6 augustus 2022
Het baasje Breton Dolleman van Ocean, Vako (voorheen Batman) en Kuyrnrik heeft een heel leuk boek geschreven "Speuren naar vermiste honden".
Ocean, Vako en Kuyrnik spelen een grote rol in dit boek. Wie had kunnen denken, dat deze 3 kanjers uit het bosasiel in Istanbul carrière zouden maken.
Zo zie je maar weer, wat je allemaal met een hond kan bereiken. Geweldig om te lezen! Wij zijn super trots op ze en wij willen Breton heel erg bedanken voor alles wat hij voor deze 3 geweldige honden heeft gedaan. 
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je het boek bestellen, klik dan op onderstaande foto.
 

   
5 augustus 2022
Wij kregen het geweldige bericht dat lieve Frida haar eigen liefdevolle plekje gevonden heeft in Canada. Wij zijn super blij voor haar. Ze krijgt een mooi leven en zal het daar prima naar haar zin hebben. 
 


2 juli 2022
We zijn afgelopen week op en neer gevlogen naar Istanbul om Lucky en Sandy (stond niet op de adoptielijst) op te halen. Beide hondjes hebben een liefdevol thuis gevonden bij baasjes die al eerder hondjes uit het bosasiel geadopteerd hebben. Lucky woont nu bij Bowie (voorheen Beans) en Sandy woont nu bij Floyd (voorheen Joy). Beide hondjes doen het goed. We hebben meteen transport boxen mee genomen en floss touwen voor de hondjes in het bosasiel. Ook hebben we ‘s avonds weer gezellig gegeten met onze vriendin Bilge. Wij hebben haar geld gedoneerd voor droogvoer voor de hondjes in het bosasiel, wat heel erg nodig is. We zijn super blij dat Lucky en Sandy eindelijk hun thuis gevonden hebben. Hun droom is uitgekomen!!
 
  
 
 
2 juni 2022
Super nieuws voor Hierro (voorheen Efe). Hij is geadopteerd door een geweldig baasje. Hij is gisteren naar zijn eigen huisje vertrokken en het gaat goed met hem. Het gaat ook goed met de andere honden die er wonen. We zijn ontzettend blij dat hij eindelijk zijn kans heeft gekregen ondanks zijn handicap, hij gaat een goede toekomst tegemoet. We willen hierbij de opvang ontzettend bedanken voor haar inzet en zorg voor al de maanden dat hij bij haar in de opvang heeft gezeten.
 
             
 
16 mei 2022 
Wij (Hilje en Petra) zijn in het pension en het SHKD bosasiel in Istanbul geweest.  Wij wilden heel graag de hondjes zien, vooral ook onze kanjers op de adoptielijst. Ook hebben we gevraagd wat de honden van het bosasiel hard nodig hebben. 
Je kunt ons verslag en onze oproep voor hulp voor het bosasiel lezen op Dringend hulp gevraagd voor bosasiel!
 
Zoals jullie weten hebben wij voor Hanna een tijd terug een oproep gedaan voor donaties, Dringend hulp nodig voor Hanna.
Hanna en haar broertjes en zusjes kwamen zwaar verwaarloosd en getraumatiseerd uit een dichtgetimmerd, vreselijk huis, waar ze in hun eigen drek stonden en bedorven voer moesten eten, zonder ooit buiten te komen, of contact met mensen te hebben.
Hanna zit al een tijdje in het pension en het gaat redelijk goed met haar. Ze is nog steeds angstig, dat heeft tijd en geduld nodig. Maar je ziet de veranderingen in haar gedrag en haar zelfvertrouwen groeit. In het begin begon ze zelfs te huilen van angst, als je haar wilde aaien. Het is fijn dat ze nu contact heeft met de dog trainer en andere honden. Wij willen de mensen in het pension heel erg bedanken voor de goede zorgen, die ze Hanna geven.  
 
Nogmaals willen we iedereen bedanken, die gedoneerd heeft voor Hanna. Mede door jullie gaat ze een mooi en liefdevol leven tegemoet bij lieve baasjes, die precies weten hoe ze met haar om moeten gaan.

Maar wat heel bijzonder is dat wij haar broertjes en zusjes hebben gezien en dat het goed met ze gaat. Ze hebben een hele goeie oplossing voor hen gevonden! Zij leven nu in een half open partition als roedel van 4 met elkaar. Zij kunnen het bos in, maar krijgen in de open partition te eten. We hebben een paar beelden kunnen maken. Éen van hen kwam zelfs even naar Hilje toe toen zij in de partition wat foto’s maakte.
 
Broertjes en zusjes van Hanna
 

Update 15 mei 2022
De laatste 1000 kilo honden- en kattenvoer voor de asieldieren in Oekraïne zijn  naar de opslag van Marta gebracht. Van daaruit zal het voer naar de Poolse grens worden gebracht en dan door naar shelters in Oekraïne.
 
Je kunt alles nog eens teruglezen op  Actie voor de asieldieren in Oekraïne
 
Wij willen iedereen nogmaals heel erg bedanken voor alle donaties die wij en Dierenspeciaalzaak Scheveningen hebben ontvangen. Wij waren super blij  met zoveel steun. De dieren en mensen in Oekraïne voelen zich gesteund en zijn blij met het voer en heel veel bruikbare spullen. 
 
DANK JULLIE WEL!! SUPER!
 
24 april 2022
Goed nieuws voor Comet. Haar opvangbaasje wil haar niet meer kwijt en heeft besloten om haar zelf te adopteren. Comet doet het zo goed, ze is ook een leuk maatje voor de andere hond. We zijn super blij met dit nieuws. Eindelijk heeft Comet haar eigen veilige thuis gevonden. Ze is nu een happy dog!
    
 
 
16 april 2022
We kregen te horen dat Mars het asiel heeft verlaten en ze zit nu in de opvang. Nu heeft ze meer kans om snel haar eigen huisje te vinden. Mars is een prachtige hond en ze verdient het om een veilige haven te hebben.
 
   
 
27 maart 2022
Onze vriend Murat (dierenarts) is met zijn team in Lapseki om 180 katten en 20 honden te steriliseren en castreren. Murat en zijn team doen geweldig werk en wij zijn blij dat we een donatie hebben kunnen doen voor dit project. De zwerfhonden- en katten, die al een zwaar leven hebben, zijn dankbaar voor zijn hulp. Dit betekent voor een aantal van hen, dat ze geen puppies en kittens meer hoeven te krijgen en dat maakt hun leven een klein beetje makkelijker. 
Je kunt altijd een donatie doen voor een volgend project van Murat via de doneerknop op onze website of op onze rekening NL31INGB0006508453 ten name van Stichting Animal Care Projects, ovv sterilisatie campagne. 
Ook namens Murat heel erg bedankt!
 
Wij kregen van onze vriend een super leuk bedankje voor onze support:
 

14 maart 2022
Inmiddels zit Comet in de opvang in Hedel. Comet doet het goed. Comet is een leuke, vriendelijke hond.
 
            
 
7 maart 2022
Wij willen onze vriendin Linda en de mensen van Ranzijn Tuin & Dier Zaanstad hartelijk bedanken voor de vele zakken voer (zo'n 400 kilo), die wij  afgelopen zaterdag hebben mogen ophalen voor de honden en katten in Oekraïne. We hebben de hele voorraad direct afgeleverd bij een verzamelpunt van Marion in Prinsenbeek, van waaruit het voer met busjes naar de Poolse grens wordt vervoerd en vandaar naar plaatsen waar het voer veilig naar toe kan of even kan worden opgeslagen zoals in Lviv, waar het nog redelijk rustig is.
 
Afgelopen zaterdag is er een bus op weg gegaan naar Polen. Duimen maar dat alles goed komt!
 
Wij zijn blij, dat wij samen een steentje kunnen bijdragen om de dieren en hun baasjes in Oekraïne te helpen in deze afschuwelijke tijden van oorlog en zinloos geweld.
 
 
 

7 maart 2022
We kregen het trieste nieuws dat Garip en Findus (voorheen Fincan) overleden zijn. Ze hebben nog vele jaren een goed leven gehad. Garip en Findus waren allebei 3-poten en zijn door dezelfde familie geadopteerd, we zijn hun nog steeds heel dankbaar daarvoor.
Ze hadden allebei heel veel ouderdomsklachten en ze hebben er alles aan gedaan, maar ze moesten toch een moeilijke beslissing nemen om ze te laten inslapen, want ondanks de hoge dosering pijnstillers hadden ze veel pijn. Het gemis is groot bij de familie.
 
R.I.P. Lieve schatten, jullie hebben nog mooie jaren gekend met liefde, goede zorg en aandacht. Jullie hebben een plek in onze harten.
 
 
  
1 maart 2022
Sinbad zit inmiddels in de opvang in Nieuwe Niedorp en hij is op zoek naar zijn eigen warme thuis.  
Sinbad is een lieve, vriendelijke knappe jongeman. Zijn leeftijd wordt geschat op 4 jaar. Zijn schofthoogte is 60 cm. Hij heeft een zwaar leven gehad in Turkije.
Sinbad woont nu in een kleine roedel en dat gaat best goed. Echter houdt hij niet zo van drukte om hem heen en we denken dat het beste is dat hij geplaatst wordt bij een teef of een stabiele reu.
Zijn gedrag naar mensen is super, hij wil heel graag knuffelen maar je moet wel duidelijk en consequent naar hem zijn.
Sinbad moet nog heel veel leren, maar hij is leergierig en luistert best al goed.
Hij is zindelijk en loopt prima aan de riem. Door zijn enthousiasme kan hij wel trekken, maar hij laat zich goed corrigeren.
Hij is best wel lomp en onhandig dus we willen hem liever niet bij kleine kinderen plaatsen.
Het enige waar Sinbad op dit moment echt moeite mee heeft  is het moeten delen van dingen zoals eten, kussens en speeltjes van andere honden. Hij wil van deze dingen zijn eigendom maken, hij heeft immers ook nog nooit hoeven te delen. Hier wordt aan gewerkt en we hopen dat we hem dit nog (wat) af kunnen leren.
Wij weten niet hoe Sinbad op katten reageert, daarom plaatsen we hem ook niet bij katten. 
Sinbad is op zoek naar mensen die veel ervaring hebben met honden. Die in een rustige omgeving wonen met een tuin. Mensen die veel geduld en tijd hebben en het leuk vinden om met hem te trainen, een leuke cursus te doen. Lekker met hem gaan wandelen.
Ben jij verliefd op deze kanjer en wil je graag een afspraak maken om kennis met hem te maken, mail ons dan naar mailto:info@animalcareprojects.nl
 
         
 
11 februari 2022
We hadden eerder vermeld dat Hierro de Duitse Herder herplaatst moest worden. Inmiddels is hij naar zijn nieuwe thuis vertrokken. Hij is geadopteerd door een leuk stel met een Herder teefje. Het gaat goed met hem en zijn baasjes zijn helemaal blij met hem.
 
 
 
22  januari 2022
Inmiddels is Gakir (hij heet nu Flip) in NL aangekomen. Hij zit in de opvang in Katwijk bij een familie die al meerdere honden uit het bosasiel hebben geadopteerd. We zijn erg blij dat zij hem een kans willen geven om snel zijn eigen huisje te vinden. Hij zat al zo lang in het asiel en het was erg zwaar voor hem. Nu krijgt hij rust, liefde, aandacht en goede zorg. Hij krijgt nu de tijd om te wennen. 
 
                       
  
15 januari 2022
Doordat de kosten blijven stijgen, zijn we genoodzaakt om de adoptiekosten te verhogen m.i.v. 1 januari 2022.
 
Hond: € 325,00

Hond vanaf 7 jaar: € 225,00 

Hond met een handicap: € 180,00

 
 
14 januari 2022
Afgelopen november hebben een spoed oproep gedaan voor Diega. Haar baasje is plotseling overleden en ze verbleef bij de zoon van haar overleden baasje. Helaas kon Diega daar niet aarden. De drukte van kinderen was haar teveel, na alles wat ze had meegemaakt. We hebben een opvang voor haar gevonden die ons ontzettend geholpen heeft om haar met spoed in huis te nemen, we zijn daar ontzettend dankbaar voor. Daar verblijft ze al meer dan een maand. Diega (die nu Bella heet) doet het ontzettend goed. Ze heeft enorme vorderingen gemaakt. Ze is een leuke, lieve knuffelaar. Bella en de andere hond in huis hebben een geweldige klik. Daarom heeft de opvang besloten om haar zelf te adopteren, daar zijn we ontzettend blij mee. Bella heeft een 2e kans gekregen en ze heeft een goed huisje gevonden.
 
         
 
10 januari 2022
Ieder jaar hopen wij dat de wereld meer diervriendelijk wordt, maar de mishandeling en het leed van de dieren gaan gewoon door in 2022. 
Zo ook in Turkije. Veel van de zwerfhonden hebben een vertrouwd plekje kunnen vinden op straat, waar ze verzorgd worden door buurtbewoners.
Nu heeft de Turkse regering besloten alle zwerfhonden, die in de straten leven, weg te rukken uit deze vertrouwde omgeving. Ze worden door zogenaamde "collectors” op een wrede en hardhandige manier verzameld en o.a. met vuilniswagens weggebracht.
Respect voor de dieren is er totaal niet. De honden worden naar de bossen gebracht, waar ze sterven van de honger en dorst, of ze gaan naar de gemeentelijke asielen, die feitelijk dodingsstations zijn. In deze dodingsstations worden ze met velen op een vierkante meter gedumpt om ook op een vreselijke manier te sterven in hun eigen vuil.
 
De beelden zijn te afschuwelijk en hartverscheurend. De honden zijn doodsbang, ziek en vreselijk mager. Ze begrijpen niet wat er gebeurt.
De beelden maken je gek, woedend, verdrietig en machteloos. Je wilt er niet naar kijken, want de tranen rollen over je wangen. Maar helaas is dit de realiteit voor deze arme honden. Het leven van deze honden is een HEL.
Waarom kunnen de honden niet met respect behandeld worden en waarom kunnen ze niet gewoon op hun vertrouwde plek blijven. Zij hebben ook het recht om op deze aarde te leven!  Wat een wrede wereld!😥
 
Haytap, de grootste dierenwelzijnsorganisatie in Turkije, vecht ook tegen dit besluit. 
Graag op onderstaande petitie klikken en ondertekenen. Alvast bedankt!