28 december 2012
Update Ebby: Ebby, heet nu Balou, is nu een weekje in Nederland en heeft het heel erg naar haar zin bij haar nieuwe familie. Ze mag lekker rennen, dollen en door de modder rollen (zie foto). Daarna komt ze weer thuis in een warm huis waar volop met haar gespeeld en geknuffeld wordt. Fijn om te zien dat dit meisje zo goed terecht is gekomen. Ze hoeft de koude winterdagen in het asiel in Istanbul niet meer mee te maken.

 

 

Foto's van haar aankomst op Schiphol op de 20ste december 2012. Wij willen haar vluchtbegeleidster hartelijk bedanken dat ze Ebby/Balou heeft meegenomen naar Nederland! Geweldig!!

 

27 december 2012
update toegevoegd op pagina Donaties gevraagd voor onderzoek!
 
 
21 december 2012
Nieuwe pagina toegevoegd Extra aandacht voor Tabor
 
We kregen uit Spanje een hulpvraag binnen. De katten die daar leven hebben een tragisch bestaan. Ze leven op een kerkhof en worden geterroriseerd en mishandeld door de lokale bevolking. De geweldige mensen die voor de katten zorgen en ze opvangen hebben onze hulp gevraagd. Zij geven de katten te eten, vangen ze op, steriliseren ze en zoeken adoptiegezinnen voor de katjes. Fantastisch dat er ter plaatse mensen zijn die een hart hebben voor dieren. 

Nu heeft deze organisatie onze hulp gevraagd. Ze willen een radicale oplossing voor dit probleem. Ze willen graag een klein asiel bouwen waar ze katten kunnen opvangen zodat ze geen gevaar meer lopen mishandeld te worden. Ook gewonde katten kunnen ze daar opvangen. Ze zullen katten daar ook steriliseren en adoptiegezinnen zoeken. Katten die niet geadopteerd kunnen worden zullen daar een mooi leven kunnen leiden. We hebben jullie hulp nodig om de katten van het kerkhof in Palencia te helpen. 

We willen ons graag inzetten om deze geweldige mensen te helpen bij hun goede daden. Ze hebben altijd geld te kort om de katten te kunnen helpen dus het zou fantastisch zijn bij te kunnen dragen aan een plek voor de katten waar ze veilig zijn en waar ze een kans hebben op een beter leven. Op de foto's is te zien hoe de katjes er nu aan toe zijn en waar ze leven. 

Kijk voor meer informatie op 

https://www.amigosdemilord.com

Jullie kunnen een bijdrage aan deze organisatie overmaken op onze dierenrekening. 

1610449 t.n.v. R.M. Hoffman en/of P. Houtman te ‘s Gravenhage, The Netherlands, ovv katten Palencia. 

Voor het buitenland: 
ING Bank 
IBAN Code: NL25INGB0001610449 
BIC Code: INGBNL2A 

Bij voorbaat ontzettend bedankt voor jullie hulp!
 
 
 
 
20 december 2012
Geweldig nieuws voor Bruno, hij heeft een mooi kerstcadeau gekregen, want hij heeft zijn eigen huisje gevonden bij hele lieve baasjes! Het gaat het heel erg goed met hem en hij heeft het reuze naar zijn zin.
Wij wensen Bruno en zijn nieuwe baasjes een mooie en lange toekomst samen!!!!


 
18 december 2012
Nieuwe oproep toegevoegd op Donaties gevraagd voor onderzoek
 
Nieuwe update over Beyaz (hij heet nu Bailey) toegevoegd op Honden in de opvang in Nederland/België
Bailey is nog steeds op zoek naar zijn permanente huisje, wie geeft deze kanjer een kans?

15 december 2012
Nieuwe noodoproep toegevoegd op de site voor de pony Inanna op de Ezelbrug Noodoproep Inanna en laatste nieuws toegevoegd op Noodoproep Roemenië
 
13 december 2012
We willen Ilona ontzettend bedanken voor haar bijdrage voor Candy/Emmie. Emmie heeft nog een lange weg te gaan en alle hulp is welkom. Lieve Ilona, bedankt voor je trouwe steun!!!

12 december 2012
Een mooie kerst voor Ebby!

Onze mooie meid Ebby uit Istanbul gaat een fijne kerst tegemoet. Ze komt op 20 december naar Nederland toe en is dus nog net voor de koude winter in het land om te genieten van haar nieuwe warme mandje.
 
 
9 december 2012
Update: Met Candy (ze heet nu Emmie) gaat het redelijk goed in de nieuwe opvang. De eerste paar dagen heeft ze veel geslapen. Nu begint ze zelf al wat rond te lopen en ze gaat ook op verkenning. Emmie is nog wel heel angstig. Ze is behoorlijk beschadigd door alles wat ze heeft meegemaakt. Zij moet weer het vertrouwen in de mens gaan krijgen. Ze begint heel voorzichtig weer vertrouwen te krijgen in andere honden.
Voorlopig zal Emmie niet geadopteerd kunnen worden, want zij heeft heel veel tijd nodig om haar angsten te overwinnen. Emmie gaat wel met kleine stapjes vooruit en dat is mooi om te horen.
 
Wij zoeken mensen die Emmie willen adopteren op afstand door een maandelijkse bijdrage te doneren naar eigen keuze: dat kan 5, 10, 15 euro zijn of meer.
 
Het rekeningnummer is: 1610449 t.n.v. R.M. Hoffman en/of P. Houtman te ‘s Gravenhage, The Netherlands.
ovv Emmie. 
 
 
 

3 december 2012
We willen graag onze kanjer Chance nogmaals onder de aandacht brengen. Deze lieverd is nog op zoek naar een warm en veilig huis met lieve baasjes die er altijd voor hem zullen zijn. Wij hebben al de eer gehad om hem te ontmoeten. Hij is zo lief en verdient zeker nog een kans na vele jaren in het asiel te hebben geleefd. Wie geeft deze fantastische hond een kans!!!! Vandaag kregen we bericht van Marjo dat er al een pak sneeuw ligt op de Ezelbrug. De winter is begonnen!! Gelukkig had ze vorige week al de vele spullen en voer gekregen. Precies op tijd!!

 

Hobo is afgelopen vrijdag gecastreerd. Het is gelukkig allemaal goed gegaan. Hij voelt zich redelijk goed. Hij heeft alleen een hekel aan de kap, maar dat is nodig anders trekt hij zijn hechtingen eruit. Met zijn dubbele warme hondenjas heeft hij lekker warm! Veel sterkte met Hobo!!! Wij willen nogmaals iedereen bedanken die voor Hobo gedoneerd hebben. Het was hartverwarmend!!

 

Het transport is bij Marjo in Hongarije aangekomen. Ze heeft ontzettend veel voer en spullen gekregen en ze is enorm blij met alles. Ze moet alles nog een plek geven en dat is een hele klus, hi,hi,hi,hi.........
Marjo en de dieren op de Ezelbrug kunnen de winter nu goed doorkomen en dat is fantastisch!!!!!! 
Stichting HABA-07 heeft dit mogelijk gemaakt en wij willen hun nogmaals hartelijk bedanken hiervoor! Super!

 

21 november 2012
Gisteren hebben we onze ingezamelde spullen en voer naar Stichting HABA-07 gebracht. Zij zijn bezig met het organiseren van een transport naar de Ezelbrug in Hongarije. Er gaan ongeveer totaal 6 pallets met goederen en voer naar de Ezelbrug. Echt super!!!
We gaan Marjo en haar dieren blij maken met oa. voer, snacks, speelgoed, hondenjassen, hondenkussens, hondenmand, grote bench, onderleggers voor Damijan, plaids, vetbedden, paardenspullen, paardensnoepjes en nog veel meer.....!! Nu kan Marjo de winter goed doorkomen en dat is echt fantastich!!!
We zijn heel erg blij dat we mee mogen doen met het transport van Stichting HABA-07 naar de Ezelbrug. Heel erg bedankt!!!!

14 november 2012
Móniká en Hannibal genieten van een mooie herfstdag op de Ezelbrug.

 
 
We willen Bruno weer in de aandacht zetten. Deze lieve teddybeer is namelijk nog steeds op zoek naar een permanent plekje. Je kunt leuke verhalen en foto's van Bruno terugvinden op https://akbashholland.blogspot.nl
Wie geeft deze jongen zijn gouden mandje?

 
 
 
11 november 2012
Chance is toegevoegd op pagina Honden in het buitenland

De boekenbeurs in 
De Buitensociët in Zutphen was een groot succes. Was wel een eind rijden voor ons, maar het was zeker de moeite waard. Ons logo was de hele dag te zien op een groot projectiescherm.
Irene, Roelof en Adinda hebben ons de hele dag geholpen met het verkopen van boeken.
Lieve mensen, heel erg bedankt, dat jullie er waren!!!

 

Update Paul/nu Buddy. Buddy is flink aangesterkt en het gaat goed met hem. Ondanks het feit dat hij blind is geworden weet hij altijd precies waar je staat, hij komt graag naar je toe en is weer flink aan het kwispelen en knuffelen. Hierbij ook een filmpje, als je hem ziet op het filmpje breekt je hart maar het is tegelijkertijd ook zo hartverwarmend om te zien.. Wat is het een lieverd en wat heeft hij nog vertrouwen in mensen! We zijn zo blij dat hij is opgeknapt. Paul gaat binnenkort naar zijn nieuwe thuis in Engeland en heeft gelukkig meer mooie dagen in het verschiet dan dat hij slechte dagen heeft gekend. Hieronder een filmpje.
Nogmaals onze dank voor alle steun die jullie ons hebben gegeven om Paul te kunnen helpen. Geweldig!

 

Met Sian (ze heet nu Saartje) gaat het erg goed. Ze heeft het prima naar haar zin. We zijn heel erg blij voor haar. En een kussengevecht is altijd dikke pret........!!!
 
     
 

3 november 2012
Geweldig nieuws! Buddy heeft haar permanente gouden mandje gevonden!
Buddy (nu Amy) is 3 weekjes geleden met Hale tegelijk naar Nederland gekomen en heeft tijdelijk in de opvang gezeten. Deze prachtige lieve meid is daar helemaal tot rust gekomen en heeft nu een fijn thuis gevonden waar ze voor altijd mag blijven.
 We wensen Amy en haar nieuwe baasje een mooie toekomst samen! 

 
2 november 2012
Antiquariaat Mooi Exemplaar organiseert op zondag 11 november 2012 van 11 tot 17 uur een grote Boekenbeurs in Zutphen. En wij zijn daar ook van de partij. We hebben een kraam met heel veel mooie boeken en strips.
Kom op 11 november gezellig snuffelen op deze sfeervolle boekenbeurs! Wij zijn te herkennen aan ons mooie ACP logo!
Adres: De Buitensociët, Theater- en Congrescentrum De Hanzehof, Coehoornsingel 1 in Zutphen.
Kijk voor meer info op https://www.mooiexemplaar.nl


 
 
30 oktober 2012
We hebben goed nieuws over Candy. Zij is geplaatst door derden. We wensen Candy heel veel geluk toe met haar nieuwe baasje.
 
28 oktober 2012 -Happy End voor Hale 
We zijn vandaag bij Hale (ze heet nu Cassie) thuis geweest en het is geweldig om te zien hoe ze opgebloeid is. Ze speelt graag in de tuin, en mag overal mee naar toe. Geweldig om te zien hoe dit lieve meisje na al die ellende haar gouden mandje heeft gevonden.
 
Foto: Happy End voor Hale

We zijn vandaag bij Hale (ze heet nu Cassie) thuis geweest en het is geweldig om te zien hoe ze opgebloeid is. Ze speelt graag in de tuin, en mag overal mee naar toe. Geweldig om te zien hoe dit lieve meisje na al die ellende haar gouden mandje heeft gevonden :)
 
 
25 oktober 2012
We hebben weer 200 onderleggers besteld voor Damijan. 
We hebben Ronald van https://www.sma-eu.eu gevraagd of zij een doos extra wilden sponsoren. Zij hebben onze site bekeken. Zij vinden dat wij goed werk doen. Zij hebben ons gesteund met een extra doos van 100 onderleggers. Marjo en Animal Care Projects willen Ronald ontzettend bedanken voor wat hij voor Damijan gedaan heeft.
 
Dit bericht hebben we vandaag ontvangen over Hobo:
Beste mensen, Een tijdje terug hebben we Hobo gered. Hij was er slecht aan toe en inmiddels gaat het wat beter met hem. Hobo is ontzettend lief,maar heeft een groot probleem. Hobo breekt uit de huidige kennel en loopt dan weg. Met groot gevaar voor zijn leven,want hij loopt grote kans om doodgeschoten te worden!! Hobo sloopt de huidige kennel en zijn kennel moet dringend versterkt worden, zodat Hobo geen gevaar meer loopt om doodgeschoten te worden. Dat verdient hij niet na zijn afschuwelijke verleden. Hij verdient een fijn en veilig leven op de Ezelbrug. Omdat hij door zijn gedrag onmogelijk herplaatst kan worden, zou een versterkte kennel een goede oplossing voor hem zijn. Wie helpt alsjeblieft deze verschrikkelijk lieve hond, zodat de kennel zo gemaakt kan worden dat Hobo veilig is? Ik hoop dat Hobo zijn welzijn jullie net zo aan het hart gaat als bij mij en de mensen van Animal Care Projects. Hobo is geworden zoals hij nu is, door het wrede gedrag van mensen die hem gehad hebben. Laten we hem met ons allen laten zien dat er ook goede mensen zijn. Hobo verdient een kans! Groetjes, Marjo Ezelbrug, Hongarije
 
 
Het zou toch mooi zijn om Hobo die kans te geven, dus we hopen dat we met z'n allen hem de versterkte buitenkennel kunnen geven. Lieve mensen blijf aub doneren voor Hobo. Laten wij het verschil zijn voor Hobo om hem te laten zien dat er ook nog goede mensen zijn.

22 oktober 2012

Lieve mensen, we zijn nog steeds op zoek naar een huisje voor Candy. Ze moet binnen een week weg uit de opvang. Wie geeft deze meid nog een kans?
 
Daar de dierenartskosten en reiskosten flink omhoog zijn gegaan, zijn wij helaas genoodzaakt om de adoptiekosten voor een hond te verhogen van € 200,00 naar € 250,00 en de adoptiekosten voor een kat van € 75,00 euro naar € 100,00.

Goed nieuws!! We hebben versterking gekregen in ons team en haar naam is Iva Sanic. 
Iva heeft ons al een aantal keren geholpen op rommelmarkten. Dat zal ze blijven doen, maar ze zal zich vooral bezig gaan houden met adoptie van de honden en katten. We zijn erg blij dat Iva zich bij ons heeft aangesloten en we kunnen haar hulp goed gebruiken.

Iva, welkom bij de club!!!


22 oktober 2012
Vandaag hebben we onze ingezamelde spullen en voer voor de honden en katten in Servië overgedragen aan Steven van straydogs.be. Het is altijd leuk om Steven te ontmoeten en een feest om al onze goederen aan hem te geven. Op deze manier kunnen wij de lieve honden en katten in Servië helpen. En dat is fantastisch om te doen.
Steven en Nancy zijn weer erg blij met onze steun voor Servië.
Hier een lijstje wat we allemaal hebben meegegeven (toch weer een mooie voorraad):

 • Honden- en kattenvoer
 • Dozen met dieet kattenvoer, honden- en kattensnoepgoed
 • Speeltjes
 • Kattenmelk
 • Dozen met kleren voor de mensen die in het asiel werken
 • 28 grote, mooie en warme hondenjassen voor de winter (gemaakt door onze goede vriendin Brigitte)
 • Manden
 • 7 draadbenches (verschillende maten)
 • Voerton
 • Voerbakken
 • Dekzeilen
 • Medicijnen
 
 

21 oktober 2012
Vandaag kwam Marian van Bergen ons verrassen met nog meer voer, honden- en kattensnacks en spulletjes voor de zwerfdieren. We vinden het geweldig dat zijn ons wil helpen met het inzamelen van diverse goederen. Haar spullen en voer gaan morgen mee op transport voor de honden en katten in Servië. Dank je wel Marian!!

Goede vrienden van ons hebben veel spullen ingezameld voor het transport naar Servië. Vandaag hebben we alles opgehaald en dat was echt waanzinnig!! Manden, 6 draadbenches, kattenbak, voerton, hondenbakken. Toppie!!!
Heel erg bedankt, lieve vrienden!!


Ook hebben van Remco van Dobey Schevening 2 dozen gekregen met honden- en kattensnacks. Heel erg bedankt, Remco!! Een deel gaat morgen mee voor het transport naar Servië en een deel gaat naar de Ezelbrug in Hongarije.

Fantastisch dat we veel honden en katten blij kunnen maken met al deze spullen en voer!!
 
Goed nieuws voor Lilly en Foxy: ze zijn geplaatst door derden en zijn inmiddels al aangekomen in NL.
Wij wensen ze ook veel geluk met hun nieuwe baasjes.
 
     

17 oktober 2012
Wij zijn met spoed op zoek naar nieuwe baasjes voor Candy zie Honden in de opvang in Nederland/België 

15 oktober 2012
Nieuwe foto's toegevoegd bij Buddy (Amory) op Honden in de opvang in Nederland/België 
Zaterdag 13 oktober 2012 was de grote dag voor Hale en Buddy (zij heet eigenlijk Amory). Zij kwamen laat in de avond aan op Schiphol. Hale werd opgewacht door haar nieuwe baasjes, die erg blij met haar zijn. Amory was eerder geadopteerd, maar dat ging helaas niet door. We hebben gelukkig voor haar een andere oplossing kunnen vinden. Amory is met Sandra van Animal Care Projects meegegaan om de nacht bij haar door te brengen. Zondagochtend is zij vertrokken naar de opvang.
 
  
 
  

14 oktober 2012
Wij willen René van Spanje (een collega van Petra) heel hartelijk bedanken voor de 2 hele grote draadbenches, die hij vandaag langs kwam brengen. We zijn hier erg blij mee. 
De 2 benches gaan binnenkort naar Servië. 

11 oktober 2012
Oproep voor donaties voor de honden in de schijnwerpers Hobo, Damijan en Paul.
 
6 oktober 2012
Lilly, Foxy, Shiva en Sandra zijn toegevoegd op pagina gouden mandje gezocht Honden in het buitenland 
 
Wie wil Buddy een kans geven? Hij heeft nog steeds een ticket voor 13 oktober!!!
 
5 oktober 2012
We zijn erg blij te horen dat Boomer uit Turkije geplaatst is door een andere organisatie.
 
Helaas is Saphir uit het asiel in Turkije onstapt en is niet meer teruggekomen.
 
We hebben goed nieuws: HALE is geadopteerd en gaat binnenkort naar haar eigen huisje. Wij wensen Hale en haar nieuws baasje veel geluk en plezier samen.
 
Helaas kregen wij deze slechte berichtgeving over het recente wetsvoorstel in Turkije. 
"Dear friends, 
Sadly our celebrations yesterday were rather premature! 
İt seems that the newspapers here jumped the gun somewhat yesterday with headlines like 'Gov't withdraws controversial amendment to animal protection law' and 'Gov't steps back in bid to amend animal rights law'. Although technically these two headlines were correct we were led to believe that the 'Death law' as it is now widely being called, had been withdrawn but in fact it was an earlier draft proposal presented in February by Mr Umit Oral that has been withrawn for further discussions, NOT the proposal presented last month by The Minister for Forestry and Water Prof. Veysel Eroglu which includes the planned 'natural life parks' (Death Camps) and unacceptable breed specific legislation. 
The later amendment proposal is still going to be Presented for deliberation by the Government's Environment Commission, so all Turkey's stray animals are still in grave danger! 
PLEASE keep those signatures coming! Sign-share-tweet-email- just tell EVERYBODY!!!! 
We cannot allow this amendment to become law!! 
Thank you"

4 oktober 2012
De petitie tegen het recente wetsvoorstel die de zwerfdieren in Turkije veroordeelt tot de doodstraf is massaal door jullie allemaal getekend. In Turkije zijn duizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren. Op dit moment is er goed nieuws, we hopen dan ook dat dit zo blijft.

"Hi there, Fantastic news!! The Turkish government has withdrawn its controversial draft law that would have brought amendments to the current animal rights law following nationwide protests and petitions. The bill was expected to be discussed in Parliament’s Environment Commission, but was withdrawn before deliberations even started. Hundreds of thousands of people protested in Turkey and across the world on foot or with a pen. The draft will be re-introduced after some changes but the government now have had a clear message that people will not accept an inhunmane law! Thank you so much for signing and letting the government know how strongly you feel about this. This may not be the end of this subject but it is a huge victory all the same. THANK YOU!" 

 4 oktober 2012
Wij hebben vandaag op dierendag weer een mooie donatie ontvangen van Bull the Dog. Zoals altijd zijn we er ongelooflijk blij mee.

Wij (Petra en Sandra) zijn gisteren teruggekomen uit Hongarije. We zijn een week bij Marjo op de Ezelbrug geweest. Het was heel erg leuk om Marjo en al haar dieren te ontmoeten. We hebben veel gepraat, maar ook hard gewerkt. We gaan nog een verslagje schrijven met foto's. 

We hebben 2 nieuwe lieve honden ter adoptie toegevoegd op de site. Het gaat om Ebby en Buddy. Ze zitten allebei in het bosasiel SHKD in Istanbul en zijn op zoek naar hun gouden mandje. Wie geeft deze honden een kans? Nieuwsgierig geworden??? Ga dan gauw naar onze pagina Honden in het buitenland

Buddy                                                                Ebby
 

We hebben geweldig nieuws over Anabela uit Servië!!!! Anabela heeft haar gouden mandje gevonden in Nederland. Op 6 oktober zal ze aankomen. Anabela, nu ongeveer 12 jaar, heeft 8 jaar in het asiel geleefd. 
We zijn waanzinnig blij dat ze haar laatste jaren omringt zal worden met liefde en veel knuffels. Ze heeft het zo verdiend! We zijn haar nieuwe baasje heel erg dankbaar!!!

Dit leuke berichtje kregen we van de nieuwe baasjes van Abby. Abby heet nu Jet en ze geniet volop van haar nieuwe mooie leventje en ze ziet er prachtig uit. Van dit soort berichten worden we ongelooflijk blij!

"Ze is mee geweest op vakantie met de tent en dat vond ze heerlijk. In het losloopgebied achter ons huis kan ze nu lekker loslopen en rennen met onze andere hond. Regelmatig gaat ze mee naar school om onze jongste op te halen, dan krijgt ze lekker veel aandacht van kinderen. Je ziet haar echt genieten van het goede leven. Lekker rennen en snuffelen, aandacht en knuffels, goed voer. Ze is een hele blije, vrolijke hond en we worden ook erg blij van haar." 2 oktober 2012
Op zondag 7 oktober, de zondag na dierendag is er in Tieltwinge ( niet zo ver van Antwerpen ) een festiviteit: Op het terrein staat een Franciscus-kapel en daar wordt een hondenzegening gehouden met aansluitend een hondenwandeling en pannekoekenfeest.Adres, routebeschrijving + lijsten van aanwezige sieldieren https://www.dierenasiels.com/adres_asiel.cfm?id=534  

24 september 2012
We willen Marian van Bergen heel hartelijk bedanken voor het voer, speelgoed en plaids die zij voor ons heeft verzameld en achtergelaten heeft bij dierenspeciaalzaak Dobey in Scheveningen. We en de honden en katten zijn er ongelooflijk blij mee!!! Dank je wel!!! We hebben alles vandaag opgehaald. Het kon niet eerder omdat wij (Petra en Raymond) net terug zijn van vakantie. Remco had ook nog zo'n 120 kilo aan honden- en kattenvoer voor ons liggen. Remco, echt weer top van je dat je altijd aan ons en de zwerfdieren denkt!!!

DONATIE!!! Wij zijn Mostafa Jahfel waanzinning dankbaar voor zijn gulle donatie voor de zwerfdieren die wij vandaag ontvangen hebben. Echt geweldig! Mostafa, heel erg bedankt voor je support, we zijn er heel erg blij mee!!!


18 september 2012
Vandaag een klein berichtje over HALE: ' I just want to remind you once more that Hale is desperate for a home. Today I was at the shelter. She cried behind my back when I got on the car to come back home. It broke my heart so much. I will never forgive the family who took her home for six months and brought her back'.
Leven in een shelter is niet leuk, ook voor een hond die zolang een huisje heeft gehad. Hale begrijpt niet waarom ze niet meer naar haar familie mag. Wie heeft een plekje voor altijd of tijdelijk voor deze lieve allemansvriend. Hale kwijnt weg in de shelter.
 
16 september 2012
 
De Ezelbrug: In loving memory: Hope en Bodijn.

      
 
16 september 2012
De winter komt weer langzaam in zicht en daarom moeten wij ons en natuurlijk voor alle dieren waar we voor zorgen gaan voorbereiden op zware tijden. We zullen weer jasjes en voer nodig gaan hebben, dekens, medicijnen, verbetering van de behuizingen, water, stro, etc. etc. etc.
Wij hebben hiervoor het plan om een veiling te gaan organiseren om zodoende wat geld op te kunnen halen om dit te kunnen bekostigen. Heeft u nog bijzondere spullen staan, een bijzonder boek, een bijzondere lp, een mooi beeldje, een schilderij, mooi sierraad, of bent u zelf een kunstenaar of erg handig, en wilt u graag de dieren helpen in barre tijden? Neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op.
info@animalcareprojects.nl

Samen met u kunnen de dieren de winter aan !


15 september 2012
 

We willen nog even een heerlijk leuk hondje bij jullie onder de aandacht brengen: Beyaz, inmiddels heeft het opvanggezin hem Bailey gedoopt. Zoals ze zeggen: dik en romig, loopt niet zo snel (uit de fles) maar heeft wel 'spirit' (een vleugje alcohol). 

Bailey is een heerlijke hond. Alleen was flink wat te dik geworden en heeft een hartprobleem. Het opvanggezin doet hun uiterste best om Bailey flink af te laten vallen en heeft al behoorlijk resultaat geboekt. Bailey doet het goed, is dol op spelen, zeer sociaal en vind het leuk om buiten achter katten aan te gaan. 

 

Helaas heeft Bailey nog steeds wel een hoestje en zit hij ook aan de Benekor harttabletten. Wie daar geen problemen mee heeft en deze vrolijke clown nog een fijne toekomst wil bieden, laat ie ons dan een mailtje sturen.
Verders kregen we nog een oproep van Inge, die heel veel voor buitenlandse, maar ook Nederlandse dieren doet. In dit geval de poes Tabitha. Wij steunen natuurlijk graag in het vinden van een fijn thuis. 

Jullie kunnen Tabitha's verhaal lezen bij Katten

 


We hebben inmiddels een inschrijving verkregen bij https://www.baasjegezocht.nl. Dus naast Beessiez, kunt u ook onze lieve dieren terugvinden op de website van Baasje Gezocht. Er zijn nog zoveel lieve dieren die nog geen gouden mandje hebben!

                              
 

14 september 2012
We hebben vandaag weer een update ontvangen uit het asiel van Göcek. Hier is nog een hoop hulp nodig. Er zitten veel leuke lieve hondjes die een fijn thuis kunnen gebruiken, er is een serieus te kort aan eten en geld voor medische behandelingen en ook het asiel is oud en is aan vernieuwing toe. Wie helpt ons hun te steunen?

Dear friends, 

We hope that you and yours are all well.Many things happened since our last newsletter, starting with our annual "Dogs dinner” at theend of May. About 200 people joined and the evening was a great success. Sarniç Restaurantvery kindly offered their premises for our venue and we could all appreciate the deliciousTurkish mezze prepared in their kitchen, especially for the occasion. Some photos were takenand can be viewed at
https://www.flickr.com/photos/79702198@N05/tags/dogsdinnermay2012/   

In June there was a strong earthquake in Oludeniz (city close to Fethiye – 6 on the RichterScale). Fortunately nothing happened to the dogs but the earthquake created some damage atthe shelter or revealed some damage that we had not noticed. We repaired the damage andused the opportunity to do other maintenance work. Thank you to our supporters whodonated funds towards the repairs. 

In 2012 so far, we re-homed 79 dogs but still have 111 dogs under our wing, and the shelter isat maximum capacity. 

In July, 4 dogs appeared out of nowhere in the middle of Gocek – of course people started tocomplain about this "pack” of dogs and we had to take them to the shelter. We sent them firstto the vet to be sterilised and inoculated. We were very surprised when the vet told us that 3of the 4 dogs (all females) were already sterilised. It most probably means that an associationfrom another town dumped them in Gocek. This is not fair !!

During the first 8 months of 2012, we sterilised 147 cats and 74 dogs.To help us to pay the bills, Gigi and Oya sponsored beautiful T-shirts - For sale at 20 Euros.They are going quickly, do not wait to order yours !
(note van ACP: Deze shirts zijn ook verkrijgbaar bij onze collega's van www.wereldpootjes.nl )

We recently started a sponsor program for the dogs at the shelter, who have no chance to bere-homed. The average cost of sponsoring a dog is Euros 250/annum but of course anysmaller contribution is welcome. Please contact us if you are interested to know more aboutour sponsor scheme.

By law, the municipality must provide us with a new shelter. For years they promised us onebut NOTHING is happening. Our shelter is in jeopardy as it is built on a private land and thelandlord wants us out. We also badly need at least two other sections as, for the time being,smaller (but older) dogs are mixed with the puppies and that situation, very often, createsfriction. Also our weakest dogs, who could not survive at the shelter, are in very expensivespecial care. Another example - by law, the municipality has to provide water for the strayanimals. Again the municipality did not do anything. Each time we remind them of theirduties they answer that the water containers "are being built”. The summer is nearly finishedand they have not been able to deliver... And the cherry on the icing happened last weekwhen they told us, without any notice, that they would not provide any dry food for the sheltertill next January. We could not believe it ! We HAD to explain that the dogs HAVE to eatand they then offered us to provide DRY BREAD for the next 4 months ! We had to cry andbeg them – what an humiliation! In exchange with us paying for a bill they did not pay to thefood company, they promised to reconsider. We borrowed 750 Euros and paid their debts. We are now waiting for them to keep their word. We understand that the welfare of theanimals is not everybody’s priority but during the last 16 years, the association has beengiving to the public the services that the municipality was not giving, so we feel very upsetand disappointed ! 

Thank you for your support and your interest in our association.Stay healthy and pawsitive !

Gocek Friends of Environment and Animals Association  
 
13 september 2012
Vandaag hebben we vernomen dat Barnie, Angie, Logma, Saphir, Boomer en Marco helaas nog in het asiel van Gocek zitten en zeker nog op zoek zijn naar hun eigen huisje. Wie wil 1 van deze honden een kans geven en/of geef het door aan anderen.
Cherry die ook in Gocek zat en op onze pagina gouden mandje gezocht (honden in het buitenland) heeft gelukkig wel een huisje gevonden.
 
 
Lucky is toegevoegd op pagina gouden mandje gezocht (honden in het buitenland)

 
Nieuwe foto's van Zeyna die op 25 juli 2012 op Schiphol is aangekomen om met haar nieuwe baasje mee te gaan.
Ze heeft het erg naar haar zin met haar vriendje Django. Dit is geweldig en prachtig om te zien.
 
    
 
Op de Ezelbrug worden de overleden dieren nog steeds gemist. Luna was voor de verlamde Damijan een grote zus, maar kleine Gyam toont hem dat hij niet meer zo droevig hoeft te zijn.

 
10 september 2012
Er zijn nieuwe foto's toegevoegd van Baron op pagina gouden mandje gezocht (honden in het buitenland).

 
Hale en Soda zijn toegevoegd op pagina gouden mandje gezocht (honden in het buitenland).
 
   
 
Update Bruno is toegevoegd op pagina gouden mandtje gezocht (honden in de opvang).

 
 
VOERFEEST in Ayamonte: een berichtje van Anna op 28 augustus 2012.
 
"nogmaals heel hartelijk bedankt voor de donaties! Ik wist niet wat ik zag, toen ik in Eindhoven aankwam. 
Het was afzien, in deze hitte. Eerst inladen en in Ayamonte uitladen... Een hele berg weer, en iedereen is er erg blij mee. 
Uiteraard kunnen we nu een hele poos vooruit, al zijn onze katten al helemaal verwend en verwachten ze 's morgens een uitgebreid ontbijt van blikvoer! Vroeger kwam dat sporadisch en mondjesmaat voor... Maar het is natuurlijk het leukste moment van de dag voor ze! 
En ook was het ontzettend tof, dat jullie een bijdrage aan de reis hebben gedaan, 19 honden zijn zomaar naar hun nieuwe thuis gereisd."
 
  

6 september 2012
Dit mooie filmpje hebben we overgenomen van SOS-Straathonden. Hier doen we het allemaal voor!!!

Dedicated to all Animal Rescuers in the U.S. and around the world.Music credit: You'll Be In My Heart-Phil Collins


 
5 september 2012
Wij willen J. van Schijndel hartelijk bedanken voor haar gulle donatie, die wij hebben ontvangen. 
We zijn er heel erg blij mee!

DANK JE WEL!
 
3 september 2012
Eind augustus zijn Sian en Sabi in Nederland aangekomen en werden opgewacht door hun nieuwe baasjes. Zij gaan een betere toekomst tegemoet en we wensen ze allemaal heel veel geluk toe.
 
Wij hebben op onze pagina gouden mandje gezocht - honden in het buitenland een aantal honden verwijderd. Zij zijn via andere organisaties opgevangen of geadopteerd.
 
Wij hebben een bericht gekregen dat Baron nog steeds op zoek is naar zijn eigen mandje, wie geeft hem die kans op een betere toekomst.

 
 
24 augustus 2012
Prachtige Oud Duitse Herder zoekt een fijn thuis. Kijk op onze Honden in Nederland pagina voor Trust !
Buitenlandse Hondendag op 2 september 2012

Op 2 september 2012 is er een Buitenlandse Hondendag georganiseerd in Bemmel bij Hondenschool Lingewaard van 11:00 tot 17:00! Deze dag is groots opgezet! Heel veel stichtingen en organisaties die zich inzetten voor de dieren zijn aanwezig met hun stands. Ook wij zullen er zijn op deze dag. Er zijn veel leuke activiteiten georganiseerd voor mens en hond!
Dus kom met z'n allen gezellig langs!!!! Want het gaat een geweldige dag worden!

Het adres is: Hondenschool Lingewaard Bergerdensestraat 25A 6681 LK Bemmel


23 augustus 2012
Afgelopen weekend was Anna uit Ayamonte weer in Nederland. We hebben haar voor de terugweg veel honden- en katten voer en andere bruikbare spullen meegegeven voor de hondjes in de shelter van Ayamonte.

 
16 augustus2012
Wij willen Iva heel hartelijk bedanken dat ze ons weer geholpen heeft op een rommelmarkt afgelopen zondag. Het was een goede en drukke dag en we hebben heel veel kunnen verkopen. Bedankt Iva!!!!!

Ook willen we Esther uit Den Haag heel erg bedanken voor haar rommelmarktspullen en een tas vol met speelgoed en halsbanden en riemen. SUPER!!! Het speelgoed en de halsbanden en riemen gaan dit weekend met Anna uit Spanje naar de hondjes in Ayamonte. 


16 augustus 2012
Herkennen jullie Sita nog? Agnes, het nieuwe baasje van Sita stuurde deze foto. Heerlijk zwemmen op vakantie in Zeeland. Het gaat heel erg goed met Sita en de andere honden thuis. Agnes is super blij met deze dame! We zijn erg blij dat Sita haar eigen plekje gevonden heeft en iedere dag geniet van haar vrijheid en de liefde die ze krijgt. Dank je wel Agnes!!!!

7 augustus 2012
Vandaag is een zwarte dag! Onze vriendin Brigitte heeft met veel pijn en verdriet haar maatje en vriendinnetje Emma in moet laten slapen. Emma voelde zich al een tijdje niet lekker. Vandaag weer bij de dierenarts geweest en ze heeft een bloedonderzoek gehad. Daaruit bleek dat de nieren van Emma nog maar voor 25% werkte. Emma uit Marmaris was een hele speciale hond! We zijn blij dat ze nog 3,5 maand een geweldig mooi leven heeft gehad bij Brigitte en hondenvriendje Kai. Emma had haar plekje gevonden en ze heeft ervan genoten. Ze heeft zoveel liefde en aandacht gekregen. Emma had meer verdiend, oud worden bij Brigitte en Kai, dat was het plan. Het heeft helaas niet zo mogen zijn. We zijn allemaal kapot van dit trieste nieuws. We wensen Brigitte en Kai veel sterkte en kracht toe dit verlies te verwerken! 
Lieve Emma, helaas moest je op jonge leeftijd ons al verlaten. Je was een kanjer en we zullen je nooit vergeten!!!
31 juli 2012
Ondanks het verdriet en gemis van de overleden dieren op de Ezelbrug, is er ook goed nieuws te melden. De paarden zijn aan het genieten van de nieuwe weide. De weide is nog niet helemaal klaar, omdat er nog een schrikdraadapparaat moet komen om de weide helemaal te beveiligen. Helaas is hier nog geen geld voor.
Hera samen met haar dochter Phaedra en Inanna de pony. Dit is een geweldig plaatje! Hier doen we het 
allemaal voor en hebben we dit met z'n allen bereikt. Zonder jullie bijdrage voor de hekken zou de weide nog slechts een droom zijn.

 
31 juli 2012
De donkere wolk boven de Ezelbrug begint langzaam weg te drijven. We waren diep geschokt toen Marjo ons vertelde dat ze in een hele korte tijd afscheid heeft moeten nemen van 5 geliefde bewoners.
Karel en Litlle Beppie (de hangbuikzwijntjes), Archie (de haan), Luna (de hond en beschermer van Marjo) en Szándor (het blinde ezeltje). Het is ook onnodig te vertellen dat er groot verdriet heerst op de Ezelbrug. Marjo is er kapot van en Mónika de ezel treurt nog steeds om haar vriendje. Als dat nog niet genoeg is, heeft Marjo met verdriet in haar ogen moeten aanzien hoe Szandor op een wrede manier is weggehaald. Geen respect voor dier en mens. De verhalen kunnen jullie lezen op haar blog:
 
Deze situatie is niet alleen erg triest, maar heeft in korte tijd ook voor zeer hoge dierenartskosten gezorgd. Ook is door de extreme hitte en droogte het gras verbrand en heeft Marjo een groot tekort aan voer. En er zijn een aantal sponsors afgevallen, waarschijnlijk door de slechte economische situatie. Daardoor maakt de  Ezelbrug momenteel een hele moeilijke tijd door.
Blijf aub Marjo steunen, ze kan alles heel goed gebruiken!!!!
 
R.I.P. Lieve Karel, Litlle Beppie, Archie, Luna en Szándor.
 
    LUNA                                                                             SZANDOR
 
28 juli 2012
Zeer triest nieuws vandaag. Lieve Ana-Maria uit Servië (zie Wie geeft deze honden nog een kans) is overleden. Enige tijd geleden is er botkanker bij haar geconstateerd. Ze is toen gelijk naar Jelena in de opvang gegaan, waar zij goed verzorgd werd en helaas is gestorven. Zij is ongeveer 8 jaartjes geworden en al die jaren in de shelter geleefd. We hadden zo gehoopt dat Ana-Maria nog haar geluk zou vinden bij lieve mensen. Jammer genoeg heeft het niet zo mogen zijn. Rust zacht lieve Ana-Maria. Je hebt nu geen pijn meer!28 juli 2012
Sina uit Göcek heeft vorige week net op tijd dit lieve hoopje gevonden. Sina heeft haar meegenomen naar huis. Ze was zo zwak, moe en kon niet meer op haar pootjes staan. Zo ongelooflijk triest!!
Sina heeft haar eten en drinken gegeven en zou haar naar de dierenarts brengen. We hopen en duimen dat ze het gaat redden!
 Ze is niet voor niets door Sina gevonden! Dit ukkie verdient een gelukkig leven!25 juli 2012
Vandaag hebben we hele leuke en mooie spulletjes gekregen van Maria Smits. Maria wilde haar spullen aan een goed doel geven en zo heeft ze ons op het internet gevonden. Het is ook erg leuk dat veel van de spulletjes iets spiritueels hebben, bedoeld zijn om mensen blij te maken en rust te geven. Dat spreekt ons aan en dat zal andere mensen zeker ook niet onberoerd laten. Een en ander gaat mee naar de rommelmarkten, maar veel zullen we bewaren voor verkoop op evenementen. We weten zeker dat wat Maria  ons heeft gegeven een aardige opbrengst voor de dieren gaat opleveren! 
Maria, heel erg bedankt voor alles, we zijn er heel erg blij mee!!


25 juli 2012
Op 12 juli 2012 zijn Zeyna en Candy uit het SHKD bosasiel in Istanbul aangekomen op Schiphol om daarna op weg te gaan naar hun gouden mandjes en een nieuw welverdiende mooi leven. Zij zijn allebei geadopteerd door hele lieve mensen en gaat heel erg goed met ze. Zeyna is nog wel angstig, maar daar weten haar nieuwe baasjes heel goed mee om te gaan. Candy is nogal pittig maar dat is ook voor haar nieuwe baasjes geen probleem. Zeyna en Candy hebben er allebei hondenvriendjes bij gekregen en hebben hun geluk gevonden! Super!22 juli 2012
Laat de ganzen niet stikken!!!
Met één pennenstreep.......
..Op 8 juli 2012 hebben we Trizin en Edwin van de het ganzenparadijs kunnen verrassen met ongeveer 1000 kg kattenvoer en een klein beetje hondenvoer. Zij en natuurlijk de dieren waren er heel erg blij mee. En dat doet ons ook weer goed!

17 juli 2012
Dierengezondheidscentrum Slinge heeft naast hun kliniek ook een unieke "Dierenartbus". Deze mobiele kliniek staat op verschillende dagen op diverse plekken in de omgeving van Rotterdam. Zo heeft u uw dierenarts lekker dichtbij.
Voor meer informatie kijkt u op www.dgcrotterdam.nl 24 juni 2012
Profiel van Bruno geupdate. Deze prachtige hond is in de opvang in Nederland. Wie wil eens kennis gaan maken? Honden in de opvang in Nederland/België

Tevens nog nieuws over de ganzenvergassing bij Schiphol:
Update ganzenvangst Oosterpoel  (Bron: www.ganzenbescherming.nl)

Direct na die eerste mislukte vangactie ondernam Duke later op de ochtend van vrijdag 8 juni een volgende poging om bij windkracht 5 tot 6 Beaufort doodsbange en meermalen gewaarschuwde ganzen de pijnlijke vergassingsdood in te drijven. Bekijk de reportage

 

23 juni 2012
Vandaag kregen we weer een telefoontje van Remco van dierenwinkel Dobey in Scheveningen. Hij had honden- en kattenvoer voor ons klaar staan en of we het konden ophalen. Tuurlijk konden wij dat......!!!!
Remco, ontzettend bedankt dat je ons elke keer weer wilt steunen met voer voor de zwerfdieren!!!

19 juni 2012
Vandaag hebben we een bezoekje gebracht aan het Knagertje in Den Haag. Zij vangen alle soorten knaagdieren op. We hadden een paar zakjes konijnen/cavia voer gekregen en we hadden nog een deal kunnen sluiten met Remco van Dobey Scheveningen voor cavia voer. Dus gingen we langs om het voer te brengen. Ze waren er erg blij mee. Ze hadden net weer veel cavia's (in beslag genomen en verwaarloosd) binnengekregen. Dus het voer kwam goed van pas. We hebben gelijk een rondleiding en informatie gekregen. We hopen dat alle dieren nieuwe baasjes vinden. En we hopen dat we nog meer voer binnen zullen krijgen, zodat we de dieren van het Knagertje weer blij kunnen maken.18 juni 2012
Gisteren was de rommelmarkt in Leidschendam een groot succes. Het was mooi weer en het was erg druk.
Vandaag hebben we kattenvoer opgehaald bij Animal Foundation Platform. We zijn er weer erg blij mee, want kunnen heel veel katten blij gaan maken met een lekkere maaltijd. AFP, heel erg bedankt voor het voer. 
Echt geweldig!!!!

     

18 juni 2012

Deze film "De visie van Ganzenbescherming Nederland op de plannen van de Ganzen-7. Ganzen in verbinding naar een ethisch verantwoorde, duurzame oplossing" hebben wij overgenomen van onze vrienden/collega's organisatie Stichting Ganzenbescherming Nederland, een initiatief van Trizin en Edwin. Zoals jullie al hebben kunnen lezen hebben wij op 9 juni 2012 hun ganzenopvang bezocht. Wij willen hun graag helpen om ook op onze site hier aandacht voor te vragen. Je kunt de vreselijke verhalen over het vergassen van de ganzen volgen op hun website 
www.ganzenbescherming.nl

13 juni 2012
We hebben afgelopen zaterdag 9 juni 2012 een drukke en lange dag gehad. Eerst zijn we naar Schiphol gereden om Abbey en Lara en Lina (2 pointerzusjes) te verwelkomen. Abbey heeft lang moeten wachten, maar nu was het zover dat ze haar nieuwe baasjes ging ontmoeten. We zijn zo blij dat deze kanjer  geadopteerd is, want in de shelter zat ze verdrietig in een hoekje. Elke keer als er een hondje wegging, dacht ze "waarom ik niet"... Maar nu heeft ze haar geluk gevonden bij een heel lief gezin en een hondenvriendinnetje. 


Daarna met de 2 pointerzusjes op weg naar hun opvangadres. We hopen dat ze heel snel geplaatst zullen worden. Het zijn echt 2 schatten van honden. Een beetje angstig, maar dat is ook niet zo gek. Ze zijn allebei nog erg jong en ze hadden een lange reis achter de rug. Ze komen rechtstreeks vanuit de shelter in een hele nieuwe wereld terecht. Deze 2 kanjers zijn nog op zoek naar lieve baasjes.......

   

                           LARA                                                                      LINA

Toen we met pijn in ons hart afscheid hadden genomen van deze lieve hondjes (het is altijd zo moeilijk om ze ergens achter te laten) hadden we nog een afspraak met Trizin en Edwin van Stichting Akka's Ganzenparadijs.https://https://stichtingakkasganzenparadijs.vpweb.nl/  Een boeddistisch vogelopvangcentrum. We werden zeer gastvrij ontvangen. Trizin en Edwin zijn hele warme en lieve mensen. We zijn met Trizin in de vogelambulance naar de vogelopvang gereden. Dat was werkelijk heel bijzonder. Grote berghonden beschermen de vele ganzen, eenden, pauwen, zwanen etc. op het grote terrein. Ze leven allemaal samen. Echt geweldig om te zien. Ook hebben ze een ziekenboeg. Ze hebben goede contacten en samenwerking met andere opvangen en asiels. Vaak rijden ze uit om deze dieren te redden. Ze doen ongelooflijk goed werk! We hebben veel zitten kletsen en we gaan kijken of we ze kunnen helpen met oa. voer, medicijnen etc. 


Na een gezellige avond zijn we op weg naar huis gegaan. Het was een vermoeiende dag, maar we waren zeer voldaan. We hebben nieuwe vrienden ontmoet en geweldige indrukken opgedaan!

9 juni 2012

De paardenweide is vandaag in gebruik genomen! Op Marjo haar blog kun je de eerste foto's zien. Het is echt super!! https://marjo-paarden-ezelopvanghongarije.blogspot.nl/


9 juni 2012
 

Frans – Nederlandstalig asiel in nood: 117 honden moeten met spoed onderdak

Het dierenasiel Sans Famille te Gentinnes ( 1 uur rijden van Antwerpen  )  moet van overheidswege sterk inkrimpen. Binnen enkele weken moeten 117 honden een nieuw onderdak hebben. De dieren zijn gewend om vrij rond te lopen in roedels, en kunnen dus met andere honden. Er is een grote variëteit in rassen; er zijn veel hele leuke en ook jonge honden bij zonder gedragsproblemen.

Alle honden zijn gechipt, gecastreerd/gesteriliseerd, hebben hun inentingen gehad en zijn voorzien van een europees dierenpaspoort.

Ongeveer 50 staan er inmiddels met foto, beschrijving en telefoonnummer per hond van een Nederlands sprekend persoon, die de hond het beste kent op https://www.dierenasiels.com/zoek02.cfm?id=488&SID=2

 

9 juni 2012


 

De Anti Dierproeven Coalitie (ADC) start op 18 juli de campagne tegen dierproeven op het Landerd Campus in Schaijk.

 

Het startschot zal gegeven worden met een grote manifestatie voor de poorten van het dierproefcentrum.

 

'We willen niet dat de lege kennels hier weer volgestopt worden met honden en andere proefdieren!' aldus ADC-campagneleider Robert Molenaar.

 

Vroeger werd de Schaijk locatie gebruikt als fok-en proefdiercentrum voor MSD. MSD heeft de locatie gesloten en verkocht aan Kadans Biofacilities uit Haren.

 

Volgens Directeur Jeff Gielen van Kadans Biofacilities is er ruimte voor bedrijven die gebruikmaken van proefdieren, zolang die dat 'verantwoord'

doen.

 

Op termijn moet de Landerd Campus werk bieden aan driehonderd werknemers.

 

'We weten allemaal dat proefdiergebruik teruggedrongen moet worden. Deze locatie is echter van oudsher gerealiseerd om op een doelmatige manier om te gaan met proefdieren." aldus Gielen.

 

Kadans Biofacilities wil het terrein verhuren aan andere bedrijven, die de werkzaamheden op de Landerd Campus uitvoeren.

 

'We zijn op dit moment bezig met het sluiten van huurovereenkomsten', zegt Gielen.

 

ADC-campagneleider Robert Molenaar: 'Het is het al oude verhaal van het grote geld. Om geld en jobs te creëren moeten proefdieren lijden. We willen niet dat er straks weer honderden beagles opgesloten zitten in Schaijk.

Beagles worden langdurig gebruikt in experimenten. De dieren worden letterlijk doodziek en vervolgens afgemaakt. Geen enkele hond zal ooit het daglicht zien, lekker achter een balletje aan of spelen in het water.'

 

ADC heeft eerder met succes het Sciencelink-project tegengehouden in Venray. Molenaar: 'We zullen er bovenop zitten. We zullen acties voeren bij Landerd Campus, Kadans Biofacilities en bij potentiële huurders. Onze acties zullen vreedzaam en ludieke zijn (ADC keurt trouwens intimiderende en gewelddage acties af), maar daarom niet minder gedreven. De stichting ADC is trouwens graag bereid om te praten met de tegenpartij.'

 

We gaan 18 juli om 14u een grote publieksactie houden voor de poorten van het dierproefcentrum in Schaijk. Er zal een gratis bus vertrekken vanaf Amsterdam Sloterdijk en via Utrecht CS naar Schaijk. ADC verwacht 100 deelnemers aan de manifestatie.

 

Informatie vervoer:

 

Je kunt je opgeven voor de bus via het e-mailadres:

info@stopdierproeven.org

 

Verzamelen 10.45 Amsterdam Sloterdijk Piarcoplein

 

Verzamelen 11.45 Utrecht Centraal Jaarbeursplein

 

Informatie 18 juli:

 

ADC creëert een foto-en filmmoment voor de pers. Twee mannen en een vrouw hebben grote wonden op hun hoofd en in hun gezicht. Zij houden foto's van proefdieren met dezelfde wonden vast. Hiermee beelden zij het leed van de proefdieren in Schaijk uit. De 100 deelnemers houden enorme posters vast met een duidelijke boodschap: stop dierproefcentrum Schaijk!

 

Er zijn diverse sprekers aanwezig. ADC biedt 100% plantaardige hapjes aan.

 

6 juni 2012
Op 9 juni houdt C.R.E.L. (Club de Reconnaissance et d’Entraide aux Leviers link: https://www.crel.fr), in Strasbourg een grote demonstratie tegen het jagen met Galgos en de daaruit voortvloeiende traditionele martelingen. Steun deze Franse organisatie die strijdt voor betere leefomstandigheden van de veelgeplaagde honden door de petitie te ondetekenen. Met z'n allen kunnen we iets betekenen voor de galgo's, die zo ongelooflijk wreed behandeld worden!!! 

De sluitingsdatum voor de petitie tegen de jacht en de daaruit voortvloeiende traditionele marteling van Spaanse windhonden sluit op 8 juni a.s.

Ga gauw naar onderstaande link en vul je emailadres, naam, adres en telefoonnummer in:

https://secure.avaaz.org/fr/petition/Linterdiction_de_la_chasse_avec_les_Levriers_en_Espagne


6 juni 2012
Ruimingen Waterland begonnen

Op maandag 4 juni is Duke Faunabeheer begonnen met het ruimen van grauwe ganzen in Waterland- Oost. Zogenaamd vanwege de vliegveiligheid rond Schiphol, maar in werkelijkheid als effectuering van het al lang gekoesterde plan om onze inheemse natuur volgens het "benutten - en oogsten principe" botweg als consumptieartikel te gaan vermarkten. 
5 juni 2012
Eerst volgende rommelmarkt is
 op zondag 17 juni op parkeerterrein Leidsenhage. Heuvelweg – Leidschendam.
 
Met Emma uit Marmaris gaat het ook heel erg goed. Ze heeft zich helemaal aangepast aan haar nieuwe mooie leventje bij Brigitte en vriendje Kai en ze geniet er met volle teugen van. Ze krijgt liefde, aandacht en heel veel knuffels en ze ziet er dan ook schitterend en gelukkig uit! Het is voor ons ook geweldig om te zien en te horen dat Emma het zo goed doet. 


  
 

We kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Ziva op haar troon!!! Met Ziva uit Marmaris gaat het ontzettend goed. Ze doet lekker haar eigen ding en vooral heerlijk slapen op haar troon. We zijn zo ontzettend blij dat deze dame met een handicap aan haar benen (zie ook adoptie op afstand) de kans heeft gekregen op een mooi leven. Ze krijgt nu alle liefde en aandacht die ze zo verdiend heeft. Ze moet niets, alles mag!!! Ze heeft het geweldig naar haar zin en heeft haar geluk gevonden! Het plaatsen van van het hekwerk rond de grote weide op de Ezelbrug is begonnen. Het is een megaklus!!! Ook is er een begin gemaakt van het bedankbord, waarop alle namen komen te staan van de mensen die geholpen hebben om Marjo's droom uit te laten komen. De paarden en ezels moeten nog even geduld hebben! Maar als het klaar is kunnen ze hun geluk niet op. Zoveel ruimte om heerlijk de benen te strekken.Saffie en Zaza hebben na een moeilijke start in het leven (gevonden op een bouwplaats in Göcek en hun moeder was overleden), hun geluk gevonden bij hun nieuwe baasjes. Zij zijn geplaatst door een collega organisatie. We zijn erg blij dat zij hun gouden mandje gevonden hebben.Rechter oordeelt: Ganzen mogen worden vergast! 
ANP Bron: Nos.nl - dinsdag 5 jun 2012, 15:47 (geen eigen bericht)

Op en rond de luchthaven Schiphol zijn al zo'n duizend ganzen vergast. Dat heeft Duke Faunabeheer laten weten, dat verantwoordelijk is voor het vangen. Het bedrijf begon gisterochtend vroeg al met het afmaken van de vogels. De ganzen veroorzaken overlast op de luchthaven. Ze kunnen in de motoren van vliegtuigen terechtkomen. Ook vernielen ze weilanden rondom de luchthaven. Althans dat wordt gesteld. Dat er diervriendelijkere methodes zijn om dit op te lossen, die worden natuurlijk niet overwogen...

   
 
3 Juni 2012
Zoals bekend staat ACP achter vele diervriendelijke initiatieven. Ook steunen we collega organisaties wanneer er bepaalde zaken aan de kaak gesteld moeten worden. In dit geval de Ganzenbescherming Nederland. I.v.m. zogenaamde "veiligheidszaken" worden er enorm veel ganzen vergast in de omgeving Schiphol. Zoals iedereen begrijpt is de werkelijke voornaamste reden een financiële. Hou onze collega's van www.ganzenbescherming.nl in de gaten. Er zijn namelijk diervriendelijkere manieren om deze "problemen" op te lossen. Hieronder een eerste verslag:
Vergassen is begonnen


4 juni 2012 - Terwijl het Kort Geding dat de Faunabescherming tegen de verleende vergunning heeft aangespannen nog moet dienen, is dierenverdelgingaannemer Duke Faunabeheer in de vroege ochtend van maandag 4 juni 2012 begonnen met het bijeendrijven, verladen en afvoeren van Grauwe Ganzen en hun kuikens in het Staatsbosbeheerobject Oosterpoel - Peerebom - Opperwoud tussen Uitdam en de Gouwzee. 

   

29 mei 2012
De veiling is gesloten! De opbrengst voor onze club is €320,-. We zijn heel erg blij met dit geweldige bedrag.
Wij willen iedereen, die geboden heeft, heel hartelijk bedanken. De andere organisaties hebben ook goede zaken gedaan. Super!! Tenslotte hebben wij allemaal hetzelfde doel en dat is de dieren in nood te helpen!
Lieve mensen, bedankt voor jullie steun en veel plezier jullie aankopen!!!
Mieke, geweldig dat wij ook mee mochten doen met deze kunstveiling.https://www.kunstengalgos.nl/

19 mei 2012
Perfecte samenwerking op de Ezelbrug! Truffel dacht "goh, laat ik Damijan een pootje helpen met duwen van zijn rolstoel".
 En zo te zien doet ze het geweldig goed.....


 
9 mei 2012
DE HEKKEN ZIJN GELEVERD OP DE EZELBRUG!!!! weer een stapje dichterbij.


 
 
 
9 mei 2012
Gisteren is Hannibal geopereerd en er is aan zijn hoef gewerkt. Je kan het allemaal lezen op
https://marjo-paarden-ezelopvanghongarije.blogspot.com
Dit is weer een vorm van zware mishandeling. Hannibal moet over 2 maanden weer nagekeken worden, wie helpt Hannibal met donaties?
 
9 mei 2012
In Göcek heeft Sina weer twee prachtige honden gevonden. Naar vermoeden kruising Kangal/afrikaanse windhonden. Onbegrijpelijk weer dat iemand het blijkbaar nodig heeft gevonden hun oren af te knippen, ze te verwaarlozen om ze daarna te dumpen. Beide honden zijn heel vriendelijk naar mensen, maar hebben wel baknijd, maar dat is niet verbazend na wat met ze gebeurd is...

              
                 Sinbad                                                       aladdin


8 mei 2012
Yesss! Emma mag voorgoed bij onze vriendin Brigitte en haar vriend Paul blijven. Wat een geweldig nieuws!! We hadden al een klein beetje hoop, want het ging al geweldig goed met Emma en dat in één week tijd. Brigitte is helemaal gek op Emma en heeft haar voor altijd in haar hart gesloten. Haar andere hond Kai vindt het ook erg leuk dat hij een vriendinnetje erbij heeft gekregen. Ze kunnen heerlijk samen spelen. Emma heeft alle vertrouwen in Brigitte en dat geeft een band. 
We zijn ongelooflijk blij dat Emma mag blijven. Brigitte, heel erg bedankt dat je voor Emma wil zorgen voor de rest van haar leven. Ze heeft het zo verdiend. Ze was een zielig hoopje in het asiel van Marmaris en nu geniet ze al volop van haar nieuwe leventje en haar vrijheid.

  

Ook Laura uit Göcek is geadopteerd in Duitsland. Laura is tegelijkertijd aangekomen met Emma. Stichting AAI heeft haar naar Duitsland gebracht in de opvang en binnen een week was Laura al geadopteerd. Weer goed nieuws!!! Laura zat ook een aantal jaren in het asiel van Göcek. Nu kan zij ook heerlijk gaan genieten van een mooi leven.

  
 

Wat is het toch te gek, als honden zo goed terecht komen!!!!


5 mei 2012
Marjo is op dit moment druk bezig om de palen en hekken te plaatsen. Het zal ong. 3 weken werk zijn. Het is wel een dure grap ook omdat Marjo nog iemand in dienst heeft moeten nemen, daar Marjo en Margit het niet alleen kunnen doen, want dit is heel zwaar werk. Daarom doen we weer een verzoek op jullie goedwilligheid om een bijdrage over te maken, zodat extra materialen en arbeidsloon betaald kunnen worden. Wij hopen dat jullie hier nog aan willen meewerken. We hebben al geprobeerd om de kosten zo laag mogelijk te houden, maar het is een mega klus en extra hulp was dus ook echt nodig.
Jullie donaties zullen op korte termijn zichtbaar zijn als de mooie foto's komen van de afgerasterde weide met de paarden en ezels die daar lekker kunnen rondlopen. Blijf aub helpen. Samen staan we sterk.

Toegevoegd op subpagina "honden geplaatst" Fiona en Lady. Wij wensen Manon en Lady een mooi leven samen. Heel veel plezier met deze schitterden hond!!
Ook toegevoegd Emma op subpagina "honden in de opvang in Nederland".

4 mei 2012
Hier nog een kort overzichtje van de afgelopen paar dagen. Vorige week 27 april 2012 is Steven van Straydogs uit België langs geweest om de spullen, die wij verzameld hadden, voor de hondjes in Servië op te halen. We hadden zo'n 800 kilo honden- en kattenvoer, dekens, speelgoed, hondenjasjes, kleding voor de mensen, antvlooiensprays, voerbakken en nog andere dingen. Ze waren er super blij mee en kunnen alles goed gebruiken. Helemaal te gek!!!
Onze vriendin Brigitte is bezig om nog meer hondenjasjes te maken, zodat zoveel mogelijk honden de komende winter een lekker warm jasje hebben. 

Op 29 april heeft Raymond een auto vol honden- en kattenvoer en antivlooisprays naar Anna van het asiel in Ayamonte gebracht. Anna was weer op bezoek in Nederland. Anna was ook weer erg blij met alles. Het geeft ons altijd weer een goed gevoel dat we Anna en de honden en katten weer hebben kunnen helpen.

 

Ook op 29 april kwamen Emma en Lady aan op Schiphol. Altijd weer spannend! Ook waren er nog meer honden van Stichting AAI. Emma en Lady komen uit het asiel in Marmaris in Turkije. Lady heeft al een geweldig baasje gevonden en Emma zit bij onze vriendin Brigitte in de opvang. Wij, Brigitte en Paul en hun hond Kai waren naar Schiphol gekomen om de honden te verwelkomen. Brigitte is helemaal gek op Emma en het gaat dan ook geweldig goed bij haar en Kai. Emma is een lieve en rustige hond. Ze heeft een zacht karakter.  Emma loopt al heerlijk los in de bossen en speelt heerlijk met Kai. Emma is nog op zoek naar haar eigen plekje. Wil je Emma haar een mooie toekomst bieden, neem dan contact met ons op. Eerst moet Emma bij Brigitte nog wel tot rust komen, dingen leren en wennen haar nieuwe leventje.


  

 
  

Op 1 mei hebben wij (Petra en Raymond) Fiona opgehaald bij haar opvanggezin. Doordat Fiona epilepsie heeft gekregen, is de kans dat ze geadopteerd zal worden zeer klein. Daarom hebben wij besloten dat Fiona bij ons en onze andere 3 honden mag komen wonen. Wij zelf hebben geen ervaring met epilepsie, maar we hebben er veel over gelezen en gesproken met haar opvanggezin en andere mensen met een hond die epilepsie heeft. Dus dat gaat allemaal goed komen. 
Inmiddels heeft ze al een lichte aanval gehad, maar voor de rest gaat het goed met haar. Met onze Jessie kan ze lekker spelen. Ze moet natuurlijk nog wel wennen aan haar nieuwe situatie en dat heeft tijd nodig. Ze is nog erg onzeker naar mensen en andere honden toe. Maar dat zal met de tijd nog wel gaan veranderen. 


3 mei 2012
We willen ABBY (zie pagina Gouden mandje gezocht/honden in het buitenland) onder de aandacht brengen. Deze dame snakt naar een liefdevol huisje waar ze mag gaan genieten van het echte leven. Wie geeft deze lieverd een kans?


 
1 mei 2012
Hannibal heeft dringend donaties nodig voor zijn operatie om beter te gaan lopen. Hij is pas 3 jaartjes en heeft nog een heel leven voor zich. Hannibal zal heel dankbaar zijn voor iedere donatie die hij ontvangt. Wie wil hem helpen?? 
 
1 mei 2012
Een nieuws brief van Marjo van de Ezelbrug.
 

Beste mensen,

 

Bij deze weer een nieuwsbrief over Ezelbrug.Het zijn positieve weken geweest, de afgelopen tijd. De actie die ik en Animal Care Projects zijn begonnen om de laatste weide helemaal te kunnen omheinen, is een daverend succes geworden!

Dankzij de hulp van vele mensen en de geweldige inzet van Animal Care Projects kunnen de hekken aangeschaft worden.Ik wil iedereen alvast heel erg bedanken voor jullie bijdrage! Een droom komt uit straks voor de paarden,ezels en andere dieren op Ezelbrug, geweldig!!!!
 
Ondertussen is het zwembad van Damijan gemaakt.De foto's zijn te zien op mijn blog. Ik ben erg blij dat we zijn zwembad nu klaar hebben. Al denkt Damijan zelf nog anders over het zwembad, het is even wennen voor hem om met zwemvest in het water te vertoeven. Voor de ontwikkeling van zijn spieren is het een enorme vooruitgang dat hij nu kan zwemmen.
 
Een tijdje terug heb ik een ezeltje vrijgekocht. Hij is gesponsord door Sandra.Waarvoor heel veel dank!!!Maar we zijn er nog niet! Het ezeltje is in erbarmelijke toestand gebracht. Het was een ware schrik om te zien, hoe wreed mensen kunnen zijn.Ik heb toch al veel gezien,maar de toestand van dit ezeltje is om te huilen. Dit arme ezeltje heeft dringend hulp nodig! Inmiddels heeft hij van de dierenarts versterkende injecties gekregen. Hannibal, zo heb ik hem genoemd, omdat hij zo dapper is, heeft behalve een vacht vol kale plekken door vitaminegebrek, een ernstig verwaarloosde hoef ten gevolge van een schroef waar hij in getrapt heeft. De hoef is naar achteren geklapt en helemaal rond omdat deze niet is onderhouden. Ook zijn andere hoeven zijn niet onderhouden. Het is op dit moment niet duidelijk of de schroef nog in zijn hoef zit, dat zal tijdens de operatie blijken. Of het nog goed gaat komen voor Hannibal blijft ernstig de vraag.
Ik zoek mensen die hem virtueel willen adopteren of bij willen dragen in de kosten van zijn operatie.
Want dat is zeer dringend nodig. 8 mei komt de dierenarts met een hoefsmid die gespecialiseerd is in hoefproblemen om Hannibal te helpen. Hannibal moet onder narcose, want hij kan niet op drie benen staan. Ik maak van de gelegenheid gebruik ,als hij toch onder narcose moet, om hem gelijk te laten castreren. Dit kleine dappere ezeltje met grote problemen heeft onze hulp heel hard nodig! Wie Hannibal of het werk van Ezelbrug wil steunen kan dat doen naar:
 

M.Bruijnes,

Rabo 312508786

o.v.v Hannibal/Ezelbrug

Bij voorbaat heel veel dank!
 
 

Ik wil iedereen die de afgelopen tijd Ezelbrug heeft geholpen,heel erg bedanken.Alleen met jullie hulp kan Ezelbrug voortbestaan en kunnen er dieren geholpen blijven worden.Samen staan we sterk!

 

Marjo
Nieuwe bewoner HANNIBAL22 april 2012
Een tijd geleden heeft Maarten 3 hondenhokken gedoneerd voor de hondjes in Nis. Twee hokken waren al geplaatst en nu kregen we te horen dat het derde hok ook geplaatst is en wat nu toevallig is, dat de nieuwe bewoner Ana-Maria is. 
Ana-Maria is één van de de honden die we op onze site hebben staan. Ana-Maria is op zoek naar haar eigen gouden mandje.
We willen Maarten nogmaals hartelijk bedanken voor het doneren van 3 hokken. De honden zijn er super blij mee!!


 

11 april 2012
Afgelopen maandag stonden wij met onze prachtige stand op een groot honden festival. Het was een groot succes (ondanks dat het de hele dag geregend heeft). Het was heel erg druk en wij hebben goede zaken gedaan voor de zwerfdieren. Het was een hele leuke dag en we hebben veel leuke mensen ontmoet.
Een speciaal bedankje voor Iva. Zij heeft deze dag heel hard gewerkt en ons heel erg geholpen met alles. Dank je wel!!!


11 april 2012
Sinds 1 april is Beyaz verhuisd naar een ander opvanggezin in Spaarndam. Het gaat heel erg goed met Beyaz en hij is al helemaal gewend aan zijn nieuwe omgeving. Zijn nieuwe opvangouders zijn druk bezig om Beyaz te laten afvallen en dat gaat de goede kant op. I.v.m zijn hartprobleem is het belangrijk dat hij een aantal kilo's afvalt. Hij krijgt veel beweging en heeft er lol in. Zoals eerder vermeld is Beyaz een makkelijke, sociale hond. Hij is en blijft een clown!!
Een geweldig maatje voor u misschien????7 april 2012
 
In maart hebben we weer mooie dingen gedaan met z'n allen. Vooral de hondenjasjes waren een succes. We blijven wel doorgaan met deze actie, zodat bijna iedere hond voor de winter een warm jasje heeft.
 
Ook zijn wij bezig met een grote actie: de omrastering van de laatste weide op de Ezelbrug.
 
Ook zoeken Fiona en Hugo, Anamaria, Anabela en Xenia nog een zacht mandje waar ze voor altijd mogen blijven.
 
We hopen in deze maand ook weer mooie dingen te kunnen doen voor de zwerfdieren.

25 maart 2012
Rommelmarkten/evenementen: Maandag 9 april (2e paasdag) staan we op het Oh My Dog Festival in Bunnik en 15 april hebben we een kofferbak verkoop op het terrein van Recreatioord Binnenmaas. Zie voor adresgegevens onze pagina Rommelmarkt/evenementen. Wij nodigen iedereen uit om gezellig langs te komen op één van deze dagen!
 

24 maart 2012
Er zijn weer 2 honden geadopteerd!! Sita uit Göcek mag bij haar opvangmoeder blijven. Het gaat geweldig bij Agnes met Sita en haar nieuwe maatje. Zarife uit Istanbul heeft ook haar eigen mandje gevonden bij de ouders van Marjolein. Ook met Zarife gaat het heel erg goed. Geweldig nieuws voor deze 2 lieverds..... 
We wensen de nieuwe baasjes veel geluk en plezier met hun nieuwe viervoeters en een mooie toekomst samen!!!!

 
22 maart 2012
Voor Anamaria, Anabela en Xenia zijn wij op zoek naar liefdevolle baasjes. Deze honden zitten in de opvang van Servie. Zij zitten daar al bijna hun hele leven. Anamaria en Xenia zijn 8 jaar en Anabela is 12 jaar. Zij hebben nooit een eigen huisje gehad. We hopen dat er mensen zullen zijn die deze 3 oudjes nog een warm mandje willen bezorgen.
Kijk op de onderstaande linken om te zien hoe lief deze honden zijn. Kijk ook op onze pagina "wie geeft deze honden nog een kans".

3 maart 2012
Afgelopen donderdag hadden we van Dobey Scheveningen een dringende oproep gekregen voor herplaatsing van Luka (de zwarte labrador). Gelukkig hebben we snel nieuwe baasjes voor haar kunnen vinden en vandaag was het zover. Luka is geadopteerd en heeft er een vriendje bij gekregen. Zijn naam is Bounty en is ook een labrador. Luka en Bounty konden het gelijk al goed met elkaar vinden. Luka krijgt een geweldig leven bij haar nieuwe baasjes George en Wim. 
Wij kennen deze geweldige en lieve mensen persoonlijk en voor ons is het ook erg leuk dat we met onze eigen honden Bounty en Luka vaak tegen zullen komen met wandelen. Echt super!!


2 maart 2012
Gelukkig zijn er weer hondenjasjes aangekomen in Servie. Blijf doneren zodat we nog meer jassen kunnen maken voor de volgende winter. Dan kunnen ze op tijd de jasjes aan doen.


1 maart 2012
Harry zocht een transport van Hongarije naar Nederland. Hij is vandaag vertrokken naar Nederland, waar hij een zacht mandje gevonden heeft. Marjo heeft dat allemaal voor hem kunnen regelen.

1 maart 2012
Dringend lieve baasjes gezocht voor Luka. Luka is een zwarte labrador teefje van 7 jaar oud (omgeving Den Haag). Ze is gesteriliseerd, lief, aanhankelijk, luistert goed (loopt los), goed met andere honden en katten, zeer vriendelijk voor kinderen. Kortom, een geweldig hond. Luka moet wegens gezondheidsproblemen van haar huidige baasje herplaatst worden. Luka is voor haar 7 jaar nog heel erg fit en zoals iedere hond wil ze lekker wandelen en ravotten met haar nieuwe baasje(s). Wilt u deze lieve dame een adopteren of heeft u nog vragen over Luka, neem dan snel contact met ons op 
mailto:info@animalcareprojects.nl

 
 
1 maart 2012
Fiona en Hugo zijn maatjes voor het leven. Wie geeft deze 2 kanjers samen een zacht mandje?
 
 
 

28 februari 2012
Wij willen D. v/d Oudenhoven heel hartelijk bedanken voor de geweldige donatie, die wij vandaag ontvangen hebben. 


28 februari 2012
Nu het is gaan dooien in Hongarije, kon Damijan eindelijk even naar buiten in zijn nieuwe rolstoel. We kregen te horen van Marjo dat Damijan zijn nieuwe rolstoel geweldig vindt en erg blij is dat hij weer kan bewegen.

28 februari 2012
Gelukkig is er weer een doos met hondenjasjes afgeleverd bij Jelena. De douane doet erg moeilijk, omdat ze denken dat de hondenjasjes verkocht gaan worden. Jelena moest dus ook porto betalen om het mee te krijgen. We hebben ook gehoord dat de 2 dozen die Mieke heeft opgestuurd ook afgeleverd zijn. 1 doos is nog onderweg en vandaag hebben we weer een doos opgestuurd.
Gelukkig is het weer wat beter, maar zoals je kan zien op de foto is de sneeuw nog niet helemaal weg. We blijven met deze actie doorgaan, zodat we het hele jaar jasjes kunnen opsturen en ieder hond van een jasje kunnen voorzien wanneer de volgende winter weer voor de deur staat. Dus blijf 5 euro of meer doneren.
 
 
 
 
28 februari 2012
Het transport naar de Ezelbrug is goed gegaan. Zie pagina Ezelbrug 2012.

23 februari 2012
Afgelopen zaterdag is ook Sita uit Göcek aangekomen met Bimbo, Tessa en Zeytin. Sita zit nu bij Agnes in Nederland in de opvang. Het gaat geweldig met haar. Ze kan het heel goed vinden met de andere hond en kat van Agnes. Sita is op zoek naar haar eigen mandje. Sita is een lieve en mooie hond. Wie wil met Sita lekker lange wandelingen maken en haar de liefde en aandacht geven die ze zo verdiend? Neem dan gauw contact met ons op. Ook als je vragen heeft over Sita, kan je bij ons terecht. Het verhaal van Sita kunt u lezen op onze subpagina "honden in de opvang in Ned/België. Hier staan ook meer foto's


 
22 februari 2012
Update over Zarife bij menu "Honden in de opvang".
 
21 februari 2012
Kijk op www.straydogs.be wat je nog meer kan doen voor de honden die zo snel mogelijk weg moeten uit de opvang omdat ze het anders niet redden door de kou.
 
21 februari 2012
We kregen vandaag van Marjan op Rhodos het geweldige bericht dat Jazzy geplaatst is bij een lieve familie in Nederland. Het gaat heel erg goed met haar. Jazzy is al pup in het asiel gekomen, waar ze 5 jaar heeft geleefd. We zijn heel erg blij dat Jazzy nu haar eigen plekkie gevonden heeft en gelukkig is met haar nieuwe leven.20 februari 2012
Afgelopen zaterdag was goede dag voor ons. Voor Mike ook een lange dag, want hij stond al vroeg op Schiphol om 3 honden uit te Turkije te verwelkomen en moest Bimbo en Zeytin nog wegbrengen naar hun nieuwe baasjes in België (zie ook foto's op pagina honden geplaatst). Tessa uit Marmaris heeft een liefdevol huisje gevonden bij Yvonne en haar andere hond Lika. Tessa en Lika kunnen het al heel goed met elkaar vinden. Dat is natuurlijk geweldig nieuws. Yvonne is heel erg blij met Tessa.
De oude Bimbo uit Göcek heeft, na 5 jaar in het asiel gezeten te hebben, zijn warme mand gevonden bij Christine in België. Bimbo heet nu Joe. Hij heeft zich al helemaal aangepast aan zijn nieuwe situatie en is erg gelukkig bij Christine. 
Ingrid uit België heeft Zeytin een liefdevol huisje gegeven. Zeytin deelt het huis nog met andere honden. Ze hebben al kennis gemaakt, het is natuurlijk even wennen, maar dat gaat helemaal goed komen.

We wensen iedereen veel plezier en geluk met hun nieuwe viervoeters!19 februari 2012
Kijk op pagina Ezelbrug 2012 voor een nieuwe actie en andere informatie.
 
19 februari 2012
Fiona, Hugo en Beyaz zijn nog steeds op zoek naar een warm huisje waar ze voor altijd mogen blijven.

18 februari 2012
Wat een schatjes allemaal!! Dankzij jullie hebben deze lieverds het nu lekker warm in hun nieuwe jasje.
We hopen dat al deze honden ooit nog eens een eigen plekkie zullen vinden. Ze hebben het zo verdiend!!

Deze honden zitten bij Maja in Ostrovia - de 1ste puppy opvang. Deze schatjes zijn ook voor adoptie.
Voor meer informatie kijk dan op www.straydogs.be of mail naar nancy@straydogs.be17 februari 2012
Vandaag hebben we weer een doos met 42 warme jassen en 1 regenjas in grote maten naar Servië verstuurd.
 
17 februari 2012
Berichtje van Nancy (www.straydogs.be):
Jelena vertelde dat de 3de doos met jassen nog niet ontvangen is. Volgens haar is het nog steeds héél koud. Het sneeuwt niet meer, maar de sneeuw ligt héél hoog. Gisteren had ze nog een hondje uit het asiel gehaald dat aan het bevriezen was. De jasjes zijn nog steeds héél welkom! Dus blijf doneren!!!
 
16 februari 2012
Nieuw toegevoegd op subpagina "honden in het buitenland", de schitterend mooie Emma.
Emma verblijft in het asiel van Marmaris. Deze lieve dame is op zoek naar liefde en aandacht. Wilt u dat haar geven, neem dan contact met ons op.


16 februari 2012
Vandaag willen wij Maryse Wuyts en Nancy Jordens heel hartelijk bedanken voor hun geweldige donaties voor hondenjasjes voor de honden in Servië. Door jullie steun, hebben straks weer veel honden een nieuwe en warme jas tegen de kou. Echt helemaal top!!!!!

15 februari 2012
We hebben een pagina toegevoegd "Fabrikant voor hondenrolstoelen"Dit is de fabrikant die de nieuwe rolstoel voor Damijan gemaakt heeft. We hebben nog geen foto's van Damijan in zijn rolstoel, omdat er nog een pak sneeuw ligt in Hongarije, maar zodra Damijan weer naar buiten kan, dan worden er foto's gemaakt.
We willen Sofie en de mensen die er aan mee geholpen hebben om deze rolstoel voor Damijan te verwezenlijken ontzettend bedanken. Dankzij jullie kan Damijan weer lekker naar buiten om te rennen!
 
14 februari 2012
Vandaag gaan er weer 2 dozen met 75 hondenjassen weg naar Servie.
De 65 jasjes zijn gemaakt van een blauw kunstleer met een fleece voering en banden van tijgerprint erom heen. En 10 nieuwe jasjes van Shendorsteam, deze zijn zwart en er staat een hondenpootje in het bruin op. Deze actie is mogelijk gemaakt door Mieke van Erp www.kunstengalgos.nl
 
14 februari 2012

Goed nieuws: Marjo schreef ons dat Oscar een thuis heeft gevonden. Hij gaat in maart naar Nederland vertelde zijn baasje.

 
 
 
13 februari 2012
Harry (de pup die bij Marjo (Ezelbrug) over het hek gegooid is) zoekt een transport om naar Nederland te komen. Harry heeft een warm huisje gevonden, maar het probleem is dat we geen transport voor hem hebben. Nu zoeken we naar lieve mensen die Harry mee kunnen nemen naar zijn nieuwe huis, bijv. mensen die daar op vakantie gaan. Wie Harry naar zijn nieuwe plek wil brengen, mail dan naar ezelbrug@gmail.com
 
 
 
 
13 februari 2012
Wij willen de volgende mensen weer hartelijk bedanken voor hun geweldige bijdrage voor hondenjassen en extra voer voor de dieren op de Ezelbrug: J. Bellis, Maarten en Jannie den Hartog. Ook willen we Brigitte Mertens bedanken voor het maken van grote hondenjassen. Zij is aan de slag gegaan met de naaimachine. Het zijn hele mooie jassen geworden. Jullie zijn allemaal geweldig!!!!! Wat zullen de dieren weer blij zijn met jullie hulp.

12 februari 2012
Lieve mensen, hier de eerste foto's van honden met hun nieuwe jasje aan. Ze zijn heel erg blij met hun nieuwe jas. Wij willen iedereen nogmaals hartelijk bedanken voor jullie bijdrage. Geeft een goed gevoel, dat ze een beetje warmte hebben gekregen in die vreselijke kou. De kleinere jasjes zijn naar de puppy opvang gegaan en de kleinere hondjes.

Maar blijf aub doneren, zodat we nog veel meer honden warmte kunnen geven.........

Alvast hartelijk dank!!!!!

Hier doen we het allemaal voor!!!!!


12 februari 2012
Afgelopen dinsdag 7 februari 2012 is Anna weer langsgeweest uit Ayamonte (Spanje). We hebben haar blij kunnen maken met ongeveer 700 kilo katten- en hondenvoer voor de dieren in het asiel van Ayamonte.
Anna was er weer erg blij mee! 

 

12 februari 2012


9 februari 2012
Gisteren hebben we weer een doos opgestuurd naar Servie met 33 verschillende hondenjassen/maten en 6 truien. Blijf doneren, want de hondjes zijn afhankelijk van jullie steun.
 

8 februari 2012
Wij hebben al veel hulp gekregen van mensen die hebben gereageerd op onze actie voor jasjes voor de honden in Servië. 
Wij willen de volgende mensen heel hartelijk bedanken voor hun steun:
M. Lemstra, Joke vd Helm, Monique Hulsker, Mary Beuk voor hun donatie om hondenjasjes te kopen. En Brigitte Mertens, Esther vd Berg en Kim Rumen voor het langsbrengen en opsturen van vele jasjes.

Ook willen wij mw Hoeben heel hartelijk danken voor haar donatie aan Marjo in Hongarije.

Lieve mensen, we zijn heel erg blij met jullie hulp!!!!

Het is op dit moment vreselijk in Servië. Meters sneeuw en vreselijk koud. Ze kunnen zelfs niet met de auto bij het asiel komen en vervoeren ze het voer per slee naar het asiel. De honden zijn aan het vermageren ondanks het extra voer. Het is een hel voor de honden en de mensen die ze verzorgen. 
Dus hoe meer jasjes hoe beter!!!
 Laat de honden aub niet in de steek. De honden hieronder hebben een huidprobleem, bijna geen vacht meer. Ondanks dat ze binnen zitten is het voor deze honden vreselijk afzien.

 
 

7 februari 2012
Cara (the black cat) uit Marmaris is geadopteerd. Zarife uit Göcek zit nu in de opvang bij Sonja in Herselt in België. Zarife is nog op zoek naar haar eigen plekkie. Ze is echt een lieverd.
Nieuwe foto's toegevoegd van onze lieve kleine Fiona en Beyaz.
Zie ook "gouden mandje gezocht", subpagina "geplaatst" en "honden in opvang Nederland/België.


6 februari 2012
We hebben vandaag 2 dozen met 48 verschillende hondenjasjes en maten naar Jelena in Servie gestuurd. We hebben ze allemaal voor de zekerheid 2 x ingespoten met waterproof spray, want sommige jasjes waren niet waterdicht.
 
We zijn er nog lang niet. Dus doneer vandaag nog voor een jasje!

3 februari 2012
 
EXTREME KOU IN HONGARIJE
 
We kregen bericht van Marjo dat het extreem koud is in Hongarije, de waterleidingen zijn bevroren. Zowel voor dier als mens is het echt afzien, want het is ijzig koud (-22 graden) en de voorspellingen zijn nog erger. De dieren eten nu 2 x zoveel om warm te blijven. Dat betekent dat Marjo snel door haar voorraad heen is. Daarom deze DRINGENDE OPROEP VOOR DONATIES.
 
Er moet honden/kattenvoer komen, hooi, muesli en nog veel meer, ook zaagsel om de stallen droog en warm te houden.
 
LAAT DEZE DIEREN NIET IN DE STEEK!!!! EN MAAK VANDAAG NOG EEN BIJDRAGE OVER OP ONZE REKENING.
onze dierenrekening: 1610449
t.n.v. P. Houtman en/of R.M. Hoffman te ‘s Gravenhage, The Netherlands.
 
Voor het buitenland:
ING Bank
IBAN Code: NL25INGB0001610449
BIC Code: INGBNL2A
 
3 februari 2012
Onze actie voor hondenjasjes voor Servie is nog steeds urgent. We kunnen voor 5 euro een winterjas laten maken.
Daar is het ook extreem koud en de hondjes vriezen daar dood. Daar kan verandering in komen als er heel veel mensen doneren voor een hondenjasje. LAAT OOK DEZE DIEREN NIET IN DE STEEK, ZODAT DEZE HONDEN DE WINTER KUNNEN OVERLEVEN, want er zijn al hondjes doodgevroren.
Donaties kunnen worden overgemaakt op onze dierenrekening.
 
LATEN WE MET Z'N ALLEN DE DIEREN IN HONGARIJE EN SERVIE HELPEN DE WINTER DOOR TE KOMEN.

1 februari 2012
Overgenomen van het blog van Marjo. Heerlijk om te zien dat Phaedra zo opgeknapt is.

Vrijheid en vriendschap: Phaedra 
Na maanden van herstel,is dan eindelijk de grote dag voor Phaedra aangebroken! Ze heeft haar vrijheid gekregen en gezelschap van Móniká en Szándor. Móniká heeft vrijwel direct vriendschap gesloten met Phaedra. Szándor vindt het allemaal wel best, hij is in tegenstelling tot Móniká erg makkelijk in de omgang met andere dieren. Phaedra begint op een dartel veulen te lijken,alhoewel ze niet erg sterk op haar beentjes staat. Het is een plezier om dit veulen,wat zo verschrikkelijk heeft afgezien, nu te zien rennen.

31 januari 2012
Update over Fiona toegevoegd op "pagina honden in Nederland/België". Helaas hebben we gehoord dat Fiona toch weer 2 aanvallen heeft gehad. De dierenarts zegt dat het een lichte vorm van epilepsie is en zij heeft er nu medicijnen voor gekregen. We zijn zeer geschrokken van dit nieuws. We gunnen haar het allerbeste.
Voor de rest doet ze het prima en schijnt er niet veel last van te hebben. Ze heeft nu een nieuwe vriend Hugo. Hun foto's en filmpje staan hieronder.

31 januari 2012

'PERFECT STEL' Onze Fiona (zie pagina gouden mandje gezocht onder honden in NL) die nog een goed huisje zoekt heeft een vriendje genaamd Hugo. Hugo komt uit Spanje en zoekt ook nog een goed huisje via www.greyhoundfriends.nl
 
Wij zouden heel graag zien dat Fiona en Hugo bij elkaar mogen blijven en samen geadopteerd worden.
Wie heeft zijn hart verloren aan dit lieve stel? Mail ons snel.
 
Ze spelen en slapen samen
31 januari 2012
We zijn met de volgende actie bezig "DONEER EEN WARME HONDENJAS VOOR EEN ZWERVERTJE"
Op dit moment zitten de honden in 2 opvangen in Servie in de sneeuw en vrieskou. Wij willen hun toch iets warms geven d.m.v. een warme waterdichte hondenjas. Helaas hebben wij niet het geld om alle honden (ong. 700 honden) een jasje te geven. Hebben jullie nog een hondenjas liggen die jullie niet meer gebruiken en graag willen doneren aan 1 van deze honden, stuur het dan z.s.m. op naar:
 
Sandra Houtman
2e Sweelinckstraat 163
2517 GX Den Haag
 
Hebben jullie zelf geen hondenjasjes, maar toch willen helpen maak dan snel een donatie over naar:
dierenrekening: 1610449
t.n.v. P. Houtman en/of R.M. Hoffman te ‘s Gravenhage, The Netherlands.
 
Voor het buitenland:
ING Bank
IBAN Code: NL25INGB0001610449
BIC Code: INGBNL2A
 
Ontzettend bedankt voor jullie medewerking. 

 
 

 

30 januari 2012
Findik uit Göcek (Turkije) heeft haar gouden mandje gevonden bij Kathy. Ze heeft daar een nieuw vriendje gekregen en hij heet Kazan. Findik heet nu Fistik en heeft het reuze naar haar zin. We zijn zo blij dat Fistik haar eigen plek heeft gevonden en wensen haar veel geluk en plezier met haar nieuwe vrienden.

22 januari 2012
 • We hebben in Nederland de afgelopen weken een hoop slecht weer gehad. Maar ook in Turkije is het bar slecht geweest. Het asiel in Göcek heeft er ook flink onder geleden.
 

 • Verders hebben Bimbo en Zeytin een thuis gevonden. We zijn druk bezig een vlucht te regelen zodat ze snel naar hun gouden mandjes kunnen komen.
 • Jolijn van Leeuwen en DAP Veenendaal eens goed op de picture gezet bij menu "Wij bedanken". We hebben heel veel baat bij hun hulp en adviezen.
 • Onze vrolijke drievoeter Tripp heeft eindelijk z'n gouden mandje gevonden. Hij geniet met volle teugen van alle aandacht die hij krijgt.
 

 • Update toegevoegd op subpagina "honden in Nederland" bij Beyaz.
 • Met de pup Harry, die bij Marjo zit, gaat het al iets beter. Hij is onderzocht door de dierenarts. Hij zat onder de teken en had wormen. Hij heeft daar injecties voor gehad. Ook heeft hij zijn eerste inenting gekregen. Hij heeft al een beetje rondgelopen en nu hij geen last meer heeft van de wormen en teken voelt hij zich al iets beter. 
 • De actie van Sofie uit België voor de nieuwe rolstoel voor Damijan is een groot succes. De actie duurt nog tot eind januari. We willen iedereen hartelijk bedanken voor het doneren aan Sofie. Straks kan Damijan weer op het terrein scheuren met zijn nieuwe karretje. 

15 januari 2012
 • We konden weer voer ophalen bij AFP. Moesten alleen vervoerskosten betalen. Mike en Ger hebben gisteren 1000 kg kattenvoer, kuipjes en blik, 500 kg kittenvoer en 350 a 400 KG hondenvoer opgehaald. We kunnen weer veel maagjes gaan vullen. AFP, heel erg bedankt!!
 • We hebben een tijdje geleden een berichtje gekregen van Aysegul uit Rozenburg. Zij wilde heel graag helpen met het inzamelen van spullen voor de rommelmarkten. Gisteren heeft Raymond de spullen bij haar opgehaald. Een auto vol!!! We kunnen alle spullen goed gebruiken. Aysegul heeft al gezegd dat ze voor ons lekker verder gaat met inzamelen. We willen Aysegul en haar vrienden hartelijk bedanken voor het inzamelen van de hele leuke spullen!!! Echt geweldig!
 • We kregen dit weekend een heel triest bericht van Marjo uit Hongarije. Ze heeft een ongewenst en zwaar vervuild puppie gevonden op haar terrein. Dit kleine hummeltje is bij haar over het hek gegooid. Hij was helemaal in shock en heeft de hele dag niet meer bewogen uit angst. Wat leven we toch in een verschrikkelijke wereld! Marjo heeft hem Harry genoemd. We hopen dat het snel beter met hem zal gaan en dat hij leert dat niet iedereen zo wreed is en er wel degelijk mensen zijn voor wie hij niet bang hoeft te zijn. Voorlopig blijft hij nog bij Marjo. We willen gaan kijken of we Marjo niet kunnen helpen met deze lieve pup. Zij kan immers niet alle honden zelf houden. Natuurlijk laten wij hem niet in de steek. Wij wensen Marjo heel veel sterkte met de kleine Harry! Dit is Harry, is het geen schatje......... • Nieuwe foto's van onze 2 clowntjes Fiona en Beyaz. Ze kunnen heerlijk spelen met elkaar en zijn dikke vriendjes geworden. Het zijn allebei geweldige en vrolijke honden. Ze wachten nog steeds op hun gouden mandje.12 januari 2012
Sofie Rymenants uit België is een actie begonnen op haar FaceBook pagina om geld in te zamelen voor een nieuwe rolstoel voor de gehandicapte Damijan (zie ook onze pagina Adoptie op afstand).
Damijan woont bij Marjo op de Ezelbrug in Hongarije.
De rolstoel, die hij nu heeft, past niet goed en doet hem meer pijn dan hij er plezier van heeft. Doordat hij deze rolstoel niet meer kan gebruiken, heeft hij nu ook weinig beweging. Terwijl hij dolgraag naar buiten wil om rond te lopen. 
De actie is maar net begonnen, maar is nu al een groot succes. Wij willen Sofie heel hartelijk bedanken voor dit initiatief. Sofie is, net als wij, helemaal gek op Damijan en zij wil hem dolgraag helpen. 
Willen jullie ook deze aktie steunen, dan kan je bijdrage ook op onze rekening gestort worden. 
Al het geld komt natuurlijk ten goede van de nieuwe rolstoel. 
Doen jullie ook mee!!! BEDANKT!11 januari 2012

Mitcho van collega's SOS Straathonden toegevoegd bij Honden in Nederland. Mitcho zit echter in de opvang in België, maar dat is een detail.

08 januari 2012
Voorwaarden en kosten adoptie toegevoegd onder menu "Gouden mandje gezocht".

Cara en Fariya (the Second) toegevoegd bij de katten.

06 januari 2012
Onze lieve oude Bimbo is gereserveerd! We zijn aan het kijken wanneer hij naar Nederland kan komen om van zijn wel verdiende oude dag te genieten.
Tevens zijn vandaag Ger en Marjanne naar onze zuiderburen gereden en hebben bij Odette in Brasschaat een grote partij dekens en andere spulletjes opgehaald. Ook zijn ze bij Sanny van Sniffing Snouts geweest, want zij had maar liefst 300 kg hondenvoer en een grote zak met dekens voor de hondjes verzameld. Sanny en Odette, ontzettend bedankt voor jullie geweldige donatie. Ger en Marjanne, ontzettend bedankt voor het halen van de spullen. Wij en de dieren zijn jullie heel dankbaar.

04 januari 2012
Filmpje van een spelende Beyaz toegevoegd aan zijn verhaal op subpagina "honden in Nederland". Het is een lieve hond. Hij moet wel een paar kilootjes kwijt, want hij is echt te zwaar. Het wandelen moet dan ook rustig opgebouwd worden, dan vliegen de kilo's er wel af.

Foto's gekregen van Anna van de katten en honden in het asiel van Ayamonte. De kattenin vinden ons gedoneerde kattenvoer heerlijk. Kijk ze eens smullen.....
 

 

 

 
01 januari 2012
Beyaz uit Marmaris is 29 december 2011 in Nederland aangekomen. Hij is op 31 december doorgereisd naar zijn opvangadres net over de grens met België (waar Fiona ook zit). Wij houden u natuurlijk op de hoogte hoe het verder met hem gaat. Wil je deze lieve kanjer een nieuwe kans geven, neem dan contact met ons op. Dit geldt ook natuurlijk voor onze lieve Fiona. Zij wil ook zo graag haar eigen plekkie.... Je kunt ook altijd eerst langs gaan bij de opvang om kennis te maken. We hopen dat Beyaz en Fiona heel snel een gouden mandje vinden. Ze verdienen het zo...... Beyaz is toegevoegd aan pagina "honden in Nederland".
 
 
 
01 januari 2012
Eén van de Keter hondenhokken, die wij vorig jaar gedoneerd hebben, heeft een mooi plekje gekregen in het asiel van Jelena in Servië. Weer een hondje blij gemaakt!!!
 
 
 
 
01 januari 2012
Het nieuwe jaar is weer begonnen! Wij wensen iedereen en alle viervoerters een mooi, gezond en gelukkig 2012!
Ook dit jaar gaan we er met z'n allen hard tegenaan voor de zwerfdieren in nood.
Doen jullie dit jaar ook weer met ons mee? Want de dieren rekenen ook dit jaar op ons.
Alvast bedankt!!