13 juni 2021
Eindelijk was het dan zover. Badem en Pisagor zijn in NL. Badem zit in een goede opvang in Weurt en Pisagor is geadopteerd door geweldige baasjes die al een hondje uit het bosasiel hebben geadopteerd Gaii (voorheen Garip) Het zijn allebei geweldige honden, zo lief. Zodra we wisten dat beide honden naar NL zouden vertrekken hebben we ze in het pension gedaan, waar ze al een tijdje verbleven. Zo zijn ze meer gewend geraakt aan mensen en een huiselijke omgeving. We zijn super blij dat zij nu eindelijk de kans krijgen op een beter leven.
 
    
 
    
 
 
6 juni 2021
We kregen goed nieuws dat Yetis herplaatst gaat worden in Canada. We hopen dat ze snel gaat vliegen, zodat ze aan haar nieuwe leventje kan beginnen. We zijn echt blij dat ze deze kans krijgt, want ook zij is een geweldige hond.
 
 
 
 
We kregen het trieste nieuws dat Semir (voorheen) Gray is ingeslapen. Semir werd in 2019 geadopteerd door geweldige baasjes. Semir had botkanker. Hij is helaas niet oud geworden rond de 8 jaar. Zijn baasjes hebben er alles aan gedaan, maar hij had teveel pijn. Semir heeft gelukkig nog een tijd in vrijheid geleefd omringd door liefde en aandacht. Zijn baasjes missen hem heel erg, Semir was een geweldige hond.
 
R.I.P. lieve Semir, je bent veel te vroeg gegaan door een vreselijk ziekte. Gelukkig heb je nog wel kunnen genieten van je nieuwe leventje. Je zal altijd een plekje in onze harten hebben.
 
       
 
 
  
 
31 mei 2021
We kregen het trieste nieuws dat Bindi is ingeslapen. Bindi werd in 2013 geadopteerd door een geweldige baasjes die haar alles hebben gegeven. Bindi is rond de 15 jaar geworden, ze was op. Haar baasjes missen haar heel erg, Bindi was een schat van een hond. We wensen haar baasjes heel veel sterkte toe met het enorme verlies van hun maatje.
 
R.I.P. Lieve Bindi, je hebt een gelukkig leven gehad en je bent oud geworden in een liefdevolle omgeving.  Je zal altijd een plekje in onze harten hebben.
 
      
 
24 mei 2021
We kregen te horen dat een vrijwilliger Yogi wil herplaatsen in Amerika. Yogi zit inmiddels in het pension waar ze haar gaan voorbereiden voor haar vertrek. We zijn erg blij met dit nieuws, want Yogi was aan het wegkwijnen in het asiel. Ze is echt een mensenhond die hunkert naar aaitjes en gezelligheid, nu krijgt ze kans om dit eindelijk te krijgen.
 
 
 
 
6 mei 2021
We kregen het trieste nieuws dat Nina (voorheen Lena) is ingeslapen.  Nina is geadopteerd in 2014 door een lief baasje. Nina had reeds meer dan 1,5 jaar een langzaam groeiende tumor op haar linker achterpoot. De tumor was onmogelijk operatief te verwijderen. Mits de nodige medicatie en goede zorgen, hebben ze het onvermijdelijke toch nog heel lang kunnen uitstellen. Maar ze wisten dat we deze strijd niet konden winnen. Om Nina niet onnodig te laten lijden, hebben ze in samenspraak met de dierenarts de moeilijke beslissing moeten maken om haar zachtjes te laten inslapen. Nina was een ontzettend lieve, zachtaardige en dankbare hond, die toch nog heel wat mooie jaren heeft gehad. Desondanks blijft het gemis enorm. 
Met Korsan die ook geadopteerd is uit het bosasiel gaat het wel, maar treurt nu om het verlies van zijn vriendinnetje.  Ze geven hem dan ook wat extra aandacht, samen met de andere honden waaronder Baron die ook geadopteerd is uit het bosasiel.
 
R.I.P. Lieve Nina, je hebt nog een paar mooie jaren gehad en je hebt kunnen genieten van het goede leven bij je baasje, samen met Korsan. Je zal altijd een plek in onze harten hebben.
 
 
 
17 april 2021
Goed nieuws voor Bowie (voorheen Pascal). Zijn opvangmoeder wil hem zelf adopteren. Hij doet het zo goed en ook met zijn vriendje Blue.  Hij heeft een wereld huisje gekregen, met de goede zorg, liefde en aandacht. We zijn ontzettend blij voor hem.
 
 
 
Goed nieuws voor Yeti. Yeti heeft een opvanggezin gevonden in Canada, waar ze nu al zit. Het opvanggezin is dol op haar. Yeti is gelukkig nu ze bij de mensen is, en ze geniet van alle aandacht.  Ze zat weg te kwijnen in het asiel en smeekte om bij iemand te horen. De mensen die haar gaan adopteren krijgen er een lieve knuffelbeer bij.
 

 
12 april 2021
Brigitte heeft aangegeven dat ze wil stoppen met haar werkzaamheden voor ACP, mede door tijdgebrek en verandering in haar huidige werk situatie. We vinden het erg jammer, maar we respecteren haar besluit. We willen haar ontzettend bedanken voor haar inzet in de jaren dat ze als vrijwilligster bij ACP heeft gewerkt. Zij heeft een verschil gemaakt voor menig hondje uit het bosasiel.
 
 
28 maart 2021
Oproepje voor donaties:
De honden in het bosasiel zijn al de dupe van de strenge Covid-19 maatregelen, maar nu komt er nog een hinderpaal bij. Voor het transport van hondjes naar NL zij  wij aangewezen op Turkish Airlines. De vliegmaatschappij heeft de cargo kosten verhoogd van 8 euro per kg naar 20 euro per kg. Dit betekent dat het alleen al het transport van één middelgrote hond van zeg 20 kilo die naar NL komt in een transport box van zeg 10 kg,  30 x 20 = 600 euro kost. Pfffff, ongelofelijk, maar waar!! Hopelijk draaien ze dit in de toekomst terug naar 8 euro per kg. 
 
Wil je graag de honden in het bosasiel helpen? Je kunt nu eenvoudig een donatie doen via onze site. Je hoeft alleen maar een bedrag zonder komma en nullen, bv 10, 15, 25, etc in te vullen, klik daarna op doneer en kies daarna je bank. 
 
De honden en wij zijn altijd super blij met elke bijdrage, die jullie kunnen missen. Zo kunnen wij de honden blijven helpen! 
 
Gelukkig is er ook positief nieuws te melden. De lente staat weer voor de deur en wij kregen een dringend verzoek voor middelen tegen vlooien, teken en andere parasieten, die de honden in het bosasiel hard nodig hebben.  Zelf hadden de mensen van het asiel omgerekend € 1.123,- aan donaties ontvangen van de ± €3.000, die ze nodig hebben om alle honden te beschermen.
Een goede vriendin van ons (zij heeft ook een hondje uit het bosasiel) wilde heel graag helpen en zij heeft het restant gedoneerd.
Wauw, we waren sprakeloos door deze geweldige bijdrage en steun.
Wij en de mensen van het asiel zijn ontzettend blij en willen haar hier dan ook heel hartelijk voor bedanken🌷🌺.  
 
Ook willen wij nogmaals al onze vrienden heel erg bedanken, die ons elke keer weer blij maken met hun geweldige donaties voor de hondjes. 
 

   

12 maart 2021
Goed nieuws voor Asia. Haar opvang baasje heeft besloten om haar te houden. Ze zijn zo aan elkaar gehecht dat ze haar niet meer wil laten gaan en daar zijn we erg blij mee, want Asia heeft een goed huisje gevonden in Turkije.
 
 
11 maart 2021
Inmiddels zijn Pascal en Nutella goed aangekomen in NL. Nutella (zij heet nu Diega) is geadopteerd door een lief baasje en Pascal (hij heet nu Bowie) zit in de opvang in Hedel. Beide hondjes zijn echt geweldig en zijn nu op weg naar een beter leven. We zijn erg blij dat ze het asiel hebben verlaten.
 
                  
 
 
3 maart 2021
Goed nieuws voor Aery, hij heeft een plek in Duitsland gevonden. Als alles goed gaat zal hij deze week vertrekken. We hopen voor hem dat het ook gaat lukken, want dan kan hij snel het asiel verlaten.
 
  
26 februari 2021
We kregen het trieste dat Shadow (voorheen Bruno) is overleden. Hij is ruim 12 jaar geworden. In december 2015 is hij geadopteerd door een lieve familie. Hij heeft een heel goed leven gehad en hij heeft de juiste zorg gekregen. Zijn baasjes schreven: "De pijn van het verlies is enorm, maar ik ben ontzettend blij dat hij onze hond heeft mogen zijn en in ons leven is gekomen. Hij was echt een verrijking. We zullen hem vreselijk missen."
 
R.I.P. lieve Shadow, je blijft in onze harten voortbestaan.
 
 
 
We kregen van de familie van Lola (voorheen Dost) het bericht dat zij herplaatst moest worden. De katten van de familie en Lola gingen gewoon niet samen en daarom moesten zij deze beslissing nemen. We willen hun bedanken dat zij Lola de kans hebben gegeven. Ze heeft daardoor eindelijk het asiel kunnen verlaten. We hebben gisteren Lola naar haar nieuwe huisje gebracht. Ze is geadopteerd door een trouwe vriendin van Lola (die nu weer Dost heet). We zijn super blij en onze dank is groot dat zij een goede plek heeft gevonden. 
 
                          
  
21 februari 2021
We hebben vreselijk nieuws gekregen. Gisterochtend hebben ze Bunny dood gevonden in zijn partition. Hij had bijtwonden. Het is allemaal zo oneerlijk en wreed, want hij had een liefdevol huisje gevonden en de familie zat met veel geduld te wachten op zijn komst. Ze zijn ontzettend verdrietig, ze wilden hem een goed leven geven. Bunny had hun harten gestolen. We zijn allemaal zeer aangeslagen en kwaad dat dit heeft kunnen gebeuren. Bunny had een goed leven kunnen hebben en dat is nu van hem weggerukt. Dit raakt je tot in je ziel.  
 
R.I.P. lieve Bunny, we zullen je nooit vergeten en je blijft in onze harten voortbestaan. 
 
  
  
17 februari 2021
Wij denken iedere dag aan de arme lieve honden in het bosasiel. Wij willen ze heel graag naar NL laten komen, maar helaas worden we op dit moment aan alle kanten klemgezet door Covid-19, de lockdown en de strengere regels voor reizen naar en van Istanbul.  
 
In de tussentijd is het heel erg stil met adopties. 
 
De honden zitten in ons hart en wij willen zo graag alles voor ze doen. Ze moeten daar gewoon weg. Zij willen allemaal een liefdevol en warm huisje. De honden hopen dat ze nog steeds geadopteerd zullen worden en dat hun nieuwe baasjes bereid zijn om te wachten. 
 
Hopelijk komt er snel een lichtpuntje. Maar we denken toch dat de toekomst een lange tijd donker zal blijven voor de hondjes in het asiel. 
 
Echter blijven wij alles in de gaten houden. Op dit moment staan wij machteloos en dat is zeer frustrerend en maakt ons erg verdrietig, maar we laten de honden niet in de steek. 
 
Op dit moment hebben de honden het nog eens extra moeilijk, omdat er een pak sneeuw is gevallen met temperaturen onder nul. Het is vreselijk triest om ze zo te zien en onze vriendin zegt dan ook: "Snow is nothing romantic in Turkey but difficult time for homeless animals”. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
8 februari 2021
We kregen het trieste nieuws dat Snoopy rustig is ingeslapen. Snoopy is een jaar of 15 geworden en is door een geweldige familie in 2013 geadopteerd. Hij leefde samen met zijn maatjes uit het bosasiel Lucky en Spike. Snoopy heeft een geweldig leven gehad en hij heeft geleefd in vrijheid. We wensen de familie heel veel sterkte toe met het verlies van Snoopy, hij zal zeker gemist geworden.
 
R.I.P. lieve Snoopy, je blijft in onze harten voortbestaan.
 
                       
 
 
17 januari 2021
Inmiddels zijn May en Seta veilig aangekomen in NL. Wij zijn ontzettend blij, dat deze 2 kanjers nu een warm en liefdevol huisje hebben gevonden. Het gaat al goed met ze, natuurlijk moeten ze nog wennen aan hun nieuwe leven, maar ze zijn nu vrij en veilig. Hun baasjes zijn super blij met ze. Seta is het vriendinnetje geworden van Remus (voorheen Reis, ook uit het bosasiel). Wij willen de baasjes heel erg bedanken, dat ze Seta en May deze kans hebben gegeven.
 
 
 

 
17 januari 2021
Tubby is inmiddels geadopteerd door een leuk gezin die ook nog een hondenvriendje hebben. Hij gaat een goede toekomst tegemoet. We willen zijn opvang ontzettend bedanken dat zij hem uit het asiel gehaald heeft en voor de goede zorgen. Zij heeft hem de kans gegeven om zijn warme thuis te vinden.