4 juni 2023
Wij hebben zeer goed nieuws voor Youp (voorheen Huseyin). Hij heeft zijn forever home gevonden bij een leuke familie, via een andere organisatie.
We zijn zo blij en dankbaar, dat het hun wel gelukt is om de juiste mensen voor hem te vinden.
Wij willen ook de lieve mensen van zijn vorige opvang heel erg bedanken. Zij hebben dit mogelijk gemaakt door hem de kans te geven om naar NL te komen.
Het gaat goed met Youp en heeft het prima naar zijn zin.  We wensen hem een fijne en mooie toekomst toe met zijn nieuwe baasjes.
Hij verdiende een goed leven en dat heeft hij nu ook gekregen.
SUPER!!
 
  
 
4 mei 2023 
Wij zijn erg geschrokken van onderstaand triest bericht, dat kanjer Vako is overleden. Vako was een prachtige, geweldige lieve hond. Hij heeft een mooi en gelukkig leven gehad, samen met zijn familie en met zijn hondenvriendjes Ocean en Kuyrnik (ook uit het bosasiel). Het verlies van Vako doet pijn en hij wordt heel erg gemist.  
 
Berichtje van het baasje van Vako:
The love of my life
Zomaar een hond uit een asiel waar hij een deel van zijn eerste levensjaar heeft doorgebracht en het andere deel op straat. Ik ben enorm gezegend dat hij in mijn leven is gekomen door Animal care projects. Een grote, enorm lieve hond met bijpassende ‘droopy’ blik, groot hart en liefde voor alle mensen en honden. Een woord als agressie was hem totaal vreemd, eerder terug houdend op een aandoenlijke wijze. Met name de liefde voor andere honden, ongeacht welk type was zijn motivatie om vermiste honden te vinden. Je zou bijna denken dat hij bewust of onbewust de vermiste hond ook een ‘forever home’ wilde geven. Door zijn enorm goede speurkwaliteiten is hij de grondlegger voor de trainingsmethode die bij stichting Speurhonden 4Dogs gebruikt wordt en is het bijpassende theorieboek op zijn manier van werken gebaseerd. Maar vooral is hij de allerliefste hond die ik ooit gekend heb. Het doet mij enorm zeer dat hij verslagen wordt door een ziekte waarbij ik hem moest helpen om de regenboogbrug over te gaan. Zoals veel honden wonen ze in een deel van je hart. Vako heeft bij mij het overgrote deel. Vako, ik zal je nooit vergeten en zal je altijd missen tot de dag wanneer het mijn tijd is en ik je weer in mijn armen kan sluiten…
Till we meet again.
 
Wij wensen zijn baasjes heel veel sterkte met het grote verlies van de lieve Vako.
 
R.I.P. lieve Vako, wij zullen je nooit vergeten en je hebt een plekje in onze harten. 
 
 Afbeelding invoegen           Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
 
2 mei 2023
Wij hebben een ontzettend triest bericht gekregen, dat de lieve Dost is overleden. Haar baasjes zijn er kapot van. Het verlies en gemis is groot en doet pijn. Dost heeft een heel zwaar leven gehad in het asiel. Wij hadden de hoop al opgegeven, dat ze ooit nog een gelukkig leven zou krijgen. Maar toen gebeurde er een wondertje. Ze werd geadopteerd door haar lieve vrienden, die elk jaar naar het asiel gingen om de honden te verzorgen en te verwennen. Dost heeft nog een geweldige en gelukkige tijd in vrijheid gehad met haar baasjes en de andere hondenvriendjes. Ze hebben alles voor haar gedaan. Dost werd vertroeteld en ze genoot van alle liefde aandacht en knuffels, die ze zo hard nodig had. Dost was een geweldige, lieve, gelukkige hond. Wij zijn blij, dat Dost deze kans heeft gekregen.
 
Wij wensen haar baasjes heel veel sterkte met het grote verlies van kanjer Dost.
 
R.I.P. lieve Dost, wij zullen je nooit vergeten en je hebt een plekje in onze harten.
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
30 april 2023
Goed nieuws voor Firar (ze heet nu Ayla). Zij zit in de opvang bij Hilje en Cees van ACP. Ze vinden haar erg leuk en ze hebben, ook Ollie (ook uit het bosasiel) een goede klik met haar. Daarom hebben ze besloten haar te adopteren. Voor Ollie is het fijn weer een ander hondenmaatje te hebben, zeker na het verlies van Inci.
Na al die zware jaren in het asiel gaat de kleine Ayla nu een goede, liefdevolle toekomst tegemoet. Ze geniet al van haar nieuwe leventje, veiligheid, zachte mand, goede zorg, en vooral de aandacht en knuffels, die ze jarenlang gemist heeft.
 
Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen

Ook goed nieuws voor Dost (ze heet nu Do). Do zit in de opvang. De familie vindt haar geweldig, en ze mag dan ook niet meer weg. Zij hebben besloten haar te adopteren. Haar familie vindt het ongelofelijk, dat Do nog niet eerder is geadopteerd, want ze is ontzettend lief.  Het gaat ook heel goed tussen Do en de andere honden uit bosasiel (Tosun en Duman). Do was erg teruggetrokken in het asiel, maar gelukkig is daar nu niets meer van over, Do is een schoothond(je)!!  Do gaat een goede toekomst tegemoet, met veel liefde en aandacht.
 
Afbeelding invoegen               Afbeelding invoegen

Super, dat Ayla en Do niet meer op zoek hoeven te gaan naar de perfecte match, want die hebben ze nu gelukkig al gevonden!

27 april 2023 
Afbeelding invoegen 

Beste dierenvrienden, 

Wij kregen een dringend verzoek van onze vrienden in Istanbul: donaties voor titers, ofwel rabiës testen voor honden in het bosasiel, uitgevoerd door een erkend laboratorium. De honden zijn ingeënt tegen rabiës, maar zonder deze testen kunnen de hondjes niet naar Europa reizen. Zoals jullie al weten is alles in Turkije door de hoge inflatie erg duur geworden. Dat geldt ook voor de titers. De kosten van 1 titer zijn op dit moment € 150,00.  
 
Wij willen, samen met onze vrienden proberen om voor 10 honden een titer te laten maken. Wij hebben jullie hulp daarbij hard nodig. Willen jullie ook, dat de honden uit het asiel een kans krijgen geadopteerd te worden en kunnen afreizen naar hun nieuwe baasjes, maak dan snel je donatie over naar NL31INGB0006508453 t.n.v  Stichting Animal Care Projects of gebruik makkelijk de doneer button op onze website.
 
Namens ons allemaal, alvast heel erg bedankt voor jullie hulp! 
 
22 april 2023
We kregen het nieuws dat Fox is geadopteerd door haar opvang in Turkije. We hopen dat het goed met haar zal gaan.
 
Afbeelding invoegen
 
18 april 2023
Hier worden wij blij van. Een spelende Noe-Noe (voorheen Ilkay).
Hoe voorzichtig en een beetje teruggetrokken ze was in het asiel en moet je haar nu zien! Geweldig hoe ze zich ontwikkelt na jarenlang in het asiel gezeten te hebben.

Jij kan ook een hondje uit het bosasiel redden, zij moeten ook een kans krijgen op een beter leven. Kijk op Honden in Istanbul, Turkije
 
 
9 april 2023 
Gisteren heeft onze vriendin met haar vriendin op de rommelmarkt gestaan voor de hondjes uit het bosasiel. Ze heeft voor € 135,- aan spulletjes verkocht. Een hele mooie opbrengst. Lieve Nel en vriendin heel erg bedankt,  wij zijn er erg blij mee . Gelukkig hadden jullie mooi weer met een heerlijk zonnetje😃.
 
8 april 2023 
Het heeft even geduurd, maar we kregen het bericht dat medio maart alle 400 honden in het bosasiel hun jaarlijkse vaccinaties (DHPPi en L) hebben gehad, onder leiding van dierenarts Tansu Zafer. Andere dierenartsen en dierenartsen in opleiding hebben haar daarbij geholpen.  In 2 weken tijd was het werk gedaan. Op de foto’s zie je Tansu aan het werk. 
Wij willen iedereen, die gedoneerd heeft voor de vaccinaties nogmaals heel hartelijk bedanken. Zonder jullie was het niet gelukt. 
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen 
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen 

26 maart 2023
Inmiddels is Firar (ze heet nu Ayla) in NL aangekomen. Ayla zit bij Hilje en Cees in de opvang in Voorburg. We zijn erg blij dat ze uit het asiel weg is, want ze had het heel zwaar. Ayla is gek op aandacht. We hopen dat ze snel haar eigen fijne thuis gaat vinden.
 
            Afbeelding invoegen
 
4 maart 2023
We kregen het trieste nieuws dat Teddy (voorheen Ozgul) is overleden. Teddy werd eind 2015 geadopteerd door lieve baasjes. Teddy moest van ver komen, maar het is haar gelukt om weer vertrouwen in de mensen te hervinden. Teddy was echt op. Teddy heeft een goed en mooi leven gehad bij haar baasjes en de andere hond Bobby. Haar baasjes zullen haar ontzettend missen. Ze was zo'n speciaal hondje.
 
We wensen haar baasjes en Bobby heel veel sterkte toe met het verlies van Teddy, een kanjer.
 
R.I.P. Lieve Teddy, we zullen je nooit vergeten en je hebt een plekje in onze harten.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
4 maart 2023
Onze vrienden Cees en Hilje van ACP, hebben vorige week met pijn in hun hart afscheid moeten nemen van hun kanjer Inci: 
 
"Ga gerust lief meisje. Dankjewel dat je in ons leven kwam. Gisteren heeft je dood ons fysiek gescheiden, maar onze liefde en verbintenis is voor eeuwig. Het ga je goed lieve schat. We houden zielsveel van je. Dankjewel voor alles. Voor altijd in ons hart "untill we meet again” 😥❤ 
 
Inci leefde al lang samen met Ollie in het bosasiel. Eerst werd Ollie gered en geadopteerd door Cees en Hilje. Kort daarna volgde Inci en de 2 maatjes werden weer herenigd.
Inci was een lieve hond en ze heeft erg genoten van haar leventje bij haar baasjes en Ollie.
Wij hebben mooie herinneringen aan haar. Met z’n allen op vakantie + alle honden. Ze vond het heerlijk om met de roedel te wandelen en tot op het laatst heeft ze nog gespeeld met de jonkies. Ze liet zich niet kennen, typisch Inci. Het was ongelofelijk hoeveel levenskracht ze had. Zij is 13 jaar geworden. 
 
Inci is er niet meer en dat doet pijn en het verdriet en gemis is groot bij haar baasjes en Ollie. Ze was altijd aanwezig en het is nu stil in huis.   
 
Lieve Cees, Hilje en Ollie, heel veel sterkte met het verlies van jullie kanjer. 
 
R.I.P. lieve Inci, wij zullen je nooit vergeten en je hebt een plekje in onze harten.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
25 februari 2023
Inmiddels zijn de super lieve Dost en Ilkay aangekomen. Dost (zij heet nu Do) zit in de opvang in Katwijk aan Zee. De mooie Do is nog op zoek naar haar eigen huisje.
Ilkay (ze heet nu Noe-Noe) is geadopteerd door geweldige baasjes die al eerder Bo, Fanta en Yuna uit het bosasiel geadopteerd hebben.
Noe-Noe gaat een heel goed leven krijgen met veel liefde, aandacht en zorg. We zijn ontzettend blij dat Do en Noe-Noe eindelijk het asiel hebben verlaten.
 
Afbeelding invoegen               Afbeelding invoegen 
 
Afbeelding invoegen                            Afbeelding invoegen 
 
22 februari 2023
Het was vandaag een mooie en speciale dag voor Sinbad. Hij heeft er heel lang op moeten wachten, maar hij heeft nu eindelijk zijn forever home gevonden. Zijn nieuwe baasjes zagen hem op tv in het programma Goedemorgen NL afgelopen 14 feb 2023 en hadden meteen een klik met hem. Nadat ze veel moeite hebben gedaan om te achterhalen waar hij precies zat, hebben ze contact opgenomen. Heel bijzonder!
We zijn op huisbezoek geweest en het was de perfecte plek voor Sinbad. Vandaag zijn ze hem op komen halen en hij wilde graag met ze mee naar huis. Wij waren er bij en dat was superleuk!

Wij hebben ons veel zorgen gemaakt over Sinbad, omdat hij maar niet geadopteerd werd. Gelukkig zijn deze zorgen nu voorbij en hebben ze plaatsgemaakt voor blijdschap.
Wij willen zijn opvangmoeder en alle mensen van Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard heel erg bedanken voor alles wat ze voor deze kanjer gedaan hebben.
Wij zijn super blij voor hem! Sinbad gaat een mooi en liefdevol leven tegemoet en dat heeft hij dik verdiend!
Wij wilden allemaal het allerbeste voor hem en dat heeft hij vandaag gekregen. SUPER!!
 
Afbeelding invoegen 
 
12 februari 2023
Stichting ActieZwerfhonden is aangekomen in het aardbevingsgebied in Turkije.
Vijf veterinaire teams bestaande uit dierenartsen en paraveterinairen uit heel Turkije zijn onderweg naar acht steden in het getroffen gebied. 
 
Wij hebben €1.500,- overgemaakt voor de dieren die zijn getroffen in het rampgebied in Turkije. Onze vriend en dierenarts Murat is bezig met de coördinatie van de teams. Heel veel respect voor de teams dierenartsen, die naar het rampgebied afgereisd zijn. Zij bieden hulp en zorgen dat de dieren gered, verzorgd worden en veilig zijn. Deze helden hebben ook jouw hulp nodig. Dus wil je graag helpen, dan kan dit door een donatie over te maken. Alsjeblieft, laat de dieren niet in de steek. Alvast heel erg bedankt!
 
Voor meer nieuws, updates, foto's en filmpjes over de reddingsacties in het rampengebied in Turkije, ga je naar Stichting ActieZwerfhonden: 

Afbeelding invoegen

28 januari 2023
We zijn op en neer gevlogen naar Istanbul om reisboxen terug te brengen. Ook hebben wij gelijk een donatie aan onze vrienden kunnen geven voor de hondjes in het bosasiel. Ze waren er heel erg blij mee, want ze hebben de centjes hard nodig. Ze willen dan ook iedereen, die gedoneerd heeft heel hartelijk bedanken.
Op de terugweg hebben we Peynir en Yetis meegenomen. Beide hondjes zijn geadopteerd door hele leuke mensen. Ze hebben het goed getroffen en het gaat goed met ze. Super om te horen!
We zijn blij dat ze het asiel hebben verlaten. Nu kunnen ze van hun mooie leventje gaan genieten.
Het waren 2 lange dagen, maar het was zeer de moeite waard, want er zijn weer 2 lieve hondjes gered. En daar doen we het voor! 
 
Afbeelding invoegen                                Afbeelding invoegen    
   
Afbeelding invoegen                                 Afbeelding invoegen         
 
22 januari 2023
Afgelopen vrijdag is Cuore (hij heet nu Max) naar zijn eigen huisje gegaan. Hij is geadopteerd door leuke mensen die al eerder een hond (Becky) uit het bosasiel hebben geadopteerd. We zijn blij dat Max eindelijk het asiel heeft kunnen verlaten en dat hij nu een goed leven gaat krijgen met veel liefde, zorg en aandacht.
 
Afbeelding invoegen             Afbeelding invoegen
 
22 januari 2023
Afgelopen vrijdag is Sky naar haar eigen huisje vertrokken. Ze is geadopteerd door een heel leuk gezin met nog 3 andere herders. Sky heeft het  echt getroffen met haar baasje die haar geweldig vinden en haar leeftijd van ca. 10 jaar totaal geen probleem vinden.  Ze gaat nu een goede toekomst tegemoet. We zijn de opvang dankbaar dat ze Sky heeft willen opvangen. Sky haar droom is uitgekomen. Ze is eindelijk thuis.
 
   Afbeelding invoegen
 
14 januari 2023
We kregen het trieste nieuws dat Nico (voorheen Dominik) overleden is. Hij was de afgelopen tijd hard achteruit gegaan, hij gaf aan dat hij pijn had en was in een korte tijd kilo's afgevallen. Het besluit om hem in te laten slapen viel zijn baasjes erg zwaar, maar het belang van Nico moest voorgaan. Hij is vredig thuis ingeslapen. Nico werd in 2015 geadopteerd en heeft nog vele mooie jaren gekend, met veel liefde en aandacht. Zijn baasjes en Prof (hij komt ook uit het bosasiel) missen hem heel erg.
 
We wensen zijn baasjes heel veel sterkte toe met het grote verlies van deze kanjer. We bedanken zijn baasjes dat ze hem een kans hebben gegeven.
 
R.I.P lieve Nico, wij zullen je nooit vergeten en je hebt een plekje in onze harten.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
12 januari 2023
Goed nieuws voor Köri.  Zij heeft het getroffen want haar opvangmoeder heeft haar zelf geadopteerd. Ze heeft een enorme klik met haar en ze is een geweldige hond. We zijn ontzettend blij voor Köri en we zijn haar baasje dankbaar dat ze haar een kans heeft gegeven

 Afbeelding invoegen
 
10 januari 2023
HELP! SINBAD HEEFT EEN THUIS NODIG, HELP!  
Onze langzitter Sinbad (reutje, ong. 4,5 jaar, schofthoogte ca. 60cm) is DRINGEND op zoek naar zijn FOREVER HOME of een andere OPVANG (neem je Sinbad in de opvang dan krijg je een vergoeding van 50 euro per maand).De opvang waar hij nu zit, had al aangegeven dat zij Sinbad kon opvangen voor een aantal maanden en die zijn inmiddels verstreken. Door haar werkdrukte kan zij Sinbad niet meer geven wat hij nodig heeft. 
Sinbad heeft veel geleerd bij zijn opvangmoeder en daar zijn we haar dankbaar voor. Hij is klaar voor adoptie. 
 
We hadden eigenlijk verwacht dat Sinbad inmiddels geplaatst zou zijn, maar helaas wordt hij niet gezien, wat wij niet kunnen begrijpen. 
 
Sinbad is een leuke lieve energieke hond, die elke dag een goeie wandeling nodig heeft, dus we zoeken voor hem sportieve, actieve en ervaren mensen die heerlijk met hem in de natuur gaan wandelen waar hij zijn energie kwijt kan. Mensen die veel thuis zijn en in een rustige omgeving wonen met een tuin. 
 
WIE HELPT SINBAD AAN ZIJN FOREVER HOME? Neem contact op via mailto:info@animalcareprojects.nl  
 
Afbeelding invoegen 
 
 
8 januari 2023

Wij kregen triest nieuws van de baasjes van Bo (voorheen Bordo). Ze hebben hem met pijn in hun hart in moeten laten inslapen. Bordo heeft het jaren erg zwaar gehad in het asiel. Maar toen gebeurde er een wonder en hij werd in 2020 geadopteerd. Toen hij naar NL kwam, was hij erg angstig en vond alles eng. Hij en zijn baasjes hadden een zeer speciale, sterke band. De perfecte match!! Ze vertrouwden elkaar en het was zo mooi om te zien, dat door liefde, knuffels en geduld Bo opbloeide en uitgroeide tot een prachtige, geweldige, gelukkige en zelfverzekerde hond. Hij heeft nog hele mooie jaren gehad, samen met zijn hondenvriendinnetjes Fanta en Yuna (ook geadopteerd uit het bosasiel). Fanta, Yuna en hun baasjes missen hem vreselijk.

Wij wensen zijn baasje heel veel sterkte met het grote verlies van deze kanjer. Heel erg bedankt voor alles wat je voor hem gedaan hebt. Bo was speciaal en een super lieve hond.

R.I.P lieve Bo, wij zullen je nooit vergeten en je hebt een plekje in onze harten.

Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen

5 januari 2023
We kregen het trieste nieuws dat June is overleden. June werd in 2017 geadopteerd. June was nog zo energiek ondanks haar 3 poten en ze rende iedere hond eruit! Haar baasjes waren gek op haar en hebben erg van haar genoten. Ze vond het heerlijk om knuffels te krijgen.  Helaas is er een tumor gevonden die gesprongen was waarbij haar bloeduitslagen zo slecht waren dat in overleg met de dierenarts geen andere optie overbleef dan haar in te laten slapen. June was een mooie, geweldige lieve hond en haar baasjes zullen haar enorm missen. Ze heeft een goed leven gehad samen met haar maatje Fezz (ook geadopteerd uit het bosasiel). 
  
Wij wensen haar baasjes heel veel sterkte toe met het grote verlies van deze kanjer. We zijn haar baasjes erg dankbaar voor alles wat ze voor June hebben gedaan.
 
R.I.P lieve June, we zullen je nooit vergeten en je hebt een plekje in onze harten.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
1 januari 2023 
HELP!! Wij zijn erg geschrokken van het nieuws over Ilkay, dat we kregen uit Istanbul. Ilkay verbleef rustig in het voorste gedeelte met andere honden in het asiel. Nu is Ilkay aangevallen door de andere honden. De lieve, zachtaardige Ilkay is hierdoor heel erg geschrokken en haar leven in het asiel is nog moeilijker geworden. Ze hebben haar nu in een aparte partition gezet, waar ze helemaal alleen zit. Voor haar is dit een hele nare ervaring geweest en omdat ze nu zielsalleen zit, krijgt ze ook minder aandacht. Op het filmpje en foto's is goed te zien hoe triest Ilkay is geworden. Ze moet daarom snel het asiel verlaten.  Ze is dringend op zoek naar ervaren baasjes, die haar willen helpen en begeleiden.
Deze dame verdient het allerbeste! Wil je Ilkay de kans van haar leven geven, neem dan snel contact met ons op via mailto:info@animalcareprojects.nl
Meer info, foto's en filmpjes van de mooie Ilkay, kun je vinden op Ilkay.01
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen  

1 januari 2023
 
Afbeelding invoegen