30 december 2019
In Istanbul heeft het de afgelopen tijd zwaar geregend en het regent nog steeds, met temperaturen in de nacht rond het vriespunt.  Wat betekent dat de honden in het bosasiel  diep ongelukkig zijn, in modderpoelen zitten, nat en koud zijn, en geen warmte kunnen vinden!  Vergeet daarom aub onze hondjes niet en geef ze een warm thuis. Zij willen ook zo graag een zachte mand bij de kachel, met een heerlijke maaltijd en een overvloed aan aandacht. Ben je nieuwsgierig naar onze hondjes kijk dan op Honden in Istanbul, Turkije 
 
Stuur ons snel een mail welke lieve hond je graag zou willen adopteren of evt. wilt opvangen.
 
De honden in het bosasiel rekenen op jullie! 
 
 
 
14 december 2019
 
 
 

11 december 2019
Afgelopen zaterdag 7 december 2019 was een geweldige dag voor Tosun. Ze is geadopteerd door lieve vrienden van ons. Wij en haar nieuwe baasjes stonden haar op te wachten op Schiphol. Tosun was één van onze langzitters. Toen ze aan kwam lopen, zag ze er droevig uit. Ze had dan ook 5 jaar lang in het asiel gezeten en dat konden we goed zien. Ze had de hoop al opgegeven dat zij ooit nog eens gelukkig zou worden. Maar nu krijgt ze een geweldig leven! Tosun is een super lieve hond.
Wij kregen al gelijk goede berichtjes, nadat Tosun en haar baasjes thuis kwamen. Ze heeft haar vriendje Duman (ook uit het bosasiel) ontmoet en dat ging gelijk goed en 's avonds was er al een twinkeling in haar oogjes te zien. De volgende dag waren Tosun en Duman al aan het spelen.  Geweldig om te horen hoe goed ze zich nu al voelt bij haar baasjes en Duman. We zijn onze vrienden voor altijd dankbaar dat ze Tosun deze kans hebben gegeven. Tosun is eindelijk thuisgekomen!
 
We hopen dat onze andere langzitters ook snel gered worden!Dringende oproep voor 5 langzitters!
 
 
2 december 2019
We kregen het trieste bericht dat Xanax is overleden. Hij was pas 4 jaar oud. Xanax was gedumpt in de bossen en is toen gevonden naast de snelweg met een gebroken heup. Hij was daaraan geopereerd en hij werd behandeld voor verkalking, vandaar dat hij nog niet op de adoptielijst vermeld stond.
Zijn bloedtesten waren goed, maar hij sloot zichzelf af, hij at niet meer. Hij was verdrietig en depressief en hij wilde niet meer verder leven. Xanax was een mooie Duitse Herder met een zachtaardig karakter. Dit nieuws komt weer hard aan, want hij verdiende het om een goed leven te hebben en niet te worden afgedankt als een stukje vuil.
R.I.P. lieve Xanax, Op weg naar een plek vol licht en liefde. We zullen je nooit vergeten.
 
                
 
30 november 2019
We kregen goed nieuws voor Loto. Zij is geplaatst bij een lieve familie in Turkije. Zij hebben al een hondje uit het bosasiel geadopteerd. We zijn ontzettend blij dat de lieve en mooie Loto het volle bosasiel heeft verlaten en haar eigen plekje heeft gevonden. We wensen deze kanjer veel geluk!
 

 
21 november 2019
Beste mensen, bedankt voor het delen van onze noodoproep voor Rag op onze Facebook pagina, maar helaas heeft hij nog geen nieuwe plek gevonden.  Rag is een lieve, sociale, speelse hond, die alleen overgevoelig is voor prikkels. Hij wil graag lange wandelingen maken, spelen met andere honden om zijn stress kwijt te kunnen raken in een rustige omgeving.
Wie geeft de mooie Rag een 2e kans? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op! Zie ook onze pagina Noodoproep RAG herplaatsing 
 
11 november 2019 
Goed nieuws voor Cup en Zeytin, want zij hebben de kans gekregen om het asiel te verlaten en zijn afgelopen weekend naar Duitsland vertrokken. We zijn wederom blij om te weten dat zij een beter leven tegemoet gaan, want dat verdienen ze.
   
 
9 november 2019
Morgen staan we weer met vele leuke, mooie, spannende boeken op de jaarlijkse boekenbeurs in Zutphen.
We hopen veel te verkopen en de opbrengst is natuurlijk weer voor de hondjes in het bosasiel in Istanbul.
Ben je in de buurt, kom dan gezellig langs. Het adres is:  De BuitensociĆ«teit, Theater- en Congrescentrum De Hanzehof Coehoornsingel 1, 7201 AA Zutphen. De boekenbeurs duurt van 11.00 - 17.00 uur.
 
4 november 2019 
Afgelopen zaterdag is Loetje (voorheen Eylul) veilig aangekomen bij haar baasjes in NL. Wij waren er natuurlijk ook weer bij. Wat een leuk en lief hondje! De familie heeft eerder ook al Mozes (voorheen Alfie) uit het bosasiel geadopteerd en wilden graag een maatje voor hem. Loetje is de gelukkige geworden en ze zullen dikke vriendjes worden. Het gaat al erg goed met Loetje, ze past zich snel en ze probeerde Mozes al de 1e dag uit te dagen om te spelen😊. Gaat helemaal goed komen!
We zijn ontzettend blij dat Loetje het asiel heeft verlaten en dat de familie voor nog een hondje uit het bosasiel heeft gekozen. Loetje krijgt een geweldig leven, net zoals Mozes.
 

 
3 november 2019
Wij op zoek naar opvanggezinnen, die een leuke lieve hond uit het bosasiel willen opvangen, zodat ze het volle asiel kunnen verlatens en sneller een kans krijgen om geadopteerd te worden. 
Heb je interesse, neem dan contact met ons op mailto:info@animalcareprojects.nl
Voor meer informatie over het opvangen van een hond, ga je naar Gezocht: Opvanggezinnen
 
26 oktober 2019
We hebben goed nieuws voor de lieve Targin, want zij is gisteren naar haar eigen huisje vertrokken in Duitsland. We zijn heel blij dat zij het asiel heeft verlaten.
 

 
24 oktober 2019
Afgelopen weekend is Gray veilig aangekomen in NL en naar zijn nieuwe huisje vertrokken. Hij doet het heel goed. We zijn blij dat hij de kans heeft gekregen om het asiel te mogen verlaten. Gray is een lieve hond.
   
 
 
8 oktober 2019
Eindelijk goed nieuws want Steely is gisteren naar haar eigen huisje vertrokken in Duitsland. We zijn heel blij dat zij het asiel heeft verlaten.
 
 
 
26 september 2019
Simbad wacht al zo lang, maar verleden week is ze naar haar eigen huisje vertrokken in Amerika. Ze is veilig aangekomen en we zijn ontzettend blij dat ze de kans heeft gekregen om het asiel te verlaten.
 

 
17 september 2019
Mavi wacht al zo lang, maar gisteren is ze eindelijk naar haar eigen huisje vertrokken in Duitsland. Nu is ze thuis en we zijn ontzettend blij dat ook zij het asiel heeft verlaten.
   
 
8 september 2019
Afgelopen vrijdag is Herbal veilig aangekomen in haar nieuwe huisje in Duitsland. We zijn heel blij dat zij nu een goed leven tegemoet gaat.
 
 
 
30 juli 2019
Goed nieuws voor May, zij is gisteren geadopteerd door een jong gezin in Istanbul. We wensen haar heel veel geluk met haar nieuwe leventje.
 
 
 
21 juli 2019
Gisteren zijn Friday en Shrimp goed aangekomen in Washington DC. Beide hondjes zijn naar hun eigen huisje vertrokken. We zijn ook ontzettend blij dat deze 2 kanjers het asiel hebben verlaten en nu hebben ze een nieuwe start gekregen.
 
 
 
2 juli 2019
Goed nieuws voor Pamuk, ook hij is vertrokken naar Duitsland. Nu heeft hij de kans om geadopteerd te worden.

  
 
25 juni 2018
We hebben fantastisch nieuws over Boncuk en Gumby (3-poot). Zij zijn vandaag naar hun eigen huisje in Duitsland gegaan. Ze zijn in een geweldige groene omgeving terecht gekomen en ze genoten al volop van het groene gras onder hun pootjes. We zijn ontzettend blij dat ze het asiel hebben verlaten en we wensen hun veel geluk!
 
Boncuk  Gumby
 
 
24 juni 2019
Regelmatig komen er schoolklassen met kinderen en hun leraren naar het SHKD bosasiel in Istanbul. Hier leren de kinderen, onder toezicht, omgaan met de honden, ervaren hoe leuk honden kunnen zijn en hoe ze de honden blij kunnen maken met aandacht en knuffels.
De kinderen en de honden vinden het erg leuk. Het is een heel goed initiatie dat de kinderen op deze manier leren dat ze met respect met honden en andere dieren moeten omgaan. En zij kunnen andere kinderen en mensen hetzelfde leren.
 
Op de foto's kun je o.a. de lieve Friday, Cup, Roket, Fanta en nog veel meer geweldige honden.
 


1 juni 2019
Onze vriendin Aysen is vorige week in het bosasiel in Istanbul geweest. Oh, wat waren ze weer blij met zoveel aandacht, knuffels en lekkere snacks.
Er zitten zoveel leuke, lieve, jonge, oudere en gehandicapte honden in het asiel die nog een baasje nodig hebben en een fijn thuis zoeken. Wil jij een hondje een kans geven, neem dan snel contact met ons op!
 

30 april 2019
Goed nieuws voor Rain, afgelopen maandag is ze naar haar nieuwe baasjes in Duitsland gegaan. We zijn erg blij voor haar en wensen haar veel geluk!
 

 
26 maart 2019
Update: geweldig nieuws want alle drie de hondjes zijn al heel snel geadopteerd en daar zijn wij ontzetten blij mee. we bedanken het asiel Bommelerwaard dat zij dit mogelijk hebben gemaakt voor deze kanjers.
 
Vandaag zijn Happy, Pufy en Tatlis aangekomen in NL. Zij gaan naar het dierenasiel Bommelerwaard in Bruchem, zij zullen de bemiddeling voor deze 3 hondjes doen. Heb je interesse in 1 van deze hondjes dan kan je ze gaan bezoeken.
We zijn erg blij dat ze daar terecht kunnen, want zo worden ze sneller geadopteerd en we hopen dat ze snel een fijn thuis vinden.

   
 
10 maart 2019
Update Dirk (Spoed herplaatsing).
We hebben gelukkig een opvang voor hem gevonden waar hij sinds een week verblijft. Het gaat prima met hem, maar hij heeft nog veel tijd nodig en dat wordt hem gegund. Dus voorlopig zijn we niet meer op zoek naar een opvang/adoptant voor hem.
 
  
 
10 januari 2019
We hebben een nieuwe update gekregen over de 5 hondjes die nu in een pension in Istanbul zitten, waar ze alle zorg een aandacht krijgen, die ze nodig hebben. Panty is al gelukkig geadopteerd en we hebben ook goed nieuws voor Dark, want hij heeft een liefdevolle opvang gevonden. Nu zijn we nog dringend op zoek naar lieve mensen die Paku, Lego en Mecnun willen adopteren/opvangen.  
Wil je één van deze kanjers redden, neem dan snel contact met ons op.
 

Fijne kerstdagen en een mooi en gelukkig Nieuw Jaar! 🥂
 
Team Animal Care Projects en alle medewerkers van het SHKD Bosasiel wensen onze adoptanten, donateurs, volgers en iedereen die de hondjes een warm hart toe draagt hele fijne feestdagen.
Hartelijk dank voor jullie steun en vertrouwen!
We hopen dat in 2019 alle hondjes die op onze adoptielijst staan een liefdevol thuis zullen vinden waar ze zo naar verlangen.