29 december 2016
We doen nogmaals een zeer dringende oproep voor onze mooie en lieve  Bobbie URGENT! .  We hadden zo gehoopt dat hij al zijn eigen plekje zou hebben gevonden voor 31 december, maar het is vreselijk jammer dat het niet gelukt is. Arme Bobbie, wat gaat er nu met hem gebeuren?
We hopen op een groot wonder en geluk, dat zijn juiste baasjes of een lief opvanggezin snel gaan reageren, zodat we hem gelijk naar NL kunnen laten komen.
Ben jij zijn reddende engel, neem dan snel contact met ons op. Laat hem niet in de steek!
 
Afbeelding invoegen

We kregen vandaag een leuke verrassing op onze rekening. De leerlingen van TTO Mavo 2 van het Maris College Houtrust in Den Haag hebben een donatie overgemaakt. De winnaars van een wedstrijd mochten zelf een goed doel bepalen voor hun donatie en ze hebben ACP gekozen.
Een hele eer! Lieve leerlingen, hartelijk bedankt voor jullie donatie, we zijn er erg blij mee!
 
Bilge, Murat, Huseyin, Turgay en alle medewerkers van het bosasiel SHKD wensen jullie allemaal
Merry Christmas and a Happy New Year!
En ze willen jullie hartelijk bedanken voor alles wat jullie gedaan hebben voor de SHKD honden. Ze zijn ontzettend blij met jullie steun. Dank jullie wel!

Afbeelding invoegen
 
Lieve dierenvrienden,

Wij wensen iedereen hele prettige feestdagen en een mooi, gelukkig 2017

Ook willen wij al onze adoptanten, vrijwilligers, trouwe donateurs en iedereen die ons een warm hart toedraagt bedanken voor het vertrouwen en steun.
We hopen dat jullie ons ook weer in 2017 blijven steunen.

Mede dankzij jullie hebben we het afgelopen jaar weer een aantal hondjes kunnen redden. Zij zijn nu gelukkig en genieten volop van hun nieuwe, liefdevolle leven.
Ook hebben we weer heel veel honden- en katten spullen, voer, medicijnen, rommelmarkt spullen, boeken, enz ontvangen.

We hopen dat we in het nieuwe jaar voor de hondjes die nog in het asiel zitten net zulke geweldige baasjes kunnen vinden als al onze hondjes die al geadopteerd zijn.

Warme groetjes, Team Animal Care Projects en Team SHKD
  Afbeelding invoegen
 
14 december 2016
We hebben Orange van de adoptielijst gehaald. Zij gaat naar een andere opvang waar ze meer kans zal hebben om geadopteerd te worden. Orange is 1 van de hondjes die het niet zal redden in het asiel en daarom is er urgent achter haar naam gezet.  Er zijn nog meer honden zoals Orange die het extra moeilijk hebben om te overleven in het asiel.
Afbeelding invoegen

12 december 2016
Helaas, hebben wij de laatste maanden weinig interesse gehad in onze honden. Dat doet ons verdriet en we maken ons dan ook veel zorgen. Het asiel zou eigenlijk een tussenstation moeten zijn om snel op weg te gaan naar een liefdevol en warm huisje. Voor onze honden geldt dit helaas niet, want zij zitten al jaren, dag in dag uit, in het asiel.
Elke dag vragen zij zich af wanneer het beurt is om het asiel eindelijk te verlaten. Gelukkig worden ze allemaal goed verzorgd en zijn veilig.
Op de foto's en filmpjes ziet het er best goed uit voor een asiel en zijn de honden door het dolle heen als ze een beetje aandacht krijgen, want ze hunkeren allemaal naar een beetje liefde en knuffels. Maar vergeet niet dit maar een momentopname is en dat als de foto's en filmpjes gemaakt zijn,  ze weer alleen achterblijven en wachten bij het hek hopende snel weer een aai over hun bolletjes te krijgen.
De honden leven 24 uur/7dagen per week in de buitenlucht. Het is een zwaar leven en je ziet dat het zijn tol gaat eisen.
Het zijn allemaal geweldige, lieve, sociale, aanhankelijke honden die maar één droom hebben: Een mooi en gelukkig hondenleven!Het jaar is bijna weer voorbij en we hopen op een wonder dat we snel al onze honden gelukkig kunnen maken met een eigen plekje, want dat verdienen ze allemaal!

11 december 2016 
De tijd begint nu echt te dringen voor onze mooie en lieve  Bobbie URGENT! . We hopen op een wonder dat hij nog voor 31 december 2016 zijn baasjes vindt, anders zet de huisbaas hem op straat. Bobbie zal zich geen raad weten en het op straat in Istanbul niet meer kunnen overleven, nu hij het gezinsleven, warmte, liefde, aandacht en knuffels kent. We mogen hem niet in de steek laten. Wie o wie wil hem een veilig en gelukkig hondenleven geven of in de opvang nemen, neem dan snel contact met ons op. 
 
Afbeelding invoegen

9 december 2016
 
Er zijn nog zoveel leuke/lieve honden in het bosasiel die zitten weg te kwijnen. Hun leven is zwaar en ze verdien allemaal hun eigen plekje. Kijk gauw op Baasje gezocht

Voor Lilly wel goed nieuws want zij heeft haar eigen baasjes uitgekozen en ze is gisteren naar haar eigen huisje vertrokken, waar ze de nacht goed doorgebracht heeft. Onze dank gaat uit naar Elske en Adrian, zij hebben dit voor Lilly mogelijk gemaakt.
Afbeelding invoegen 

We hebben helaas Izmarit tijdelijk van de adoptielijst gehaald. Het zware asielleven gaat zijn tol eisen. Hij kan namelijk in sommige situaties uitvallen. Komt dit door angst en/of schuw geworden? De mensen in het asiel gaan hem in de gaten houden. We hopen dat hij toch weer op de lijst kan komen, want deze lieverd die ooit in een doos bij het busstation gedumpt is verdiend zo zijn eigen plekje. Niemand wil hem adopteren en we weten niet waarom. We hopen echt dat er een wonder voor hem gebeurd en de donkere wolk boven zijn hoofdje zal verdwijnen voor zonneschijn.
 
Afbeelding invoegen

29 november 2016
We hebben Prety, Otto en Matrix toegevoegd op Baasje gezocht
Ook deze honden zoeken met spoed een eigen huisje waar ze alle liefde van de wereld krijgen. Wie geeft deze honden een kans op een beter leven?

We hebben Jackline van de adoptielijst gehaald. Jackline gaat naar een andere opvang, omdat zij wat down is vanwege de kou (voor haar zal het moeilijk zijn om te overleven in de winter) en bij de andere opvang zal ze meer kans hebben om geadopteerd te worden.
Afbeelding invoegen

26 november 2016
We kregen een leuk berichtje van de baasjes van Wolfie (voorheen Mask). Het gaat ontzettend goed met hem. Hij is een lieverd en een prachtige hond. We zijn zo blij voor hem dat hij nu geniet van een mooi leven en gelukkig is. Heerlijk ontspannen op zijn kussen na een partijtje voetballen in de tuin! Wat  heeft hij toch een lekker koppie!
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
22 november 2016 
Wij zijn dringend op zoek naar opvanggezinnen voor één van onze honden. Ook leuk voor onze vrienden die al een hondje van ons geadopteerd hebben. Lees meer op onze pagina Gezocht: Opvanggezinnen!
Het is ontzettend dankbaar werk en je krijgt er veel liefde voor terug!

We hebben nieuwe filmpjes van onze kanjers Jada en Spikey, Temel, Kiraz en Sari toegevoegd op hun pagina's. 
Het zijn allemaal geweldige en super lieve honden die helaas al zolang in het asiel zitten te wachten op een wonder. Wat zou het toch fantastisch zijn als hun baasjes snel op hun pad komen, zodat ze eindelijk kunnen gaan genieten van een mooi, veilig en gelukkig hondenleven.

 
Bobbie URGENT! zoekt nog met spoed zijn juiste baasjes. Bobbie is door een Nederlandse familie gered en verzorgd, die in Istanbul wonen. Nu begint de tijd te dringen, want de huisbaas van wie ze het huis gehuurd hebben, heeft aangegeven dat hij t/m december 2016 mag blijven en dat hij hem daarna weer terug op straat gaat zetten.
Arme lieve Bobbie, dat mag natuurlijk niet gebeuren en we mogen hem niet in de steek laten. Bobbie zal het nooit meer redden op straat en zal niet meer weten hoe hij moet overleven, nu hij het gezinsleven, liefde, aandacht en knuffels gewend is. We duimen heel hard voor hem dat hij voor die tijd zijn eigen plekje gevonden heeft bij lieve baasjes. Ben jij zijn reddende engel, neem dan snel contact met ons op.
 
Afbeelding invoegen

We hebben filmpjes toegevoegd op Zimba. De prachtige en super lieve Zimba is nog steeds op zoek naar haar juiste baasjes. We hopen voor haar dat dit heel snel gaat gebeuren, zodat ze kan gaan genieten van een mooi, veilig en gelukkig hondenleven. Ze is een maatje voor het leven!!
 
17 november 2016
We hebben een nieuwe update toegevoegd op Lilly zoekt een nieuw thuis
Lilly doet het heel goed, we hopen dat ze snel haar eigen huisje zal vinden. Het zal voor haar ook leuk zijn als ze bij een stabiele reu geplaatst kan worden.
 
We kregen deze prachtige foto van Garip. Kijk hoe happy hij nu is.
Afbeelding invoegen
 
Ook met Mango gaat het goed. Zijn nieuwe baasjes kunnen hem niet meer missen. De prins op zijn troon!!!
Afbeelding invoegen
 
Wat een koppie heeft die Suzy. Zij heeft het ook zo getroffen.
Afbeelding invoegen
 
 
We kregen het onderstaande bericht van de kattenopvang FELIX in Servie. Zij hebben jullie hulp nodig en/of AUB Nzoveel mogelijk delen op jullie FB pagina. Alvast bedankt.
 
Ik schrijf u als vertegenwoordiger van regionale Felinologische vereniging Felix, een niet gouvernementele organisatie (NGO) uit Servië, die werd opgericht in 2005 en eigenaar is van het eerste geregistreerde katten asiel (opvanghuis) ​​in Servië. Het asiel zelf werd geregistreerd in het najaar van 2011 en ontving een certificaat van een veterinaire inspectie waaruit blijkt dat het voldoet aan de nieuwe Wet en Regelgeving en voorwaarden waaraan dierenverblijven moeten voldoen voor het jaar 2014.
 
Er zijn meer dan 130 katten in het asiel nu , alle van hen zijn ex-zwerfkatten die meestal gewond, ziek, misbruikt, verlaten, verwaarloosd, geboren met de navelstreng nog verbonden of ouderen die gevonden werden. Allen zijn ze voorzien van onderhoud en behoeften in een kooi vrije omgeving, de meesten zijn vrij oud, niet mensvriendelijk of beide en zijn dan ook niet opgegeven voor adoptie omdat deze in het opvanghuis blijven zolang ze leven. De Felix katten hebben ongeveer 400 vierkante meter buitenterrein en drie katten kamers, die 24/7 behoorlijk verwarmd zijn in de winter, waar ze meestal slapen wanneer het weer te koud is - ze kunnen binnen en buiten gaan wanneer ze willen, door het kattenluik. 
 
Helaas, de stichter van het asiel is getroffen door een beroerte in december 2014 en ik moest haar plaats innemen, omdat ik haar al jaren hielp met haar website, blog, YouTube-kanaal en Facebook pagina's. Hoewel ik niet bepaald enthousiast was om hier te blijven heb ik nooit echt een andere keuze gehad. Het asiel heeft nooit enige vorm van hulp ontvangen van de staat en/of overheid in de vorm van financiering en als het moet sluiten wegens gebrek aan hulpmiddelen of om welke reden dan ook, dan wordt de gemeenteraad opgezadeld om enige oplossing te vinden en de overname van de dieren.
 
Het stads asiel in Subotica heeft een capaciteit van 150 dieren en wordt momenteel enkel bewoond door honden, dus geen plaats voor de Felix katten en ik moet ook niet denken dat zij weer worden terug gezonden waar ze vandaan komen, de straat en maar aan hun lot worden overgelaten. Hoewel Servië een no kill beleid heeft, heb ik niet eens durven te denken wat er zou zijn gebeurd met de Felix katten als ik niet hier was gearriveerd toen het nodig was.
 
​​Katten Asiel Felix, zoals zoveel opvanghuizen in de wereld, is volledig afhankelijk van donaties, en van de goede wil en de vrijgevigheid van de supporters over de hele wereld; als we niet genoeg steun ontvangen, zal de opvang ophouden te bestaan in de zeer nabije toekomst. Helaas zijn donaties op dit moment al geruime tijd op hun dieptepunt geraakt en is de aanspraak al langere tijd op onze persoonlijke gespaarde geld en zijn deze momenteel uitgeput, dus we hebben geen idee wat te doen. We hebben net genoeg eten voor twee dagen, de werknemer is nog niet betaald en onze schuld bij de dierenarts is rond 1500 euro, dit betekent dat wij met onze rug tegen de muur staan. Ik moet benadrukken dat alle Felix katten gecastreerd / gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt zijn, en dagelijks gevoed worden met brokjes en éénmaal blikvoer. Ze zijn ook ontwormd en ontvlooid regelmatig en worden ze meegenomen naar de dierenarts als ze ziek worden. Alle asiel kittens worden overladen met liefde en zijn zeer goed verzorgd, maar hun kosten zijn enorm, dat is niet verwonderlijk.
 
En dat is precies waarom ik schrijf u, de echte dierenliefhebbers - Ik smeek u om het woord van onze poesjes en onze wanhopige strijd om deze prachtige, unieke kat haven te gaan verspreiden. Als u ons kunt helpen op welke manier dan ook of wat advies heeft over hoe de katten te helpen, zouden we u enorm dankbaar zijn!
 
U kunt meer lezen over de opvang op onze website  https://catshelter-felix.com (Alhoewel door tijdgebrek deze momenteel een tijd niet is geupdate door mij wegens tijdsgebrek), onze Facebook pagina   https://www.facebook.com/CatShelterFelix  en op het Facebook profiel van de stichter van het asiel https://www.facebook.com/milance.felixmace
 
 
Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen

9 november 2016
Goed nieuws voor Mangal (hij heet nu Mango). Hij heeft al snel zijn eigen huisje gevonden bij lieve mensen die heerlijk in het groen wonen.
Mango heeft tijdens zijn verblijf bij zijn opvangmoeder Brigitte al heel veel geleerd. Mango is echt een lieve kleine muis!! We hebben al vernomen dat het heel goed met hem gaat en zijn nieuwe baasjes zijn dol op hem.
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen

4 november 2016
Volgende week zondag 13 november 2016 van 11 tot 17 uur vindt voor de 6e keer de grote boekenbeurs plaats in de sfeervolle Buitensociëteit van theater- en congrescentrum De Hanzehof, te Zutphen. Deze keer mét boekenveiling.
Meer dan 30 boekverkopers staan met een uiteenlopend aanbod nette tweedehands en nieuwe boeken: kinderboeken, sagen en legenden, regionalia, literatuur, geschiedenis, antroposofische boeken, filosofie, sprookjesboeken, menswetenschappen, esoterie en architectuur
Wij zijn er ook weer bij met onze vele boeken en strips. Ook doen we mee aan de boekenveiling.
Ben je in de buurt, kom dan gezellig langs en zoek ons op!
 
Afbeelding invoegen
  
1 november 2016
We hebben Zimba, Ida, April, Orange en Honey toegevoegd op Baasje gezocht
Al deze lieverds verdienen zo snel mogelijk naar hun eigen huisje te gaan. Wie geeft ze de kans op een beter leven?
 
Ook hebben we Bobbie toegevoegd op Baasje gezocht
Bobbie verblijft bij een Nederlandse vrouw die in Istanbul woont. Haar huurbaas wil dat Bobbie z.s.m. verdwijnt, vandaar dat hij urgent een nieuw baasje zoekt.

26 oktober 2016 
Gisteren is Mangal (hij heet nu Mango) in NL aangekomen. Hij zit tijdelijk in de opvang bij Brigitte in Den Bosch. Het is een lieve ukkie die eerst tijd nodig heeft om aan zijn nieuwe leventje te wennen. We houden jullie op de hoogte hoe het met hem gaat, zodat hij klaar is om herplaatst te worden. De mensen in het bosasiel zijn ontzettend blij dat dit ukkie voor de winter weg is en nu een mooie toekomst tegemoet zal gaan.
 
Afbeelding invoegen 

24 oktober 2016
We hebben Melek toegevoegd op Baasje gezocht
Melek is nog een jonge hond, die heel graag een lief baasje wil hebben, die haar alles wil geven wat ze nodig heeft. 

23 oktober 2016
Gisteren zijn Sil en Luca samen naar hun nieuwe huisje vertrokken. Hun nieuwe baasjes hebben al een oudere Golden Retriever en de eerste ontmoeting is heel erg goed gegaan. De klik was er meteen. We zijn hun ontzettend dankbaar dat ze Sil en Luca samen willen hebben, omdat ze  maatjes zijn voor het leven. We wensen ze allemaal heel veel geluk toe.
 
Afbeelding invoegen    Afbeelding invoegen

20 oktober 2016
We kregen het trieste bericht dat Ziva, afgelopen maandag, rustig is ingeslapen. Ziva was één van de eerste honden die we gered en geplaatst hebben. Ze kwam uit Turkije en was gered door een dierenvriend. Ziva was mishandeld en beschoten met hagel. Toen Ziva hier in NL was, is haar baasje naar de da gegaan en op een echo zag ze allemaal hagelkorreltjes in haar lijfje zitten. Walgelijk, wat een monsters!!
Ziva woonde een staat achter ons en haar baasje kennen we al jaren. We kwamen elkaar regelmatig tegen tijdens het wandelen. Ziva was gek op het strand. Ze was een heerlijk, fantastisch, super lief en makkelijk hondje. Ze is 13 jaar geworden en heeft 6 jaar een geweldig en gelukkig leven gehad bij haar baasje. Ze hoorden gewoon bij elkaar! Haar baasje is er kapot van en mist haar enorm. We willen haar hartelijk bedanken voor alles wat ze voor Ziva heeft gedaan. Wij zullen haar ook erg missen! Lieve Ziva, rust zacht!
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen

12 oktober 2016
Monty geniet volop van zijn nieuwe hondenleven, samen met zijn vriendinnetje Lira. Ze zijn een mooi stel samen! Hij is een prachtige, jonge en lieve hond. Hij zit nu in de fase van wat ik niet mag, doe ik lekker toch, ha,ha,ha!! Zijn baasjes zijn dol op hem. We zijn blij dat hij het zo goed getroffen heeft. Ze hebben alles voor hem over. Hij is gek op zijn groene bal.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen

Met de kleine Mavro gaat het erg goed, ze geniet van alles om haar heen. De aandacht en knuffels vindt ze helemaal geweldig! 
Ze heeft de eerste cursus al achter de rug, ze is in bezit van 'Gehoorzame Hond 1'. Gefeliciteerd!

Mavro is een heerlijk, energiek, lief hondje, ook wel een beetje een deugniet, want ze vliegt door de kamer heen, springt twee meter hoog,
water = zwemmen, waker = spelen en slapen = laat me met rust, ha,ha,ha! Never a dull moment with Mavro in the house!wink-very
Mavro is helemaal thuis bij haar baasje en ze zijn dol op elkaar. Super!
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen

10 oktober 2016
We kregen prachtige foto's van Turbo (voorheen Kupi). Het was een geweldig moment voor ons toen ze geadopteerd werd met haar 3 pootjes.
Ze is een mooie, sterke, lieve en gelukkige hond. Dat ze maar 3 pootjes heeft deert haar niet, want ze doet alles wat een hond met 4 pootjes ook doet. Ze heeft veel energie, rent, speelt als een gek en geniet volop van haar nieuwe hondenleven, vol met liefde, aandacht en knuffels.
Turbo is, net zoals Garip, een goed voorbeeld dat een hond met 3 pootjes nog een geweldig mooi leven kan hebben en dat ze alles kunnen doen. Ze hebben zoveel te geven en ze zijn zo dankbaar voor wat je hun geeft. 
We hopen dat er nog meer mensen een hond met een handicap willen redden, net zoals onze Bambi (extra aandacht) en andere gehandicapte hondjes in het asiel. Bambi zal het ook geweldig vinden om een warme plek te hebben bij lieve mensen. Hij is erg lief en aanhankelijk. Hij zit al zolang in het asiel en wat zou het super zijn als hij het asiel ook mag verlaten, na al die jaren.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 

Vorige week is Raymond langs geweest bij Kate en haar baasje Manon. Met Kate gaat het hartstikke goed, na haar heupoperatie. Ze heeft een zware en lange tijd van herstel achter de rug, maar nu kan ze weer alles doen en dat is genieten voor haar.  De orthopeed was heel erg tevreden.
We zijn ontzettend blij voor haar dat het nu goed met haar gaat, geen pijn meer heeft en weer lekker kan rennen.
 
Afbeelding invoegen


Altijd worden we blij als we updates en foto's krijgen van onze geadopteerde kanjers. Het is geweldig te zien dat ze zo genieten van hun vrijheid en hun mooie hondenleven. De liefde, aandacht en knuffels die ze nu krijgen vinden ze helemaal te gek en dat is goed te zien aan hun uitstraling. Hun oogjes stralen!
We zijn iedereen heel erg dankbaar dat ze deze honden een 2e kans hebben gegeven.

De prachtige Roxy (voorheen Sabi) heeft al 4 jaar een mooi en gelukkig leven bij haar lieve baasje, die dolblij met haar is.
Afbeelding invoegen
 
Ella (voorheen Pointer) geniet heerlijk van het zonnetje. 
Afbeelding invoegen
 
3 kanjers op een rij, Ocean en Vako (voorheen Batman). Het gaat super goed met deze lieverds! 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Herkul geniet ook nog lekker van het najaarszonnetje. Hij is een geweldige hond en een grootte clown en maakt iedereen aan het lachen!
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Geweldige mooie actie foto's van Puck (voorheen Brownie). Kijk haar eens genieten van haar vrijheid en de ruimte om zich heen. 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Tosti, samen met de hondjes van Aysen, Esmer en Foxy-Lady heerlijk genieten op het strand in het zonnetje. 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen

26 september 2016
Afgelopen vrijdag zijn Edi, Herkul en Pointer aangekomen in NL.  Zij hebben eindelijk hun gouden mandje gevonden bij lieve mensen. We wensen de nieuwe families en de hondjes heel veel geluk.
 
Afbeelding invoegen Edi         Afbeelding invoegen Herkul
 

17 september 2016
We kregen een update dat het met Missy en Buddy heel goed gaat. 
 
Here 's an update about Missy and Buddy from Istanbul....
Now it's two years ago Missy (Misty) came to Germany and one year ago Buddy found his new forever home. 
Number one in their new life is to eat and sleep all day long! Sleeping without fear of tomorrow!
It could nothing better happened then these lovely souls came into our life.
Watch out for the two photos I've send to you - look into the eyes. There's no more "old life" in their eyes!
Greetings,
Jens, Nicole, Buddy & Missy

Afbeelding invoegen     Afbeelding invoegen


Wij kunnen maar niet begrijpen waarom deze lieverd nog niet herplaatst is. Hij verdient zo zijn eigen huisje en een maatje voor het leven.
We blijven hopen dat er gauw de juiste mensen op zijn pad gaan komen. Wil je Morgan graag ontmoeten in Ossenisse, maar je vindt het te ver dan kunnen we altijd iets regelen.

 

Afbeelding invoegen       Afbeelding invoegen


Lindsey is alweer een jaar in NL. Zij heeft het zo getroffen met haar baasjes en haar andere maatjes.  
Afbeelding invoegen     Afbeelding invoegen          Afbeelding invoegen

16 september 2016
We hebben Jackline toegevoegd opBaasje gezocht
Ook Jackline wil graag een huisje waar ze welkom is en met respect behandeld wordt. We hopen dat de juiste baasje snel op haar pad komen. 

11 september 2016

We hebben triest nieuws gekregen dat Bailey (voorheen Beyaz) er niet meer is. Bailey kwam uit een asiel in Marmaris. Hij was te dik en had een hart probleem. Jolanda en Shaun hebben hem in de opvang genomen en heel goed voor hem gezorgd. Daar zijn wij ontzettend dankbaar voor.  Bailey was een geweldige lieve en grappige hond. Hij heeft gelukkig nog een aantal mooie jaren gehad. Ons clowntje is er niet meer. R.I.P. lieve Bailey, we zullen je ontzettend missen.

Lieve Bailey, 

Bedankt voor de 4 lieve, grappige en fijne jaren. Je was een lief en vrolijk maatje, altijd goed gehumeurd, ondanks je lichamelijke gebreken.

We zijn blij dat je de afgelopen jaren in ons huis hebt gewoond en zullen je natuurlijk missen, maar de lieve herinneringen kan niemand ons afnemen! 

Verder willen we ACP bedanken voor alle goede zorgen en ondersteuning (zowel financieel als in natura) die Bailey zo nodig had, zonder jullie was het ons niet gelukt. En natuurlijk Simone, die vaak met lekkere hapjes, extra'tjes en medicijnen heeft geholpen. Ook extra donaties voor Bailey waren van harte welkom, ook daarvoor bedankt namens hem.

Jullie zijn allemaal TOP geweest en hebben gezorgd dat het oude mannetje nog 4 fijne jaren heeft gehad.

xxx Shaun, Jolanda, Skye, Doortje en Jackie

Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen


 
3 september 2016
We hebben Cenk en Rosy toegevoegd op Baasje gezocht 


We hebben Edi, Gratel, Bambi, Ruffles en Pointer toegevoegd op Baasje gezocht 
 
Alle hondjes hunkeren naar liefde, aandacht, zachte mand, fijne wandelingen en vooral respect en het gevoel om gewenst te zijn. We hopen dat we voor alle hondjes hun droom kunnen waarmaken.
 
Op onderstaand filmpje staan een aantal nieuwe en al bekende honden, die bij ons ter adoptie staan.
 

 
10 augustus 2016
Afgelopen maandag is Carsi (hij heet nu Charly) eindelijk thuisgekomen, na een jaar in het asiel geleefd te hebben sinds dat hij een puppy was.
Het gaat heel erg goed met hem. Op de terugweg naar huis heeft hij lekker geslapen. De volgende ochtend kwam hij vrolijk en kwispelend zijn baasje begroeten. Hij heeft al heerlijke wandelingetjes gemaakt en hij vindt zijn zachte mand helemaal het einde. We zijn ontzettend blij voor hem dat hij nu een mooi en liefdevol leven krijgt. We wensen Charly en zijn baasje veel geluk!

7 augustus 2016
Wij, (Petra, Raymond en Brigitte) zijn met onze hondjes Puki (voorheen Fiona, Jessie, senior Rick, Kai en Macy (voorheen Surmeli) een paar daagjes weggeweest naar de bossen. Wij en de hondjes hebben genoten en het was zo leuk om te zien dat ze het allemaal prima met elkaar konden vinden. Lekker samen spelen, rennen en zwemmen. Het was super! 
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen

We hebben mooie foto's gekregen van Garip. Hij geniet volop van zijn nieuwe leven. Hij vindt alle aandacht en knuffels geweldig. Hij ziet er prachtig en tevreden uit, zo mooi om te zien. Hij heeft heel erg getroffen bij zijn lieve familie. Ze zijn dol op hem, hij is super lief. We zijn heel erg blij dat hij nu zo gelukkig is. SUPER!!
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
Het is alweer 2,5 jaar geleden dat Bibi (voorheen Snow) haar verdiende huisje vond bij geweldige baasjes. Het gaat heel erg goed met haar. Ze is een prachtige hond geworden. Haar baasjes kunnen haar voor geen goud meer missen. Geweldig om te horen, dat ze nu happy is.
Dank jullie wel, lieve baasjes!

Afbeelding invoegen 

We zijn zo blij te horen dat het goed gaat met de hondjes die 29 juli 2016 zijn aangekomen in NL. Ze hebben het allemaal geweldig getroffen en zijn in een paradijsje terecht gekomen. Ze genieten volop van alle liefde, aandacht, knuffels en goede zorg. Ze hebben het allemaal dik verdiend.
Veel geluk allemaal!
 
Lieve Thirza, heerlijk op de bank!
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen 
 
Lieve Kaya, heerlijk in haar mandje!
Afbeelding invoegen
 
De prachtige en lieve Mavis
 Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Lotje (Pinky) is al gelijk goede maatjes met Krummel,  zo mooi om te zien!
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
Bounty heeft het prima naar zijn zin. Hij geniet volop van alle liefde, knuffels die hij krijgt. Hij heeft er een vriendje bijgekregen. We zijn zo blij dat hij gelukkig is en dat hij het zo getroffen heeft.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen

Elske en Adrian gaan vaak met hun hondjes wandelen met de baasjes van Abi (Kyrano) en Zusje (Babsy). De honden kunnen het allemaal goed met elkaar vinden, heerlijk spelen en rennen met elkaar. Op de foto zijn Moos (Gamble), Abi en Zusje te zien. Zo mooi om ze samen zo te zien. Ze genieten allemaal van een mooi en gelukkig leven. 

Afbeelding invoegen

31 juli 2016
Afgelopen vrijdag zijn Batman, Thirza, Pinky, Kaya en Mavis aangekomen in NL. We hebben al vernomen dat het goed gaat met ze.  We zijn heel blij dat deze honden een liefdevol huisje hebben gevonden bij ontzettende lieve mensen. 
We hebben de Seresto banden meegegeven aan Murat. Hij was heel blij omdat de honden daar heel veel last hebben van teken en vlooien.
We hopen dat we nog meer van deze banden kunnen kopen, zodat we de honden iets beter door de zomer kunnen helpen. Het probleem wordt steeds erger, omdat het klimaat verandert. Zo zijn de winters niet lang en streng genoeg om bepaalde parasieten te doden.
Dus iedere donatie is welkom! 
 
We hopen dat de honden die nog in het asiel zitten ook snel een liefdevol huisje gaan vinden. Zij zullen zo dankbaar zijn. 

26 juli 2016
Afgelopen mei hebben we een 50% actie gehouden voor Seresto vlooien/tekenbanden voor de honden in het SHKD asiel. Vlooien en teken zijn altijd een drama voor de honden, zeker in de hele warme zomermaanden.
We konden deze banden voor een goede prijs bestellen. In totaal hadden we een geweldig bedrag van €1.500,-. Van dit bedrag konden we zo'n 60 banden kopen. We hebben er 100 banden van gemaakt. De mensen in het asiel zijn ontzettend blij met dit aantal Seresto banden, die een werking hebben van 7-8 maanden en zeer effectief zijn. We hopen dan ook dat de honden minder last zullen hebben van vlooien en teken. De banden gaan mee terug naar het asiel als er een transport met honden naar NL komt.
 
We willen alle lieve mensen, die gedoneerd hebben, nogmaals hartelijk bedanken. Wij, de mensen van het asiel en de honden zijn ontzettend blij met jullie steun!
 
Afbeelding invoegen
 
7 juli 2016
We hebben nog 2 filmpjes toegevoegd op Mangal. Het wordt hoog tijd dat hij zijn juiste baasjes vindt met misschien wel leuke vriendjes.
 
Het is nu bloedheet is de shelter en de honden hebben het zwaar. Ieder schaduwplekje is bezet. Ze snakken naar een beetje koelte.

 
4 juli 2016
We hebben Ole toegevoegd. Ole zoekt ook nog een goed huisje, waar ze met liefde omringd zal worden.

1 juli 2016
We zijn super trots op Ocean die haar diploma voor reddingshond heeft gehaald. Inmiddels heeft ze ook al haar eerste echte inzet achter de rug waarbij ze moest zoeken naar een vermiste man. En zoals het hoort na gedane arbeid even relaxen langs de waterkant.
Wie had ooit kunnen denken dat toen Ocean nog in het asiel zat, later een reddingshond zou worden. Het is werkelijk ongelooflijk mooi dat een kansloze hond uit het bosasiel dit resultaat heeft behaald. Ocean is een geweldig voorbeeld voor alle honden die in een asiel zitten overal ter wereld. Asielhonden hebben zoveel te geven en kunnen zoveel leren.
We zijn haar baasjes heel erg dankbaar dat zij voor haar gekozen hebben en haar een fantastisch leven hebben gegeven. 
Ze is een hele speciale hond en we zijn ontzettend blij voor haar!
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen

We hebben mooie foto's gekregen van Lindsy. Ze ziet er fantastisch uit met haar mooie vacht, wat een verschil met toen ze net in het asiel zat. Het gaat hartstikke goed met haar en haar Setter maatjes. Ze heeft het super getroffen met haar baasjes, ze zijn helemaal dol op haar en ze zouden haar voor geen goud willen missen. We zijn blij dat deze lieverd nu zo gelukkig is. Dit is het leven waarvan ze droomde en dat heeft ze nu gekregen.
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen 
 
27 juni 2016
We hebben Batman toegevoegd. Deze lieverd is ook op zoek naar zijn eigen huisje.

We kregen deze foto van het baasje van Maiko. Dit was dus de TV gids, maar Maiko vond het een leuk spelletje!!!
 
Afbeelding invoegen

23 juni 2016
Goed nieuws voor Turkhan. Zijn opvangmoeder heeft besloten om hem te adopteren. De klik tussen beiden was er meteen. Turkhan gaat nu een goede toekomst tegemoet en dat maakt ons weer blij.
 
Afbeelding invoegen

We hebben vernomen dat Monty veilig is aangekomen in NL. Het gaat goed met hem en ook hij gaat een goed leven tegemoet.
 
Afbeelding invoegen 

16 juni 2016
We hebben een kleine schattige hond toegevoegd. Zijn naam is Mangal. Wat een koppie heeft hij!! 
 
We hebben onze contact persoon gevraagd om nieuwe foto's en update over Joep. Helaas vertelde ze ons dat Joep nu in een open gebied buiten het asiel leeft en niet meer naar binnen wil komen. Joep heeft gekozen om een vrije hond te zijn. Daarom hebben we hem helaas van de adoptielijst gehaald. Gelukkig komt Joep nog wel voor zijn eten en water. Joep is een ontzettende lieverd, maar het lange verblijf in het asiel heeft zijn tol geëist/schuw gemaakt. We vinden het ontzettend jammer dat we hem geen kans hebben mogen geven op een beter leven.
Hou je taai lieve Joep!
 

14 juni 2016
We hebben lieve Marcus (extra aandacht) toegevoegd. Marcus wil maar geknuffeld worden en dat kan in het bosasiel helaas niet. 

13 juni 2016
We hebben van al onze adoptie hondjes nieuwe mooie foto's toegevoegd. Dus ga gauw kijken en fall in love!!love-very

Het is en blijft zo mooi voor ons om al die blijde hondjes te zien. Ze genieten nu volop van hun mooie leven en zijn gelukkig. Op de foto's en filmpjes is zo goed te zien hoe ze veranderd zijn. Ze hebben een hele andere uitstraling en hun oogjes sprankelen weer.
We zijn alle lieve baasjes heel erg dankbaar voor hun tijd, geduld, liefde en goede zorgen. Een groot compliment voor jullie allemaal, dankzij jullie gaat het nu super goed met de hondjes. 
We zijn heel erg blij dat al veel honden hun asielleven hebben ingeruild voor een gelukkig en vrij leven.
 
We hopen dat onderstaande mooie foto's van onze geadopteerde kanjers laten zien hoe leuk en mooi het is om een hondje uit het SHKD bosasiel te adopteren/redden. Je kunt zoveel voor ze betekenen en je krijgt er zoveel voor terug.
 
We hopen ook dat onze achterblijvers snel deze kans krijgen. Wat zal dat een feest voor hun zijn, ook voor ons en de mensen van het asiel.
Het is al vreselijk warm in Istanbul en de honden hebben het zwaar in de hitte. Moet toch ook voor hun super zijn om een duik in het water te nemen.

Kleine Mavro is pas ruim een weekje in Nederland. Mavro en haar baasje zijn helemaal gek op elkaar. Spelen met een balletje of stok vindt ze helemaal geweldig. Ze loopt lekker los en als haar baasje fluit komt ze snel aangerend. Ook lieve Mavro heeft het getroffen.
Geniet maar lekker van je nieuwe leven lieverdje.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen

Met Dirk (Derek) en zijn hondenvriendinnetje gaat het heel erg goed. Goh, wat waren wij blij dat hij eindelijk een eigen liefdevol plekje had gevonden, nadat hij zolang in het asiel heeft moeten wachten. En moet je hem nu zien. Een mooie hond, die volop geniet van zijn nieuwe leven. Super om te zien dat hij gelukkig is en het prima naar zijn zin heeft.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen

 
Met Puki gaat het heel erg goed. Ze is al helemaal gewend. Met de andere honden in huis gaat het ook erg goed. Ze loopt al los waar het kan en ze vindt het heerlijk om samen met onze Jessie te zwemmen. De kleine Puki kan goed en hard zwemmen, ha,ha,ha!! Ze is een dondersteen, een clowntje en ze is heel energiek. Ze is gek op haar speeltjes en dan vooral het slopen van het speelgoed, ha,ha!
Wij (Raymond en Petra) zijn gek op haar en we kunnen haar voor geen goud meer missen. Ze maakt onze elke dag weer aan het lachen. 
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen

We zijn blij te horen dat het met Latte heel erg goed gaat. Ze heeft haar diploma voor de basistraining gehaald. Gefeliciteerd lieve Latte! Ze vond het hartstikke leuk, dus gaat ze ook nog de vervolgcursus doen. Haar baasje kreeg te horen van de trainster dat ze samen "a match made in heaven" zijn. Een groot en mooi compliment en geweldig om te horen. 
 
Afbeelding invoegen

We hebben deze mooie foto's van Boris en Yara gekregen. Wat een knappe honden! Ze hebben veel geleerd en meer zelfvertrouwen gekregen. Broer en zus genieten nu volop van hun nieuwe fantastische leven. We vinden het zo geweldig dat ze samen geadopteerd zijn. Ze zijn niet meer weg te denken bij hun lieve baasjes. Ze vinden het heerlijk om naar het strand te gaan. Zoveel ruimte en vrijheid!
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen 
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen

We kregen leuke foto's van Floyd(Joy) samen met zijn vriendinnetje Steffie. Ze vinden het heerlijk om samen af te koelen met het warme weer. Floyd en Steffie zijn dikke maatjes. Geweldig dat het zo goed gaat en hij volop geniet van zijn mooie leven.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
Hummer (Ebony) heeft een nieuw speeltje gekregen. Eindelijk heeft hij een speeltje gevonden wat perfect bij hem hoort. Hij neemt de bal overal mee naar toe, zelfs als hij gaat wandelen, ha,ha,ha!! Wat een geweldige lieve reus is hij toch!!
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen

 
8 juni 2016
We hebben lieve Inci toegevoegd. Inci is ook op zoek naar een eigen huisje, waar ze nooit meer weg hoeft en alle liefde krijgt die ze verdient. 

3 juni 2016
Gisteren zijn Garip en Mavro in NL aangekomen. Beide honden gaan een beter leven tegemoet bij lieve mensen. Gelukkig zijn de wonderen de wereld nog niet uit want Garip heeft zijn eigen mandje gevonden. We wensen de nieuwe baasjes heel veel geluk met hun nieuwe maatje.
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen

1 juni 2016
We hebben in totaal een fantastisch bedrag van € 1.015,- binnen gekregen voor de SHKD-hondjes met de 50% mei actie 2016. We zijn daar ontzettend blij mee!
We willen iedereen nogmaals hartelijk bedanken voor jullie steun, zonder jullie hadden we dit nooit kunnen realiseren. SUPER!!!!!
 
€ 1.015 x 50%= €507,50= totaal € 1.522,50. We hebben zeker ons doel van 50 Seresto vlooien/teken banden gehaald. Hopelijk kunnen we er nog meer krijgen. Dat zou natuurlijk geweldig zijn.
We houden jullie op de hoogte hoeveel banden er uiteindelijk naar de hondjes in het  SHKD bosasiel gaan.

We kregen deze mooie foto's van Kyra (voorheen Shakira). Het gaat goed met deze lieve dame. Ze is al meer tot rust gekomen. Ze is een slimme hond en kan nog veel leren. Ze kan het goed vinden met andere honden en wil dan ook graag spelen. Kyra heeft een mooie uitstraling en is een prachtige Golden.
We zijn heel erg blij dat ze bij de juiste baasjes terecht is gekomen, bij wie ze nu een geweldig leven heeft. Ze geniet volop van alles wat ze mee maakt.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen

De lieve Bonne (voorheen Bonbon) is heerlijk met haar baasje en hondenvriendje op vakantie geweest. Ze heeft volop genoten van het strand en de zee. Bonne kan ontzettend hard rennen en ze vond het dan ook heerlijk om achter de vogels aan te gaan in de zee. Bonne is een prachtige Setter en ze heeft het geweldig getroffen met haar baasje. De droom van Bonne is uitgekomen! 
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen

28 mei 2016
 
Belangrijk nieuws!

Wijziging adoptiekosten per 1 juni 2016.
Vanaf 1 maart 2016 is er een nieuwe procedure van start gegaan voor het invoeren van honden uit het buitenland, die op Schiphol aan komen. Dit betekent dat we niet meer zelf via e-mail de import procedure kunnen regelen met de NVWA en dat de honden, na controle door de douane, niet meer aankomen in de aankomsthal. 
 
Nu moeten we een expediteur inschakelen die alles regelt voor de import van onze honden en worden de honden na aankomst op Schiphol rechtstreeks vanuit het vliegtuig naar het Schiphol Animal Centre (SAC) gebracht. Het is veel veiliger en daar kunnen de honden in alle rust bij komen van de vliegreis en worden ze gekeurd door dierenartsen van de NVWA . Na goedkeuring van de NVWA worden de honden vrijgegeven door de douane.
 
Deze nieuwe procedure brengt hoge extra kosten met zich mee. Het gaat hier om de kosten voor het inschakelen van de expediteur, het transport van de honden naar en het verblijf van de honden in het SAC, de keuring van de honden door de NVWA en de inklaring van de honden door de douane.
 
Voorheen bedroegen de kosten voor de import procedure gemiddeld ca. 50 euro. Afhankelijk of er op een doordeweekse dag of in het weekend gevlogen wordt, lopen de kosten nu uiteen van ruim 415 tot 550 euro.

Voor ons als stichting is dit veel geld.
 
Helaas zijn we daarom genoodzaakt om per 1 juni 2016 de adoptiekosten per hond/kat als volgt te verhogen:
 
Hond: € 285,00 (voorheen: € 250)
 
Hond vanaf 7 jaar: € 185,00 (voorheen € 150)
 
Hond met een handicap: € 150,00 (ongewijzigd)
 
Kat: € 125,00 (voorheen € 100)
 
De honden die voor 1 juni 2016 geadopteerd zijn, gelden nog de oude adoptiekosten.

27 mei 2016
Nieuwe update en foto's toegevoegd op Andy/Turan in de opvang 
 

25 mei 2016
Op 13 mei 2016 is Kircil in de opvang aangekomen in NL. Hij zit in de opvang bij Petra Poorter in Voorburg. Kircil krijgt eerst de tijd om aan zijn nieuwe leventje te wennen. We hebben een update en nieuwe foto's toegevoegd.

19 mei 2016
We blijven jullie aandacht vragen voor Morgan. We kunnen maar niet begrijpen dat deze heerlijke, lieve, sociale hond nog niet geadopteerd is.
Het gaat hartstikke goed met hem en is al helemaal gewend. Hij zit nu al een tijdje in NL in de opvang en je kan hem bezoeken om kennis met hem te maken. Het wordt hoog tijd dat hij snel een eigen plekje krijgt bij lieve mensen, die al een hondje hebben, die van hem houden, alles voor hem willen doen en waar hij voor altijd mag blijven. Wil jij deze kanjer een mooi leven geven en wil je hem graag ontmoeten, neem dan contact met ons op mailto:info@animalcareprojects.nl
 
Afbeelding invoegen


We hebben prachtige foto's gekregen van Gece en Mavish. Met allebei de honden gaat het ontzettend goed, alleen blijkt Gece een jager te zijn, oeps!! Het asielleven heeft plaats gemaakt voor een mooi, liefdevol leven. Wij en onze vrienden in Istanbul zijn blij dat ze nu gelukkig en volop genieten.
 
Gece
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Mavish
Afbeelding invoegen

Ook hebben we mooie foto's gekregen van Kezban, Wolf en Harvey. Het is zo fijn om te zien dat ze nu een gelukkig leventje hebben. 
  
Afbeelding invoegen     Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen               Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 

13 mei 2016
We hebben nieuwe foto's en een filmpje toegevoegd op Spikey , deze knuffelaar is nog steeds op zoek naar zijn eigen huisje.
 
We hebben Mavis toegevoegd op baasje gezocht. Deze vriendelijke Husky zoekt een goed huisje.
 
27 april 2016
Vorige week vrijdag zijn Puki (voorheen Fiona, geadopteerd door Raymond en Petra), Ayla (voorheen Ayva) en Turan (voorheen Andy) veilig aangekomen in Nederland. Het was een lange en vermoeiende dag, want we moesten best wel lang wachten voordat we eindelijk met de hondjes naar huis konden.
Alle drie de honden zijn geweldig en het gaat al goed met ze. Ayla is al helemaal gewend en voelt zich prima thuis bij haar nieuwe baasjes. Ze is heerlijke knuffelbeer en super lief. Turan gaat eerst in de opvang. Hij heeft meer tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe leven. Hij heeft natuurlijk vanaf puppy alleen maar in het asiel geleefd, dus nu is alles nog vreemd voor hem. Maar hij voelt zich al prima thuis bij zijn opvangmoeder en de kans is groot dat zij hem gaat adopteren. Turan is een schitterende en lieve hond. Met geduld en veel liefde komt het helemaal goed met hem. Puki voelt zich ook al prima thuis bij Petra en Raymond. Ze dachten dat het een rustig hondje was, maar ze blijkt een wildebras te zijn, ha,ha,ha!! Ze was onherkenbaar, want ze hebben haar moeten scheren. Haar vacht was tot op haar huid één grote klit. Ze is een lieverd en een clowntje! Weer 3 fantastische honden gered en dat geeft weer een heel goed gevoel. 
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen 
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen

Ook met Teddy (Ozgul)gaat het heel goed. Ze leert heel veel bij van haar hondenvriendjes. Zo mooi om te zien dat dit mooie lieve meisje zo gelukkig is.
Geniet van je geweldige leven lieve teddy.
Dankjewel lieve baasjes dat ze dankzij jullie nu weet wat het is om gelukkig te zijn.

Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen

Met Bas (Beyaz) gaat het geweldig goed. Hij is al helemaal gewend aan zijn nieuwe leven. Hij heeft het prima naar zijn zin bij zijn baasjes en is een gelukkige hond. Hij is lief, sociaal naar mensen en naar honden toe. Hij wil met alle honden spelen en gaat er kwispelstaartend op af. Na zijn wandelingen ligt hij heerlijk en tevreden te rusten. Bas heeft het ontzettend goed getroffen en we zijn erg blij dat hij nu zo gelukkig is en geniet van zijn vrijheid, liefde, knuffels en goed zorg.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen

We kregen fantastische foto's van Shiva op behendigheidstraining. Ze vindt het leuk om te doen en ze heeft al veel geleerd. Op de cursus heeft ze een geweldig vriendje en ze spelen wat af samen. Zo mooi om te zien. Het was moeilijk om een paar foto's te kiezen van al die leuke foto's, maar het is dan toch gelukt
Ga zo door Shiva, je doet het hartstikke goed!
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
19 april 2016
 
Stan en Danny zijn op zoek naar hun eigen huisje. Ben jij het juiste baasje neem dan gauw contact met ons op.

17 april 2016
We willen heel graag Morgan in het zonnetje zetten. We kunnen maar niet begrijpen dat deze heerlijke, lieve, sociale hond nog niet geadopteerd is. Hij zit nu al een tijdje in NL in de opvang en je kan hem bezoeken om kennis met hem te maken. Het wordt hoog tijd dat hij snel een eigen plekje krijgt bij lieve mensen, die al een hondje hebben, die van hem houden, alles voor hem willen doen en waar hij voor altijd mag blijven. Wil jij deze kanjer een mooi leven geven en wil je hem graag ontmoeten, neem dan contact met ons op mailto:info@animalcareprojects.nl
 
Afbeelding invoegen

Nog meer goed nieuws over onze geadopteerde kanjers! Met Daisy (voorheen Lara) gaat het ontzettend goed. Ze is dikke maatjes met haar vriendje Zwelgje. Ze is heel gelukkig en geniet volop van haar mooie leven. Geweldig om te horen!
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen

Met Melek (voorheen Hobbit) gaat het super goed. Er was gelijk een klik met Vivaldi, het andere hondje in huis. Ze zijn vrienden voor het leven geworden vanaf het eerste moment dat Melek binnen kwam.  Samen spelen ze wat af en hebben respect voor elkaar. Een geweldige match! Haar baasje is super blij met haar en ze is blij dat ze haar geadopteerd heeft. We zijn zo blij voor de kleine Melek, dat ze nu eindelijk kan genieten van een leven vol liefde, aandacht, knuffels en goede zorg. 
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
 
7 april 2016
Amber en Nar zijn geadopteerd in USA. We wensen deze kanjers een fijne toekomst toe.

Afbeelding invoegen

6 april 2016
 
We kregen een heel mooi mailtje van het baasje van Ocean.
Zo zie je maar weer dat ook de iets oudere hondjes uit het asiel nog heel veel te bieden hebben.
Wat zijn we trots op deze kanjer.
Gefeliciteerd lieve Ocean en baasje met deze geweldige prestatie!

"Dit weekend was het dan zover. Ocean ging op het officiele papiertje en erkenning als Reddingshond waarbij we zondagmiddag 03-04-2016 de resultaten hebben ontvangen. Niet alleen is ze geslaagd voor basis reddingshond maar heeft ze ook meteen reddingshond voor puin, water en vlakte gehaald. 
Een uitzonderlijk resultaat als je nagaat dat zei de 1ste 2 jaar in het bosasiel heeft gezeten en ik feitelijk pas ¾ jaar met haar aan het trainen ben. Zelfs rashonden die men van pup af aan heeft zullen moeite hebben om dit prachtige resultaat te evenaren. Bovenstaand gezegd hebbende is Ocean een school voorbeeld wat er mogelijk is ook met een oudere rasloze asiel hond en ik zou haast zeggen als er 1 hond is die asiel honden, waar ook ter wereld, kan promoten is Ocean het wel."
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen

We kregen het bericht dat Hummer (voorheen Ebony) een heftige darminfectie heeft opgelopen. Na de antibiotica kuur ging het beter, maar toen begon het weer, erge diarree met bloed. Zijn baasje is al een paar keer bij de da geweest en Hummer heeft ook een onderzoek gehad, maar er zijn geen parasieten gevonden. Wel heeft hij nu dieet voer gekregen. We vinden het heel vervelend voor hem en we hopen dat hij snel beter wordt. Voor de rest gaat het heel erg goed met Hummer. Hij geniet van volop van zijn nieuwe leven, is een lieverd, aanhankelijk en sociaal, ook voor de kinderen. Zijn baasje en de kinderen zijn dol op hem. Top dat hij nu zo gelukkig is!
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen

Het is geweldig te horen dat Kezban het zo goed doet en geniet van het leven en haar vrijheid. Haar baasje is helemaal gek van haar. Ze is dikke maatjes met het andere hondje in huis. Ze is slim en heeft al veel geleerd, luistert goed, loopt lekker los en is gelukkig na al die jaren in het asiel. Het verbaast ons elke keer weer dat een hond die zo lang in het asiel heeft gezeten zich zo goed aanpast aan een nieuwe leefomgeving. We zijn zo blij voor haar dat ze eindelijk haar juiste plekje gevonden heeft. 
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen

Met Sennah (voorheen Luna) gaat het hartstikke goed. Sennah is een lieverd en zij en haar baasje zijn echte soulmates geworden. Met haar pootje gaat het ook goed. Haar spieren zijn door de heerlijke wandelingen sterker geworden en dat scheelt een hoop. We zijn erg blij te horen dat Sennah zo gelukkig is. Haar droom is uitgekomen! TOP!!
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen

30 maart 2016
De baasjes van Abi (Kyrano) en Pip (Grey) hadden afgesproken om samen in de bossen te gaan wandelen. Ze waren benieuwd of broer en zus elkaar nog zouden herkennen. En ja hoor, ze waren erg blij elkaar weer te zien en hebben heerlijk samen gerend en gespeeld. Het was een feestje voor deze 2 kanjers.

Afbeelding invoegen


We kregen nieuwe foto´s van Buddy en Missy (Misty) van hun nieuwe baasjes. Het gaat ontzettend goed met deze 2 kanjers. Ze zijn gezond en ze genieten volop van hun vrijheid en een heerlijk leven. We blijven de baasjes zo dankbaar dat ze Buddy en Missy gered hebben. Het zijn 2 schitterende honden!

Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen

28 maart 2016

Afgelopen zaterdag zijn Mask (hij heet nu Wolf), Hobbit en Shakira (ze heet nu Kyra) met hun nieuwe baasjes verenigd. We wensen ze allemaal een gelukkig leven toe.

Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen Wolf


25 maart 2016 

Deze nieuwe hondjes zoeken snel hun eigen huisje. Ga gauw kijken op   Amber,  Pinky,  Fiona,  MavroDaisyAvyaNar,


Sandra van de Dierenambulance Amsterdam heeft het volgende mooie en ontroerende verhaal geschreven op hun website:
 
"Het was een gewone donderdag toen we een melding kregen over een overleden dier, vermoedelijk een hond, in het water.Dit soort ritten zijn bij ons niet echt favoriet, zullen we maar zeggen. Meestal ligt het dier er al minimaal een paar dagen in en bij het eruit halen komt een enorme stank vrij. Natuurlijk vind onze neus en onze maag dit niet echt prettig. Toch doen we ons best om het dier zo goed mogelijk te beschrijven, zeker als het om een huisdier gaat. Dat is vaak een flinke uitdaging, zeker als het dier al een tijd in het water heeft gelegen. Uiteraard halen we onze chipreader eroverheen in de hoop dat het dier gechipt is. Maar bij de hond zonder naam, konden we er niet zo heel veel van maken. Het was een hond, vermoedelijk bruin van kleur. Helaas had het dier geen chip en droeg ook geen halsband.We zijn goed gaan zoeken tussen de al wat langer "vermiste” honden. Er was echter geen hond die aan de beschrijving voldeed. Toen kwam ik op het idee dat het eventueel een hond kon zijn, die al enige tijd vermist was. Die hond was eigenlijk kleiner dan de hond die we op hebben gehaald, maar toch heb ik contact gezocht met de Stichting Animal Care Projects. Zij wilden graag komen kijken of het wellicht een "bekende” vermiste hond was.Ik waarschuwde ze vooraf dat het geen pretje zou zijn, maar ze besloten af te reizen naar ons pand in Amsterdam. Het was even slikken voor ze, maar ze sloegen zich er dapper doorheen. Gelukkig was het niet de hond die we dachten dat het eventueel zou zijn. En na nog een kopje koffie vertrokken ze weer. ik besloot ook nog 2 andere Dierenambulances te bellen, maar ook zij hadden geen "lange” vermissingen. Dus eigenlijk zaten we met een verdronken hond, die niemand als vermist had opgegeven.Ook al weten we dat we hier niet te lang bij stil moeten blijven staan, toch blijft dit soort situaties even in onze gedachten. Hoe kan het, dat een naamloze hond in het water terecht komt en niemand die hem opgeeft als vermist. Dat is heel treurig. Hielden ze soms niet van hem, heeft een mens hem of haar soms zelf in het water gegooid? We zullen er nooit achter komen. De volgende dag werd ik gebeld door Brigitte, één van de medewerkers van de Stichting Animal Care Projects. Ze kon het hondje maar niet vergeten en dat het diertje geen waardig afscheid kreeg. Ze besloot om hem een waardig afscheid te geven en hem of haar te laten cremeren. Dat is ontzettend ontroerend en de tranen stonden meteen in mijn ogen. Ik vroeg haar of ze het diertje dan ook een naam wilde geven en zij besloot direct om het Melek te noemen, wat "Engel” in het Turks betekend. Dat kostte natuurlijk nog meer tranen.Wat mooi en ontroerend.Inmiddels is Melek gecremeerd en Brigitte zal de as ergens uit gaan strooien.
Wij weten zeker dat Melek dit heel fijn vindt en een extra sterretje aan de hemel zal laten stralen, speciaal voor Brigitte.
 
Sandra"

Afbeelding invoegen

15 maart 2016

Nieuwe foto's en filmpje toegevoegd van onze kanjer Selma. Dat deze lieverd nog niet een eigen plekje gevonden heeft is ongelooflijk! We hopen voor haar dat haar droom dit jaar wel uit gaat komen. Je ziet al droefheid in haar mooie bruine oogjes. Ze hunkert naar liefde, aandacht, knuffels. Neem contact met ons op als je haar een prachtleven wilt geven.

3 maart 2016

We hebben nieuwe fantastische foto's toegevoegd op Carsi en Herkul.

We kunnen maar niet begrijpen waarom deze 2 kanjers nog niet geadopteerd zijn. Ze zijn allebei geweldige, zachtaardige en lieve honden. We hopen dat ze heel snel hun eigen plekje zullen vinden. Ze hebben het dik en dik verdiend!

Het gaat geweldig goed met Zoë. Ze is heel erg veranderd. Ze heeft veel meer zelfvertrouwen gekregen en heeft een fantastisch uitstraling. En dat komt door de goede zorgen, liefde, aandacht en knuffels van haar baasjes. Ze voelt zich helemaal thuis bij hun en dat is te zien. Het is zo mooi om te zien dat Zoë nu blij en gelukkig is. En daar worden wij ook weer vrolijk van.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
1 maart 2016
Momenteel zijn we eigenlijk alleen bezig om Jerry te vangen. Dit kost heel veel tijd en energie. We vinden het verschrikkelijk dat hij nog steeds rondloopt. We willen hem zo graag helpen, maar hij is erg getraumatiseerd. Maar we blijven doorgaan. Doordat we dag en nacht met Jerry bezig zijn, liggen we een beetje achter met onze andere werkzaamheden. Onze excuses hiervoor!

Inmiddels is Sennah (voorheen Luna) bij de specialisten/acupuncturist geweest. Op dit moment zal er niets worden gedaan (aangeraden door de specialisten), ook omdat de artrose al ver gevorderd is. Maar Sennah doet het uitstekend en heeft het prima naar haar zin.  Haar baasje houdt haar goed in de gaten. Ze heeft geen pijn, ze springt als de beste! Wij willen nogmaals iedereen bedanken die voor haar gedoneerd hebben.

Inmiddels is Kate geopereerd aan haar heup. De operatie is goed gegaan. Ze heeft nog veel pijn en de revalidatie zal tijd kosten, maar ze maakt het goed.
We willen nogmaals iedereen bedanken die voor haar gedoneerd hebben.
 
Afbeelding invoegen
 

Op 13 februari 2016 zijn Louie (hij heet nu Harvey) en Bounty aangekomen in NL. Beide honden hebben een fantastisch huisje gevonden en we hebben al vernomen dat het goed gaat met ze.
 
Harvey

Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen 

Bounty
Afbeelding invoegen 

Met Lindsey, Floyd en Emmie gaat het heel erg goed. We zijn altijd weer blij om deze mooie foto's te krijgen. 
                                                                                         
Afbeelding invoegen                                   Afbeelding invoegen
Lindsey en haar vrienden                                                                                    Floyd samen met Stef
 
Afbeelding invoegen
Emmie
 
22 januari 2016
Afgelopen zondag 17 januari 2016 zijn Beyaz, Zoe, Joy (hij heet nu Floyd) en Jerry aangekomen in NL. Voor ons is dit altijd een mooie dag omdat er weer hondjes naar hun warme mand gaan. Alles ging goed totdat er een zwarte wolk kwam aanwaaien, want we kregen te horen dat Jerry ontsnapt was (zie aparte pagina).
We hebben al vernomen dat het met de andere honden gelukkig goed gaat.  
 

11 januari 2016 
We hebben weer een lieverd op de adoptielijst gezet. Monty is ook op zoek naar zijn eigen huisje. Ook Temel wacht al zo lang om bij iemand te horen die hem alle liefde van de wereld geeft.

9 januari 2016
De honden hebben het op dit moment erg moeilijk en zwaar in het bosasiel. Er is de afgelopen tijd veel sneeuw en regen gevallen en de grond is nat en koud. De honden drogen niet snel op met dit weer en de kou dringt door tot hun botten en spieren. De jonkies, die voor het eerst een winter mee maken moeten ook erg afzien. We hopen dat ze genoeg weerstand hebben opgebouwd.
De medewerkers maken af en toe, in het voorste gedeelte van het asiel,  een  klein vuurtje, zodat de honden zich kunnen opwarmen en kunnen drogen, want ze zijn zo nat van al die regen en sneeuw. De honden die in de partitions zitten, hebben helaas geen warmte. 
Het is erg triest om ze zo te zien. We weten dat ze wel wat gewend zijn, maar toch hopen we dat het snel droog wordt en er een zonnetje gaat schijnen. En we hopen dat er snel weer hondjes geadopteerd worden, want we gunnen ze allemaal een warm huisje.  
 
 

Wie had dit kunnen denken? Dominik is nu enkele weken in Nederland bij zijn nieuwe baasjes. Waar hij in het asiel nog schuw en angstig was loopt hij nu heerlijk vrij rond, aan de riem is ook geen probleem meer. Hij krijgt steeds meer vertrouwen en is blij als hij weer lekker uit mag. Hij wordt speelser en zijn conditie gaat hard vooruit nu hij lekker mag rennen. Wat ontroerend om te zien hoe snel een hond die aan het wegkwijnen was in het asiel weer volop van het leven kan genieten! Wauw, wat heeft Dominik het goed getroffen met zijn baasjes.
 
Voor alle honden geldt: lieve baasjes, veilig en warm huisje, liefde, knuffels, aandacht, goede zorg, geduld en tijd doen wonderen!
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen

Met de mooie Shiva gaat het super goed. Ze is een lieverd, maar ook een beetje ondeugend, ha,ha,ha! Haar baasje en Shiva zijn dol op elkaar.
Ze heeft een heerlijk, actief leven. We zijn ontzettend blij voor deze kanjer.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
  
6 januari 2016
We hebben weer 3 nieuwe kanjers toegevoegd op de adoptielijst. Zij zijn z.s.m. op zoek naar hun eigen huisje. Kijk gauw op AndyJada en Spikey

3 januari 2016
We hebben weer 2 kanjers toegevoegd op de adoptielijst, DakotaZiva, beide hondjes zoeken z.s.m. een eigen huisje waar ze vertroeteld worden en een nieuwe start kunnen maken.
 

2 januari 2016 
We kregen een super leuk bericht over Ocean. Ocean is in 2013 geadopteerd en ze doet het bijzonder goed. Ze is in training om reddingshond te worden. Ze had nooit durven dromen, toen ze nog in het asiel zat, dat dit haar toekomst zou worden zijn, lekker bij haar lieve baasjes in huis, veel spelen, goed eten, elke avond een warm mandje en veel actie. Ze heeft een zo'n mooi en gelukkig leven.
Voor ons zijn alle berichten over onze adoptiehondjes goud waard.  
We kregen deze prachtige foto's van haar. 
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen

Met de mooie Mambo uit Istanbul gaat het erg goed. Zijn familie is gek op hem. Hij is als jonkie zwaar mishandeld en moest aan zijn poot geopereerd worden. Nu ging hij mank lopen en na onderzoek bij een specialist blijkt dat de dierenarts die deze operatie gedaan heeft, geen goed werk heeft geleverd. Heel erg triest nieuws voor Mambo. Er wordt nog gekeken wat de beste oplossing is voor hem. Mambo heeft een beste vriend. Een mooie Kangal en komt ook uit Turkije. Zo mooi om ze zo samen te zien. We zijn blij dat hij het prima naar zijn zin heeft bij zijn lieve baasjes en gelukkig is.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
1 januari 2016
 
De 50% Actie was een heel groot succes. We hebben totaal € 1.575,- aan donaties ontvangen. 
 
€ 1575,- + € 787,50 (50%)= € 2.362,50 - €500,- (al overgemaakt naar de honden)= € 1.862,50. Wij maken er € 2.000,- van.
Dit fantastische bedrag gaan we overmaken naar honden in het SHKD asiel.
Wauw, wat zullen ze blij zijn!
 
Jullie steun heeft ontzettend veel voor ons betekend! Het was hartverwarmend en overweldigend. 
We willen iedereen die gedoneerd heeft heel erg bedanken! We kunnen dit werk niet doen zonder jullie.
DANK JULLIE WEL!!!
 
Afbeelding invoegen  
  
Lieve dierenvrienden,
 
De allerbeste wensen, liefde, hoop en een goede gezondheid voor 2016!
 
We hopen dat jullie en de honden Oud en Nieuw goed doorstaan hebben.
Uit ervaring weten we dat voor velen deze tijd onrustig en angstig is.
Gelukkig is het nu allemaal weer voorbij.
 
35 honden hebben het afgelopen jaar een geweldig leven gekregen en het was voor ons hartstikke leuk om zoveel dierenvrienden/baasjes te ontmoeten.
 
Ook dit jaar gaan we met z'n allen er keihard tegenaan om alle hondjes in het asiel gelukkig te maken. 
Ze verdienen allemaal een mooi leven en lieve baasjes die van ze houden.


Ga gauw kijken, want we hebben nieuwe filmpjes en foto's van onze kanjers toegevoegd op Jenna en KirazSari (nieuw),
Shakira (nieuw),  JoepKaya,  Kircil (nieuw),  Carsi (nieuw)
Zij zitten alweer een hele tijd in het asiel en onze wens is dat ze heel snel lieve baasjes vinden die ze een mooi leven willen geven en waar ze oud mogen worden.