Deze honden hebben jullie hulp en steun hard nodig!!
 
 
CANDY IS DRINGEND OP ZOEK NAAR EEN PERMANENTE HUIS WAAR ZE HAAR HELE LEVEN MAG BLIJVEN IPV GEDUMPT TE WORDEN
 
 


9 december 2012
Update: Met Candy (ze heet nu Emmie) gaat het redelijk goed in de nieuwe opvang. De eerste paar dagen heeft ze veel geslapen. Nu begint ze zelf al wat rond te lopen en ze gaat ook op verkenning. Emmie is nog wel heel angstig. Ze is behoorlijk beschadigd door alles wat ze heeft meegemaakt. Zij moet weer het vertrouwen in de mens gaan krijgen. Ze begint heel voorzichtig weer vertrouwen te krijgen in andere honden. Voorlopig zal Emmie niet geadopteerd kunnen worden, want zij heeft heel veel tijd nodig om haar angsten te overwinnen. Emmie gaat wel met kleine stapjes vooruit en dat is mooi om te horen. Wij zoeken mensen die Emmie willen adopteren op afstand door een maandelijkse bijdrage te doneren naar eigen keuze: dat kan 5, 10, 15 euro zijn of meer. Het rekeningnummer is: 1610449 t.n.v. R.M. Hoffman en/of P. Houtman te ‘s Gravenhage, The Netherlands. ovv Emmie. 

 

11 november 2012
Voorlopig goed nieuws over Candy. We hebben haar vandaag uit het asiel in Belgie gehaald en naar een hele goede opvang gebracht. Zij zal daar een tijdje blijven om tot rust te komen na al de ellende die ze heeft meegemaakt. Ze is wel heel erg angstig, maar dat is ook wel begrijpelijk.
Wij willen degene die dit voor Candy mogelijk gemaakt heeft ontzettend bedanken.
 
4 november 2012
Vreselijk nieuws over Candy. We hebben eerder vermeld dat Candy herplaatst is bij een kennis van de huidige eigenaar. Deze kennis heeft naar eigen zeggen een hondenschool en was wel gewend aan iets moeilijker honden. Op 27 oktober 2012 kregen we zelfs een berichtje dat hij haar heeft meegenomen in de tram. Ze was wat angstig maar ze gaf later likjes aan haar nieuwe baasje.
We dachten dat het goed zou komen met Candy, maar niets is minder waar.
Via een bekende van ons kregen wij het volgende bericht op 3 november welke zij ontvangen had van de Antwerpse dierenbescherming met bijgaande foto:
Wie herkent dit hondje, een ouder teefje dat gevonden werd op 1 november te Berchem, Diksmuidelaan, VASTGEBONDEN aan een paal ! Delen aub
 
 
De man die Candy heeft meegenomen heeft haar gewoon gedumpt! Op 2 november is er nog contact geweest met hem en hij vertelde dat ze vooruit ging en hij zou snel nieuwe foto’s toesturen!!!!!
 
Wat is dit voor iemand? Er schieten ons genoeg woorden te binnen, die we hier niet zullen opschrijven, maar jullie zullen allemaal wel de strekking ervan begrijpen.
 
Wij zijn razend en we zullen er alles aan doen om hem dat te laten weten, maar we zijn ook razend op ons zelf. Omdat wij te goed van vertrouwen waren, is Candy de dupe geworden. Wij voelen ons schuldig naar Candy toe. Dit is een keiharde les voor ons.
 
Candy is geen makkelijk hondje maar dat wil niet zeggen dat ze dat wel kan worden. Ze heeft niets met katten en grote honden, is dat zo erg? Het alleen zijn moet zeker opgebouwd worden, maar met aandacht en vooral liefde kan ze dat zeker nog leren. Het middel Clomicalm kan bij Candy ook helpen, zodat ze minder angstig wordt.
 
Wie wil Candy liefde en aandacht geven? Wie wil haar laten zien dat er nog goede mensen zijn die haar een permanent huisje willen geven? Laat het ons z.s.m. weten. Op dit moment zit Candy in het asiel het Blauwe Kruis te Wommelgem in Belgie.
 
******************************************************************************************
 
Jullie kunnen een donatie overmaken ovv de naam hond op ons dierenrekening 1610449 t.n.v. R.M. Hoffman en/of P. Houtman te ‘s Gravenhage, The Netherlands. 

Voor het buitenland: 
ING Bank 
IBAN Code: NL25INGB0001610449 
BIC Code: INGBNL2A


De stand op 3 november 2012:

Hobo € 167,50-€ 125,-(castratie) = € 42,50 + € 140,-= € 182,50 + €20,- = € 202,50 + 
€ 100,- = € 302,50 -€ 302,50 (voor de kennel) = € 0,00
Damijan € 140,5
0
-€ 63,- (onderleggers) = € 77,50 - € 77,50 (voor onderleggers)= € 0,00 + €20,- = €20,-
Paul € 150,- - €150,- (dierenartskosten) = € 0,00
 + €20,- = €20,- - €20,- (opvangkosten)
= € 0,00 

3 november 2012
Carla en Paula hebben ons nogmaals heel erg blij gemaakt met hun donatie van €100,- voor Hobo. We zijn sprakeloos! 
Echt helemaal te gek!!!

Van de meer dan geweldige opbrengst van alle donateurs voor Hobo heeft Marjo een kennel voor hem kunnen kopen. 
Hobo sloopte werkelijk alles wat hij tussen zijn tanden kon krijgen en was niet gelukkig in de grote ren. Omdat hij daar al veel kapot had gemaakt, kon hij daar niet blijven. Er moest een noodoplossing komen, zeker nu de winter voor de deur staat en dat is, met jullie ongelofelijke steun, de kennel geworden.
De kennel is geplaatst op de oprit, naast het huis. Sinds dat hij daar verblijft, is hij een stuk rustiger geworden en heeft Hobo het veel meer naar zijn zin. Misschien komt dit ook om dat hij nu in de buurt van Marjo is en zich veilig voelt. Hij kan rondlopen op de oprit en Marjo gaat dagelijks met hem wandelen. 
Marjo is nu druk bezig om zijn "new home" te schilderen en er zullen ook nog 2 hekzeilen geplaatst worden, zodat Hobo uit de wind, regen en kou zit. 
Nu hij droge, warme en veilige plek heeft, kan Marjo een afspraak maken met de dierenarts om hem te laten castreren. 
Wij hebben een doosje opgestuurd met knauw botten en speelgoed. Zo kan hij lekker lang bezig zijn met knauwen en hoeft hij zijn tanden nergens anders meer in te zetten, hopen wij.......

Marjo is ook heel erg blij met de onderleggers die we ook door jullie geweldige donaties hebben kunnen versturen. Ze kan Damijan nu veel vaker verschonen en daardoor hoeft hij ook niet zo vaak gewassen te worden (daar heeft hij echt een hekel aan.....). Damijan voelt zich nu veel prettiger en schoner. Dat is fantastisch om te horen.

Wij en Marjo willen iedereen die Hobo en Damijan een warm hart toedragen nogmaals heel hartelijk bedanken.
Zonder jullie help, hadden we dit allemaal nooit kunnen realiseren.

Jullie zijn allemaal kanjers!! Jullie steun is hartwarmend voor ons geweest. HEEL ERG BEDANKT!!!!!
30 oktober 2012
Vandaag mochten we alweer een donatie ontvangen. Dit keer van Agnes, het baasje van Sita. Ze heeft voor al de drie de hondjes €20,- gedoneerd. Agnes, heel erg bedankt voor je steun. Zoals altijd zijn we er heel erg blij mee.

25 oktober 2012
Nog meer goed nieuws!! Carla, Ilona en Mirjam vd Geur hebben ons weer zeer blij verrast met hun geweldige donaties voor de versterkte kennel voor Hobo. Wij en Marjo en zeker Hobo zijn hier ongelooflijk blij mee. 
Lieve vrienden, ontzettend bedankt voor jullie steun. Jullie maken het verschil voor Hobo en dat is meer dan fantastisch.

We hebben weer 200 onderleggers besteld voor Damijan.
We hebben Ronald van https://www.sma-eu.eu gevraagd of zij een doos extra wilden sponsoren. Zij hebben onze site bekeken en vinden dat wij goed werk doen. Zij hebben ons gesteund met een extra doos van 100 onderleggers. Marjo en Animal Care Projects willen Ronald ontzettend bedanken voor wat hij voor Damijan gedaan heeft.
 
Dit bericht hebben we vandaag ontvangen over Hobo:
 
Beste mensen, Een tijdje terug hebben we Hobo gered. Hij was er slecht aan toe en inmiddels gaat het wat beter met hem. Hobo is ontzettend lief,maar heeft een groot probleem. Hobo breekt uit de huidige kennel en loopt dan weg. Met groot gevaar voor zijn leven,want hij loopt grote kans om doodgeschoten te worden!! Hobo sloopt de huidige kennel en zijn kennel moet dringend versterkt worden, zodat Hobo geen gevaar meer loopt om doodgeschoten te worden. Dat verdient hij niet na zijn afschuwelijke verleden. Hij verdient een fijn en veilig leven op de Ezelbrug. Omdat hij door zijn gedrag onmogelijk herplaatst kan worden, zou een versterkte kennel een goede oplossing voor hem zijn. Wie helpt alsjeblieft deze verschrikkelijk lieve hond, zodat de kennel zo gemaakt kan worden dat Hobo veilig is? Ik hoop dat Hobo zijn welzijn jullie net zo aan het hart gaat als bij mij en de mensen van Animal Care Projects. Hobo is geworden zoals hij nu is, door het wrede gedrag van mensen die hem gehad hebben. Laten we hem met ons allen laten zien dat er ook goede mensen zijn. Hobo verdient een kans! Groetjes, Marjo Ezelbrug, Hongarije
 
Het zou toch mooi zijn om Hobo die kans te geven, dus we hopen dat we met z'n allen hem de versterkte buitenkennel kunnen geven. Lieve mensen blijf aub doneren voor Hobo. Laten wij het verschil zijn voor Hobo om hem te laten zien dat er ook nog goede mensen zijn.

23 oktober 2012
Vandaag hebben we de €150,- overgemaakt voor de dierenartskosten van Paul. Dat is toch een mooi bedrag geworden!! Zo hebben we met z'n allen toch een steentje kunnen bijdragen.
Ook hebben we voor Damijan van het overgebleven bedrag weer onderleggers besteld. Echt super, want daar kan Marjo een hele tijd mee doen en blijft Damijan lekker schoon en dat is heel erg belangrijk! We hopen dat we in de toekomst weer op jullie kunnen rekenen als Marjo weer onderleggers nodig heeft voor Damijan.

Nogmaals willen wij iedereen hartelijk bedanken voor jullie bijdrage aan de 3 hondjes. 


19 oktober 2012

We hebben €125,- overgemaakt aan Marjo voor de Ezelbrug voor de castratie van Hobo. Ze gaat zo snel mogelijk een afspraak maken met de dierenarts voor Hobo. We houden jullie op de hoogte als hij gecastreerd wordt.
Ook hebben we voor €63,- 200 onderleggers voor Damijan besteld. De onderleggers hebben we binnen gekregen en gelijk doorgestuurd naar Marjo. Wij en Marjo willen iedereen die gedoneerd heeft heel hartelijk bedanken. We vinden het echt fantastisch en we zijn heel erg blij met jullie allemaal!!


En er is heel goed nieuws voor Paul want als hij helemaal is opgeknapt, staan er al lieve mensen op hem te wachten in Engeland. Oh, wat heeft hij dit verdiend, een mooie leven, vol met liefde en knuffels.
We zijn super blij voor hem! Lees gauw zijn update met nieuwe foto's.
 

18 oktober 2012
Wij willen Irene, Roelof, Adinda en Ilona vd Vaart heel erg bedanken voor hun donatie voor kanjer Paul.
Echt geweldig en zoals altijd zijn we ongelooflijk blij met jullie steun. 
Zelf hebben we de donaties voor Paul aangevuld tot €150,-. 

16 oktober 2012
Wow, Carla heeft ons vandaag nog een keer verwend met een geweldige donatie. Carla, heel erg bedankt!! Super! Maar dat was niet alles, want Kim Lavet heeft een donatie overgemaakt voor Paul. Kim, jij ook heel erg bedankt! Jullie hebben ons vandaag erg blij gemaakt! Ook heeft Marjo een donatie ontvangen voor Hobo. 
Dus dat was goed nieuws vandaag!!! Met z'n 
allen kunnen we iets betekenen voor deze lieve honden.
Gisteren hebben we een doos met spullen naar Marjo verstuurd, waaronder de hekwerkzeilen voor het buitenverblijf van Hobo.

15 oktober 2012
We hebben opnieuw een aantal geweldige donaties gekregen. Wij willen dan ook de volgende mensen heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage: P. Hoeben, Ilona vd Vaart en Nancy van https://straydogs.be
 

11 oktober 2012

DONATIES!!!! De eerste donaties voor Hobo, Damijan en Paul zijn binnengekomen. Wow, we zijn hier ongelooflijk blij mee. Wij willen dan ook Carla Hoeben, Wouter Broekhuizen en tante Tineke Pronk heel erg bedanken voor hun steun voor deze kanjers van honden. En vanavond alweer een donatie ontvangen voor Hobo, Damijan en Paul van Esther van den Berg. Dank je wel, Esther!! 

Jullie zijn allemaal geweldige mensen!!

HOBO

11 oktober 2012 
Tijdens onze vakantie op de Ezelbrug hebben wij met z'n allen nog een hond gered. Zijn naam is Hobo. Hobo is als jachthond gebruikt en was daar erg goed in. Alleen brak hij overal uit de kennels en sloopte alles. Vervolgens heeft de voorlaatste eigenaar stroom op de nek van Hobo gezet, om te voorkomen dat hij uit zou breken. Maar Hobo is toch ontsnapt. Daarna is hij gekocht door de overburen van Marjo, maar die konden hem ook niet houden, want Hobo liep daar ook steeds weg dus Hobo liep zwervend in het dorp rond. Hij was uitgedroogd, broodmager en was in een soort shock. We hebben hem met z'n allen heel veel aaitjes gegeven en hij was zo vreselijk moe dat hij in slaap viel. Hij heeft eindelijk zijn rust gevonden en er zal niets meer van hem verwacht worden. 

Hobo zal in het buitenverblijf gaan wonen. Helaas moet het buitenverblijf nog worden voorzien van beschutting voor de hekken, een afdak en de grond moet gelijk gemaakt worden om daar vlonders neer te leggen, zodat zijn hok droog blijft. 
Omdat dit door de aannemer gemaakt moet worden zit er een prijskaartje aan vast en we willen een beroep op jullie doen om een donatie over te maken. Wie gunt Hobo nog een mooi leven door hem te helpen met een mooi en droog buitenverblijf? 
Ook moet Hobo nog gecastreerd worden ivm de andere honden. 
Het buitenverblijf (kosten ong. 500 euro voor materiaal en arbeidsloon) en castratie (kosten ong. 120 euro) moeten z.s.m. gedaan worden. 
Wij hopen dat jullie hem willen helpen. Hobo is een schat van een hond die het verdient om weer blij te mogen zijn. 
Namens Hobo een lik voor iedereen die hem wil helpen. 

 
 
 
 
 
 
DAMIJAN
 
9 oktober 2012 
Tijdens ons bezoek op de Ezelbrug hebben wij Damijan (de verlamde hond) leren kennen als een vrolijke en lieve hond ondanks zijn enorme handicap. Wij waren zeer onder de indruk van zijn wilskracht om te leven. Damijan heeft iedere dag zo'n 5 a 6 wegwerp onderleggers (maat 60x60) tegen incontinentie nodig. Wie wil ons daarbij helpen? Misschien kennen jullie iemand in de verpleging/zorg die onderleggers hebben liggen die ze niet gebruiken en/of weggooien of dmv een donatie. Alle hulp is welkom omdat dit een structureel probleem is.
Namens Damijan een dikke knuffel voor iedereen die hem wil steunen.
 
 
 
 
PAUL
 
Operatie mishandelde Hond Paul.

19 oktober 2012
GOED NIEUWS VOOR PAUL-GESLAGEN HOND!! Met Paul gaat alles prima! Er zijn geen verdere complicaties bijgekomen rond het 'gat' in zijn hoofd. Dus dat is een enorme opluchting! Aan beide ogen blijft hij wel blind en we verwachten ook geen mirakels. Hij wordt goed in de gaten gehouden door de dierenarts. Ondertussen kregen we het meer dan fantastische nieuws door, dat Paul een gouden mandje én thuis gaat krijgen in Engeland! Hoeraaa!! Deze mensen zijn helemaal weg van hem en hij gaat héél dichtbij het strand wonen.
BEDANKT aan iedereen die voor Paul een steuntje heeft gestort! Ook met deze jongen komt het helemaal goed nu! 14 oktober 2012
Paul tijdens zijn infuus-behandeling gisteren. Volgens de mensen die hem kennen is hij een buitengewone hond. Zo lief, hij houdt van de mensen en is dankbaar voor ieder aaitje, ongelooflijk dat hij mensen nog vertrouwt!! En hij is een flinke patient.
 
 
 
Update: 13 oktober 2012
Paul met zijn opvangpapa Dragan bij de DA. De DA heeft vastgesteld dat Paul niets meer kan zien. Zijn rechteroog zal blind blijven en links waarschijnlijk ook. 
Hij moet dagelijks naar de DA voor injecties en behandelingen en aan een infuus, en dit nu 3 dagen achter elkaar. 
Het 'gat' in zijn schedel blijft ook nog een vraagteken. Het is blijkbaar een 'gat' waar zijn sinussen (hotltes) zaten en dit mag niet gaan zwellen anders moet het alsnog 'dicht' worden gemaakt.
Het blijkt dat daar nog een ander bot tussen zit. Gelukkig gaat het gat niet tot aan zijn hersenen.
 
Dragan zegt: ""This dog is so full of spirit and he loves people, amazing how he trusts them still. He is just gorgeous.
 
Ondanks dat Paul blind blijft wordt er toch naar een goed huisje gezocht.

Iedere bijdrage voor Paul is héél welkom! 
Wie brandt een kaarsje voor hem?
 

10 oktober 2012
Een vervelend bericht uit Servië bereikte ons deze week. Er is daar een hond gevonden met een ingeslagen schedel. Het arme beest is broodmager en duidelijk zwaar mishandeld. Gelukkig is hij nu in goede handen.
We kregen ook bericht dat hij goed eet en drinkt en blij is met de aandacht die hij krijgt. Paul moet echter binnenkort wel geopereerd worden omdat hij een gat in zijn schedel heeft. We zijn nu dan ook geld aan het inzamelen om zijn operatie te kunnen betalen. Wie wil ons helpen deze arme lieve hond een nieuw leven te geven? We zijn blij met alle donaties voor Paul.