2 december 2018
Nu het s’avonds vroeg donker is,is het belangrijk dat u en uw hond goed zichtbaar zijn. We hebben nog een aantal LED halsbanden te koop. Wees er snel bij want ze zijn bijna op. Ze kosten 10€ inclusief verzendkosten. Natuurlijk gaat de opbrengst naar de hondjes van het Bosasiel.
Wil je een halsband,stuur dan een  persoonlijk bericht via Facebook of een mail naar mailto:info@animalcareprojects.nl
Dankjewel namens de hondjes!
 

 
11 oktober 2018
 

Murat en zijn team zijn terug uit Tavsanli. 
Onderstaand de cijfers. 
Het total aantal gesteriliseerde Dieren bedraagt  204 waarvan 187 honden + 17 vrouwtjes poezen

Dit keer werden wij financieel gesteund door
Animal Care Projects/Mevrouw van Duikeren
 
Nogmaals heel hartelijk dank voor jullie steun!
 
 
7 oktober 2018
Er zijn helaas veel honden in het bosasiel die een huidprobleem hebben. We hebben speciale medicijnen meegegeven voor de honden met een huidprobleem. De medicijnen zijn gedoneerd door een geweldige dierenvriendin van ons. Wij zijn haar dan ook ontzettend dankbaar voor wat zij gedaan heeft, want deze honden hebben het heel erg moeilijk. Het is zo triest voor ze, want ze hebben veel jeuk en krijgen kale plekken. We willen zo graag dat deze honden zich weer beter gaan voelen en dat hun huid weer mooi wordt. Ook hebben we medicijnen gegeven voor honden met epilepsie. Deze medicijnen zijn niet te verkrijgen in Turkije. Onze vrienden in Istanbul waren weer heel erg blij met onze hulp voor de hondjes.
  
2 oktober 2018 
Op 5 oktober gaat de 6e sterilisatie campagne van Stichting ActieZwerfhonden van start in Tavslani. Er zijn nog in totaal 1000 honden die gesteriliseerd/gecastreerd moeten worden. Met deze 6e campagne worden er 200 honden geholpen.
We hebben geweldige donaties gekregen voor deze campagne, waaronder een super donatie van het baasje van Steffie en Floyd.
Lieve dierenvrienden, heel erg bedankt voor jullie steun, door jullie hebben we een geweldig bedrag van €1.500,- over kunnen maken voor dit project.
 
Op naar de 7e campagne, dan worden er weer 200 honden geholpen. We moeten met z'n allen helpen om alle 1000 honden te laten steriliseren/castreren.
 
Zwerfdieren hebben geen leven, ze moeten zien te overleven en dat is ontzettend triest. Door dit belangrijke project te steunen, betekent een daling van de zwerfdieren en het voorkomen van het vreselijke dierenleed wat deze dieren wordt aangedaan.
 
Blijf ons aub steunen met een bijdrage! Alvast heel erg bedankt!
 
16 augustus 2018
Stichting Actie Zwerfhonden zet zich in voor het steriliseren en castreren van honden en katten in Turkije. Zij zijn weer begonnen met werven van fondsen voor een campagne in Tavsanli, want daar staan half september weer 200 honden te wachten op hun beurt gesteriliseerd/gecastreerd te worden. 
Ze kunnen iedere hulp gebruiken, daarom vragen wij jullie weer om de dieren te helpen. Het leven als zwerfhond of -kat is al vreselijk zwaar, maar helemaal voor de vrouwtjes jong of oud, die elke keer weer opnieuw een nestje krijgen. Met z'n allen kunnen wij ervoor zorgen dat ze nooit meer kleintjes hoeven te krijgen. Petra en Raymond hebben, jaren geleden, zelf een lieve dame uit Spanje geadopteerd. Ze was al 7 toen ze haar kregen en ze had een doorgezakte rug, omdat ze heel veel nestjes had gekregen, zo vreselijk triest! Ze was nog niet gesteriliseerd, maar dat hebben zij gelijk laten doen. Ze was blij dat ze nooit meer een nestje hoefde te krijgen en gewoon kon genieten van haar mooie leventje.
 
Of je kunt een donatie aan ons overmaken op: NL31INGB0006508453 ten name van Stichting Animal Care Projects, ovv Tavsanli
Alvast heel erg bedankt voor jullie steun! Het zou geweldig zijn als we met z'n allen 200 honden in Tavsanli kunnen helpen.

15 augustus 2018
Murat en zijn team zijn weer terug van de 2e sterilisatie/castratie campagne in Enez. Er zijn in totaal 222 dieren geopereerd.
Wij zijn ontzettend blij dat wij € 1.000,- hebben kunnen bijgedragen voor de kosten van dit project, 
 
Afbeelding invoegen

28 juli 2018
De rest van de honden en katten in Enez moeten ook snel geholpen worden.
Daarom gaan wij en andere geweldige sponsors, o.a. Stichting Actie Zwerfhonden, Murat en zijn team weer helpen om meer honden en katten te steriliseren/castreren. Wij hebben weer € 1.000,- gedoneerd.
De kosten voor dit project zijn hoog (200 dieren helpen kost rond de € 6.000,-)  , daarom hebben we jullie hulp nodig.
Vinden jullie dit ook een heel goed project en willen jullie de dieren graag helpen, dan kan je een donatie over maken op:
NL31INGB0006508453 ten name van Stichting Animal Care Projects, ovv Project Enez.
 
Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp!
 
14 juli 2018
Murat en zijn team zijn terug uit Enez. 
We zijn terug uit Enez en hebben 160 dieren gesteriliseerd waarvan 23 katten en 137 honden
Wij hebben €1.000,- aan medicijnen gedoneerd.

Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
9 juli 2018
Op 5 juli is Murat en zijn team vertrokken naar Enez voor een sterilisatie/castratie campagne van honden en katten. Dit geweldige project word weer georganiseerd en gesponsord door Stichting ActieZwerfhonden.  Wij hebben 200 flesjes Anaestamine (voor de narcose) gesponsord en aan Murat meegegeven, de laatste keer dat hij hier was.
We zijn blij dat we konden helpen, want steriliseren/castreren in het land zelf, is heel erg belangrijk! 
 
Ook hebben we Murat medicijnen meegegeven voor honden met epilepsie. 
Hij was heel erg blij met deze medicijnen, want in Turkije is dit niet te krijgen.
 
Afbeelding invoegen

8 juni 2018
Bliksem bezoek aan het bosasiel
Op 24 mei is Raymond naar Istanbul geweest om de geadopteerde Bobbie (voorheen Bonnie) op te halen. Op 25 mei heeft hij ook een bezoek aan het bosasiel gebracht. Gelukkig loopt alles daar weer redelijk goed. De oud-medewerkers van het bosasiel zijn er nog steeds en worden nu betaald door de organisatie die het bosasiel heeft over genomen. 
 
Raymond kwam Garip tegen en hij was erg blij om te zien dat het zo goed met haar gaat. Ze staat op haar voorpootje en kan goed lopen en rennen. Er is nu geen reden meer om deze lieverd geen warme plek te geven. Ze is een mooi en aanhankelijk hondje en we hopen dat ze nu snel haar baasjes zal vinden. 
 
De gemeente dumpt de laatste maanden steeds meer honden in bossen en andere gebieden, ver buiten Istanbul. Vrijwilligers van de nieuwe organisatie brengen de honden regelmatig voer en honden die het moeilijk hebben (zieke hondjes, puppies) nemen ze mee naar het bosasiel. Er zijn de laatste maanden dan ook veel nieuwe honden bij gekomen. 
 
Daarom vragen wij jullie: blijf kijken op onze site, wij zijn de enige organisatie die adopties van bosasiel hondjes bemiddelt. Er zijn zo veel leuke en lieve honden die we graag een fijn thuis willen bezorgen! 
 
Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen
 
27 maart 2018
 
We willen u er nogmaals op attenderen dat (ondanks het bosasiel is overgenomen door een andere organisatie) de adopties nog steeds doorgaan. De adopties verlopen zoals u van ons gewend bent. Vele leuke sociale honden wachten nog steeds op hun eigen baasje.  Bent u de volgende adoptant? 

 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
2018
 
Lieve dierenvrienden, 
 
Enige tijd geleden hebben we jullie gemeld dat onze vrienden van het bosasiel mensen hebben gevonden die het bosasiel willen gaan sponsoren en dat daarover besprekingen gaande zijn. Het gaat om een nieuwe, Turkse dierenwelzijn organisatie die bereid is om het SHKD bosasiel over te nemen van de hoofdsponsor, die zich per 1 januari 2018 heeft terug getrokken. 
 
We zijn erg blij dat we jullie nu kunnen melden dat de overname vorige week is afgerond. De nieuwe organisatie heet GAPS (Gokturk Animal Protection Society) en zit nu officieel in het bestuur van het SHKD.  GAPS bestaat uit een jonge, enthousiaste groep mensen met een groot netwerk. Afgesproken is dat de oude medewerkers van het bosasiel (inclusief de nachtwaker) mogen blijven en door betaald worden. We zijn ontzettend blij met dit geweldige nieuws, want we maakten ons toch erge zorgen wat er met de achtergebleven honden zou gebeuren, als er geen nieuwe sponsor was gevonden. Het is voor ons dan ook een grote opluchting dat de honden er nog steeds zijn. 
 
Met het Turkse bedrijf dat jaarlijks voer leverde voor de hondjes, is afgesproken dat zij voer blijven leveren in 2018 en in 2019. 
 
Er zijn door GAPS inmiddels veel nieuwe honden naar het bosasiel gebracht. Dat is te prijzen, maar het asiel begint aardig vol te lopen en dat brengt veel onrust onder de ‘oude’, herplaatsbare SHKD hondjes die op onze adoptielijst staan. Sommige worden gewoon overdonderd en vinden het moeilijk om te wennen aan de nieuwe situatie. Onze vrienden blijven verantwoordelijk voor de zorg van deze honden. Daarom zoeken wij dringend voor de honden die nu op onze adoptielijst staan als eerste een goed en liefdevol thuis.  
 
De mensen van GAPS hebben weinig ervaring met het runnen van een asiel en geen ervaring met onze adoptieprocedure, maar onze vrienden en de dierenarts van het SHKD in Istanbul zullen hun helpen en blijven zorgen voor de SHKD hondjes.  
 
Het is de afgelopen tijd erg stil geweest met adopties. Wij hopen van harte dat de adopties snel weer zullen aantrekken en dat onze honden lieve baasjes zullen vinden! Ze zitten al zolang te wachten op die ene kans op een mooi en gelukkig leven.
 
Blijf ons daarom alsjeblieft steunen door één van onze honden te redden d.m.v. adoptie of opvang!
 
Warme groetjes, Team ACP