26 december 2013
We hebben een mooi kerstcadeau voor Snow en Beck! We hebben namelijk voor deze kanjers warme en liefdevolle baasjes gevonden! YESSSS!!!
We zijn heel erg blij dat deze 2 lieverds een fantastische toekomst tegemoet gaan. Ze hebben het zo verdiend!! Hun dromen zijn uitgekomen en ze gaan heel gelukkig worden!! Geweldig voor ze!!! De bloedtesten moeten nog gedaan worden en dat is altijd weer spannend. We hopen dat de uitslagen goed zijn, zodat ze saampjes in januari 2014 naar Nederland kunnen komen! 

23 december 2013 
Lieve mensen,
We zijn blij dat we het afgelopen jaar veel nieuwe dierenvrienden hebben leren kennen. Met z’n allen hebben we in 2013 veel kunnen doen voor de zwerfdieren in Istanbul en Servië.  Wij willen jullie hartelijk bedanken voor de steun die jullie ons gegeven hebben het afgelopen jaar.
Één hand kan niet klappen. Zonder jullie hulp waren we nooit zo ver gekomen!
Dank jullie wel, we hopen dat jullie ons in 2014 ook blijven steunen.
 
"Never, never be afraid to do what's right, especially if the well-being of a person or animal is at stake. Society's punishments are small compared to the wounds we inflict on our soul when we look the other way.” ― Martin Luther King Jr.

christmas animals photo: 2013 1385248174_zps2b10ba2d.jpg

 ANIMAL CARE PROJECTS WENST JULLIE GEZELLIGE FEESTDAGEN TOE EN EEN GELUKKIG EN GEZOND 2014!
Sandra, Iva, Ozenc, Petra en Raymond 
 
 
Wij willen iedereen, die via ons een hondje heeft geadopteerd, hartelijk bedanken. We zijn heel erg blij dat een aantal honden een veilig en warm thuis heeft gevonden. Hun droom is door jullie uitgekomen. Ze genieten volop van hun nieuwe leven en zijn gelukkig!!
Onze wens is om volgend jaar samen met jullie nog veel meer dromen voor de zwerfdieren te laten uitkomen! Zij verdienen het allemaal!  
 
 
 
 
22 december 2013
Gisteren was het de grote dag voor onze kanjer Bobbie!! Birgit heeft hem een andere naam gegeven en hij heet nu Odie. Wij hebben hem gisterochtend opgehaald bij zijn opvanggezin en hem daarna naar Birgit in Brugge gebracht! Bobbie is een geweldige lieve hond en speciaal voor ons! Birgit is heel erg blij met hem.
Hij kwam bij haar thuis en begon gelijk het huis te verkennen. Maart toen viel zijn oog op een een lekker bot in zijn mandje en ineens hij was iedereen om zich heen vergeten, ha,ha,ha!! We kregen van Birgit al een berichtje dat het goed met hem gaat. SUPER!!! Odie heeft het perfecte baasje en huisje gevonden!!! Hij  gaat hier heel erg gelukkig worden. Wij zijn Birgit ontzettend dankbaar dat ze Odie heeft geadopteerd en we wensen hun samen veel plezier en geluk!
 
Wij willen Jenske, de opvangmoeder, hartelijk bedanken voor de goede zorgen voor Bobbie/Odie. In de paar weken die hij bij haar en haar familie heeft doorgebracht, is hij heel wat losser geworden. Was prachtig om te zien!! Dank jullie wel!! 
 
 
 
 
 
 
 
19 december 2013
We kregen foto's van Lucky en Snoopy. Zij hebben het geweldig naar hun zin bij Anja en de kids! Ze zijn gelukkig, genieten volop van hun nieuwe leven. Het gaat ontzettend goed met ze! Van deze foto's worden wij, Bilge en Murat heel erg vrolijk! Hier doen we het allemaal voor! 
  
 
 
 
 
 

Een goede vriendin van ons, Nel heeft ook maar liefst €50,- voor ons verdiend op een kerstmarkt!!
Lieve Nel, heel erg bedankt voor je steun!! We zijn er super blij mee!!!

Afgelopen zaterdag 14 december 2013, heeft Lisa op een kerstmarkt spulletjes verkocht. Ze heeft een fantastisch bedrag van €154,- verdiend! En de opbrengst is voor ons, JOEPIE!!!!!! Dit is een geweldige leuke manier om de zwerfdieren te helpen.
Lieve Lisa, ook namens de dieren, nogmaals hartelijk bedankt voor je steun!! We zijn er ontzettend blij mee!
 
 
 
  
 
17 december 2013
Gisteren kregen we het nieuws dat Joep (voorheen Cotton) geopereerd is aan zijn gebit.
Volgens de dierenarts was het een hele klus en echt broodnodig. Er zijn veel kiezen en ook nog 1 van de 2 laatste voortanden getrokken! Gelukkig heeft hij nog wel de hoektanden, die hij het hardste nodig heeft. Al met al een droevige toestand voor Joep. Zijn baasje hoopt dat hij weer snel zal opknappen en dan kunnen zij samen zonder drama's verder gaan! Het is zo'n lieverd!! ACP hoopt dat Joep gauw weer de oude is.
 

Inmiddels is Shiva (voorheen Honey) in de opvang in Nederland. Zij is met spoed op zoek naar haar eigen warme mand. Ook Raf, die nog steeds in de opvang zit, is ook nog op zoek naar zijn eigen mandje. We hopen dat deze 2 kanjers snel geadopteerd zullen worden, ook omdat we weer een noodgeval kunnen opvangen. Heb je interesse in Shiva of Raf mail ons dan op info@animalcareprojects.nl
Een update en nieuwe foto's van Shiva zijn toegevoegd op Shiva (voorheen Honey) uit Istanbul 

16 december 2013
Onze lieve vriendin Brigitte heeft met een vriendin van haar een herdenkingsboom gemaakt in het bos (in Rosmalen) waar ze altijd loopt met Jona en Kai. De herdenkingsboom is voor de dieren die zo gemist worden, omdat ze er niet meer zijn. De boom is een groot succes en ze hebben gemerkt dat mensen behoefte hebben aan zo’n plek. Veel mensen hebben een foto in de herdenkingsboom gehangen en kunnen met elkaar praten over de mooie herinneringen die ze samen met hun dieren hebben gehad. Ze zijn ook geïnterviewd en dat is op tv uitgezonden. Het was super leuk om Brigitte, haar vriendin en hun honden op tv te zien. Het is een ontzettend mooi en lief initiatief. Ze heeft gisteren een foto van de overleden dieren van ACP in de boom gehangen. We zijn erg ontroerd door dit mooie gebaar. Lieve Brigitte, dank je wel!!! Liefs team ACP  
 
  

15 december 2013
Leuk filmpje van Beck toegevoegd op Beck uit Istanbul! We begrijpen maar niet waarom deze kanjer nog niet geadopteerd is. Ze is zo'n lieve hond! Op het filmpje kan je zien hoe ze geniet van de aandacht die ze krijgt, haar staartje kwispelt van blijdschap! Ze hunkert naar een eigen huisje met een warme mand en alle liefde en knuffels die ze zo verdient! We hopen dan ook dat ze snel geadopteerd wordt. Ze zit al veel te lang in het asiel. Beck is op zoek naar jou!!!!!
Ga snel het filmpje bekijken en ben jij, na het zien van deze lieverd, verliefd op haar geworden, neem dan snel contact met ons op!!

Filmpje van onze kanjer Snow toegevoegd op Snow uit Istanbul! Snow vond het helemaal niets dat ze gefilmd werd en dat kan je ook goed zien. Ze heeft zeker gedacht, toedeloe, ik ga er mooi van door, ha,ha,ha!!

14 december 2013
We hebben een zwarte week achter de rug en we zijn dan ook lamgeslagen door alle trieste berichten! Na het wegvallen van Blauwbaard, Pepper en Bart, kregen we afgelopen donderdag een verdrietig bericht van Birgit dat zij afscheid heeft moeten nemen van haar kanjer Basje!! We konden het niet geloven!  Basje voelde zich niet goed en bleef overgeven. De dierenart had een tumor in zijn buik ondekt die niet meer te opereren was. De tumor zat vergroeid met de maaguitgang en daardoor kon het voer niet van de maag naar de darmen.
Birgit heeft ter plekke de moeilijke beslissing moeten nemen om Basje te laten gaan. Birgit is er kapot van en ze vindt het zo erg dat dat ze hem nu al moet missen. Haar hart is gebroken! Eerst Millie (in september) en nu Basje. Basje was een geweldige hond! Birgit heeft in augustus Millie en Basje gered! Ze kwamen in een verwaarloosde en trieste toestand bij haar. Maar Millie en Basje veranderden snel door de vele liefde en knuffels van Birgit. Basje heeft met volle teugen genoten en hij was heel erg happy en dat was zo mooi om te zien. Het is zo wreed dat, net zoals Millie, het maar zo kort heeft mogen duren.
Birgit had ze nog vele jaren bij zich willen houden.
Lieve Birgit, we wensen je heel veel sterkte met dit grote verlies! Hou je taai!
  
Rust zacht, lieve Basje! We hebben veel verdriet en we zullen je nooit vergeten!! Birgit en wij troosten ons met de gedachte dat jij en Millie nu weer samen zijn!!


12 december 2013
Filmpjes van Fato toegevoegd! Ga snel naar Fato uit Istanbul! om deze lieve kanjer te bewonderen. 

We kregen een leuk berichtje van Lisa uit België (dochter van Anja (baasje van Lucky en Snoopy)). Ze gaat a.s. zaterdag 14 december 2013 op een kerstmarkt spulletjes voor ons verkopen. We hebben haar nog een doosje met spulletjes opgestuurd. Ze wil zich graag inzetten voor de zwerfdieren en dit een hartstikke leuke manier om de zwerfdieren te helpen. Lieve Lisa, we zijn erg blij met je idee en we wensen alvast heel veel succes voor zaterdag en we hopen natuurlijk dat je heel veel gaat verkopen!!!wink 

Goed nieuws voor onze kanjer Mars. Hij is geadopteerd! Bilge heeft voor hem een geweldige familie gevonden in Duitsland. Zij hebben al een Golden Retriever teefje. Zij is net zo speels als Mars. Ze kunnen straks heerlijk met elkaar spelen en ravotten. Mars gaat vlakbij vrienden van Bilge wonen. Zij zullen hem dan ook geregeld tegenkomen en dat is geweldig. Lieve Mars, heel veel geluk! Je gaat een mooi leven tegemoet met heel veel liefde en knuffels. Nooit meer aan een ketting in de tuin!!! Je hebt het verdiend, lieve jongen!!!!
Volgende week gaat hij, samen met Bilge, naar zijn nieuwe huisje vertrekken. 
 

Lieve Zeyna, van harte gefeliciteerd met je diploma gehoorzaamheid!! Haar baasje Cynthia is heel erg trots op haar!! En wij ook natuurlijk! SUPER!

 

9 december 2013
Vandaag kregen we heel erg triest nieuws. Ze hebben Pepper moeten laten inslapen. Hij kampte met zware huidproblemen en hij had een been die niet goed functioneerde. Het ging wel iets beter met Pepper, maar de kans was groot dat zijn huidproblemen weer terug zouden komen. Zijn leventje was te zwaar. We zijn innig verdrietig over Pepper, we hadden hem een hele andere toekomst gegund. Helaas heeft het niet zo mogen zijn.
R.I.P. Lieve Pepper, nu heb je geen pijn meer. 
 
 
6 december 2013
Gisteren kregen we van Alette 2 hele mooie en leuke zelfgemaakte hondentruitjes!! Bindi en Sueme showen de truitjes Sueme vond dit niet heel erg leuk ha,ha,ha,ha. Bindi vond het allemaal wel prima. Lieve Alette, heel erg bedankt voor je mooie truitjes!We kregen van Breton een heel leuk sinterklaas gedichtje over Ocean. Ocean heeft met één van de zonen cursus gedaan en is ze nu de trotse bezitster van een diploma!! We zijn allemaal (ook Bilge) heel erg trots op haar. Lieve Ocean, van harte gefeliciteerd met je 1e diploma!!!Eind van de middag kwam Marian in de kou, storm en regen op de fiets honden- en kattenvoer spullen bij ons brengen. Als we dan zeggen dat we het ook met de auto hadden kunnen ophalen, wil ze daar niets van weten. Ze doet alles voor de dieren!!! We hebben al heel veel van haar gekregen. We zijn ontzettend blij met haar hulp voor de zwerfdieren. Lieve Marian, heel erg bedankt voor alles!!!!
 
5 december 2013
Inmiddels heeft Korsan de kattentest gedaan. Hij toonde geen interesse in de katten. Hij zag ze niet eens!! Korsan zoek met spoed zijn eigen huisje. Korsan uit Istanbul! (SPOED)
 
4 december 2013
Wij willen Ineke uit Oudewater heel hartelijk bedanken voor de 8 mooie kunststoffen manden die we vandaag bij haar konden ophalen. Wij en de hondjes zijn er erg blij mee!!! Ineke, dank je wel!!
 
Ook willen we Ineke uit Zoetermeer hartelijk bedanken voor de leuke rommelmarktspullen en medische spulletjes. Ineke wil ons graag in de toekomst vaker gaan helpen. Daar zijn we heel erg blij mee!!
Ineke, dank je wel voor de spullen en je steun!!

Nieuwe honden ter adoptie: Snow, Mars en Fato.
Ze zoeken z.s.m. hun eigen gouden mandje.  Snow uit Istanbul! / Fato uit Istanbul!Mars uit Istanbul!

GOED NIEUWS VOOR BOBBIE!!
Bobbie is geadopteerd door Birgit. Zij heeft ook Bas en Millie geadopteerd. Helaas is Millie te vroeg overleden. Bobbie gaat een geweldige toekomst tegemoet bij Birgit. We zijn ontzettend blij dat Bobbie naar een goede vriendin gaat. We wensen Bobbie en Birgit heel veel geluk toe. Bobbie zal 21 december naar zijn nieuwe huisje vertrekken.

GOED NIEUWS VOOR JONNY DE KATER!!!
Vandaag kregen we het bericht dat Jonny de kater naar een vriend in Istanbul zal gaan. Jonny is dus niet meer beschikbaar voor adoptie. We wensen Jonny veel geluk toe in zijn nieuwe huisje.
 
2 december 2013
Op 28 november kregen we het goede nieuws dat Bobo weer terug is in het asiel. Ze hebben hem gevonden in 1 van de kooien van het gemeentelijke asiel naast het SHKD asiel. Ze zijn erg blij dat ze hem op tijd konden vinden, want anders hadden ze hem ergens in een bos gedumpt. Hij was zo blij om hun te zien en rende snel terug naar het SHKD asiel. Dit is een probleem, want als er iemand het asiel binnenkomt staan de hekken open en dan willen de honden nog wel eens ontsnappen. Lieve Bobo wacht ook nog steeds op zijn eigen warme mand. Bobo uit Istanbul! 
 

We kregen het bericht dat het met Pepper iets beter gaat. Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee. Wanneer Pepper geheel hersteld is dan zoekt hij met spoed zijn eigen warme mand. Nieuwe foto's toegevoegd op Pepper tijdelijk niet voor adoptie! 
 

URGENT: DOMINIEK ZOEKT MET SPOED EEN HUISJE!!!
We kregen bericht vanuit het SHKD dat Dominiek snel een plekje nodig heeft. Het is een geweldige lieve hond, ze kan los lopen en komt altijd trouw weer terug. Ze is ook goed met andere hondjes, ze loopt los met een groep honden. Ze kan ook goed met kinderen. De verzorger zegt alleen dat anderen haar soms tegenhouden met eten, waardoor ze sterk vermagert. Ze is blij met iedereen die de shelter in komt, ontvangt dankbaar elke knuffel die ze krijgt. Onze wens is dan ook dat ze snel een fijn plekje vind. Wie wil deze lieve schat een fijn (opvang)plekje geven? Laat het ons dan snel weten op info@animalcareprojects.nl!
Kijk gauw voor meer foto's op Bobo uit Istanbul!
 

Jonny de kater (Jonny (kater) uit Istanbul!) is weer ter adoptie. We hebben toch begrepen dat Jonny echt een binnenkat is en niet naar buiten kan (ook vanwege dat hij een oog mist). Jonny zit nog steeds in Istanbul waar hij nog 3 maanden moet verblijven vanwege zijn titer. Ook moet er een oplossing gezocht worden in Istanbul voor een tijdelijk opvang, want Jonny moet nog steeds voor 5 januari 2014 bij zijn huidige opvang weg. Voor interesse mail ons dan naar info@animalcareprojects.nl 
BUDDY Buddy EN MISTY Misty ZOEKEN NOG MET SPOED HUN EIGEN HUISJE/OPVANG, waar ze tot rust kunnen komen na jarenlang in het asiel te hebben gezeten. Wie wil deze 2 oudjes een kans geven die ze ook zo verdienen.
Bobbie is afgelopen woensdagavond laat aangekomen in NL. Hij heeft de nacht doorgebracht bij Sandra. De volgende dag hebben we hem naar zijn opvang gebracht in Gouda. Bobbie is een schat van een hond. Nog wel een beetje timide, maar dat gaat zeker goed komen. Sandra heeft een kat en daar deed Bobbie niets mee. Hij negeerde de kat. Bobbie is nog steeds op zoek naar een rustig huisje, waar hij knuffels en de juiste aandacht krijgt. Het is een lieverd. Wie geeft dit oudje zijn kans wat hij na al die jaren zo verdiend?
 
             
                

Begin september hebben we een oproep geplaatst voor Cherry (zie Cherry en haar pups). Inmiddels kunnen wij jullie informeren dat alle pups geadopteerd zijn in Servie. Oliver, de oprichter van FAPS ( Foundation for Animal Protection Serbia) die Cherry heeft gevonden, heeft dit allemaal mogelijk gemaakt. De adoptanten kregen een zak voer en een knuffel mee voor het adopteren van 1 van de pups. Nu kan Cherry genieten van de rust. Met haar gaat het heel goed. Wij willen iedereen bedanken die een bijdrage heeft overgemaakt voor Cherry en haar pups.

  


Op 20 november j.l. hebben we de gedoneerde/gemaakte winterjassen meegegeven aan Ozenc. Zij ging naar haar familie in Istanbul. De mensen in het asiel zijn heel erg blij met de winterjassen. Vooral voor de oudere en zwakke honden geeft dit extra warmte in de strenge winters. Blijf doneren zodat we nog meer winterjassen kunnen meegeven voor de hondjes in het SHKD asiel. We willen iedereen die hieraan heeft meegeholpen ontzettend bedanken. 
 
 
 
 
 
 
 
26 november 2013
Onze grote wens is dat we dit jaar nog kunnen afsluiten met het plaatsen van één of meerdere van onze lieve en mooie honden!! Wij gunnen ze allemaal een fantastisch leven! Ze willen allemaal zo graag bij iemand horen. Liefde en aandacht krijgen, beschermd worden en nooit meer alleen zijn!!
We hopen op een wonder voor al onze hondjes!! 
 
Wil je meer info over één van onze hondjes, neem dan snel contact met ons op!!! info@animalcareprojects.nl! 

URGENT: DOMINIEK ZOEKT MET SPOED EEN HUISJE!!!
We kregen bericht vanuit het SHKD dat Dominiek snel een plekje nodig heeft. Het is een geweldige lieve hond, ze kan los lopen en komt altijd trouw weer terug. Ze is ook goed met andere hondjes, ze loopt los met een groep honden. Ze kan ook goed met kinderen. De verzorger zegt alleen dat anderen haar soms tegenhouden met eten, waardoor ze sterk vermagert. Ze is blij met iedereen die de shelter in komt, ontvangt dankbaar elke knuffel die ze krijgt. Onze wens is dan ook dat ze snel een fijn plekje vind. Wie wil deze lieve schat een fijn (opvang)plekje geven? Laat het ons dan snel weten op info@animalcareprojects.nl!
Kijk gauw voor meer foto's op Dominik uit Istanbul!

 

Nieuwe foto's toegevoegd van de lieve hondjes Lulu, Spike, Keira en Angel. Ze zijn nu oud genoeg om geadopteerd te worden. Ze willen zo graag bij iemand horen die hun aandacht, liefde en een eigen warme zachte mand geeft!! Het kan toch niet zo zijn dat ze hun hele leven in de shelter moeten slijten??

Wij zijn erg geschrokken over het bericht dat we gisteren uit Istanbul ontvingen. Ze vertelden ons dat kanjer Bobo al een week vermist is. Hij is waarschijnlijk met een groep andere honden op pad gegaan buiten het asiel. We hopen dat hij snel weer terugkomt, want buiten de shelter maakt hij niet veel kans!!!!
Lieve Bobo, kom alsjeblieft snel weer terug!!! We houden jullie op de hoogte!! Als hij weer terug is, hopen we heel snel lieve baasjes voor hem te vinden. Dan hoeft hij nooit meer zelf op pad te gaan.
We hebben nieuwe foto's van deze lieverd toegevoegd op Bobo uit Istanbul!
  


Nieuwe foto's van de schitterende Tanja toegevoegd op Tanja uit Istanbul! Wie wil deze geweldige, lieve kanjer adopteren? Neem dan snel contact met ons op!! 

Pepper kan tijdelijk niet geadopteerd worden, omdat hij een huidprobleem heeft. Waarschijnlijk demodex!! Hij wordt door Murat hiervoor behandeld! Wij hebben €100,- gegeven voor zijn behandeling. We hebben vandaag gehoord dat hij al iets beter met hem gaat. Het gaat langzaam, maar er zit vooruitgang in. We hopen dat hij snel weer beter wordt. Dit arme kereltje heeft nog niet veel geluk in zijn korte leventje! We hopen, nadat hij volledig hersteld is, dat hij snel door lieve mensen geadopteerd wordt. Oh, wat zou dat fijn zijn voor Pepper!!!! We houden jullie op de hoogte hoe het met gaat. Op de foto's is goed te zien hoe zielig hij is en hij heeft veel pijn. Zo triest!! Hij komt zijn hok ook niet uit!!
  
 

Afgelopen zondag 24 november 2013 was de boekenbeurs weer een groot succes! Er waren hele leuke mensen en er was een geweldige sfeer! Volgend jaar zijn we natuurlijk weer van de partij!!
 
18 november 2013
Afgelopen donderdag zijn op bezoek geweest bij Vicky en haar nieuwe baasjes. Het was een ontzettend leuk en gezellig bezoek! En wat een heerlijke hond is Vicky. Was ze in de shelter rustig en een beetje onzichtbaar, is ze nu een jonge speelse hond en geniet van alle aandacht en van haar nieuwe leventje. 
Ze hebben nog een hondje, een mix dwergpincher/Chihuahua. Een geweldige, lieve druktemaker. Vicky en Bartje waren na één dag al onafscheidelijk van elkaar. Ze spelen ontzettend leuk met elkaar en hebben heel veel plezier. Ze gaan heerlijk wandelen met z'n allen. Goh, wat heeft Vicky het goed getroffen. Ze horen allemaal goed bij elkaar, alleen heeft ze met de katten een beetje meer tijd nodig.
We gingen met een "big smile" weg. Heerlijk om haar zo te zien!

 

Zondag 24 november 2013 is het weer zover. Antiquariaat Mooi Exemplaar organiseert de derde editie van Boekenbeurs Zutphen. En wij zijn ook weer van de partij met onze vele leuke en mooie boeken!!
Antiquariaat Mooi Exemplaar organiseert ieder jaar een boekenbeurs in één van de mooiste theaterzalen van Nederland: de Buitensociëteit. Meer dan 30 boekverkopers staan met een uiteenlopend aanbod nette tweedehands en nieuwe boeken: kinderboeken, sagen en legenden, regionalia, literatuur, geschiedenis, antroposofische boeken, filosofie, sprookjesboeken, menswetenschappen, esoterie en architectuur. De beurs vindt plaats op zondag 24 november in de sfeervolle Buitensociëteit van theater- en congrescentrum De Hanzehof, te Zutphen. Er is volop parkeergelegenheid en de toegang is gratis. Locatie: Buitensociëteit, Coehoornsingel 1, Zutphen Aanvang 11.00 uur tot 17.00 uur.
Ben je in de buurt, kom dan zeker langs bij ons langs op deze geweldige, sfeervolle boekenbeurs!kidding
 
 

Er is ook goed nieuws voor ons team, want we hebben versterking gekregen. We zijn heel blij dat Özenç ons team komt versterken, zij komt uit Istanbul en is vanaf haar studietijd in Nederland woonachtig. Özenç kent Bilge al vele jaren en dat is ontzettend leuk. Ze gaat ons onder andere helpen met social media. Omdat Engels haar voorlopig nog wat makkelijker af gaat dan het Nederlands zullen sommige berichten op Facebook (en binnenkort ook Twitter) in het Engels verschijnen, we hopen dat dit geen probleem voor jullie is. Omdat ze heel veel mensen kent in Istanbul zal ze ook gaan kijken of we in Istanbul opvangplekken kunnen vinden voor de hondjes die geadopteerd zijn. Het zou zo fijn zijn als ze een week of 2 voordat ze naar Nederland vertrekken aan het leven buiten de shelter kunnen wennen. En ze vliegt een paar keer per jaar naar Istanbul, zodat ze een geadopteerde hond of kat mee terugnemen. A.s. woensdag vliegt ze al naar Istanbul, zij neemt de hondenjasjes mee en neemt Bobbie en hopelijk Jonny ook mee terug. 
We willen Özenç van harte welkom heten en hopen samen met haar nog vele dieren blij te kunnen maken!
 
Dear Özenç, welcome on board!! We are going to do great things together!

Er is goed nieuws voor Jonny de kat uit Istanbul. Deze kanjer is geadopteerd!!!!! Als alles goed gaat komt hij de 27ste november naar Nederland, samen met Bobbie. We zijn heel erg blij dat we een fijne plek voor deze lieverd gevonden hebben.
Zijn opvang in Istanbul is ook dolblij dat hij een huisje in Nederland gevonden heeft, waar hij een mooie toekomst krijgt. 
 
12 november 2013
De vaste medewerker in het SHKD asiel vertelde dat Korsan goed omgaat met andere honden. Hij is zachtaardig en een kalme hond. Wie o wie geeft deze jonge hond de kans van zijn leven? Ook hebben we 2 geweldige filmpjes van deze kanjer toegevoegd. Kijk snel op Korsan uit Istanbul!


Na een goed weekend gedraaid te hebben op de rommelmarkt in Bleiswijk, kregen we vandaag afschuwelijk en triest nieuws! Hadden we gisteren een goede en liefdevolle plek voor Chapuller gevonden, hoorden we vandaag dat deze zachtaardige en lieve kanjer is overleden!!!!! 
Wat is er gebeurd: Mensen in Izmir wilde Chapuller adopteren, maar Aylin wilde dolgraag dat hij een goede plek zou krijgen in Nederland. Hij was tenslotte al geadopteerd geweest en na 3 dagen weer gedumpt en naar het pension teruggebracht. Een vrijwilliger zou Chapuller en nog meer dieren wegbrengen. Aylin had gezegd dat hij niet mee mocht, omdat ze hoopte dat wij een huisje voor hem zouden vinden. De mensen van het pension wilden niet wachten, hebben niet geluisterd en hebben Chapuller toch meegegeven. Op de weg heeft de chauffeur een ernstig ongeluk gehad, één hond was op slag dood, een kat heeft kunnen vluchten en is vermist en de andere dieren, waaronder Chapuller waren ernstig gewond. Ze hebben de dieren naar een kliniek gebracht, waar Chapuller na 48 uur is overleden aan een embolie. We zijn allemaal vreselijk kapot, overstuur en verdrietig van dit nieuws. Hadden we voor hem maar eerder een goed huisje kunnen vinden en als de mensen van het pension hadden geluisterd, had deze lieverd nu nog geleefd. Zo vreselijk triest!!!! Aylin en Sylvia (die Chapuller gered heeft) en wij zijn ook ontzettend kwaad op de mensen van het pension. Sylvia heeft nog een hondje Honey (staat ook op onze site) in hetzelfde pension zitten. Ze gaat haar a.s. vrijdag gelijk ophalen, want met deze mensen wil ze nooit meer iets te maken hebben.
We hopen voor Honey snel een plek te vinden!
 
Dit is voor ons een zwarte dag! Chapuller was zo zachtaardig en lief. Hij is maar ongeveer 7 maandjes geworden en vanaf de dag dat hij geboren is, heeft dit ventje geen geluk gekend, maar daar zou verandering in komen, omdat wij een fijne plek voor hem hadden gevonden. We kunnen nog steeds niet geloven dat hij er niet meer is.
Lieve Chapuller, rust zacht en we zullen je nooit vergeten!!!! Je had zoveel beter verdiend!
 
 
8 november 2013
We hebben het druk dit weekend, want we staan 2 dagen met onze vele leuke spullen en boeken 
in Bleiswijk. Ben je in de buurt, kom dan gezellig langs. Het adres is: FloraHolland is Klappolder 130, 2665 LP Bleiswijk.
  
8 november 2013
Gisteren was het de grote dag voor Vicky en Jessie! Ze zijn veilig met Murat aangekomen in Nederland. We hebben weer 2 fantastische lieve honden mogen verwelkomen. Vicky en Jessie zijn geadopteerd door hele lieve mensen. We zijn zo blij dat deze 2 kanjers een mooi leven krijgen met heel veel knuffels en liefde. Voordat we op weg gingen met Jessie naar haar opvang, zijn we eerst bij haar nieuwe baasje langsgeweest.
En dat was voor allebei een feest. Jessie ging gelijk met een knuffel spelen. Het is heel fijn voor Mirjam dat ze haar kanjer gezien heeft voordat ze geopereerd wordt.  
 
We hebben al goed nieuws ontvangen over Vicky. Haar nieuwe baasjes zijn super blij met haar. Ze is een modelhond! Ze is nu al goede maatjes met de andere hond in huis. Ze spelen al heel erg leuk samen. Vanmiddag zijn ze al lekker op het strand geweest en dat was een feest. Vicky geniet nu al volop van haar nieuwe leven. Wow, wat is dit mooi!! kidding 

 
 
 
 
 
6 november 2013
Vandaag hebben Vicky en Jessie hun koffertjes ingepakt, want morgen is de grote dag en vertrekken ze naar hun nieuwe baasjes in Nederland. Jessie zal eerst een tijdje naar de opvang gaan, want haar baasje moet nog een operatie ondergaan en als ze helemaal hersteld is, gaat Jessie zo snel mogelijk naar haar toe.
We hadden gehoopt dat Bobbie ook gelijk kon komen, maar Turkish Airlines heeft maar voor 2 honden OK gegeven.
Zoals het er nu uitziet komt Bobbie de 27ste naar Nederland. Gelukkig zit Bobbie niet meer in de shelter. Hij is door een medewerker van het asiel mee naar huis genomen. Het is fijn dat hij al kan wennen aan een leven in huis en aandacht krijgt.
Deze kanjer gaat straks eerst in de opvang en daarna hopen we voor hem de juiste baasjes te vinden. 
Morgen wordt weer een spannende, leuke en emotionele dag!!!
 
We hebben goed nieuws over Korsan. Na een paar dagen zoek geweest te zijn is hij gelukkig teruggekomen!! Intussen is Korsan overgebracht naar het SHKD bos asiel, waar ze zijn gedrag goed kunnen observeren. Zijn gedrag schijnt niet zo ernstig te zijn als eerder vermeld is. Hij gaat goed met andere honden om. Het is fijn dat hij nu in het SHKD shelter zit en in goede handen is.
Nu kunnen we goed op de hoogte gehouden worden hoe het met hem gaat. Wordt vervolgd!
 
Lieve Maarten en Jannie, hartelijk bedankt voor jullie bijdrage voor de geweldige Bailey. 
Bailey, Jolanda en wij zijn er ontzettend blij mee!!
 
  
Nieuwe foto's van Raf toegevoegd op Raf uit Servië Met Raf gaat het erg goed in de opvang, maar hij is nog steeds op zoek naar zijn eigen baasjes. Wie wil deze leukerd een eigen plek geven? Mail ons dan info@animalcareprojects.nl
  
4 november 2013
Buddy en Chapuller zijn te bewonderen op onderstaande links. Deze lieverds zijn dringend op zoek naar hun eigen huisje.
 
 
 
Jonny de kater zoekt dringend zijn eigen huisje. Wie heeft er nog een extra mandje voor deze jonge knul?
 
Tanja zoekt ook nog haar eigen huisje. Wie geeft deze lieve dame de kans van haar leven? Tanja is geen hond voor beginners. Tanja uit Istanbul!
 
Vandaag kregen we het goede nieuws dat Perish geadopteerd is door een oude en betrouwbare klant van Murat (de dierenarts van het SHKD). We wensen Perish een heel mooi en gelukkig leven toe.
 

 

3 november 2013

We hebben al een aantal mooie, warme en waterdichte hondenjassen gekregen van Carina en Brigitte. Zoals het er nu uitziet, gaan de jasjes 20 november richting Istanbul! Zo kunnen in de winter een aantal honden, die het nodig hebben, verwarmd worden met deze fantastische jassen! Lieve Carina en Brigitte, heel erg bedankt!!!

   

2 november 2013

We kregen op 25 oktober het goede nieuws dat Chapuller geadopteerd is door mensen in Turkije.
Nog geen 3 dagen later kregen we te horen dat Chapuller weer terug moest naar het pension, want de mensen hadden opeens besloten om naar een andere stad te gaan verhuizen voor een jaar!! Dus kon Chapuller oprotten!! Arme Chapuller, hij begreep er niets van.
Deze lieverd is weer op zoek naar een zachte mand bij mensen waar hij nu de rest van zijn leven mag blijven en alle liefde van de wereld krijgt. 
Interesse kijk dan op Chapuller uit Istanbul
 
We hebben een nieuwkomer voor adoptie, haar naam is Perish en zit op dit moment nog  bij Murat in de opvang! Wil je meer weten over dit kleine lieve meisje, kijk dan gauw op Perish uit Istanbul!
 

 
1 november 2013
Korsan is tijdelijk niet meer ter adoptie!! We kregen te horen dat Korsan niet meer in een pension zit, omdat hij te dominant en vervelend werd naar andere honden toe. Hij was ongelukkig in het pension, misschien dat hij daarom dit gedrag ging vertonen. Terwijl hij zo verlegen was toen hij nog jonger was. Ze hebben hem naar het "feeding area of Hasdal municipality shelter" gebracht waar hij vrij rond kan lopen en te eten en drinken krijgt. Korsan houdt er niet van om opgesloten en of aan een ketting te zitten. We kregen ook nog het trieste nieuws, waar we erg van geschrokken zijn, dat hij al een paar dagen niet is op komen dagen en we weten dus niet waar hij nu is of dat er iets met hem gebeurd is. Aylin heeft gezegd dat, zodra hij weer terugkomt, zij hem op gaat halen om naar een groter pension te brengen. We duimen heel hard dat hij heelhuids weer terugkomt, zodat Aylin hem op kan halen. Hij heeft wel een goede beleiding nodig naar andere honden toe. Korsan heeft iets van een berghond en dat vereist toch kennis en ervaring in de opvoeding van dit soort rassen. We houden jullie op de hoogte! We hopen met z'n allen op een goede afloop!
 
We hebben een leuk filmpje ontvangen van Buddy! Buddy is zo lief en vriendelijk! Na zijn hele leven in een asiel gewoond te hebben, wordt het nu hoog tijd dat hij zijn eigen plekje krijgt. Wie smelt er niet voor deze lieve teddybeer!!! Wil jij de rest van zijn leven voor hem zorgen, neem dan snel contact met ons op!
Kijk gauw op Buddy om hem in het echt te bewonderen. 
 
 
 
De lieve Honey is nog steeds op zoek naar haar eigen gouden mandje! Honey gaat goed om met de andere hondjes.Wil je deze kanjer de kans van haar leven geven, stuur ons dan een berichtje info@animalcareprojects.nl Kijk gauw voor nieuwe foto's en update van Honey op

  


28 oktober 2013 
De lieve Honey is nog steeds op zoek naar haar eigen gouden mandje! Honey gaat goed om met de andere hondjes.
Wil je deze kanjer de kans van haar leven geven, stuur ons dan een berichtje info@animalcareprojects.nl
Kijk gauw voor nieuwe foto's van Honey op Honey, Cotton is geadopteerd!
 
 
 
27 oktober 2013
Nieuwe foto's van de geluksvogels Chance (nu Jack) Basje en Ocean! Kijk eens hoe gelukkig ze nu zijn!!!!
Dit is puur genieten!!!!!!Hier doen we doen we het met z'n allen voor!!!
  
  Jack genietend in het zonnetje!!
  
 
Basje, die heel erg gelukkig is bij Birgit. Heerlijk ontspannen ligt hij te dromen!!! 
  
 
  
 
 Ocean met haar nieuwe maatje, die zich over haar ontfermt en beschermt! Super!!!
 
 
Afgelopen donderdag 24 oktober 2013 was het de grote dag voor Lara en Cotton. Na een lange reis, kwamen ze veilig aan met Murat! Altijd weer een feest om hem te zien. Het is voor ons altijd weer genieten hoe de hondjes verwelkomd en geknuffeld worden door hun nieuwe baasjes.
Lara en Cotton vonden de aandacht en vele knuffels geweldig! We zijn zo blij dat deze 2 kanjers een fantastisch huisje hebben gevonden. Het gaat ook al heel erg goed met ze. Lieve Ella en Dieneke, we zijn jullie heel erg dankbaar dat jullie Lara en Cotton geadopteerd hebben. Ze hebben het zo verdiend! SUPER!!!!!! We kregen nog een verrassing van Ella, zij vertelde dat zij de verjaardag van Lara op de dag viert, dat ze in Nederland is aangekomen. En dat haar verjaardagcentjes volgend jaar aan ons worden overgemaakt. Op deze manier wil ze ons blijven steunen. Wat een geweldig idee!!!!!! Dank je wel!!!
 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
  
 
 
 
Ook Boncuk is door een gezin in Turkije geadopteerd! We wensen deze lieverd heel veel geluk toe, samen met haar nieuwe familie!
   
 
 
25 oktober 2013
We kregen vanavond het goede nieuws dat Chapuller gisteren geadopteerd is. We wensen de kleine man veel geluk toe in zijn eigen huisje.
 
 
19 oktober 2013
We hebben helaas nog geen goed nieuws voor Buddy en  Misty. Beide honden zijn ong. 8 jaar en zitten al jarenlang in  het asiel. Ze hebben een lief karakter en gaan goed met andere honden om.
Zij zouden ook graag een eigen huisje willen hebben met een zachte mand, knuffels, wandelingen, goede verzorging.
Wij hebben de resultaten van de bloedtesten ontvangen voor beide honden en ze zi
jn gezond.
Wil je de resultaten per mail ontvangen om het aan je eigen DA te laten zien, dan hoef je ons maar te mailen.

Voor de beschrijving en foto's van Buddy en Misty moet je naar Buddy en Misty
 
We willen iedereen vragen om beide honden zoveel mogelijk te delen, want misschien zit daar net het juiste baasje tussen.

Alvast bedankt, ACP team.
 
We hebben goed nieuws voor Jessie. Zij is geadopteerd door een lieve dame. Jessie gaat eerst in de opvang ivm met een operatie van haar nieuwe baasje. Na volledig herstel gaat Jessie naar haar eigen huisje. Het nieuwe baasje kan niet wachten om haar eindelijk in haar armen te sluiten.
 
Wij en zeker de mensen van het SHKD Bosasiel worden weer heel erg blij om nieuwe foto's te zien van hun geadopteerde hondjes.
Met Bindi gaat het heel erg goed. De foto's zeggen al genoeg!!
 
  
 

 
   
 
17 oktober 2013
We hebben de volgende berichten voor jullie;
 
Zoals jullie weten zijn Lara en Cotton geadopteerd. Nu hebben we ook goed nieuws voor Bobbie, Jessie en Vicky.
Bobbie gaat in een gastgezin in Gouda samen met Jessie. Jessie is inmiddels gereserveerd, we gaan volgende week op huisbezoek. Als alles goed is dan zal Jessie tot begin januari in het gastgezin blijven en daarna naar haar permanente huisje gaan ivm een operatie van de huidige eigenaar. Vicky is geadopteerd door hele lieve mensen die alles voor hun dieren over hebben.
 
De huidige eigenaren van Vicky hadden eerst Blade geadopteerd, maar helaas bleek er een groot misverstand te zijn tussen Blade en Vicky.
De foto's die onder de beschrijving van Blade stonden bleken van Vicky te zijn en niet van Blade. Plus bleek na een extra check up dat Vicky pas 4 jaar is ipv 7 jaar. De mensen in het asiel verontschuldigen zich voor dit misverstand en ze hopen dat we er begrip voor hebben. Natuurlijk hebben wij daar begrip voor, zoiets kan gebeuren want we zijn allemaal maar mensen.
 
We hebben extra informatie en de juiste foto's van Blade toegevoegd op Blade uit Istanbul
Blade is een mooie Duitse Herder.
 
 
We hebben leuke foto's ontvangen van Maiko de Dalmatier die door Marjo geadopteerd is. Het gaat heel goed met Maiko binnenshuis, maar hij moet buiten nog van alles leren. Hij reageert nog een beetje fel tegen andere honden. Waarschijnlijk komt dit uit zijn verleden. Maiko heeft het echt getroffen bij Marjo, want zij heeft er alles voor over om Maiko een beter leven te geven.
 
 
 
 
15 oktober 2013
We hebben aan de dierenarts gevraagd of hij al de bloedtesten wil gaan doen voor de oudjes, omdat we zeker willen weten dat ze gezond zijn ivm hun leeftijd. De resultaten van de normale test (lever, nieren etc.) en de testen op Erlichia, Leismania en Hartworm voor Buddy, Bobbie en Misty zijn toegevoegd op hun subpagina's. De resultaten van Vicky moeten we nog krijgen.
Ze zijn alle drie gezond, alleen heeft Bobbie bloedarmoede. 

We kunnen je altijd deze resultaten doormailen als je ze met je eigen DA wilt bespreken.

We hebben ook de resultaten van de bloedtesten binnen van Jessie ivm mogelijke opvang. De naam op haar testen is van diegene die haar heeft gered voor de registratie.
Jessie is gezond. Wie wil deze lieverd haar zachte mand geven???

We hebben het druk gehad met huisbezoeken. De gelukkigen zijn Blade en Cotton. Ze zijn gereserveerd!!!
 
10 oktober 2013
Graag willen we jullie vertellen wat er de afgelopen week allemaal gebeurd is.
 
We hebben op FB weer een actie voor winterjasjes gezet. We hebben al veel reacties ontvangen van mensen die jasjes willen maken. Alvast hartelijk dank!!! Met de jasjes gaan we de oudere honden en puppies in het SHKD bosasiel blij maken.
 
Zoals jullie al gezien hebben op de site, hebben we een nieuwe pagina toegevoegd
Oudjes ter adoptie (SPOED)!  Deze kanjers zitten al hun hele leven in de shelter en het wordt nu tijd, zeker voordat de winter weer begint, dat hun droom uit gaat komen: een mooie toekomst bij lieve mensen, waar een warme mand op ze staat te wachten, liefde, knuffels, aandacht, goede zorg, veiligheid, lekker wandelen en nog veel meer!
Wij willen ons uiterste best doen om deze droom na zoveel jaren uit te laten komen voor deze honden.
  
En voor één hondje is dit al gelukt. Lara, de Golden Retriever, was binnen 3 dagen al geadopteerd door een hele lieve vrouw. Lara gaat het geweldig krijgen bij haar nieuwe baasje. Lara krijgt een Golden Retriever vriendinnetje van 8 jaar. Haar naam is Eva en is een geweldige, gelukkige hond. Ze komt uit het asiel in Servië. Wat is de wereld toch klein!!!!! 
We sprongen allemaal een gat in de lucht bij dit fantastische nieuws! En we zijn Ella dan ook ontzettend dankbaar dat ze Lara een mooi en goed leven wil geven. We gaan Lara nog heel vaak zien in de toekomst, omdat ze maar een minuutjes van ons vandaan komt te wonen. Wij kijken er al heel erg naar uit!
We hopen dat Lara, met hopelijk nog meer hondjes, snel kan komen.
 
We houden jullie op de hoogte!! 
 
Afgelopen zaterdag hebben we Nancy ontmoet. Nancy was op weg met een aantal geadopteerde hondjes uit Servië naar hun nieuwe baasjes. Onze Raf was er ook bij. We zijn daarna met Raf naar Jolanda gereden. Raf zit nu bij haar en Bailey in de opvang en dat gaat hartstikke goed. Ook tussen hem en Bailey gaat het goed, ze lijken erg op elkaar en het is dan ook een leuk stel samen. Hij vindt het heerlijk om op pad te gaan.
Raf heeft zich dus al goed aangepast en hij heeft het prima naar zijn zin. Raf is een leuk en lief hondje.
Maar deze kanjer is nu definitief op zoek naar zijn eigen gouden mandje. Wil jij hem graag een mooi leven geven, dan kan je altijd via ons info@animalcareprojects.nl een afspraak maken om kennis met hem te maken bij Jolanda. Wij willen Jolanda en Shaun heel hartelijk bedanken dat ze Raf deze kans willen geven. We hopen, nu Raf in Nederland is, snel geadopteerd zal worden!
 
Hieronder al de eerste foto's van Raf in zijn opvang!! Voor meer foto's, ga dan gauw naar Raf uit Servië!

 
 
Alle spullen van de ene auto naar de andere!!!!
  
  
Dierendag was een groot succes bij Dobey in Scheveningen. We hebben 5 winkelwagentjes vol met spullen, voer, snacks gekregen door vele mensen, die iets wilden doen voor de zwerfdieren. Dat was echt fantastisch! We hebben veel mensen gesproken en onze flyers uitgedeeld. De inhoud van de  winkelwagentjes, hebben we de volgende dag al meegegeven aan Nancy voor de honden en katten in Servië. Nancy was, zoals altijd dolblij met alles.
We willen Remco van Dobey heel hartelijk bedanken voor zijn uitnodiging en een mooie dag!!!
 
 
 
 
                     

 
4 oktober 2013
Dierendag: Animal Care Projects in Scheveningen Wij hebben vandaag een stand bij dierenspeciaalzaak Dobey te Scheveningen. Als mensen bruikbare dierbenodigdheden afgeven bij Dobey voor ons, krijgen ze 10% korting op nieuwe benodigdheden. Ook staat er een box waar je spullen of voer voor de dieren in het buitenland kwijt kunt. De opbrengst daarvan gaat naar ons. Als je dus tijd hebt, plan even een dagje strand in met je trouwe viervoeter en kom bij ons langs! We hopen vandaag vele honden en katten blij te kunnen maken met voer, snacks, speelgoed etc!!!

30 september 2013
Het gaat heel erg goed met Snoopy en Bono (hij heet nu Maiko). Anja en Marjo zijn dolgelukkig met hun nieuwe viervoeters. Super om te horen. Weer 2 hondjes gered! Nu kunnen ze gaan genieten van een mooi leven vol met liefde en heel veel knuffels!
 
 

27 september 2013
 
Weer een rot bericht van onze contact persoon in Istanbul. Waar zijn de mensen toch mee bezig?????
 
Er verdwijnen weer hondjes van de straten in Turkije, in Beykoz (al eerder gebeurd in 2008).
Deze honden worden gedumpt ver buiten de stad: angstig, hongerig en dorstig, met de winter op komst is een langzame pijnlijke dood onvermijdelijk voor deze zwerfdieren die na sterilisatie jarenlang tussen de mensen hebben geleefd, verzorgd werden door buurtbewoners en vriendelijk waren. Stop deze HORROR in Turkije!
 
 
Deel dit bericht en geef bekendheid aan de blog van de dierenvrienden van het SHKD! https://www.ehdkd.blogspot.nl

Deze honden zullen het niet redden nu de winter voor de deur staat. Alle hulp is welkom!
 
Gisteren was het zover en mochten we Bono en Snoopy verwelkomen op Schiphol. Het was weer spannend, zeker voor Marjo (nieuwe baasje van Bono, hij heet nu Maiko) en Anja (baasje van Lucky en Snoopy).
Ze waren gelijk helemaal gek van hun nieuwe viervoeters. Bono en Snoopy werden geknuffeld en dat vonden ze heerlijk.
Ze zijn nu in goede handen en krijgen een mooi en liefdevol leven, zoals ze altijd al gewenst hebben. En nu is het werkelijkheid geworden. Het is voor ons altijd weer geweldig om te zien hoe blij de hondjes en hun nieuwe baasjes zijn, als ze elkaar voor het eerst ontmoeten. Bono en Snoopy hebben heel erg goed getroffen.
Het was ook super om Murat de dierenarts weer te ontmoeten. We waren heel erg blij om elkaar te zien. Het was zo lang geleden dat we hem voor het laatst gezien hadden. We hebben nog heerlijk kunnen bijkletsen.
Was ook weer leuk om Simone te zien en haar hondjes.
Murat en Bilge zijn ook hartstikke blij dat Bono en Snoopy geadopteerd zijn door hele lieve mensen en hij vond het geweldig om ze persoonlijk te ontmoeten.
Lieve Marjo en Anja, dank jullie wel dat jullie deze kanjers een kans hebben willen geven. Ze zijn weg uit het asiel en oh, wat voelt dat goed!!! Heel veel geluk en plezier met deze 2 kanjers! 
 
Ook willen we Anja en Jacob (baasje van Hale/Cassie) heel hartelijk bedanken voor hun donaties voor het SHKD bos asiel.
We hebben Murat €100,- extra kunnen geven. Top!!!!
 
 
 
 
 
 
     
 
    

We kregen goed nieuws over Rocky. Deniz (zij heeft Rocky gered) heeft voor hem een goed huisje gevonden in Duitsland. Zij heeft contact met een vriend die Turkse straathonden herplaatst in Duitsland. Zij zal zelf met Rocky naar Duitsland vliegen op 4 oktober 2013. We wensen Rocky en zijn nieuwe familie heel veel geluk toe.
 
 
25 september 2013
Het is vandaag een zwarte dag! Met veel pijn en verdriet moeten we jullie vertellen dat Millie niet lang van haar mooie nieuwe leventje heeft kunnen genieten. Birgit heeft haar namelijk vanochtend in moeten laten slapen. Een week geleden werd Millie plotseling ernstig ziek. Na diverse grondige onderzoeken bij de dierenarts bleek dat haar nieren niet meer goed werkten. Birgit heeft haar een paar keer naar de dierenarts gebracht voor behandelingen met medicijnen om haar nieren weer op gang te krijgen, maar helaas is dat niet gelukt. Millie at en dronk niet meer. Ze kon niet meer. Birgit wilde haar niet laten lijden en heeft de moeilijke beslissing genomen om haar te laten gaan. Millie is vredig ingeslapen. We hebben de afgelopen dagen nauw contact gehad met Birgit over Millie. Millie had nog zoveel mooie jaren bij Birgit moeten hebben en het is ongelofelijk wreed dat het haar niet gegund was. Birgit en wij zijn kapot van het grote verlies van deze kanjer. Birgit en Bas zijn hun vriendinnetje kwijt. Millie had haar geluk gevonden bij Birgit. Wij zijn blij dat Birgit haar nog veel liefde en knuffels heeft kunnen geven, ook al was het veel te kort. Ze zal heel erg gemist worden en we zullen haar nooit vergeten!
 
Wij willen Birgit heel erg bedanken voor haar goede en liefdevolle zorgen voor Millie en we wensen haar en Bas heel veel sterkte en kracht om dit verlies te verwerken!
Liefs, Raymond, Petra, Sandra en Iva
                                           
Rust zacht lieve Millie! 

 
24 september 2013
We kregen onderstaande update van Guy en Nicole over Silver. We zijn ontzettend blij dat Silver zo gelukkig is. Hij geniet volop van zijn nieuwe leventje. Hier doen we het voor! Super!!
 
"Het gaat super met Silver, hij is zo'n lieve en leuke hond. Met onze andere hond Luca is hij echt een verliefd stelletje geworden. Als ze elkaar 'ochtends begroeten dan geven ze elkaar honderd kusjes, zoooo lief ! Ook samen met de andere huisdieren, katten, konijn gaat het geweldig. In het begin was Silver veel te enthousiast en schrok hij ze af. We hebben hem geleerd om rustiger te doen en nu laten de katten en konijn zich zelfs besnuffelen. In het begin ging Silver iedere keer als hij de kans zag er vandoor, we hebben al heel wat spurtjes moeten trekken om hem terug naar huis te krijgen. Tijdens een weekend aan de zee hebben we hem wel los kunnen laten lopen, dat ging prima. We wachten nog even af voordat we hem buiten de tuin los durven te laten, maar hij luistert nu eigenlijk goed genoeg en is heel erg aanhankelijk, dus we denken dat dat ook wel gaat lukken. We zijn echt heel blij met Silver erbij, het is een enorme knuffelkont en altijd even vrolijk. Hij kwispelt voortdurend en vindt alles en iedereen even leuk. Jullie willen we nog bedanken voor de goede zorgen van destijds en ook dat je nu nog informeert vinden we te gek.
Jullie mensen zijn goud waard!"
 
  
 
24 september 2013
Weer hebben we goed nieuws! De knappe Bono mag mee aanstaande donderdag! We kunnen ons geluk niet op deze week, Spark is geplaatst, Snoopy mag eindelijk naar zijn nieuwe huisje en we hebben deze week op het laatste nippertje nog een hondje geplaatst voor de vlucht van as donderdag. Bono is geplaatst en mag deze week al mee, een enkeltje warme mand voor hem. Hij was uiteraard al reisklaar maar het was nog even spannend of alle resultaten van de extra health check op tijd binnen zouden zijn, gelukkig is dit gelukt en zijn we er zeker van dat Bono helemaal topfit is voor zijn nieuwe leventje. Wij zijn Marjo heel erg dankbaar dat ze Bono heeft geadopteerd en dat ze hem een geweldig leven met veel liefde en knuffels wil geven.
We kunnen niet wachten tot we Bono en Snoopy mogen opwachten op Schiphol.
  
We willen Brigitte bij deze ook heel hartelijk bedanken dat ze op zo'n korte termijn een huisbezoek heeft kunnen doen zodat Bono deze week al mee kan komen, dus Brigitte: onze dank is groot!!
  
 
 
23 september 2013
Boncuk uit Istanbul zoekt ook nog een gouden mandje. Boncuk
 
Goed nieuws voor Spark!!! Hij heeft via Nancy een gouden mandje gevonden in Belgie. Hij komt bij een familie die al vaker zwervers hebben geadopteerd en hij krijgt er ook vriendjes bij. Wij wensen Spark en zijn nieuwe familie heel veel geluk samen. Spark komt 5 oktober aan uit Servie en zal nog tijdelijk in een opvang gaan, omdat de Rottweiler van zijn nieuwe familie nog gecastreerd moet worden.
 
 
17 september 2013
 
We hebben gisteren het trieste bericht ontvangen dat Luuk alsnog is overleden in het asiel. De dierenarts werd ingeschakeld omdat Luuk niet meer omhoog kon komen, hij was deels verlamd. Gelukkig is dit snel ontdekt en hebben ze hem in rust kunnen laten inslapen zonder hem verder te laten lijden. Dit geluk hebben veel dieren niet. Het doet heel veel pijn om dit te horen maar we troosten ons met de gedachte dat er mensen zijn die voor hem gezorgd hebben tijdens de laatste dagen van zijn leven. Rust zacht lieve Luuk!
 
 
15 september 2013
Honey, Cotton, Chapuller en Gofret toegevoegd op Honey, Cotton, Chapuller, Gofret
Deze lieve pups zijn ook dringend op zoek naar een baasje die ze van alles wil leren en ze laat merken dat er ook nog goede mensen zijn in deze wereld. Cotton en Chapuller zitten samen in de opvang en kunnen het goed met elkaar vinden, daarom zou het fantastisch zijn om deze 2 samen te kunnen plaatsen.
 
Deel ons hondjes die nog ter adoptie staan zo veel mogelijk met andere dierenliefhebbers.
 
 
Roemeense straathonden ten dode opgeschreven!
Er is een wet aangenomen door het parlement die het mogelijk maakt duizenden zwerfhonden massaal te doden. Teken de petitie! 

Deel dit bericht voor meer bekendheid aan deze verschrikkelijke ontwikkeling. Alvast bedankt!

Teken de petitie via onderstaande links:

https://www.secureconnect.at/4pfoten.org/protest/130906

https://www.piepvandaag.nl/roemeense-straathonden-ten-dode-opgeschreven
 
 
Het blijft geweldig om te zien hoe goed Emmie het nu doet. Het bot is bijna net zo groot als Emmie zelf!!!
 
 
 
Ze zit zelfs naast een vriend die ze nog niet kent op de bank!!!
 
 
 
14 september 2013
Op 7 september hadden we met Nancy ergens in NL afgesproken om Martha uit Servie van haar over te nemen om Martha naar haar nieuwe gezin te brengen. Eindelijk kon het gezin Martha in hun armen sluiten.
Martha gaat een goed leven krijgen met veel knuffels, liefde, aandacht en ze zal snel nieuwe hondenmaatjes krijgen met wie ze lekker kan gaan ravotten.
Inmiddels hebben we het volgende bericht gekregen van het nieuwe gezin:
  
'Het gaat heel erg goed met Martha. De eerste nacht heeft ze heerlijk in haar mand geslapen en was heel blij ons in de ochtend te zien. Het samenzijn met de katten gaat heel erg goed. Met kleine Dirk gaat het zeer goed en Martha vindt het erg gezellig als er iemand  langskomt. Ze kwispelt en begroet hartelijk! Ze is erg onderdanig maar zoekt dan ook echt steun.
Tis een hele lieve dankbare hond, wij zijn erg blij met haar!"
Een happy end voor Martha en we wensen het gezin en Martha heel veel geluk toe.
 
 
11 september 2013
Wij zijn heel erg blij, want we hebben een fantastische donatie ontvangen voor onze clown Bailey van Maarten en Jannie.
Wij willen Maarten en Jannie heel hartelijk bedanken voor hun steun. Super!!
 
5 september 2013
 Dit trieste bericht gaat over Luuk, een hond die meer dood dan levend is gevonden op een "dump" plaats waar de gemeente de ongewenste zwerfhonden naar toe brengen, zonder voer of water. Deze honden wacht een pijnlijke dood! Gelukkig hebben ze Luuk kunnen redden en naar het SHKD bosasiel gebracht. Ze zijn met zijn herstel begonnen en laten hem tot rust komen. We zijn zo blij dat het team van het SHKD bosasiel zich ontfermen over deze zwerfdieren. Op onderstaand blog kan je zijn verhaal lezen! Wij hopen dat Luuk er weer helemaal bovenop komt en zijn eigen gouden mandje zal vinden.
 
 
2 september 2013
En ook niet te missen zijn de filmpjes en nieuwe foto's van Spark uit Servië! We begrijpen niet dat hij nog niet geadopteerd is.
Na het kijken van de filmpjes is het moeilijk om niet verliefd te worden op deze kanjer.
Kijk gauw op Spark uit Servië!
 
Ook niet te missen zijn de filmpjes en nieuwe foto's van Raf uit Servië! Wat een geweldig hondje is dit. Super vriendelijk, zit geen kwaad bij! Hij is ook nog steeds op zoek naar lieve baasjes! Ga gauw naar Raf uit Servië! 
 
We kregen van Aylin uit Istanbul een urgente oproep voor lieve Pepper, zie voor verdere informatie
  
We hebben van Bilge geweldige en leuke filmpjes gekregen van Bono, Rocky, Jessie en de 4 puppies Spike, Lulu, Keira en Angel.
Deze kanjers zijn met spoed op zoek naar lieve baasjes! Ze zijn zo lief en verdienen een betere toekomst.
Eind september komt Snoopy naar Nederland. We hopen dat er in de tussentijd nog een hondje een perfect plekje zal vinden, zodat hij/zij ook mee kan komen eind september. Op de filmpjes is goed te zien dat Rocky nog niet gecastreerd is, en daar is Jessie niet zo van gediend, ha,ha,ha!! Hij wordt deze week gecastreerd.
Ook is op de filmpjes goed te zien hoe blij ze allemaal zijn met een beetje aandacht. Zo ontroerend!!
Helaas krijgen ze dat te weinig, omdat er te weinig tijd voor is en er niet zoveel vrijwilligers zijn. 
  
Veel kijkplezier en het is moeilijk niet verliefd te worden op één van deze geweldige hondjes!
Wie één van de vele leuke en lieve hondjes op onze site een mooie toekomst wil geven? Mail dan snel naar info@animalcareprojects.nl

1 september 2013
Nieuwe foto's en update van Korsan toegevoegd op Korsan uit Istanbul!
  
Vier schattige puppies Spike, Lulu, Keira en Angel toegevoegd op Spike, Lulu, Keira, Angel
  
Nieuwe oproep toegevoegd op Donaties voer voor de Ezelbrug
 
29 augustus 2013
Nieuwe foto's en update van Korsan toegevoegd op Korsan uit Istanbul!
 
28 augustus 2013
Vier schattige puppies Spike, Lulu, Keira en Angel toegevoegd op Spike, Lulu, Keira, Angel
  
Nieuwe oproep toegevoegd op Donaties voer voor de Ezelbrug
 
25 augustus 2013
Afgelopen donderdag was het dan zover! Fistik en Ranco (ze heten nu Millie en Bas) werden in de ochtend opgehaald en naar hun nieuwe baasje Birgit gebracht. Birgit stond al in spanning op ze te wachten. Ze kwamen gelijk al vrolijk en kwispelend op Birgit af! Eenmaal binnen gingen ze gelijk het huis en de tuin verkennen. Birgit heeft een heerlijk groot matras voor ze in de kamer liggen en Bas dacht hé dat is een lekker plekje om een dutje te doen en dat deed hij dan ook gelijk, ha,ha,ha!!
Ze waren natuurlijk best moe van de reis en alle nieuwe indrukken. Ze hebben die nacht rustig geslapen. De introductie met de katten ging ook erg goed. Gelukkig zijn Bas en Millie katten gewend. Met de kater Nero ging het goed, de poes vond het maar een beetje eng. Maar dat gaat helemaal goed komen.
De dierenarts is ook al langs geweest en Bas heeft oa. pijnstilling en speciaal voer gekregen voor zijn artrose. Ook moesten de nagels van beide honden geknipt worden.
Bas en Millie zijn hele makkelijke honden en ze doen het uitstekend bij Birgit! Geweldig om te horen en we zijn heel erg blij dat Birgit ze allebei heeft willen adopteren. Birgit, we wensen je heel veel plezier en geluk met deze 2 kanjers!!!

Het was voor Kathy erg moeilijk om afscheid van ze te nemen. Ze weet dat dit de beste oplossing voor ze was, maar toch.....! Ze weet dat Bas en Millie een goed huisje hebben gevonden en daar is ze erg blij om. 
 
  
 
 
  
 
 
   
     
 
  
22 augustus 2013
Nieuw ter adoptie: Jessie, een lieve retriever-mix toegevoegd op Jessie uit Istanbul!
 
Nieuw ter adoptie: Bono, een prachtige dalmatiër toegevoegd op Bono uit Istanbul!
  
19 augustus 2013
We hebben fantastisch nieuws! We hebben weer een aantal hondjes kunnen plaatsen:
 
Vrolijke Martha uit Servië is geplaatst bij lieve mensen in Nederland, ze komt begin september naar Nederland. Ze gaat een gouden toekomst tegemoet. Wat een geweldige, lieve hond!!

Snoopy uit Istanbul is geplaatst in het gezin bij Anja: hetzelfde gezin als waar onze lieve Lucky een paar weken geleden is geplaatst. We zijn Anja dankbaar dat ze Snoopy ook een beter leven wil geven. Ook Snoopy zal in september vertrekken naar zijn nieuwe mandje.
 
En last but not least: Findik/ Fistik is samen met Ranco geplaatst in Belgie, deze twee lieverds mogen lekker samen van hun nieuwe leven gaan genieten! Ze gaan morgen al naar hun nieuwe huisje. Wij zijn Birgit heel erg dankbaar dat ze Fistik en Ranco samen heeft geadopteerd. Het is zo fijn dat ze samen kunnen blijven!
Raymond gaat morgen vroeg op pad om de 2 kanjers op te halen en naar Birgit te brengen. Zal een lange trip worden, maar we hebben het er graag voor over!! Birgit, zie je morgen!
 
 
18 augustus 2013
Vanmiddag kwam Marian weer langs met zakken en kuipjes speciaal katten voer! Ze had dit voer weer van haar dierenarts meegekregen. Marian, hartelijk dank dat je ons steeds weer helpt met het inzamelen van voer en spulletjes voor de katten en honden!
 
 
17 augustus 2013
Hulp aan Marjo! Gisteren ontvingen we van Marjo het droevige bericht dat er oude een hond bij haar in de buurt half verlamd was en door de eigenaresse aan zijn lot was overgelaten. Zij naam was Rexie. De hond had veel pijn en doorligplekken. Marjo vroeg ons om een bijdrage zodat ze Rexie zonder verdere pijn op een waardige manier in kon laten slapen. De dierenarts is 's middags gekomen. De eigenaresse liet het allemaal maar gewoon gebeuren. Rexie raakte een beetje in paniek. Marjo is bij Rexie gaan zitten, heeft hem in zijn armen genomen en liefdevol toegesproken en knuffels gegeven. Rexie is haar armen overleden. Zo vreselijk triest!! We hebben direct 60 euro overgemaakt aan Marjo om Rexie waardig in te laten slapen. Rexie was 12 jaar en heeft nooit liefde gekend in zijn leven. We zijn blij dat Marjo hem toch aan het einde nog liefde heeft kunnen geven en wij zijn blij dat we konden helpen. Nu heeft Rexie geen pijn meer!
 
Wat een tragische en vreselijke dingen gebeuren er toch in Hongarije. We zijn dan ook zo blij dat Marjo altijd voor de dieren klaarstaat!
 
Om Marjo te kunnen helpen met dergelijke spoedoproepen kunnen we donaties heel hard gebruiken. Je kunt je bijdrage overmaken naar onze dierenrekening: 1610449 t.n.v. R.M. Hoffman en/of P. Houtman te Den Haag, The Netherlands.
 
Rust zacht lieve Rexie!! 
 
 
  
Geweldige foto's van de honden uit het SHKD bosasiel toegevoegd op Honden uit het SHKD bosasiel!
 
Zoals jullie weten is Bailey  alweer meer dan een jaar bij Jolanda. Ze willen Bailey eigenlijk niet kwijt, maar door hun beperkte middelen (zoals eerder beschreven) kunnen ze hem niet houden. We hebben hem weer op de site gezet om hem te promoten. Helaas heeft er niemand gereageerd. Maar komt dat misschien omdat Bailey eigenlijk zijn gouden mandje al heeft gevonden bij Jolanda?
Daarom heeft ACP besloten (in samenspraak met Jolanda) dat Bailey daar mag blijven voor de rest van zijn leven. Dat betekent wel dat ACP voor de kosten zoals voer, medicatie en dierenarts zal moeten blijven betalen. Maar voor ons is het belangrijkste dat Bailey een goed huisje heeft met liefdevolle mensen die van hem houden zoals hij is en andersom.
Na bijna 2 jaar op de site gestaan onder de honden in de opvang, mag hij nu eindelijk naar geplaatste honden.
Jolanda is echt ontzettend blij met dit nieuws en zij hoeft zich geen zorgen meer te maken dat Bailey bij haar weg zal gaan.
Wij willen Jolanda nogmaals bedanken voor de goede zorgen en wensen haar veel geluk met haar Bailey.
 
We willen graag een oproep doen voor de mensen die Bailey ook een warm hart toedragen om bij te dragen aan zijn maandelijkse kosten. Zie Donaties voor Bailey
 
Afgelopen donderdag kregen we een belletje van Remco van Dobey Scheveningen of we 200 kilo voer wilden komen ophalen.
Natuurlijk wilden wij dat doen,ha,ha,!! Remco, we zijn je, zoals altijd, heel erg dankbaar dat je aan de hondjes, die het zo nodig hebben, blijft denken.
 
7 augustus 2013
Het is op dit moment bloedheet in Servië en Spark is niet weg te krijgen uit zijn badje, waar hij heerlijk kan afkoelen. 
We zijn nog steeds op zoek naar de juiste baasjes voor Spark. Het zou geweldig zijn als hij een huisje krijgt waar hij in de buurt lekker kan zwemmen. Deze kanjer is echt een waterrat!!! We hopen dat hij snel geadopteerd zal worden. Wie geeft deze lieverd een kans? Spark zal een geweldig maatje zijn!
 
  
 
7 augustus 2013
Wij kregen van opvangmama Jolanda een verontrustend bericht dat Bailey ineens niet meer kon lopen en dat hij veel pijn had. Gisteren is Raymond naar ze toegereden en zijn ze met Bailey naar de dierenarts geweest. Na onderzoek bleek Bailey een nekhernia te hebben. Een zenuw zit beklem in zijn nekwervel. Dat kan er zomaar inschieten en doet heel veel pijn. Jeetje, dat was wel even schrikken!!! Arme Bailey!! Hij heeft medicijnen gekregen en de dierenarts adviseerde een tuigje te kopen, zodat zijn nek vrijblijft. Ze hebben gelijk een tuigje gekocht en Bailey mocht weer naar huis, gelukkig!!! Hij ging lekker in zijn mandje liggen om uit te rusten van al dat gedoe bij de dierenarts.
Vandaag kregen we het bericht dat de medicijnen goed aanslaan, het tuigje goed werkt en dat hij zelfs weer een klein stukje gelopen heeft. Hij voelt zich al weer een stuk beter! We zijn heel erg blij en opgelucht met dit goede nieuws! We moeten natuurlijk wel afwachten hoe het verder met hem zal gaan, maar we hebben goede hoop dat hij weer de oude wordt.
Jolanda was erg blij dat wij gelijk konden komen om met Bailey naar de dierenarts te gaan. En we kregen van haar een mooi compliment. Dank je wel, Jolanda, dat vonden we echt te gek!
 
                                         Bailey ligt lekker te rusten en Nenya ligt heerlijk tegen hem aan!
 
2 augustus 2013
Fantastische foto's van de honden en Old Jack toegevoegd op De Ezelbrug 2013
 
1 augustus 2013
Vandaag is het een zwarte dag! We kregen van Bilge vreselijk triest nieuws! Alle lieve puppies zijn overleden aan distemper (hondenziekte). Bilge en wij zijn heel erg geschrokken en verdrietig. Er waren al puppies overleden ondanks de goede zorgen (vaccinaties, medicijnen) van Murat, de dierenarts. Voor slechts 4 van hen, hadden we de goede hoop dat ze het zouden redden, maar helaas kregen zij toch ook de symptonen van distemper en Murat heeft de moeilijke beslissing genomen om ze in te slapen. De enige troost is dat ze niet geleden hebben en dat ze niet alleen en eenzaam zijn gestorven. We zijn er kapot van, kunnen het nog niet geloven dat ze er niet meer zijn. We hadden deze schattige puppies een mooi en gelukkig leven gegund, helaas mocht het niet zo zijn!
 
 
 
 
29 juli 2013
Gisteren was het dan zover!! Lucky en Chance zijn samen met Bilge aangekomen op Schiphol. Het was weer heel erg spannend. De hondjes kregen een warm welkom van hun nieuwe baasjes. Zij waren dolblij dat ze eindelijk hun nieuwe viervoeters konden ontmoeten.
 
Het was voor ons heel erg speciaal om Chance weer terug te zien en te knuffelen na zoveel jaren!! We zijn dolgelukkig dat hij eindelijk de shelter heeft kunnen verlaten. De juiste baasjes zijn op zijn pad gekomen.
Ilka en Christophe zijn dolblij met hem en willen hem graag de extra zorg geven die hij nodig heeft. Hij heeft namelijk een zeer droge huid en vetbulten, gelukkig waren ze na onderzoek niet kwaadaardig! En natuurlijk zal hij overladen worden met liefde en knuffels. Wij hadden om een wonder voor Chance gevraagd en Ilka en Christophe hebben die ons gegeven! SUPER!!!!
Wij en Bilge zijn deze lieve mensen heel erg dankbaar dat ze Chance nog vele mooie jaren willen geven.
Hij heeft het zo verdiend na al die jaren in de shelter.
We kregen al een berichtje dat de introductie met hun 2 andere honden goed is verlopen. Chance heeft er 2 vriendinnetjes bij gekregen. En hij vindt het heerlijk om het gras onder zijn voetjes te voelen.
Ook vertelde Ilka dat ze er weer een schaduw bij heeft gekregen, ha,ha,!!! Dit is voor ons fantastisch nieuws!!
 
Ook de lieve Lucky heeft de juiste baasjes gevonden. Anja en de kids zijn gek op hem. De klik was er gelijk. Lucky genoot van alle aandacht die hij kreeg! Anja kon hem gelijk optillen. Het voelde heel erg vertrouwd! Ook van Anja kregen we het bericht dat de introductie met hun andere 2 hondjes prima is verlopen. Lucky kon het al gelijk prima vinden met zijn 2 nieuwe vriendjes en hij past goed in de roedel. Anja vertelde dat het net leek of hij er al jaren bij hoort. Dit is zo geweldig om te horen!!
Wij en Bilge zijn ook deze lieve mensen heel erg dankbaar dat ze Lucky uit de shelter hebben gehaald. Lucky was het lievelingetje van Bilge en zij is zo gelukkig dat hij nu zijn eigen gouden mandje heeft gevonden.

Deze 2 kanjers moesten nog een lange reis terug naar België maken. Maar dat vonden ze niet erg, want ze waren in goede handen en ze gingen hun gouden toekomst tegemoet!!
 
Chance en Lucky kunnen volop gaan genieten van hun nieuwe leven, omringd door liefde en knuffels!
 
Wij wensen Chance, Lucky en hun nieuwe baasjes heel veel geluk!!
En dank jullie wel dat jullie dit mogelijk gemaakt hebben voor deze 2 lieverds!
 
 
                                                   Chance heerlijk in het koele gras! 
 
                                          
 
                                        Lucky met zijn 2 nieuwe vriendjes!! 
 
 
Aankomst op Schiphol! 
  
 
 
 

26 juli 2013
Melany uit Servië was het hondje dat werd gedropt met 2 gebroken achterpootjes en gebroken pelvis. Ze werd gelijk geopereerd aan beide pootjes. Bij controle met RX-en was het ene pootje goed genezen en mocht deze pin verwijderd worden. Het andere pootje was helaas niet goed hersteld. Melany moest dus opnieuw geopereerd worden en deze keer werd een externe fixator geplaatst zodat het bot terug goed aan elkaar kan groeien. We hopen héél hard dat het hierna helemaal goed komt! Wij hebben voor dit lieve meisje de operatie en nazorg betaald. Dit schatje heeft al zoveel meegemaakt. Ze verdient een eigen plekje. Zodra ze helemaal hersteld is, gaan we dringend op zoek naar een nieuw huisje voor haar. We hopen lieve mensen voor haar te vinden die haar willen begeleiden en haar goed in de gaten willen houden ivm haar pootjes, alle liefde en veel knuffels willen geven. We houden jullie op de hoogte! Ben je verliefd geworden op deze kanjer, kan je ons altijd mailen info@animalcareprojects.nl
 
 
 
 
  
Update en waanzinnige leuke foto's van Martha toegevoegd op Martha uit Servië!
 
25 juli 2013 
Op 24 juli moest Bailey naar de Dierenarts voor zijn jaarlijkse controle en inenting. De DA is erg tevreden over Bailey en dat is natuurlijk heel goed om te horen.
Dus wie geeft deze clown de kans op zijn huisje waar hij de rest van zijn leven mag blijven?
 
Dit is Mimi. Bij haar werd een tumor vastgesteld. Ze zit nu in een opvang en Nancy had 2 van onze bedjes voor haar meegestuurd, omdat ze niet kon kiezen. We zien dat ze het ene bedje in het andere hebben gezet, dus zacht en comfortabel ligt ze wel. Deze lieverd is nu eindelijk weg uit het asiel na 9 jaar en heeft nu een zacht mandje, wat natuurlijk veel te laat is. Zij heeft ook een kans verdiend! Heel erg triest.
 
 
 
 
 
Update toegevoegd op De Ezelbrug 2013 
Blijf ons steunen zodat we Marjo  verder kunnen helpen aan honden/kattenvoer.
De missie hooi is volbracht, maar nu nog het voer voor de andere dieren, zodat zij ook voldoende eten hebben om de winter door te komen.
 
Vandaag hebben we nog 2 dozen naar Marjo opgestuurd met 2 zwembadjes en speelgoed voor de honden, flessen anti-daas, vliegenval. We hopen dat de dieren zo een beetje beschermd kunnen worden tegen de dazen, want ze worden regelmatig gestoken.

Op 23 juli hebben we weer 200 onderleggers naar Marjo opgestuurd voor Damijan.
 
Op 9 juli hebben we spullen aan Nancy meegegeven voor de honden en katten in Nis, Servie. Zoals jullie kunnen zien worden ze goed gebruikt! Blijf ons steunen, zodat we dit vaker kunnen doen om deze honden die soms jaren in de opvang zitten een klein beetje blij kunnen maken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                       Kanjer Spark staat lekker af te koelen in zijn badje!
  
 
21 juli 2013
Update en foto's toegevoegd op De Ezelbrug 2013 
 
Afgelopen vrijdag kregen we een berichtje van Ineke dat we dieet voer voor honden/katten bij haar konden ophalen.'s Middags is Raymond het gaan halen. Wij willen Ineke heel hartelijk bedanken voor dit speciale voer en haar donatie voor de zwerfdieren! 
 
17 juli 2013
Vandaag mochten we veel voer en medicijnen ophalen bij Dierenkliniek Zuiderpark in Den Haag. Wij willen de mensen van de Dierenkliniek en Marian van Bergen (Marian heeft dit voor ons geregeld) heel hartelijk bedanken voor deze fantastische donatie! 
 
Ook mochten we weer voer en veel bruikbare honden- en katten spullen ophalen bij Dierenspeciaalzaak Dobey Scheveningen, https://www.dobeyscheveningen.nl/! Remco, dank je wel voor je geweldige donatie! 
 
Met deze spullen en voer kunnen we weer veel honden en katten erg blij maken! Super!!!
 
16 juli 2013
Afgelopen zondag heeft Raymond een tochtje gemaakt naar België! Eerst bij Joannes, Justine, Baron en Wolf langs. Was fantastisch om ze weer allemaal te zien. Baron en Wolf doen het uitstekend! Raymond had een tasje met speelgoed en lekkers bij zich en Baron en Wolf waren er erg blij mee!
 
Daarna op huisbezoek bij Anja en haar kinderen. Zij hebben Lucky geadopteerd. Was een erg leuk bezoek! Ze hebben nog 2 honden en Lucky gaat het daar prima naar zijn zin krijgen. Hij zal geen aandacht tekort komen. Ze wonen heel erg mooi (bossen) en hebben veel ruimte en een heerlijke tuin. Ze kunnen niet wachten om hem te ontmoeten.
 
Vervolgens op pad naar Ilka en haar vriend. Zij hebben onze Chance geadopteerd. Zij hebben 2 oudere honden. Fantastische en lieve dierenvrienden! Zij wonen ook heel erg mooi (natuurgebied), rustig met een grote tuin. Chance komt in een paradijsje terecht! Onze droom is uitgekomen voor de lieve Chance!
 
We zijn zo ontzettend blij dat Chance en Lucky de shelter gaan verlaten! Dank jullie wel!!!
 
Update Melany uit Servië. Deze kleine dame moet helaas nog een keer aan één pootje geopereerd worden. Wij hebben een bijdrage voor haar operatie overgemaakt. Melany is een schatje! Na haar herstel, gaan we dringend op zoek naar een warm en liefdevol huisje, waar mensen haar willen begeleiden en Melany alle ellende kan vergeten. Ze heeft het zo verdiend! Wat een koppie!! Als jullie een bijdrage aan haar da kosten willen doen, kan dat natuurlijk op onze dierenrekening: 1610449 t.n.v. R.M. Hoffman en/of P. Houtman te ‘s Gravenhage, The Netherlands, ovv Melany!
 
 
  
 
  
 
 
 
14 juli 2013
Wij willen Carla en Joannes heel hartelijk bedanken voor hun donaties om flessen anti-daas te kopen voor de dieren op de Ezelbrug!
 
 
10 juli 2013
Het zijn zware tijden op de Ezelbrug! Kijk voor een update en foto's op De Ezelbrug 2013
 
Ook hebben Marjo en haar dieren op dit moment heel veel last van vliegen en dazen. Zij en de dieren worden regelmatig gestoken en worden er ziek van. Marjo en de dieren moeten snel beschermd worden tegen deze aggresieve dazen. Nu willen we haar een aantal spuitbussen toesturen, zodat ze zichzelf en de dieren kan beschermen. De spuitbussen kosten €12,95 per stuk, wil jij helpen en een spuitbus doneren dan kan dat op onze dierenrekening: 1610449 t.n.v. R.M. Hoffman en/of P. Houtman te ‘s Gravenhage, The Netherlands,
ovv anti-daas!
 
Alvast hartelijk dank voor jullie steun! 
 
9 juli 2013
We hebben fantastisch nieuws! We hebben om een wonder gevraagd en die hebben wij gekregen, want onze kanjer Chance is gereserveerd. Wij zijn zo ontzettend blij!
 
En we hebben nog meer goed nieuws, want Lucky uit Istanbul en Martha uit Servië zijn ook gereserveerd!
We kunnen ons geluk niet op!!! 
 
Wij zijn druk bezig om alles te regelen/voorbereiden voor deze kanjers, die straks op weg gaan naar hun gouden mandje!
Wordt vervolgd!
 
Deze nieuwe hele lieve pups zijn op zoek naar hun gouden mandje! Korsan uit Istanbul! pup 1 uit Istanbul! Pup 2 uit Istanbul! Pup 3 uit Istanbul! 
 
Wij krijgen nog meer informatie over deze schatten. Er zitten nog meer pups in het asiel en we kregen het trieste nieuws dat één van de puppies het niet overleefd heeft. Het is zwaar voor de puppies in het asiel.
We hopen dat deze lieverds heel snel een warme, liefdevolle toekomst tegemoet gaan! 
 
We hebben een nieuwe kanjer die op zoek is naar zijn gouden mandje, kijk gauw op Bobo uit Istanbul! 
 
Met Raf uit Servië gaat het uitstekend! Hij is dol op zijn speelgoed en eten. Nu nog zijn eigen plekje. Nieuwe foto's toegevoegd op Raf uit Servië 
  
Wij hebben eindelijk Nancy uit België ontmoet en hebben haar blij gemaakt met voer, heel veel leuke en bruikbare spullen voor de honden en katten in Servië. Was hartstikke leuk om Nancy te ontmoeten en met haar bij te kletsen.
Veel van deze spullen komen van Remco van dierenspeciaalzaak Dobey Scheveningen en Marian van Bergen.
Was weer helemaal te gek!! Dank jullie wel!
Ook hadden we zelf veel hondenspeelgoed kunnen scoren op een internetveiling en een deel daarvan is meegegaan voor de honden en katten in Servië.
Een deel van deze spullen gaat al a.s. zaterdag op transport naar Servië. De zandbakken, die als zwembadjes gebruikt gaan worden, komen heel goed van pas met de warmte! 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
25 juni 2013
Nieuwe filmpjes uit het SHKD bosasiel Istanbul. Gefilmd zijn Ira, Beck, Blade, Adamir, Hale II, Dominik, Blue en je ziet ook Lucky nog op een filmpje rondlopen. Er zit ook een filmpje bij van schattige puppies die een huisje zoeken.
 
 
23 juni 2013
Speciale oproep voor Chance, zie Wie geeft Chance een kans? 
 
Nieuwe schitterende en lieve honden ter adoptie toegevoegd uit het SHKD bosasiel. Zij zijn ook dringend op zoek naar hun gouden mandjes!! Neem gauw een kijkje op Ira uit Istanbul! Beck uit Istanbul! Blade uit Istanbul! Adamir uit Istanbul! Hale II uit Istanbul! Dominik uit Istanbul!
 
Simone is nu in Turkije en is helemaal gek op Lucky, ze noemt hem een fantastische hond, heel sociaal naar hond en mens, nieuwsgierig, wil overal bij zijn. Lucky is nog beschikbaar voor adoptie. Simone neemt hem het liefste mee donderdag maar dan moet er wel een gezin voor hem zijn. Denken jullie mee?  
Nieuwe foto's van Lucky toegevoegd op Lucky uit Istanbul!
 
Update en nieuwe foto's van de mooie Blue toegevoegd op Blue uit Istanbul! 
 
Update en foto's van Raf uit Servië toegevoegd op Raf uit Servië!
 
Nieuwsbrief van Marjo over de Ezelbrug toegevoegd op De Ezelbrug 2013
 
22 juni 2013
Op 30 april hebben we een oproep binnen gekregen van Agnes of we mee konden denken om een nieuw huisje te zoeken voor Dikkie Dik en Pluk vanwege de allergie van haar vriend. Dankzij de hulp van onze lieve vriendin Mirjam hebben Dikkie Dik en Pluk een fantastisch huisje gevonden bij een collega van haar. De poezen zijn op 16 juni 2013 verhuisd naar hun nieuwe adres. We zijn heel erg blij dat ze bij elkaar kunnen blijven en we hebben al gehoord dat het heel goed met ze gaat.
 
 
17 juni 2013
Nieuwe foto's toegevoegd van Martha op Martha uit Servië
 
Wij hebben begin juni een bijdrage gedaan voor de medische kosten voor dit lieve puppie Melany uit Servië.
Zij is gevonden met 2 gebroken pootjes. Zij is inmiddels geopereerd en ze herstelt goed. Ze probeert alweer voorzichtig op 4 pootjes te lopen. 
Tot nu toe is haar leventje nog niet zo leuk geweest! We hopen dan ook, dat dit lieve hondje snel haar eigen gouden mandje zal vinden, nadat ze volledig hersteld is.
 
  
 
Wat is het toch geweldig om Buddy (de hond met de ingeslagen schedel) zo te zien met zijn nieuwe baasje! Hij is nu gelukkig en veilig. Hij heeft een mooi leven gekregen na al die ellende en pijn die hij heeft meegemaakt. Wat succes verhaal!!!
 
  
 
Herkennen jullie Jona (voorheen Soda), Baron, Binidi (voorheen Lisa) en Ocean (voorheen Sara) nog??? Zij hebben nu een goed leven en zijn gelukkig en dat kun je ook wel zien!!! Wat een fantastische foto's!
We zijn heel erg blij dat het zo goed met ze gaat. Zij hebben het geluk gehad dat ze de shelter mochten verlaten! Nu hun vriendjes nog!!
 
Ocean met haar nieuwe vriendinnetje en lekker in het water!
 
 
 
Jona met haar nieuwe vriendjes!                         Bindi op het strand!
  
 
 
Trotse Joannes met zijn Baron en Wolf!
 
 
15 juni 2013
Wij hebben heel goed contact met Nancy van https://straydogs.be. Nancy doet geweldig werk en ondersteunt een asiel in Nis (Servië), waar Jelena alles doet om de dieren te redden en te verzorgen.
Wij hebben een aantal keren goederen voor dit asiel gedoneerd en een bijdrage gedaan voor honden die geopereerd moesten worden. We hebben aangeboden om voor 3 fantastische en lieve honden een huisje te vinden. Zo hebben ze meer kansen! Het gaat om Raf, Martha en Spark. We hopen en gaan heel hard duimen dat we voor deze 3 kanjers een warm en liefdevol huis zullen vinden. Ze verdienen het zo!!
Voor verdere informatie kijk dan op Honden/katten in het buitenland
 
We kregen bericht van Bilge uit Istanbul dat Lucky rustiger en meer volwassen is geworden. We zien hem zo graag vertrekken uit de shelter. Wie geeft deze kanjer een kans op een mooi leven!!!
 
Het is gelukt, dankzij jullie geweldige steun hebben we €1.700,- naar Marjo over kunnen maken,
 
Donatie toegevoegd op Oproep: 2
 
Wij hebben leuke en lieve berichtjes ontvangen van mensen die spulllen gekocht hebben op de veiling.
Dank jullie wel, het was fijn om te horen dat jullie er blij en tevreden mee waren.

6 juni 2013
Emmie lekker in het zonnetje. Hier worden we weer blij van om te zien hoe goed het nu met haar gaat.
  
  
5 juni 2013
Wij hebben een bijdrage overgemaakt naar Nancy van https://straydogs.be
voor de operatiekosten voor Melany met 2 gebroken pootjes en voor een hondje met een cyste in haar oog. Zij zitten in de opvang in Servie.
  
 
 
     
2 juni 2013
Een fantastische donatie van Riet en Dirk toegevoegd op Urgente Oproep / Hooi!
     
31 mei 2013
Yes, Sara is geadopteerd!!! Gisteravond laat is Aylin met de mooie en lieve Sara aangekomen in Nederland. Wij en haar nieuwe baasjes stonden op Schiphol op haar te wachten. Sara zag er prachtig uit. Bilge zorgt er altijd voor dat de honden die naar Nederland komen om hun nieuwe baasjes te ontmoeten, lekker gewassen en geborsteld zijn.
Sara is een schat van een hond en wij zijn heel erg blij dat ze het asiel heeft mogen verlaten. Sara is ook weer één van de gelukkigen die een nieuwe, betere kans heeft gekregen.
Breton en zijn gezin waren heel blij met Sara en Sara vond alle aandacht geweldig! Sara krijgt nu een mooie toekomst met veel warmte, liefde, aandacht en knuffels! Wij en Bilge zijn Breton en zijn gezin dan ook erg dankbaar voor het adopteren van Sara. Wij willen ze heel veel geluk en plezier toewensen met hun nieuwe viervoeter!
  
 
Ook hebben we al foto's ontvangen van Sara, nu Ocean in haar nieuwe huis! Het gaat goed met de andere hond in huis.
 
  
 
29 mei 2013
De veiling was een succes! Onze opbrengst voor de zwerfdieren was €364,50, een fantastisch bedrag!
Wij willen alle lieve mensen die geboden hebben, hartelijk bedanken!!
 
26 mei 2013
De opbrengst van de rommelmarkt en donatie Petra toegevoegd op Urgente Oproep / Hooi!
 
24 mei 2013
Update toegevoegd op Urgente Oproep / Hooi!
 
22 mei 2013 
Donatie toegevoegd op Urgente Oproep / Hooi!

20 mei 2013
Nieuwe foto's toegevoegd op De Ezelbrug 2013 
 
18 mei 2013
Sylvester, de kater zit nu in een goede opvang in Keulen. Hier maakt hij meer kans om snel zijn eigen plekje te vinden.
Isa, de poes heeft haar gouden mandje al gevonden bij mensen in Keulen.
 
Sylvester                                                          Isa
 
 
17 mei 2013
We hebben weer een donatie toegevoegd op Urgente Oproep / Hooi!
 
De Kunstveiling van Mieke van Erp is begonnen! Heel erg spannend!!
We hopen dat er veel mensen zullen gaan bieden om zo de dieren in nood te helpen.
 
12 mei 2013
INTERNET KUNSTVEILING! 
 
Lieve dierenvrienden, vrijdag 17 mei 2013 om 12.00 uur begint de internet kunstveiling van Mieke van Erp! www.kunstengalgos.nl
Er doen een aantal organisaties mee, waaronder wijzelf. Er staan hele leuke en mooie spullen op de veiling, waarop jullie massaal kunnen gaan bieden. Dus zet alvast deze datum in jullie agenda! De opbrengst komt ten goede van de dieren in nood! 
Wij willen Mieke heel hartelijk bedanken voor het organiseren van deze internet kunstveiling. Wij weten dat dit een hele klus is geweest!
  
We hebben 2 fantastische donaties toegevoegd op Urgente Oproep / Hooi!
 
Marian kwam weer langs met dieetvoer voor katten. Ze had dit voer gekregen van haar dierenarts.
Marian, dank je wel voor het voer. We kunnen dit heel goed gebruiken.
 
De hoefsmid is bij Marjo geweest om de paarden en ezels te bekappen. De 2 ezeldames Anna en Victoria hebben behoorlijk wat schade opgelopen van hun zware mishandelingen. Anna en Victoria waren heel erg angstig toen hun hoeven bekapt werden. Zij hebben geen vertrouwen meer in de mens. Marjo probeert stapje voor stapje hun vertrouwen weer terug te geven. Dat is een hele klus! Ze blijken ook al een stuk ouder te zijn dan verwacht. Anna is ongeveer veertien jaar en Victoria loopt naar de twintig jaar. Zowel Anna als ook Victoria hebben een gekantelde hoef door het zware werk wat ze hebben moeten doen en hun ernstige verwaarlozing. Hun hoeven kunnen een heel eind in orde komen, maar alleen door ze extra veel te laten bekappen. Dit kost ook weer extra geld natuurlijk!
 
   
4 mei 2013
We wilden deze foto even met jullie delen. Je weekend kan niet meer stuk als je dit ziet. Kennen jullie Paul nog, het hondje met de ingeslagen schedel? Kijk eens hoe hij er mede dankzij jullie nu helemaal gezond, veilig en gelukkig bij ligt bij zijn nieuwe baasje. Is dit niet fantastisch??
 
Paul, hij heet nu Buddy na zijn operatie.
 
Buddy, nu gelukkig bij zijn nieuwe baasjes. Wat een verschil!!!!! 

 
3 mei 2013
Dit is Raf, hij is 5 jaar en zit in Servië. Een dame vroeg de dierenbescherming om hem te helpen. Hij zou zijn aangereden?? Zijn oogje hing eruit en dat moest dringend geopereerd worden. Ze hebben hem gelijk geopereerd, helaas kon zijn oogje niet gered worden. Het ziet er een beetje eng uit, maar het zal mooi genezen. Zijn operatie kost €140,- en hij werd ook gelijk gecastreerd omdat hij toch onder narcose moest. De mevrouw die hulp voor hem vroeg kan hem een tijdje opvangen, helaas kan hij daar niet blijven. Dus dit aandoenlijke hondje is op zoek naar nieuwe lieve baasjes. Hij heeft  ook nog eens €70,- nodig voor zijn vaccinaties en rabiës bloedtest om hem reisklaar te laten maken.
Wij waren zo getroffen door dit lieve ventje dat wij €75,- overgemaakt hebben voor de dierenartskosten en we hopen dat hij snel geadopteerd zal worden.
Wil je Raf ook helpen of meer info over hem, kijk dan op https://straydogs.be/site/ onder 1 mei 2013.  
  
Raf voor de operatie.
 
 
Raf na de operatie.

 
3 mei 2013
We hebben een tijdje geleden veel voer en spullen voor de honden en katten in Ayamonte verzameld.
Anna heeft alles met de bus mee teruggenomen naar Ayamonte. Vandaag kregen we een berichtje dat de bus is uitgeladen en dat ze heel erg blij zijn met het voer en de spullen. Het is altijd weer een feest om de honden en katten blij te maken. We hadden ook zandbakken meegegeven. Zij gebruiken ze als zwembadjes en ze komen heel goed van pas met het warme weer!! Anna en wij willen iedereen hartelijk bedanken voor de vele gulle donaties!
 
 
30 april 2013
Gezocht: een goed huisje voor 2 oude katten woonachtig in Den Haag.
 
Beste allemaal,
 
Graag vind ik een lief baasje voor mijn 2 lieve katten Dikkie Dik en Pluk ivm allergie van mijn vriend. Met deze mail hoop ik iemand te bereiken die interesse heeft of de mail kan doorsturen naar mensen die wellicht interesse hebben.
Dikkie Dik is een rood met witte poes van ongeveer 11 jaar oud, en Pluk is haar halfzusje van ongeveer 12 jaar oud. Vijf jaar geleden heb ik ze van marktplaats afgehaald. Ze zijn gesteriliseerd, en hebben een chip. Het zijn lieve katten die binnen blijven als er mensen zijn, en graag geknuffeld worden. Dikkie Dik ligt graag op schoot, en Pluk zit graag op je schouder. Ze zijn gewend om naar buiten te  gaan en hebben geen kattenbak nodig. Ze zijn voorzichtig en maken geen spullen kapot, ook gooien ze geen vazen om :-). Aangezien ze niet met elkaar spelen of elkaar opzoeken, kunnen ze afzonderlijk van elkaar een nieuw plekje krijgen. Echter gaat mijn voorkeur ernaar uit dat ze samen blijven. 
 
Mocht je interesse hebben dan is het uiteraard geen enkel probleem om Dikkie Dik en/of Pluk 'live' te zien. 
 
Ps Dikkie Dik en Pluk zijn in bezit van 2 reismandjes, 2 stoffen mandjes, een krabpaal, en een mandje voor aan de verwarming. 
 
Met vriendelijke groet,

Agnes Wigboldus. 
06-42231717
 
 
 
29 april 2013
Wij willen jullie vragen onderstaande petitie martelen van een zwerfhond te tekenen.
Veel dieren zijn niet veilig op deze wereld, zoals deze hond. De monsters die dit gedaan hebben moeten zwaar gestraft worden.
28 april 2013 
Romanian Stray Dogs Ploiest!
We willen even een geweldige organisatie onder de aandacht brengen. Alexandra Lonescu ontfermt zich over de Roemeense straathonden. Het is hoopgevend om te zien dat er overal in de wereld mensen op staan voor straathonden, om ze een betere toekomst te geven. Je kunt op onderstaande link meer informatie vinden over deze organisatie. Het is haar droom om een eigen rescue center te beginnen om honden ook op te kunnen vangen. Ze doen daarnaast sterilisatie projecten en hebben hondjes ter adoptie. Daarnaast doen ze ook aan educatieprojecten. Kijk dus eens rond op hun site, en als je een centje over hebt kun je haar via deze link ook op weg helpen naar een eigen centrum waar ze nog meer voor de straathonden kan doen. https://romanianstraydogsploiesti.blogspot.ro/
 
We krijgen fantastische berichten, bedankjes, foto's en filmpjes over Jona, Baron en Bindi! Alle drie de honden doen het hartstikke goed en hebben hun geluk gevonden. Wij en Bilge zijn heel erg blij dat deze honden de shelter hebben verlaten en hun gouden mandje gevonden hebben. 
 
Het zou heel erg fijn als de andere honden die nog in de shelter zitten ook een kans kunnen krijgen op een mooie toekomst! Honden/katten in het buitenland

21 april 2013
Een nieuwe donatie van Peter en Karin toegevoegd op Urgente Oproep / Hooi!


19 april 2013
Een geweldige donatie van J. Smelik toegevoegd op Oproep: 2

17 april 2013

Amigos di Milord hebben onze donatie goed ontvangen. Zie Oproep: 2

16 april 2013
Afgelopen zondag hebben we goed gedraaid op de markt in Kijkduin. Een deel (€100,-) gaat naar de Ezelbrug voor hooi en een deel (€50,-) gaat naar de katten van Palencia. 

 
16 april 2013
We hebben een nieuwe pagina toegevoegd: Urgente oproep - hooi Urgente Oproep / Hooi

12 april 2013
We hebben weer 300 onderleggers voor Damijan aan Marjo opgestuurd. Marjo is er heel blij mee, zo kan ze Damijan goed blijven verzorgen!


12 april 2013
A.s zondag 14 april 2013 staat wij op een Antiek, kunst en boekenmarkt op het Deltaplein in Kijkduin
(Den Haag). De markt wordt gehouden op de boulevard en het plein en is geopend van 10.00 tot 17.00 uur!
Ben je in de buurt, kom dan gezellig langs!!!


10 april 2013
Vandaag is Jona van Brigitte 2 jaar geworden! Lieve Jona, van harte gefeliciteerd! Een reden voor een feestje en daar hoort natuurlijk een appelpunt met slagroom bij! 
10 april 2013
Wij hebben Baron en Lisa (nu Bindi) toegevoegd aan Geplaatst

10 april 2013
Gisteren was voor ons een feestje!! Baron en Lisa (nu Bindi) kwamen aan op Schiphol.
We stonden met hun lieve, nieuwe baasjes in spanning te wachten. En toen kwam Aylin aanlopen met de 2 kanjers. We zijn naar buiten gegaan en op het moment dat Baron en Bindi uit hun transportboxen kwamen, werden ze omringd door liefde en knuffels van hun nieuwe baasjes. Hartverwarmend om te zien! En Baron en Bindi waren erg blij met de vele knuffels en aandacht. Wat een geweldige, lieve en aanhankelijke honden! Wolf, het nieuwe vriendinnetje van Baron was ook meegekomen en vanaf het eerste moment klikte het perfect tussen die twee. Een mooi stel samen!
Baron moest met zijn nieuwe baasjes nog een lange reis maken richting Antwerpen en Bindi met haar nieuwe baasjes naar Assen. Inmiddels hebben we al goede berichten gekregen over de 2 kanjers. De terugreis is goed gegaan en ze hebben zich al goed aangepast aan hun nieuwe leven. Zelfs Baron en Wolf zijn nu al onafscheidelijk!
Baron en Bindi hebben het goed getroffen en ze zullen erg gelukkig worden.
Wij en Bilge uit Istanbul willen Bauke, Alette, Alvin en de rest van het gezin en Joannes en Justine heel hartelijk bedanken dat zij Bindi en Baron in hun armen gesloten hebben. Wij en Bilge zijn super blij dat Baron en Bindi hun gouden mandje gevonden hebben!

 

 

 

 

 

  

 
 
5 april 2013
Hier nogmaals de link met de filmpjes van onze lieve honden die nog een gouden mandje zoeken.
https://www.dropbox.com/sh/0c0lve912w59erp/gLsZ_Hlocl

en het filmpje van Lucky Apple.
https:///www.dropbox.com/s/wwzy5j7o2ekmh8s/MOV04333.MPG

1 april 2013
Het was een hele goede week voor Animal Care Projects! Baron en Lisa zijn geplaatst bij fijne gezinnen. Ze komen binnen 2 weken naar Nederland. Baron zit al een flinke tijd in het asiel. We zijn heel blij dat hij eindelijk naar huis mag. Baron krijgt zelfs een Duitse Herder teefje als maatje. Baron gaat in een dorpje onder Antwerpen wonen. Ook zijn we blij dat de mooie Golden Retriever Lisa zo snel een plekje heeft gevonden. Lisa gaat naar het hoge noorden (Assen). Weer 2 kanjers die een mooie en liefdevolle toekomst tegemoet gaan.


We kregen een verzoek van Marjo, of we nog onderleggers voor Damijan konden bestellen, want ze zijn bijna op. Het is belangrijk dat Damijan goed droog blijft. Door het slechte weer kan hij niet zo vaak naar buiten.
We hebben weer 200 onderleggers besteld voor Damijan. We hebben Ronald van https://www.sma-eu.eu weer een extra doos onderleggers gekregen. Marjo en wij willen Ronald ontzettend bedanken voor wat hij voor Damijan doet. We zijn heel erg blij met de extra onderleggers!!
 
Marjo heeft de 2 dozen SummerFIT koeken (die we gedoneerd hebben gekregen) voor de paarden en ezels ontvangen.
Ze vinden de koeken heel erg lekker! En zo krijgen ze alle vitaminen en mineralen binnen die ze nodig hebben.

22 maart 2013
We hebben Sylvester, een lieve kater, toegevoegd op Honden/katten in het buitenland
Deze schat is nog op zoek naar lieve baasjes!

Lisa en Baron zijn gereserveerd!!

We kregen een heel leuk berichtje van Dierenkliniek Leeuwendael in Rijswijk dat ze voor ons voer en medicijnen hadden opgespaard. Gisteren hebben we de spullen opgehaald. Vandaag weer een lading voer opgehaald bij Dierenwinkel Dobey in Scheveningen. Alle spullen zijn bestemd voor de honden en katten van Ayamonte in Spanje. We hebben de afgelopen tijd nog meer voer en spullen voor Anna uit Ayamonte verzameld. Begin april komt Anna de spullen ophalen. Ze gaat weer met een volle bus terug naar de shelter in Ayamonte. Wat zullen de honden en katten weer blij zijn met alles!!!
Wij zijn de mensen van Dierenkliniek Leeuwendael en Remco van Dobey Schevening erg dankbaar voor hun gedoneerde spullen! Echt geweldig! 

 
21 maart 2013
We kregen deze leuke filmpjes van Chance, Blue, Sara en Lucky. Zij zijn nog op zoek naar hun eigen huisje.
 
18 maart 2013
Sara en Lisa uit het asiel in Istanbul zijn toegevoegd op Honden in het buitenland
 
Filmpje van Lucky Apple welke op 26 februari 2013 gemaakt is. Deze lieve jongen zoekt nog steeds zijn eigen huisje.
 
16 maart 2013
Wij willen de familie Poot en Brigitte heel hartelijk bedanken voor hun donaties!
Zoals altijd zijn we er heel erg blij mee!!


10 maart 2013
Gisteren kregen wij de volgende oproep uit Istanbul:
 
Dit is Isa uit Istanbul. Ze is op straat gevonden en meegenomen door een bekende van ons omdat het katje mank liep en haar oogjes er niet goed uitzagen. Ze is nu weer helemaal gezond na medicatie en bleek ook al gesteriliseerd te zijn. Ze loopt nog wel een beetje mank omdat het bleek te gaan om oude breuk in haar pootje. Ze kan echter wel prima lopen. Isa is op zoek naar een fijn thuis. Ze is te lief en aanhankelijk om op straat te kunnen blijven. Ze is ook nog maar 5 maanden oud. We zouden daarom graag een fijn thuis voor haar vinden in Nederland. De dame op de foto's komt 9 april naar Nederland en zou Isa dan graag meenemen. 

Interesse? Mail dan naar info@animalcareprojects.nl  
 
 
 
Een paar weken geleden hebben we Pavo.nl aangeschreven of ze ons wilden sponsoren voor Summerfit koeken voor de paarden en ezels in Hongarije. Deze koeken zitten vol met vitamines en mineralen. Helaas kunnen ze ons niet helpen omdat ze al zoveel aanvragen krijgen, maar als tegemoetkoming mochten we 2 dozen Summerfit koeken XL ophalen. Deze dozen zullen z.s.m. naar Hongarije verstuurd worden.
ACP wil Pavo.nl ontzettend bedanken voor hun steun. Echt fantastisch.
 
Op 6 januari 2013 kregen we van Marije een oproep voor een Maremmanokruisingpup van 6 maanden. Zij zocht vervoer voor deze pup om hem vanaf Rome te begeleiden naar NL.
Op 25 februari is Marije zelf naar Rome gevlogen. We hebben een grote transport box kunnen regelen en we hebben haar vanaf Den Haag naar Rotterdam Airport gebracht. Op woensdag 27 februari hebben we haar weer opgehaald. Het is echt een hele mooie pup. Zijn naam is Bacio. Bacio verblijft nu in een opvang in NL. Hij doet het daar uitstekend, ondanks dat hij geen mensen gewend is, met andere dieren gaat het heel goed. Op haar blog kan je Bacio volgen. https://akbashholland.blogspot.nl
 
 
 
2 maart 2013
Wie kan het verhaal nog herinneren van Candy (nu heet ze Emmie)? Kijk dan nog even op Honden in de schijnwerpers 2012
We hebben geweldig nieuws omdat Emmie door haar opvang geadopteerd is. Haar opvang heeft al heel veel bereikt met Emmie, want zij gaat steeds met kleine stapjes vooruit. We kunnen eigenlijk niet verwoorden hoe dankbaar wij zijn dat zij dit getraumatiseerde hondje in hun roedel willen opnemen. Zij hebben Emmie het gevoel gegeven dat zij gewenst is.
Lieve vrienden, ontzettend bedankt voor al jullie goede zorgen en dat jullie haar het geluk willen geven op een beter leven.
 
  
23 februari 2013
Het zag er even somber uit voor Silver, omdat zijn bloedtesten niet goed waren. We dachten aan Ehrlichia, maar de vele testen waren gelukkig negatief. Dus kon Silver toch geadopteerd worden en vandaag was het zover!! Vanmiddag is de mooie Silver met zijn begeleidster Aylin aangekomen op Schiphol. Wij en zijn nieuwe familie stonden in spanning op zijn komst te wachten. Toen hij uit zijn reisbox kwam, werd hij omringd door zijn nieuwe lieve baasjes. Eerder hebben ze ook Luca en Leo geadopteerd! Silver gaat een mooi en liefdevol leven tegemoet! 
Wij, Bilge en Murat van het SHKD bosasiel zijn dolblij dat hij een nieuwe kans krijgt! Dank jullie wel!!
We wensen zijn nieuwe baasjes heel veel plezier en geluk met Silver!!! 


  

20 februari 2013
We hebben samen met de opvang een moeilijke beslissing moeten nemen. Gisteren is Ziva uit het asiel Marmaris ingeslapen. De medicatie voor haar gezondsproblemen hielpen niet meer. We zijn heel erg verdrietig en we zullen je missen lieve Ziva, je was een speciaaltje en een kanjer. Je bent nu in een betere wereld. Je hebt gelukkig nog wel liefde en aandacht gekend. Wij zijn onze vrienden heel erg dankbaar voor hun goede zorgen en liefde, die ze Ziva gegeven hebben de afgelopen anderhalf jaar. We zijn blij dat Ziva nog heeft kunnen genieten van het leven en niet hoefde weg te kwijnen in het asiel in Marmaris!
 
R.I.P lieve Ziva

19 februari 2013
Zaterdag 23 februari komt Silver naar Nederland. We hebben verschillende testen laten doen en een speciale Ehrlichia test. Alle testen waren negatief. Silver is geadopteerd door hele lieve mensen. Zij hebben eerder Luca en Leo geadopteerd. Luca krijgt er een vriendje bij. De familie is dolblij dat hij al zo snel kan komen! Ze kunnen niet wachten om Silver in hun armen te sluiten. Toch nog een "Happy End" voor Silver. Wij zijn ongelooflijk blij dat hij nu zijn eigen plekje en en mooie toekomst krijgt. 
18 februari 2013
Nieuwe foto's van Beyaz/Bailey toegevoegd op Honden in de opvang in Nederland
Deze lieverd is nog steeds dringend op zoek naar zijn eigen huisje. Wie geeft deze kanjer nog een kans, ondanks zijn hartprobleem?
 
Vandaag hebben we een doos naar Marjo opgestuurd met:
1 potje L-Lysine en Vitamine B6, 1 pot Horse care ijzergranulaat, 1 pot knoflook snippers en 90 stuks Summerfit Pavo koeken.
Dit zijn supplementen voor het aansterken van de zieke paarden en ezels.
 
Helaas hebben we nog geen donaties ontvangen voor de katten in Palencia. Iedere euro telt om de dierenrekening af te kunnen betalen. We willen de komende tijd ons daarop richten, omdat dit ook een belangrijk project is. Dus dierenliefhebbers help ons om dit te kunnen realiseren.
 
Met Hobo op de Ezelbrug gaat het goed, lekker aan het spelen.
 
 
 
 
13 februari 2013
We kregen een leuk berichtje van Christa over Balou, voorheen Ebby. Ze heeft het prima naar haar zin! Balou is een heerlijke hond en ze willen haar voor geen goud meer kwijt! Christa en haar kinderen zijn dol op haar! Van dit soort berichtjes worden wij heel erg blij. Balou heeft haar gouden mandje gevonden!!

 

11 februari 2013
Vanavond hebben we ongelooflijk veel spullen voor de dieren op mogen halen bij Marian van Bergen. Nieuwe plaids, voer, speelgoed, hondenmand, kattenmandjes, oogzalf etc. Marian heeft al vaker fantastische spullen voor ons verzameld. We zijn enorm blij met haar steun! Namens alle dieren, heel erg bedankt!!

Afgelopen zaterdag was een mooie dag voor ons. In spanning stonden wij, Brigitte en haar zus op Schiphol te wachten op de komst van Bilge met Soda. Het was geweldig om Bilge en Soda te ontmoeten. Soda, ze heet nu Jona, is een schat van een hond. Ze is heel erg lief en kan het al goed vinden met Kai (de andere hond van Brigitte). Vanaf de eerste ontmoeting is Brigitte helemaal gek op haar. Wij zijn heel erg blij dat Jona haar eigen plekje gevonden heeft, waar ze heel veel liefde en aandacht krijgt. Echt fantastisch! Jona heeft het zo verdiend!!


 
 
 
10 februari 2013
Nieuws over de onderzoeken toegevoegd op Oproep: 1
Nieuws toegevoegd op De Ezelbrug 2013

7 februari 2013
Willen jullie onderstaande petitie tegen de barbaarse behandeling van Spaanse jachthonden ondertekenen. Bedankt!!!!
https://www.avaaz.org/en/petition/Stop_the_barbaric_and_cruel_treatment_of_Spanish_hunting_dogs/?fEuFAdb&pv=406 februari 2013
Beste Hondenvrienden, de Nederlandse hondenbezitter is het zat: miljoenen belasting doneren aan gemeenten zonder dat er ook maar iets voor terugkomt. En dat leidde in korte tijd tot veel protesten. 
Zo startte de actie Stop Hondenbelasting (zie https://stophondenbelasting.wordpress.com). Vul ook de petitie in! 
De petitie is een groot succes, velen hebben hem al ondertekend!

Verder was een boze hondenbezitter in Sittard bereid om zijn belastingaanslag aan te vechten tot en met het Hof. Wat is het toch fijn dat er mensen zijn die tijd en energie over hebben voor actief protest. Want deze hondenbezitter kreeg gelijk van het Hof. Juist omdat de gemeente de belasting alleen maar gebruikt als melkkoe om de eigen kas te spekken, vond het Hof de belasting pure discriminatie. Laat deze uitspraak nu net zijn gepubliceerd vlak nadat de aanslag in de bus is gevallen! Het is nu wel heel makkelijk om met de uitspraak in de hand bezwaar te maken tegen de aanslag. Wij verwijzen graag naar www.bvdv.nl, waar een bericht over de uitspraak te vinden is en bovendien een gratis voorbeeld bezwaarschrift. 

6 februari 2013
Bericht over Silver: Silver kan helaas voorlopig niet geadopteerd worden. Een lieve familie had Silver graag een warm thuis willen geven. Maar de bloedtesten hebben uitgewezen dat hij waarschijnlijk Ehrlichia heeft. In overleg met de mensen van het asiel in Istanbul gaan wij er nu eerst voor zorgen dat Silver helemaal gezond wordt. We zijn er op tijd bij en dan is Ehrlichia naar verwachting goed te genezen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat het over niet al te lange tijd helemaal goed komt met Silver. Hij verdient echt een gouden mandje! Wij houden jullie op de hoogte hoe het verder met hem gaat. 
5 februari 2013
Wij willen J. vd Boom (onze trouwe donateur) en Hedy heel hartelijk bedanken voor hun donaties. We zijn er, zoals altijd, heel erg blij mee! Dank jullie wel!!


31 januari 2013
Update ezels en paarden toegevoegd op Oproep: 1 

Wij mochten afgelopen maandag gratis leuke en nieuwe spullen ophalen bij Marjon van Duijn. We zijn heel erg blij met deze geweldige spullen. Dank je wel, Marjon!!

We like to thank Emily Putnam from London for her donation for the Turkisch dogs in need. Her support will be spend for the dogs in the SHKD forest-shelter in Istanbul. Dear Emily, thank you very much for your support!


Dit fantastische nieuws hebben we overgenomen van Stichting Dierennood. Jullie kunnen onze oproep voor dit afgebrande asiel misschien nog goed herinneren. We zijn dan ook erg blij met dit nieuws. Ze hebben nog steeds hulp nodig voor de dieren die nog behandeld worden aan hun brandwonden.

Goed nieuws: Het asiel dat door brand werd verwoest is weer herbouwd! Mede dankzij uw donaties! Enige tijd geleden vroegen wij uw aan-dacht voor een asiel in Cluj / Roemenië dat door brand getroffen was. Hierbij lieten veel dieren en zelfs ook een vrijwilligster helaas het leven. U heeft fantastisch gedoneerd en mede daardoor is dit asiel voor de honderden zwerfdieren weer herbouwd. Maar nu met modernere en ruimere kennels! Nogmaals heel veel dank!

Hier de link https://www.sternenhof.eu/237-0-Dritter-Sternenhof-Hilfstransport-fuer-ausgebranntes-Tierheim-in-Cluj.html naar het verslag van de duitse stichting Sternenhof die alles heeft gecoördineerd. 
Er worden echter nog steeds veel dieren behandeld aan hun brandwonden en donaties daarvoor zijn nog steeds zeer welkom!

 
 

30 januari 2013
We hebben Oproep: 2 toegevoegd. Help de katten in Palencia.

 
Bij de Oostvaarders-plassen voltrekt zich een ongekende tragedie voor de dieren!
Teken AUB deze petitie.
Zo lopen de meeste dieren erbij: zwaar ondervoed!

Dit jaar zullen er (weer) meer dan 1500 grote grazers en paarden van honger sterven!
De door Staatsbosbeheer 'geregisseerde' massale hongerdood is naar de mening van velen één van de ergste vormen van dieren-mishandeling.
Er is nu spontaan door een stel dieren-vrienden een initiatief genomen om dit (nogmaals) onder de aandacht van de verantwoordelijken te brengen.
 
27 januari 2013
Geweldig nieuws voor Silver uit het SHKD bosasiel, want hij is geadopteerd door lieve ervaren mensen. Als hij goed door de medische testen komt, dan komt hij 9 februari, samen met Soda, naar Nederland.
 
Bruno is helaas weer terug naar zijn vorige opvang. Bruno zal nu bemiddeld worden door Stichting AAI. Dus voor informatie kijk op https://www.stichtingaai.nl
 
Tabor zit niet meer in de opvang in Petten, hij zit in het pensiongedeelte van asiel Wassenaar ter observatie (14 dagen) of zij nog wat met hem kunnen. Maar mocht iemand een plek voor Tabor hebben dan kun je het beste contact opnemen met Ton, voorzitter van Dogs Adoptions Nederland. Zijn email adres is tvdhel@helbro.nl

19 januari 2013
Geweldig nieuws voor Soda uit het SHKD bosasiel, want ze is geadopteerd door onze goede vriendin Brigitte. JOEPIE!!!!!!
Alle testen zijn gedaan en Soda is helemaal gezond en kan dus naar Nederland komen. Heel waarschijnlijk zal ze op 3 februari aankomen. Soda gaat een een mooi en liefdevol leven tegemoet bij Brigitte. Ze heeft het zo verdiend!!


13 januari 2013
2 lieve honden Silver en Blue toegevoegd op pagina: Honden in het buitenland
Omdat Silver wil weglopen (lees haar verhaal) is het nogal urgent dat zij snel haar eigen huisje krijgt.
 
januari 2013
Kijk op de volgende link voor nieuwe foto's uit het SHKD bosasiel: https://www.dropbox.com/sh/892t6alg62w0y4m/awJHKwGxaD
 
Jullie kunnen het SHKD ondersteunen door een bijdrage te doneren voor voer, inentingen, sterilisatie/castratie voor de nieuwe honden die binnen komen.
  
Nieuw foto's toegevoegd bij Lucky Apple en Soda.
Chance, Lucky Apple, Soda en Baron zijn ook nog steeds op zoek naar een eigen huisje. We hopen dat ze dit jaar meer geluk zullen hebben. Zie pagina Honden in het buitenland
 
Marije is op zoek naar vervoer voor een Maremmanokruisingpup van 6 maanden, komende uit Le Marche, Italië en die moet naar NL komen. Hij gaat in een opvangezin in NL.  Hij is volledig ingeënt en heeft een europees paspoort. Hij staat op haar blog: https://akbashholland.blogspot.nl
Wie kent er mensen die in deze streek familie hebben wonen en/of met vakantie gaan? Graag doorsturen naar jullie contacten.
 
Maremmanopup op zoek naar een thuis
Deze jonge Maremmanokruising woont nu nog bij zijn moeder in Italië. Hij is op zoek naar een definitief thuis.Hij is goed gesocialiseerd met honden en katten, voor mensen is hij nog wat schuchter, hier moet dus aan gewerkt worden. Aan de poten te zien gaat deze reu een flinke jongen worden! 
 
5 januari 2013
We zien jullie graag op onze eerste snuffel/rommelmarkt van 2013 op 20 januari in de RAC Hallen. Adresgegevens: RAC Hallen, 1e v/d Kunststraat 282, in  Den Haag.    

 
2 januari 2013
Een nieuw jaar is weer begonnen. We hopen ook dit jaar op jullie steun te mogen rekenen.
 
Wij willen jullie informeren dat Mike gestopt is met ACP. Zijn beslissing is wel erg moeilijk geweest. Hij  blijft zich nog wel inzetten voor de dieren, maar dan op een andere manier. Op deze wijze willen wij hem bedanken voor de goede samenwerking. We hebben goede dingen gerealiseerd voor de (zwerf)dieren de afgelopen jaren. Wij wensen hem dan ook heel veel succes toe met zijn andere activiteiten.
Helaas kunnen wij het asiel in Marmaris en Goceck niet meer ondersteunen, omdat het te veel wordt. De honden die daar nog zitten en al een tijdje op onze site staan willen we nog wel helpen. Helaas is er nog niemand geweest voor 1 van deze honden, en wij hopen dat ze in het nieuwe jaar wel een kans gaan krijgen om hun eigen huisje te vinden. Zie pagina Honden in Marmaris en Goceck
 
Beyaz en Tabor die in NL in de opvang verblijven, zoeken ook nog steeds hun eigen huisje. Tabor zal nog tot eind van deze maand bij de huidige opvang blijven. Mocht er iemand geinteresseerd zijn in 1 van deze honden, dan kunnen we altijd een bezoekje regelen om eerst kennis te maken. Zie pagina Honden in de opvang in Nederland
 
Als jullie zelf geen hond kunnen adopteren, dan willen wij jullie vragen om deze honden door te sturen naar jullie contacten. Op die manier krijgen ze toch meer aandacht. 
Voor meer informatie over 1 van deze honden kunnen jullie ons mailen naar 
info@animalcareprojects.nl
Ze verdienen allemaal een kans op een thuis.
 
Door https://www.dierennood.nl heeft het project afgebrande opvang in Roemenie € 3.440,00 opgehaald.
Dit is natuurlijk een geweldig bedrag. De mensen van Stichting Sternenhof in Duitsland gaan op 10 januari 2013 weer naar Roemenie met bouwmaterialen en vrijwilligers die daar mee gaan helpen om de opvang weer op te bouwen. Jullie kunnen hun activiteiten volgen op https://www.sternenhof.eu
Onze bewondering is groot voor deze mensen. Blijf aub doneren voor deze dieren.
 
Onze Ziva heeft nog geen baasje op afstand gevonden. Wie wil haar helpen met een maandelijks bedrag naar eigen keuze? De adoptant kan dan in overleg met de opvang Ziva een bezoek gaan brengen. Zie pagina Adoptie op afstand
 
Genoeg voer voor de (zwerf)dieren blijft altijd een probleem. Help ons daarom met donaties zodat jullie een verschil kunnen maken in hun voerbakjes.