27 maart 2018
We willen u er nogmaals op attenderen dat (ondanks het bosasiel is overgenomen door een andere organisatie) de adopties nog steeds doorgaan. De adopties verlopen zoals u van ons gewend bent. Vele leuke sociale honden wachten nog steeds op hun eigen baasje.  Bent u de volgende adoptant?

 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
2018
 
Lieve dierenvrienden, 
 
Enige tijd geleden hebben we jullie gemeld dat onze vrienden van het bosasiel mensen hebben gevonden die het bosasiel willen gaan sponsoren en dat daarover besprekingen gaande zijn. Het gaat om een nieuwe, Turkse dierenwelzijn organisatie die bereid is om het SHKD bosasiel over te nemen van de hoofdsponsor, die zich per 1 januari 2018 heeft terug getrokken. 
 
We zijn erg blij dat we jullie nu kunnen melden dat de overname vorige week is afgerond. De nieuwe organisatie heet GAPS (Gokturk Animal Protection Society) en zit nu officieel in het bestuur van het SHKD.  GAPS bestaat uit een jonge, enthousiaste groep mensen met een groot netwerk. Afgesproken is dat de oude medewerkers van het bosasiel (inclusief de nachtwaker) mogen blijven en door betaald worden. We zijn ontzettend blij met dit geweldige nieuws, want we maakten ons toch erge zorgen wat er met de achtergebleven honden zou gebeuren, als er geen nieuwe sponsor was gevonden. Het is voor ons dan ook een grote opluchting dat de honden er nog steeds zijn. 
 
Met het Turkse bedrijf dat jaarlijks voer leverde voor de hondjes, is afgesproken dat zij voer blijven leveren in 2018 en in 2019. 
 
Er zijn door GAPS inmiddels veel nieuwe honden naar het bosasiel gebracht. Dat is te prijzen, maar het asiel begint aardig vol te lopen en dat brengt veel onrust onder de ‘oude’, herplaatsbare SHKD hondjes die op onze adoptielijst staan. Sommige worden gewoon overdonderd en vinden het moeilijk om te wennen aan de nieuwe situatie. Onze vrienden blijven verantwoordelijk voor de zorg van deze honden. Daarom zoeken wij dringend voor de honden die nu op onze adoptielijst staan als eerste een goed en liefdevol thuis.  
 
De mensen van GAPS hebben weinig ervaring met het runnen van een asiel en geen ervaring met onze adoptieprocedure, maar onze vrienden en de dierenarts van het SHKD in Istanbul zullen hun helpen en blijven zorgen voor de SHKD hondjes.  
 
Het is de afgelopen tijd erg stil geweest met adopties. Wij hopen van harte dat de adopties snel weer zullen aantrekken en dat onze honden lieve baasjes zullen vinden! Ze zitten al zolang te wachten op die ene kans op een mooi en gelukkig leven.
 
Blijf ons daarom alsjeblieft steunen door één van onze honden te redden d.m.v. adoptie of opvang!
 
Warme groetjes, Team ACP