden allemaal het allerbeste voor hem en dat heeft hij vandaag gekregen. SUPER!!
 
Afbeelding invoegen 
 
12 februari 2023
Stichting ActieZwerfhonden is aangekomen in het aardbevingsgebied in Turkije.
Vijf veterinaire teams bestaande uit dierenartsen en paraveterinairen uit heel Turkije zijn onderweg naar acht steden in het getroffen gebied. 
 
Wij hebben €1.500,- overgemaakt voor de dieren die zijn getroffen in het rampgebied in Turkije. Onze vriend en dierenarts Murat is bezig met de coördinatie van de teams. Heel veel respect voor de teams dierenartsen, die naar het rampgebied afgereisd zijn. Zij bieden hulp en zorgen dat de dieren gered, verzorgd worden en veilig zijn. Deze helden hebben ook jouw hulp nodig. Dus wil je graag helpen, dan kan dit door een donatie over te maken. Alsjeblieft, laat de dieren niet in de steek. Alvast heel erg bedankt!
 
Voor meer nieuws, updates, foto's en filmpjes over de reddingsacties in het rampengebied in Turkije, ga je naar Stichting ActieZwerfhonden: 

Afbeelding invoegen

28 januari 2023
We zijn op en neer gevlogen naar Istanbul om reisboxen terug te brengen. Ook hebben wij gelijk een donatie aan onze vrienden kunnen geven voor de hondjes in het bosasiel. Ze waren er heel erg blij mee, want ze hebben de centjes hard nodig. Ze willen dan ook iedereen, die gedoneerd heeft heel hartelijk bedanken.
Op de terugweg hebben we Peynir en Yetis meegenomen. Beide hondjes zijn geadopteerd door hele leuke mensen. Ze hebben het goed getroffen en het gaat goed met ze. Super om te horen!
We zijn blij dat ze het asiel hebben verlaten. Nu kunnen ze van hun mooie leventje gaan genieten.
Het waren 2 lange dagen, maar het was zeer de moeite waard, want er zijn weer 2 lieve hondjes gered. En daar doen we het voor! 
 
Afbeelding invoegen                                Afbeelding invoegen    
   
Afbeelding invoegen                                 Afbeelding invoegen         
 
22 januari 2023
Afgelopen vrijdag is Cuore (hij heet nu Max) naar zijn eigen huisje gegaan. Hij is geadopteerd door leuke mensen die al eerder een hond (Becky) uit het bosasiel hebben geadopteerd. We zijn blij dat Max eindelijk het asiel heeft kunnen verlaten en dat hij nu een goed leven gaat krijgen met veel liefde, zorg en aandacht.
 
Afbeelding invoegen             Afbeelding invoegen
 
22 januari 2023
Afgelopen vrijdag is Sky naar haar eigen huisje vertrokken. Ze is geadopteerd door een heel leuk gezin met nog 3 andere herders. Sky heeft het  echt getroffen met haar baasje die haar geweldig vinden en haar leeftijd van ca. 10 jaar totaal geen probleem vinden.  Ze gaat nu een goede toekomst tegemoet. We zijn de opvang dankbaar dat ze Sky heeft willen opvangen. Sky haar droom is uitgekomen. Ze is eindelijk thuis.
 
   Afbeelding invoegen
 
14 januari 2023
We kregen het trieste nieuws dat Nico (voorheen Dominik) overleden is. Hij was de afgelopen tijd hard achteruit gegaan, hij gaf aan dat hij pijn had en was in een korte tijd kilo's afgevallen. Het besluit om hem in te laten slapen viel zijn baasjes erg zwaar, maar het belang van Nico moest voorgaan. Hij is vredig thuis ingeslapen. Nico werd in 2015 geadopteerd en heeft nog vele mooie jaren gekend, met veel liefde en aandacht. Zijn baasjes en Prof (hij komt ook uit het bosasiel) missen hem heel erg.
 
We wensen zijn baasjes heel veel sterkte toe met het grote verlies van deze kanjer. We bedanken zijn baasjes dat ze hem een kans hebben gegeven.
 
R.I.P lieve Nico, wij zullen je nooit vergeten en je hebt een plekje in onze harten.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
12 januari 2023
Goed nieuws voor Köri.  Zij heeft het getroffen want haar opvangmoeder heeft haar zelf geadopteerd. Ze heeft een enorme klik met haar en ze is een geweldige hond. We zijn ontzettend blij voor Köri en we zijn haar baasje dankbaar dat ze haar een kans heeft gegeven

 Afbeelding invoegen
 
10 januari 2023
HELP! SINBAD HEEFT EEN THUIS NODIG, HELP!  
Onze langzitter Sinbad (reutje, ong. 4,5 jaar, schofthoogte ca. 60cm) is DRINGEND op zoek naar zijn FOREVER HOME of een andere OPVANG (neem je Sinbad in de opvang dan krijg je een vergoeding van 50 euro per maand).De opvang waar hij nu zit, had al aangegeven dat zij Sinbad kon opvangen voor een aantal maanden en die zijn inmiddels verstreken. Door haar werkdrukte kan zij Sinbad niet meer geven wat hij nodig heeft. 
Sinbad heeft veel geleerd bij zijn opvangmoeder en daar zijn we haar dankbaar voor. Hij is klaar voor adoptie. 
 
We hadden eigenlijk verwacht dat Sinbad inmiddels geplaatst zou zijn, maar helaas wordt hij niet gezien, wat wij niet kunnen begrijpen. 
 
Sinbad is een leuke lieve energieke hond, die elke dag een goeie wandeling nodig heeft, dus we zoeken voor hem sportieve, actieve en ervaren mensen die heerlijk met hem in de natuur gaan wandelen waar hij zijn energie kwijt kan. Mensen die veel thuis zijn en in een rustige omgeving wonen met een tuin. 
 
WIE HELPT SINBAD AAN ZIJN FOREVER HOME? Neem contact op via mailto:info@animalcareprojects.nl  
 
Afbeelding invoegen 
 
 
8 januari 2023

Wij kregen triest nieuws van de baasjes van Bo (voorheen Bordo). Ze hebben hem met pijn in hun hart in moeten laten inslapen. Bordo heeft het jaren erg zwaar gehad in het asiel. Maar toen gebeurde er een wonder en hij werd in 2020 geadopteerd. Toen hij naar NL kwam, was hij erg angstig en vond alles eng. Hij en zijn baasjes hadden een zeer speciale, sterke band. De perfecte match!! Ze vertrouwden elkaar en het was zo mooi om te zien, dat door liefde, knuffels en geduld Bo opbloeide en uitgroeide tot een prachtige, geweldige, gelukkige en zelfverzekerde hond. Hij heeft nog hele mooie jaren gehad, samen met zijn hondenvriendinnetjes Fanta en Yuna (ook geadopteerd uit het bosasiel). Fanta, Yuna en hun baasjes missen hem vreselijk.

Wij wensen zijn baasje heel veel sterkte met het grote verlies van deze kanjer. Heel erg bedankt voor alles wat je voor hem gedaan hebt. Bo was speciaal en een super lieve hond.

R.I.P lieve Bo, wij zullen je nooit vergeten en je hebt een plekje in onze harten.

Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen

5 januari 2023
We kregen het trieste nieuws dat June is overleden. June werd in 2017 geadopteerd. June was nog zo energiek ondanks haar 3 poten en ze rende iedere hond eruit! Haar baasjes waren gek op haar en hebben erg van haar genoten. Ze vond het heerlijk om knuffels te krijgen.  Helaas is er een tumor gevonden die gesprongen was waarbij haar bloeduitslagen zo slecht waren dat in overleg met de dierenarts geen andere optie overbleef dan haar in te laten slapen. June was een mooie, geweldige lieve hond en haar baasjes zullen haar enorm missen. Ze heeft een goed leven gehad samen met haar maatje Fezz (ook geadopteerd uit het bosasiel). 
  
Wij wensen haar baasjes heel veel sterkte toe met het grote verlies van deze kanjer. We zijn haar baasjes erg dankbaar voor alles wat ze voor June hebben gedaan.
 
R.I.P lieve June, we zullen je nooit vergeten en je hebt een plekje in onze harten.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
1 januari 2023 
HELP!! Wij zijn erg geschrokken van het nieuws over Ilkay, dat we kregen uit Istanbul. Ilkay verbleef rustig in het voorste gedeelte met andere honden in het asiel. Nu is Ilkay aangevallen door de andere honden. De lieve, zachtaardige Ilkay is hierdoor heel erg geschrokken en haar leven in het asiel is nog moeilijker geworden. Ze hebben haar nu in een aparte partition gezet, waar ze helemaal alleen zit. Voor haar is dit een hele nare ervaring geweest en omdat ze nu zielsalleen zit, krijgt ze ook minder aandacht. Op het filmpje en foto's is goed te zien hoe triest Ilkay is geworden. Ze moet daarom snel het asiel verlaten.  Ze is dringend op zoek naar ervaren baasjes, die haar willen helpen en begeleiden.
Deze dame verdient het allerbeste! Wil je Ilkay de kans van haar leven geven, neem dan snel contact met ons op via mailto:info@animalcareprojects.nl
Meer info, foto's en filmpjes van de mooie Ilkay, kun je vinden op Ilkay.01
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen  

1 januari 2023
 
Afbeelding invoegen