27 december 2010
Zo aan het einde van het jaar 2010 hebben wij nog goed nieuws en foto's ontvangen van de baasjes van Ibi en Beppie. Ze zijn dolblij en gelukkig met hun hondjes uit Rhodos. Ze doen het heel erg goed en zijn lekker aan het puberen. Ook Jessie, die wij (Petra en Raymond) geadopteerd hebben is een geweldige hond en we hebben ontzetten veel plezier met haar. Ze is niet meer weg te denken. De foto's zijn zo hartverwarmend en de honden zien er zo goed uit. Wat een verschil met een paar maanden geleden! Geweldig! Dan beseffen we meer dan ooit: Hier doen we het allemaal voor!
Ook Volgend jaar gaan we proberen zoveel mogelijk steun te geven aan de zwerfdieren. Ze hebben het zo nodig en zij verdienen ook LTC (Love, tender and care).
 
JASEMI/JESSIE
 
 
 
IBI
 
  
BEPPIE
 
 
     
24 december 2010
 
Reddingsactie!
 
Een Turkse krant waarschuwde de automobilist voor gevaren op de weg. Het artikel werd geïllustreerd met deze foto's van een hondenmama en haar pups, ergens op de autoweg Trabzon-Zigana, in het oosten van Turkije. Berrin Olclay uit Istanbul vond het een vreselijke gedachte dat deze hummeltjes vroeg of laat zouden worden aangereden. Zij nam contact op met lokale dierenbeschermers, die bereid waren op onderzoek uit te gaan.
 
De wegrestaurants in de buurt blijken veel honden aan te trekken. Wonder boven wonder slaagde men deze familie te vinden en de pups te vangen. De moederhond rende helaas weg, naar haar gaat de zoektocht nog voort. Het kleine grut zit nu in het dierenasiel van Gumushane. Berrin zal zorgen dat de hondjes t.z.t. via haar contacten in Duitsland worden geplaatst.
 
 
 
16 december 2010
Het is alweer een tijdje geleden dat Sina uit Göcek in Nederland was. We wilden elkaar erg graag ontmoeten en op 5 december 2010 was het dan zover. Sina en Irene (Stichting AAI) kwamen in de kou naar Kijkduin (Den Haag). We hebben op een verwarmd terras een paar uurtjes gekletst. Vooral over het redden van de verwaarloosde zwerfdieren en proberen ervoor te zorgen dat de honden nog een warme mand vinden bij lieve mensen. Sina vertelde, dat ze voordat ze naar Nederland kwam, een duitse herder met erge schurft (Demodex) op straat gevonden had. Ze heeft haar voorlopig Gremlin genoemd. Ze heeft haar mee naar huis genomen en is gelijk met de behandeling tegen Demodex begonnen. Wij hebben Sina geld gegeven voor de behandeling van Gremlin. Ook hebben we haar medicijnen en ontwormingsmiddelen meegegeven voor de honden in de opvang van Göcek. Ze vroeg of wij op onze website aandacht willen vragen voor een aantal honden en dat hebben we ook gedaan (zie onze link Göcek/Daylan honden).
We vragen hulp voor deze honden zodat o.a de dierenartskosten betaald kunnen worden en er voer gekocht kan worden.
Sina doet ongelooflijk goed werk dag in, dag uit. We hebben erg veel bewondering voor haar.
Het waren hele gezellige uurtjes en we zijn erg blij dat we elkaar nu ontmoet hebben.
We hopen dat we haar en de honden in de toekomst nog meer steun kunnen geven.
     
8 december 2010
Al enige tijd staat er bij Dierenspeciaalzaak Animo een spaarpot, of zeg maar spaarhond, voor onze hondjes. Een geweldig initiatief van Fokke en Marina die ACP sowieso al lange tijd heel hard steunt met gulle donaties van voer, koekjes, speeltjes en alles wat er maar overblijft en nodig is. Namens het hele team van ACP heel hartelijk dank !!!

    

1 december 2010
Update Goliath: Met Goliath gaat het goed.  Hij zit nu bij een vriendin van Piedy in de opvang. Hij eet goed en de wonden zijn goed aan het genezen. Volgend weekend gaat Piedy nog meer eten en dekens brengen voor Goliath. Zoals u op de foto's kunt zien, heeft hij nog een lange weg te gaan, maar het gaat steeds beter en dat is geweldig nieuws!
 
 
 
28 november 2010
Philie, een goede vriendin van Marjan op Rhodos organiseert op 12 december a.s een kerstmarkt bij het kasteel te Mheer in Zuid-Limburg. De opbrengst is voor de honden van Marjan op Rhodos. Ze zullen tijdens de kerstmarkt foto's maken en naar ons opsturen.  
Dus mensen, kom gezellig op 12 december naar de kerstmarkt. Het is voor een goed doel!!!
 
22 november 2010
Vanavond om 19:00 uur tot 19.35 uur is Mike van Animal Care Projects te horen in een interview op radio Favoriet FM.

Het programma wordt gepresenteerd door Martijn Berkenfeldt, zelf ook een groot dierenvriend, en het programma heet "Blik op de samenleving”

14 november 2010
Vandaag kregen we weer nieuwe foto's van Goliath. Hij gaat steeds beter met hem, maar hij is er nog lang niet. Hij heeft het prima naar zijn zin bij Piedy en de andere viervoeters.
  
 
 
11 november 2010
Zie hier de reactie van de Gemeente Den Haag op het doodrijden van honden op het strand in het
Algemeen Dagblad van 11 november 2010. Het is duidelijk dat er bij de Gemeente Den Haag geen dierenvrienden zijn, anders had men nooit zo gereageerd.
 
 
10 november 2010
Dierenleed in Den Haag! Wij kregen vandaag dit vreselijke nieuws door in de Nieuwsbrief van
Stichting Pro Hond. Pro Hond voert actie tegen het hondenbeleid in Den Haag.
 

Beste hondenliefhebbers,  

   

Allereerst moeten wij deze nieuwsbrief beginnen met het droevige bericht dat op die mooie warme zondag begin oktober wéér een hond is doodgereden. Deze keer op het duinpad bij de Savornin Lohmanlaan, omdat een strandtenthouder van "Friends” daar midden op de dag, op die zondagmiddag waarop het wemelde van de mensen, honden en kinderen met een gigantische auto over het wandelpad reed. De hond liep aan de lijn, en het baasje moest zich met kind en hond aan de kant persen om veilig te blijven. Aan de overkant van het pad stond het andere baasje. Dat veroorzaakte onrust bij de hond, die wilde naar het andere baasje toe, en dus……..  

   

De gemeente blijft ondertussen uw loslopende hond bekeuren omdat die een gevaar is voor de verkeersveiligheid, begrijpt u wel? Wij begrijpen het niet! Inmiddels heeft de wethouder duizenden ingezamelde handtekeningen ontvangen tegen het doodrijden van honden, maar nog geen interesse getoond in dit probleem.  

 
We citeren een klein stukje tekst van een zeer verdrietige eigenaar: 
 

Het verdriet is nog steeds intens aanwezig en natuurlijk vooral door de manier waarop.
Scooby zit natuurlijk in ons hartje, maar de leegte blijft enorm en is dit alles nog zo ongelooflijk moeilijk te accepteren. Scooby is maar 8 jaar geworden. Wij hopen dat u als instantie enigszins iets kan bereiken met dit verhaal, zodat dit verschrikkelijke gebeuren voor anderen mensen en honden kan worden voorkomen.
 
Wij en gelukkig ook anderen mensen vinden het ongelooflijk dat op dit openbare natuurpad, dat vooral door mensen, honden en kinderen wordt gebruikt, auto's mogen rijden die een gevaar vormen voor welk levend wezen dan ook! Ook vinden wij het erg onverantwoordelijk dat ook (zulke) auto's op de stranden mogen rijden met alle gevolgen van dien !!  Graag willen wij dit anders zien zodat niet nog meer slachtoffers zullen gaan vallen, mens of dier !  

Lees meer over dit trieste verhaal en over Stichting Pro Hond in hun nieuwsbrief op www.prohond.nl

10 november 2010
We hebben nieuwe foto's ontvangen van Goliath. Hij verblijft nu bij Piedy in de opvang. Hij is nog steeds heel zwak, maar tegelijkertijd lijkt hij ook gelukkiger. Van blijdschap kwispelt hij zwak met zijn staartje 
Ook heeft hij geprobeerd te spelen met de andere honden van Piedy. Hij wordt bij Piedy goed verzorgd. Hij heeft speciaal voer nodig en dat is A+D van Hills. Dus blijft u a.u.b. doneren, zodat Piedy dat speciale voer kan blijven kopen voor Goliath.
 
 
6 november 2010
GEWELDIG NIEUWS! Eva uit Rhodos is adopteerd! Eva is op 21 oktober 2010 naar Nederland gekomen.
Nu hebben alle 8 honden uit Rhodos nieuwe baasjes gevonden, waar ze liefde, aandacht en warmte krijgen.
We zijn ongelooflijk blij dat de herplaatsing van deze 8 honden een groot succes geworden is
 
 
 
5 november 2010
Sinds een aantal dagen zijn wij ook te bezoeken op Facebook. De pagina is in het Engels en ontworpen door onze lieve vriend Marc Zammit. Het is nu al een succes!
 
Ook hebben wij een pagina op Hyves. Teamlid Mike heeft deze pagina opgestart en ontworpen.
Klik hier voor Hyves: https://animalcareprojects.hyves.nl 

31 oktober 2010
Onze goede Engelse vriend Marc Zammit (Blue Angel) gaat ons team per heden versterken. We zijn hier heel erg blij mee. Marc is een pure dierenvriend. Alle dieren voelen zich bij hem meteen op hun gemak. 
Zoals u op onze site al heeft kunnen lezen, is Marc zeer betrokken geweest bij het verwelkomen van de Rhodos-honden hier in Nederland. Marc gaat zich o.a. bezighouden met Facebook.
Hij gaat op Facebook een pagina in het engels maken over het het werk van Animal Care Projects.
We houden u op de hoogte van de vorderingen.
Marc, welkom bij het team!!
 
31 oktober 2010
Update over de zwaar verwaarloosde galgo. Hij heeft nu een naam. Ze hebben hem Goliath genoemd.

Stapje voor stapje gaat het iets beter met hem. Hij eet meer en drinkt goed.

Wij hebben allemaal goede hoop dat hij het zal gaan redden!

 
    
28 oktober 2010