17 juni 2024
OPROEP VOOR OPVANGGEZINNEN
 
Misty heeft geluk gehad. Zij was al in Nederland bij een opvang die al jaren honden voor ons opvangt en de honden daarmee aan een fijn warm thuis heeft geholpen.
Veel mensen vinden het fijn om de hond eerst te kunnen zien. Op dit moment is zij de enige opvang die wij in Nederland hebben.
 
Wij zijn dan ook dringend op zoek naar OPVANGGEZINNEN. Mensen die ervaring hebben met honden. Het is erg dankbaar om te doen omdat de kans voor de adoptie enorm toeneemt als zij al hier zijn. 
 
Wil jij graag een hond helpen door hem/haar op te vangen, dan kan je ons een mail sturen naar mailto:info@animalcareprojects.nl
 
17 juni 2024
Goed nieuws voor Misty (voorheen Fork). Ze is geadopteerd door een leuk stel die nog een andere hond heeft. Het gaat erg goed met Misty, ze is ook een schat van een hond.  Ze heeft al lekker gespeeld met de andere hond in de tuin. We zijn ontzettend blij dat zij haar forever home gevonden heeft. We willen de opvang weer ontzettend bedanken voor haar goede zorgen en dat zij Misty een kans heeft gegeven.
 
   
 
  
  
16 juni 2024
DE OPROEP VOOR ADOPTIE VAN DALI IS WEER ACTIEF 
Dali de drie-potige reus met zijn baby hart is terug in het asiel. We zoeken weer met spoed en met hoop naar een liefdevol forever home voor deze prachtige lieve zachte jongen van 4 jaar oud. 
 
In maart jl hebben we vermeld dat Dali niet meer beschikbaar was adoptie omdat het pension waar hij eerder verbleef weer open was. De manager van het pension kwam hem weer ophalen. Een sponsor betaalde voor de kosten van de honden.  Nu is Dali weer terug in het asiel, omdat de incompetentie van het pension aan het licht is gekomen en nu definitief gesloten is, ook de sponsor heeft zich teruggetrokken.
Ze hebben Dali afgestaan en kan daarmee zijn adoptie buiten Turkije, wat zijn enige kans is, niet meer tegenhouden 
 
Omdat Dali eerder in het asiel werd aangevallen door de andere honden, hebben zij hem na zijn terugkomst in een partition met puppies en een Golden Retriever gezet en dat gaat goed. 
 
Het is voor gehandicapte honden extra moeilijk en zwaar om in het asiel te leven. We hopen zo dat er iemand komt die belangstelling heeft voor Dali. Iemand die in een rustige omgeving woont en geen problemen heeft met zijn grote gestalte en zijn drie poten. Iemand die zijn zachtaardige karakter en zijn schoonheid ziet. Iemand die zijn hart wil openen voor deze lieve jongen. 
 
Bij belangstelling voor adoptie/opvang mail dan ajb naar: mailto:info@animalcareprojects.nl
 
         
 
  
 

 
2 juni 2024
Massaal zijn de mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen nieuwe wet voor de euthanasie van alle zwerfhonden.
 

Legalized Animal genocide in Turkey!

"The ruling party is passing a law to change the existing animal rights law to allow for the killing of MILLIONS OF STRAY ANIMALS!

This is a violation of the right to life. Countless innocent animals are facing being abducted and killed. Please, we urge you to support volunteers in Turkey in this catastrophic situation so we can save as many as we can. Millions of animal rights advocates are protesting this situation right now. and spread the word.

Please show your support 


 

2 juni 2024 
In Turkije dreigt de aanname van een nieuwe wet voor de euthanasie van alle zwerfhonden. Dit is de roep om hulp van onze vrienden dierenwelzijnsorganisatie Gokturk Haysevder, die het asiel en vele zwerfhonden onder haar zorg en bescherming heeft staan.
 
"We are Göktürk Animal Lovers Association.  For years, through Animal Care Projects (ACP) and other organizations, many of you have opened your doors for stray dogs in difficult situations.  And now more doors are needed. More love. More adoption. And more support. And of course a lot of love. For years, many dogs and cats have found happy lives thanks to you. We can do more together. Many dogs we put on the adoption list were saved from very difficult situations and pain. Thanks to you.
 
And now many more need to be rescued and we can assure you that they all deserve it. What can you do? First of all, you can open the doors of your heart to the dogs on the ACP page and adopt them.
 
The agenda is very complicated in our country right now. There is talk that all dogs and cats will be taken off the streets and euthanized. Unfortunately our government is ruthless on this issue. In order to make room for more of them, first of all, we need to provide homes for the ones in our care. The next step is their feeding, care and treatment. With only € 10 a month we can feed 100 dogs a day here. We are currently caring for 350 dogs and 15 cats. And with € 10 you will save their lives and become their heroes. Please don't turn your back on them. They need you now more than ever.”
 
Je kunt eenvoudig een donatie doen via de doneerknop of de PayPal knop op onze site. Je hoeft alleen maar een bedrag zonder komma en nullen, b.v. 10, 15, 25, etc. in te vullen, klik daarna op doneren/donate en kies daarna je bank.Of je kunt een donatie overmaken op onze rekeningnummer NL31INGB0006508453 ten name van Stichting Animal Care Projects te Den Haag, ovv donatie asiel. De BIC van de ING is INGBNL2A.    
 
Alvast heel erg bedankt voor jullie steun!
 
 

1 juni 2024
BELANGRIJK NIEUWS: De zwerfhonden in Turkije worden opnieuw bedreigd.
Lees alsjeblieft het artikel van Reuters van 30 mei 2024 in onderstaande link.
 
Turks wetsvoorstel zwerfhonden 30.5.2024
 
  
28 mei 2024
We kregen het trieste nieuws dat Raf is overleden. Raf was een hele leuke en lieve hond. Hij kwam uit een asiel in Nis, Servië. Hij werd in 2014 geadopteerd door een lief baasje. Raf miste 1 oog, maar ondanks dat heeft hij genoten van zijn leventje. Hij is bijna 16 jaar geworden en ze hebben zijn laatste jaren alles gedaan om hem comfortabel te laten zijn. Van regelmatig biefstuk tot orthopedische mandjes, bergen speelgoed en de beste zorg. Maar hij was nu echt op. Raf is in armen van zijn baasje ingeslapen en hoewel ze intens verdrietig zijn, denken ze met veel geluk terug aan het plezier wat zij van hem hebben gehad.  
 
R.I.P. Lieve Raf, we zullen je nooit vergeten, je hebt een plek in onze harten.
 
 
    
 
 
 
27 mei 2024
We kregen het trieste nieuws dat Zeyna is overleden.  Ze is 14 jaar geworden. Zeyna werd in 2012 geadopteerd door geweldige mensen. 
Haar baasjes zeggen dat ze veel hebben geleerd van Prinses Zeyna. Zij vertelden dat zij in het begin wat onzeker was, maar een stabiele hond is geworden. Een meester in de hondentaal. Een hond met een eigen agenda, vaste rituelen, slimme acties en een groot zelf oplossend vermogen. Ze kon intens genieten. Ze was doof geworden en het zicht werd steeds minder. Toch spraken de ogen voor zich.  Hoewel zij niets meer hoorde en zag, genoot ze van de wandelingen met de roedel, samen op vakantie gaan of gewoon lekker in de tuin liggen. En vooral lekker eten.
 
Het gemis is groot bij haar baasjes. Ze heeft een heel goed leven gehad, met veel liefde, de juiste zorg en geborgenheid. 
 
R.I.P. Lieve Zeyna, we zullen je nooit vergeten, je hebt een plek in onze harten.
 
  
 
    
 
19 mei 2024
Update Pyscho:
Op ons verzoek is Pyscho bij onze vriend en dierenarts Murat geweest om haar gebit na te kijken.Haar gebit zag er niet zo goed uit en hij heeft dan ook haar voorste tandjes boven en onder moeten trekken. Daarna is ze een paar dagen bij hem gebleven, zodat hij haar in de gaten kon houden en zacht voer kon geven. Het gaat goed met haar. Ze kan ook gewoon eten. Helaas moest deze lieverd weer terug naar het drukke asiel.
 
Wij willen haar zo graag daar weghalen, vandaar dat wij ook gelijk een dringende oproep voor adoptie/opvang voor haar willen doen.  
Pyscho is een lieve dame van ongeveer 8/9 jaar oud. Ze is sociaal en kan het goed vinden met de andere honden. Ze heeft dringend een forever home nodig. Mensen die haar met liefde en aandacht nog mooie jaren willen geven. Het asiel is absoluut geen goede plek voor haar.  
Heb jij interesse of wil je meer weten over Pyscho, stuur ons dan een mailtje naar  mailto:info@animalcareprojects.nl      
 
Wie wil Pyscho eindelijk in zijn armen sluiten, je krijgt er zoveel liefde voor terug.
 
  
17 mei 2024
Inmiddels is Trinity (ze heet nu Puck) in NL aangekomen. Puck is geadopteerd door fijne mensen die ervaring hebben met het ras. Puck is een leuke, lieve hond. Zij krijgt nu de juiste zorg, aandacht, liefde die ze zo nodig heeft. We zijn ontzettend blij dat zij haar forever home heeft gevonden. 
 
       
 
19 april 2024
Eindelijk goed nieuws voor de lieve Tom. Zijn opvangmoeder heeft besloten dat hij bij haar mag blijven, ondanks zijn hartprobleem. We zijn haar enorm dankbaar dat ze Tom zijn forever home wil geven, want hij verdient het zo. 
 
We hopen dat de enthousiaste Misty ( Fork/Misty )  die nog  bij haar in de opvang zit snel haar eigen warme thuis gaat vinden.
 
   
 
8 april 2024
Goed nieuws voor de hondjes in het bosasiel. De zakken met hondenbrokken zijn aangekomen in het asiel. Ze hebben, mede dankzij jullie hulp, weer een tijdje genoeg hondenbrokjes. Nogmaals, namens ons allemaal, dank jullie wel! 
De zakken hondenvoer gaan natuurlijk snel op. Als het kan, blijf dan alsjeblieft doneren voor voer.
Alvast weer bedankt!

 

7 april 2024
Update hondenvoer:  
Mede dankzij jullie fantastische steun, hebben wij €1.250,- overgemaakt voor hondenvoer. Ook heeft een voer fabrikant in Istanbul een mooie donatie aan hondenbrokken gedaan. Inmiddels zijn de zakken hondenvoer besteld. Wij, onze vrienden en de hondjes zijn ontzettend blij, dat deze missie geslaagd is.
Dank jullie wel!
 
30 maart 2024
Beste vrienden, 
We kregen een oproep uit het asiel voor droogvoer, zowel voor het asiel als voor de honden die op vaste plaatsen in de nabijheid van het asiel regelmatig voer krijgen. Wat is er aan de hand? Over een week begint in Turkije een 9-daagse schoolvakantie. Tijdens deze periode zijn kippenwinkels, waar het asiel goedkoop kip(resten) kan kopen, gesloten. Omdat veel mensen op vakantie gaan, zal ook  de hoeveelheid voer op andere plekken waar het asiel voer inzamelt, afnemen. Helaas heeft het asiel op dit moment geen droogvoer op voorraad en vraagt om hulp. Het asiel heeft wel een aanbod gekregen van droogvoer: een zak van 15 kg voor 350 Turkse Lira ( omgerekend is dat 10 euro). Om de vakantieperiode te overbruggen zijn 180 zakken voer nodig. 
 
Als iemand aan een cadeau voor de Paasdagen denkt, dan is dit het moment. Hebben jullie een kleinigheidje over voor de honden in en rond  asiel? Zij en wij zullen jullie heel dankbaar zijn. 
Via de site kan je makkelijk de doneerknop gebruiken. Je hoeft alleen maar een bedrag zonder komma en nullen in te vullen, bv 10, 15, 25, klik daarna op doneer en kies daarna je bank. Je kan ook via de site ook PayPal gebruiken of een bedrag overmaken naar rekeningnummer: NL31INGB0006508453ten name van Stichting Animal Care Projects o.v.v. voer voor de honden.
 
     
 
12 maart 2024
Beste mensen,
Tot ons verdriet hebben zich nare ontwikkelingen voorgedaan omtrent Dali, maar kregen we daar tot op vandaag geen goede info over. Die info hebben we nu wel ontvangen. Dit is er gebeurd:
Zoals eerder gemeld heeft een dierenvriend Dali als kleintje gevonden met een gebroken poot en naar een pension gebracht. Pootje is geamputeerd en Dali heeft daar een tijd gezeten totdat het pension moest sluiten vanwege ziektes bij de honden. De beheerder van het pension heeft Dali en 2 andere honden toen naar het asiel gebracht waar zij welkom waren.
 
Een paar dagen geleden kwam de pensionbeheerder naar het asiel met de mededeling dat alles weer op orde was en Dali terug kon naar het pension.
 
De manager van het asiel zei toen tegen haar (de beheerder is een vrouw) dat Dali misschien naar Nederland zou kunnen gaan. De vrouw werd boos en zei dat zij niet wilde dat Dali naar het buitenland zou gaan en Dali terug wilde hebben. Zo niet dan zou zij een klacht over dierenmishandeling indienen bij het Ministerie van Landbouw (verantwoordelijk voor dierenwelzijn in Turkije).
 
Omdat het Ministerie al eerder gedreigd had met sluiting van het asiel n.a.v. eerdere (onterechte) klachten en deze vrouw gevaarlijk kon worden, heeft de manager van het asiel met pijn in het hart Dali afgestaan.
 
Zo gaan de dingen in Turkije. Er zijn daar mensen, ook organisaties, die absoluut niet willen dat Turkse honden naar het buitenland gaan, omdat het verhaal rondgaat dat zij in het buitenland misbruikt worden, ingezet worden voor dierproeven e.d.
 
Wij vinden het vreselijk, dat wij Dali en het zicht op hem zijn kwijt geraakt. 

We willen hierbij iedereen bedanken voor het delen en voor de aangeboden hulp om Dali op te vangen.

 
 

8 maart 2024
Gisteren zijn Gofret (ze heet nu Kaya) en Ashley aangekomen. Kaya is geadopteerd door een leuke familie die wij al heel lang kennen en die al meerdere honden uit het asiel heeft geadopteerd en opgevangen.
Ashley is geadopteerd door Hilje en Cees van het team. Geweldig, want anders had Ashley geen kans gehad op een beter leven omdat ze HD heeft. We zijn ontzettend blij dat deze 2 kanjers het asiel hebben verlaten en nu een goede toekomst tegemoet gaan met veel liefde, aandacht en de juiste zorg.
 
     
 
25 februari 2024
Beschermengelen
@gokturk_haysevder heeft niet alleen de vele verlaten honden van het asiel gered en onder haar zorg staan….. 
 
Zij voeren ook dagelijks honderden verlaten / gedumpte honden in de omliggende buitengebieden en in de dorpen. Samen met de honden in het asiel danken op dit moment honderden honden hun leven aan hen. 
 
De honden in het asiel zijn meestal aan de rand van de bossen of bij de snelweg gevonden. Honden die om verschillende redenen niet in een zwerfbestaan zouden kunnen overleven. En daarom naar het asiel zijn gebracht. 
Ze wachten op adoptie…. 
 
Als je ons vraagt bestaan er beschermengelen?Ja die bestaan! 
 
Dit is het trieste leven van honden, die gedumpt zijn in de bossen. Zij hebben helemaal niets en zijn afhankelijk van goedwillende mensen en donaties. Blijf daarom doneren, zodat deze honden en de honden in het asiel nog te eten kunnen krijgen.Via de site kan je makkelijk de doneerknop /PayPal gebruiken of maak een bijdrage over naar Banknummer: NL31INGB0006508453ten name van Stichting Animal Care Projects o.v.v. eten voor de honden
 
 
16 februari 2024
Fork is eergisteren aangekomen in de opvang in Nederland. Ze verblijft in Thorn/Limburg. We laten haar nu eerst bijkomen van alle spannende reiservaringen/indrukken en wennen aan haar nieuwe leventje.

Fork werd jaren geleden gewond gevonden aan de bosrand. Ze was gedumpt en werd aangevallen door de andere honden in dat gebied.
Ze werd behandeld en aansluitend naar het asiel @gokturk_haysevder gebracht.
We zijn enorm blij en dankbaar dat de opvang haar nu deze kans heeft willen geven en we gaan ons uiterste best doen om een liefdevol en forever home voor haar te vinden.
 
            
 
15 februari 2024 
Wij kregen het trieste nieuws, dat de mooie Ceylan (voorheen Paku) is overleden. Ceylan zat al heel lang in het asiel. Doordat ze een huidprobleem had, was de kans klein, dat ze ooit geadopteerd zou worden. Maar daar kwam gelukkig verandering in, want ze werd door geweldige dierenvrienden geadopteerd. Ze hebben haar in hun armen gesloten en hebben haar alles gegeven wat ze nodig had. Ceylan kreeg de liefde en knuffels waar ze zo naar verlangde. Haar baasjes hebben haar een mooi leven gegeven en ze was gelukkig.
Ceylan was een super lieve hond, een clown met gekke capriolen. Haar baasjes missen haar heel erg. Het verlies, gemis doet pijn.
Wij zijn erg dankbaar, dat Ceylan gered werd en een warm thuis had gevonden. 
 
Wij wensen haar baasjes veel sterkte toe met het grote verlies van kanjer Ceylan.  
 
Rust zacht, lieve Ceylan, we zullen je nooit vergeten, je hebt een plek in onze harten. 
 
 

11 februari 2024
Wij hebben super goed nieuws voor de prachtige Bunny. Ze is geadopteerd door haar opvang familie. Ze wilden haar niet meer kwijt. Bunny is een lieverd, een echte knuffelbeer. Ze is daar heel gelukkig en kan het goed vinden met de andere hondjes in de roedel. Wij zijn heel erg blij met dit goede nieuws en dat ze nu een mooi liefdevol leven heeft gekregen. Ze heeft haar perfecte match gevonden.
 

 
30 januari 2024
UPDATE HONDENHOKKEN
De hondenhokken zijn geleverd en worden nu en de komende dagen in elkaar gezet en over de partitions verdeeld.
Kijk echt het hele filmpje om te zien hoe geweldig de honden de nieuwe hokken vinden. Ze willen er allemaal tegelijk in!

Namens alle honden, onze vrienden van het bosasiel gokturk_haysevder en ons, nogmaals onze hartelijke dank aan allen die hier aan bijgedragen hebben.

Nog wat technische informatie…. Er is gekozen voor kunststof hokken. Deze hokken zijn beter bestand tegen de zware weersomstandigheden dan hout en zijn bovendien onderhoudsarm. Er staan er al meer en ze voldoen erg goed. Van dit materiaal konden er zelfs 25 grote hokken worden gekocht en 10 kleinere.
 
                               
                      
 
21 januari 204 
Wij hebben het trieste bericht ontvangen, dat het baasje van Fruka haar heeft moeten laten inslapen. Ze heeft jarenlang in het asiel gezeten. Er was niemand, die zag wat een geweldige hond zij was. Maar toen, op een mooie dag, ging toch de zon schijnen voor Fruka en werd zij geadopteerd. Ze was een lieve, prachtige hond. Haar baasje heeft gezegd, dat Fruka de allerliefste hond van de wereld was met wie zij een hele hechte vertrouwensband had. Zij en Biggy, het maatje van Fruka, missen haar ontzettend en het verdriet is groot. 
 
Wij zijn erg dankbaar, dat Fruka een warm thuis heeft gehad en mooie, gelukkige jaren in vrijheid.
Wij wensen haar baasje en Biggy veel sterkte toe met het grote verlies en gemis van deze kanjer. 
 
Rust zacht, lieve Fruka, we zullen je nooit vergeten, je hebt een plek in onze harten. 
 
 
   
15 januari 2024
We kregen het bericht dat Keysi geadopteerd is in Turkije. Nu maar hopen dat ze niet wordt teruggebracht. Momenteel is het daar erg koud en Keysi heeft het nu extra zwaar om te overleven in het asiel (wat voor veel honden geldt). Helaas hebben we voor haar hier geen fijn thuis kunnen vinden. We hopen dat ze een goed leven gaat krijgen.
 
   
 
12 januari 2024
Wij hebben het trieste bericht ontvangen, dat de prachtige Kuyrnik is overleden. Hij zat al heel lang verloren in het asiel, totdat op een mooie dag hij gered en geadopteerd werd. Kuyrnik was een geweldige, lieve hond. Wij zijn enorm dankbaar, dat hij nog gelukkige jaren heeft gehad, samen met zijn baasje en zijn hondenvriendjes Ocean en Vako (ook al overleden).
Wij wensen zijn baasje heel veel sterkte toe met het grote verlies en gemis van deze kanjer. 
 
Bericht van zijn baasje:
Tot mijn groot verdriet heb ik gisterenavond, geheel onverwacht Kuyrnik over de regenboogbrug moeten helpen. Nadat hij een ernstige beroerte met achterhand verlamming had, er geen herkenning meer was en hij zichzelf onbewust toetakelde had ik geen keus meer om hem te helpen met zijn laatste stap. 6 jaar lang is hij in mijn leven geweest en ben ontzettend dankbaar voor elke minuut die ik met hem samen gehad heb.   
 
Rust zacht, lieve Kuyrnik, we zullen je nooit vergeten en je hebt een plek in onze harten.