Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
 
 
 

Gezocht: Opvanggezinnen voor tijdelijke (nood)opvang
 
Stichting Animal Care Projects haalt alleen honden uit het bosasiel naar Nederland als ze hier een fijn huis gevonden hebben.  Maar het kan voorkomen dat een hond herplaatst moet worden of dat een hond in het bosasiel, die nog geen huisje heeft gevonden, dringend het asiel moet verlaten.
 
Wij zullen er alles aan doen om voor deze honden een (nieuw) thuis te vinden. Maar vaak kost dat veel tijd.  Ook maken wij mee dat potentiële baasjes eerst face to face willen kennismaken met een hond. Helaas hebben we maar enkele opvangadressen, die op dit moment alle bezet zijn. Daarom zijn wij op zoek naar nieuwe opvanggezinnen.
 
Wat verwachten wij van u?
Het is erg belangrijk dat u ervaring hebt met honden en dat u bereid bent en de tijd hebt om de hond sommige vaardigheden (opnieuw) te leren. Dat kan uiteenlopen van basisvaardigheden, zoals zindelijk worden en aan de lijn lopen, tot resocialisatie in geval van een herplaatser. Maar het gaat er vooral ook om dat de hond tot rust komt en dat u plezier heeft met de hond en andersom.
 
Wij ontvangen graag regelmatig foto’s en updates over de ontwikkeling van de hond, zodat wij hem/haar zo goed mogelijk kunnen promoten.
 
U haalt de hond op bij aankomst op Schiphol of bij zijn huidige baasje in Nederland. Benzinekosten worden vergoed. Mocht het niet lukken om de hond te halen, dan kan de hond bij u gebracht worden.
 
Wat kunt u van ons verwachten?
Wij komen op huisbezoek om te bezien of het wederzijds klikt en bespreken dan ook alles wat we van de hond weten. Op basis daarvan kunt u de keuze maken of u de hond wel of niet wil opvangen.
 
Wij zullen er alles aan doen om uw opvanghond zo snel mogelijk een nieuw thuis te geven.
 
Het opvangen van een hond gaat op vrijwillige basis. De algemene kosten, zoals voer en eventuele dierenartskosten, worden door ons betaald. Als het om een grote medische ingreep gaat, moet dat eerst met de Stichting besproken worden.
 
Een gastgezin kan altijd bij ons terecht voor vragen of adviezen. Met ieder probleem, klein of groot, zullen wij u zo goed mogelijk helpen.
 
Ook uw mening telt. Als wij denken een goed baasje gevonden te hebben voor uw opvang hond, vragen wij u een afspraak te maken met hem/haar om kennis te maken met u en de hond. Is ook uw gevoel goed, dan gaat de adoptie door.
 
Als de hond om dringende redenen niet bij u kan blijven, zullen wij met spoed  op zoek gaan naar een nieuw adres voor de hond.  In de tussentijd blijft de hond bij het gastgezin. 
 
Het opvangen van een hond en hem/haar goed op de rails te zetten voor zijn eigen huisje is ontzettend dankbaar werk. U krijgt er veel liefde voor terug. 
Wilt u zich opgeven als gastgezin of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op via mailto:info@animalcareprojects.nl
 
Bij voorbaat heel hartelijk dank!