1 april 2020
Lieve honden uit het bosasiel zijn nog dringend op zoek naar hun eigen geluk, zie onze link Honden in Istanbul, Turkije
 
 
 
 
22 maart 2020
CORONAVIRUS: Dringende oproep voor hondenbrokken voor de honden in het SHKD bosasiel in Istanbul (zie ook onze eerdere oproep). 
 
Update 22.3.2020 
Lieve dierenvrienden, De mensen van het bosasiel in Istanbul hebben vele zakken hondenvoer kunnen kopen, mede door jullie geweldige donaties.
We kregen van hun dit berichtje: "To everybody who has donated or will donate: with all our gratitude, thank you so much!  
For the dogs it’s really lifesaving!”. 

Helaas zijn we er nog lang niet, de honden hebben nu voor ongeveer 4 weken te eten.  Daarom vragen wij jullie wederom om alsjeblieft te blijven doneren, zodat ze nog meer hondenvoer kunnen kopen. Zonder jullie steun redden ze het niet.  
 
Wij hebben al geweldige nieuwe donaties ontvangen. We zijn er super blij mee, dank jullie wel. 
 
Ons rekeningnummer: NL31INGB0006508453 ten name van Stichting Animal Care Projects, ovv hondenbrokken. 

Alvast heel erg bedankt!
Warme groetjes, Team ACP 

  
 
16 maart 2020
Gisteren is Poco (nu Coco) naar haar eigen huisje vertrokken. Ze heeft een fijn thuis gevonden en ze heeft er een vriendinnetje bij. We willen het opvanggezin ontzettend bedanken voor hun goede zorgen van Coco, zij hebben haar deze kans gegeven, anders had ze misschien nog in het asiel gezeten. Nu krijgt Coco een goed leven.
 
 
15 maart 2020
CORONAVIRUS: Dringende oproep voor hondenbrokken voor de honden in het SHKD bosasiel in Istanbul. 

Wij kregen vandaag een dringende oproep voor donaties van onze contactpersoon in Istanbul. De maatregelen die Turkije genomen heeft als gevolg van het coronavirus, hebben nu ook dramatische gevolgen voor de honden in het SHKD bosasiel. Er is geen voer meer voor de honden. Normaal verzamelen de mensen in het asiel eten van het vliegveld en scholen, maar de scholen zijn dicht en het vliegveld zegt dat ze nog maar 1 keer per week eten kunnen geven. Dit duurt zeker tot 18 april 2020. Nu hebben ze dringend hondenbrokken nodig. 
 
We weten allemaal wat er gaat gebeuren, als de honden geen eten meer krijgen……!
Daar moeten we niet aan denken en dat kunnen we ook niet laten gebeuren.
De prijs van 1 zak van 15 kilo hondenbrokken kost € 8,-. Ze hebben 12 zakken per dag nodig. Dat is € 672,- per week. 
 
Wij hebben € 1.000,- overgemaakt, zodat ze zeker nog voor een week hondenvoer kunnen kopen. 
 
Lieve dierenvrienden, zonder jullie hulp redden wij het niet. Laat de honden niet in de steek en doneer alsjeblieft zoveel mogelijk, zodat de honden de komende weken zeker zijn van eten. 
 
Ons rekeningnummer: NL31INGB0006508453 ten name van Stichting Animal Care Projects, ovv hondenbrokken. 
 
Alvast heel erg bedankt!
Warme groetjes, Team ACP 
 

  
14 maart 2020
Vanaf vandaag t/m 17 april 2020 gaan er geen vliegtuigen meer van en naar Turkije, als gevolg van het Corona virus.
 
Gelukkig, dat Fien (Findik) nog de afgelopen week naar haar nieuwe baasjes kon komen, dat we Murat, naast de transportboxen, 2 grote tassen met medische spullen en operatiedoeken konden meegeven voor zijn sterilisatieprojecten en specifieke medicijnen voor 2 hondjes in het bosasiel.
 
Nu er een vliegverbod is, mogen de hondjes in het bosasiel in Istanbul niet de dupe worden, daarom kunnen de hondjes gewoon geadopteerd/opgevangen worden, en zo mogelijk blijven wij huisbezoeken doen bij de adoptanten. Alleen zal het langer duren voordat ze naar Nederland kunnen komen. 
 
Wij blijven de ontwikkelingen op de voet volgen!
 
12 maart 2020 
Gisteren is Findik (nu Fien) aangekomen in NL. Fien heeft geluk gehad dat ze haar fijne thuis gevonden heeft. We zijn blij dat ze het asiel heeft verlaten en nu een goed leven tegemoet gaat.
 
  
9 maart 2020 
Goed nieuws voor Pavlov en Yaman, ze zijn gisteren vertrokken naar Duitsland waar ze nu een goed leven tegemoet gaan. We zijn ontzettend blij dat zij het asiel hebben verlaten.

  

 

29 februari 2020 
Wij en onze vriendin Bilge zijn geschrokken en erg verdrietig door het nieuws dat de lieve knuffelbeer Cezar (voorheen Limon-Miskin) plotseling is overleden. 's Ochtends was er nog niets aan de hand, hij had nog lekker gewandeld en gegeten. Toen hij blij naar zijn baasje wilde toelopen, kreeg hij een hartaanval en is hij overleden. Het is vreselijk en zo oneerlijk om hem zo te moeten verliezen. Wat waren wij blij toen hij zijn paradijs had gevonden. Hij was dikke maatjes met zijn baasjes. Ze zijn ontroostbaar en missen hem heel erg. Cezar was een speciale, geweldige, leuke en lieve hond. Gelukkig heeft nog volop kunnen genieten van mooie, gelukkige jaren en werd overladen met liefde en knuffels.

 

Wij en Bilge wensen zijn baasjes heel veel sterkte met het grote verlies en gemis van Cezar.  Ze hebben hem alles gegeven wat hij zo hard nodig had en daar zijn we ze heel erg dankbaar voor. 
 
R.I.P lieve kanjer! Je bent veel te vroeg gegaan. We zullen je nooit vergeten en je leeft voort in onze harten.
 

 
25 februari 2020 
Gisteren zijn Ozy (nu Ozzy), Ozzie (nu Izzy) en Popis (nu Joey) aangekomen in NL. Zij hebben alle drie een heel fijn thuis gevonden. Joey is nu het maatje van Jasper (voorheen Leo, die ook uit het bosasiel geadopteerd is). We zijn ontzettend blij dat deze honden het asiel hebben verlaten en nu een goed leven tegemoet gaan. 

  
 
   
8 februari 2020
Geweldig nieuws: Rag hoeft niet meer herplaatst te worden, hij mag blijven!
Geholpen door zijn lieve baasjes is hij steeds minder angstig  geworden en is hij in huis steeds meer op zijn gemak.  Ook hebben zijn baasjes voor hem een stuk bos gevonden waar hij hondenvriendjes ontmoet, zich veilig voelt en lekker kan snuffelen en struinen.   
Rag is zeer gesteld op zijn familie en dat is wederzijds. Hij is er  nog lang niet, maar verplaatsen is geen optie meer. 
We zijn erg blij voor Rag en zijn de baasjes van Rag enorm dankbaar voor hun doorzettingsvermogen en geduld en voor hun  onvoorwaardelijke liefde voor hem!     
Het ga je goed Rag, we blijven je volgen!
 
 
  
7 februari 2020
Inmiddels zijn Sponge-Daisy en Poco (nu Coco) in NL aangekomen. Daisy heeft een fijn thuis gevonden en Coco zit in de opvang bij een gezin in Zevenaar.
We zijn blij dat deze honden het asiel hebben kunnen verlaten.
 
   
 
31 januari 2020
 
De honden in het bosasiel in Istanbul hebben dringend jullie hulp nodig:
 
 
 
 
21 januari 2020
Goed nieuws voor Money en Misir, want ze zijn vandaag vertrokken naar Duitsland. We zijn ontzettend blij dat ze eindelijk gezien/gehoord zijn en dat ze een goed leven tegemoet gaan.
 
             

18 januari 2020 
Gisteren was een geweldige dag, de lieve en zachtaardige Bordo en Fanta zijn eindelijk thuis. Ze hebben een liefdevolle baas gevonden die beide honden nog een goed leven wil geven. Ondanks dat ze al zoveel jaren in het asiel hebben geleefd, doen ze het in huis ontzettend goed, ze hebben eindelijk hun rust gevonden. We zijn hun baasje ontzettend dankbaar, anders hadden ze het niet meer overleefd in het asiel.
Dit is een hele speciale en emotionele adoptie en we hopen dat Joep, Fruko en Dost ook deze kans gaan krijgen. 
 
Ook Gabriel is naar haar huisje vertrokken. Gabriël is een schatje en vrolijk aanhankelijk hondje. Zij kwam iedereen gelijk begroeten. Zij gaat ook een goed leven tegemoet bij lieve mensen. 
 
Wij en onze vrienden in Istanbul zijn ontzettend blij dat Bordo, Fanta en Gabriël hun perfecte huisje hebben gevonden.
Van nu af aan krijgen deze 3 kanjers alleen nog maar liefde, knuffels en aandacht. Ze zijn nu vrij en gaan genieten van een mooi en gelukkig leven!
 7 januari 2020
Gabriel zit in de opvang in Istanbul bij onze contact persoon. Dit is wat zij zegt over Gabriel:
"She is a wonderful dog, attached to me, no problem with cats, listens to what you say, creates no problems."

Gabriel kan dus ook bij katten geplaatst worden. Gabriel is een leuk schattig hondje en wil graag bij iemand horen.
Zijn er mensen die Gabriel een fijn thuis willen geven, mail ons dan naar mailto:info@animalcareprojects.nl