24 december 2020
Helaas zien de feestdagen er voor iedereen dit jaar anders uit. Wij vieren het klein en proberen we het thuis gezellig en warm te maken.  
 
We willen jullie vragen om in deze tijd ook aan de honden in het bosasiel te denken. Zij hebben helemaal niets om te vieren. De dagen en nachten worden kouder. Het leven in het asiel is niet leuk. Het is hartverscheurend om al die lieve en geweldige honden in het asiel te zien, wachtend op die ene kans. De honden hebben het zwaar en we zien vaak de glans uit hun ogen verdwijnen. De honden janken als je hun partition verlaat, omdat ze zo graag met je mee naar huis willen. Ze willen niet alleen achter gelaten worden. 
 
Jullie kunnen de honden helpen door een cadeautje in de vorm van een donatie over te maken. We hebben sinds kort op meerdere plekken op onze website een donatiebutton gekregen. Het is nu voor alle dierenvrienden makkelijker en eenvoudiger om een donatie te doen. Je hoeft alleen een bedrag in te vullen en op de doneer button te klikken.
 
De honden willen allemaal graag een gelukkig leven, warmte en gezelligheid bij lieve mensen thuis. Dat kunnen jullie waarmaken door één van de honden te adopteren of op te vangen. Eén van de mooiste dingen die je kunt doen, is ze omarmen en laten zien dat een hondenleven ook leuk kan zijn. Je krijgt er zoveel voor terug! 
 
Wij willen iedereen bedanken voor jullie vertrouwen, geweldige donaties, het doneren van voer en het redden van één van onze hondjes door adoptie/opvang.  
 
Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en laten we hopen dat volgend jaar een beter jaar wordt, zonder
Covid-19 en lockdowns. 
 
Warme kerstgroetjes!
Team ACP🥂
 
 
We hebben goed nieuws, want Joep is geadopteerd door een lief stel die ook een chihuahua hebben. Ze hebben gisteren Joep opgehaald bij de opvang. Joep zit in hun harten en het gaat goed met onze kanjer. Na jarenlang in het asiel gezeten te hebben is er voor Joep eindelijk een licht gekomen aan de einde van de tunnel en we zijn super blij voor hem, hij heeft het ook zo verdiend. We willen de opvang ontzettend bedanken voor hun goede zorgen voor Joep en dat zij hem de kans hebben gegeven om zijn eigen warme thuis te kunnen vinden. Ook willen we Ramona nogmaals bedanken want zij heeft dit mogelijk gemaakt. Eindelijk een happy end voor Joep.
 
 
21 december 2020
We kregen het nieuws dat Ashley geadopteerd is door een familie in Turkije. We hopen dat ze goed leven gaat krijgen.
 
 
20 december 2020
Lieve vrienden, 
Jullie hebben allemaal de petitie gezien en getekend tegen het verbod van het Turkse ministerie van Landbouw op herplaatsing van zwerfhonden en - katten uit Turkije naar andere landen. 
 
Afgelopen vrijdag heeft het belangrijke overleg over deze kwestie plaatsgevonden op het Ministerie van Landbouw in Ankara. Voorafgaand aan dit overleg hebben wij, en anderen met ons,  protestbrieven gestuurd naar direct betrokkenen op het ministerie en vele foto’s en video’s van hondjes die in Nederland en elders een fijn thuis hebben gevonden en zeer goed behandeld worden. 
 
Iedereen wachtte de uitkomst in spanning af. We zijn ontzettend blij en opgelucht dat de uitkomst positief is voor de zwerfhonden en - katten. Het ministerie heeft besloten dat het herplaatsten van zwerfhonden en - katten van de ene organisatie naar de andere en langs officiële weg (dus met Traces) is toegestaan.  Ook het brengen of ophalen van een hond als eigenaar is toegestaan. 
 
Maandag zal er een brief verstuurd worden naar alle lokale afdelingen van het Ministerie van Landbouw om dit besluit toe te lichten. 
 
Wij hopen dat dit de laatste keer is dat we zoiets meemaken. We moeten er niet aan denken, dat we, in ons geval, de honden aan hun lot moeten over laten, zodat ze helemaal geen kans meer hebben op een mooi en gelukkig leven. 
 
Wij willen alle mensen die ons geholpen hebben, brieven en foto’s gestuurd hebben, zich hebben laten horen, van harte bedanken!
Samen sterk!

10 december 2020
ZOVEEL MOGELIJK DELEN AUB, TEKEN DE PETITIE NU. (klik op onderstaande link)
Turkije wil een exportverbod invoeren voor honden en katten.
Dat kunnen we niet laten gebeuren. We moeten dit stoppen, teken deze petitie nu.
Bedankt.
 
 
https://www.change.org/p/turkish-ministry-of-agriculture-and-rural-affairs-reverse-turkey-s-cruel-ban-on-charities-rehoming-dogs-cats-abroad?recruiter=24807321&utm_source=share_petition&utm_campaign=psf_combo_share_initial&utm_medium=whatsapp&recruited_by_id=d7ae8280-c55b-012f-b715-404067ca6a7a&fbclid=IwAR1kxDIMIrxy6QsFTzwhLDKZ1BN0Cw_Th0LrMmJH-sdHyNyNtypAoA3VgPA 
 
 
16 november 2020
Gisteren hebben we Blue naar haar eigen huisje gebracht. Zij is geadopteerd door leuke mensen die haar een goed leven gaan geven. Wij zijn de opvang waar Blue al een tijdje verbleef ontzettend dankbaar. Door hun input en goede zorg heeft Blue een kans gekregen om haar nieuwe thuis te vinden.
 
              
 
 
 
8 november 2020
Gisteren hebben we Rocky (voorheen Roket) naar zijn eigen huisje gebracht. Hij is geadopteerd door een geweldige familie die ondanks zijn handicap aan zijn elleboog hem een warm mandje wilde geven. Hij zal alle zorg, liefde en aandacht krijgen. Ze zijn echt dolblij met hem en hun andere hondje heeft er weer een maatje bij. Onze dank gaat ook uit naar de eerste opvang die hem een kans heeft gegeven, zodat hij nu een fijn thuis heeft gevonden. Er hingen zwarte wolken boven Rocky in het bosasiel, want hij was depressief en deed niets anders dan liggen, maar nu schijnt het zonnetje op zijn bol en is hij eindelijk gelukkig. Rocky is een geweldige lieve hond, een clown die iedere dag een glimlach op je gezicht tovert. Wij en Bilge zijn super blij voor hem. 
 
                 
 
       
 
 
We kregen goed nieuws want Bunny heeft een huisje gevonden in Canada en Star gaat naar Amerika. We wensen beide kanjers een geweldig leven toe.
 
       
 
 
 
7 november 2020
Wij willen al onze vrienden heel hartelijk bedanken, die ons tot nu toe, gesteund hebben met een donatie voor de hondjes in het bosasiel.
Wij en de honden zijn er super blij. 
Wij kunnen nog steeds iedere hulp goed gebruiken.
Alvast weer bedankt!


 
27 oktober 2020
Afgelopen zaterdag is Dost (ze heet nu Lola) eindelijk verenigd met haar nieuwe baasjes. We zijn hun ontzettend dankbaar dat ze zo lang hebben willen wachten, en nu kan ze een goede toekomst tegemoet gaan, Nu krijgt ze de goede zorg, liefde en aandacht, maar vooral haar knuffels, want Lola is zo aanhankelijk. We zijn heel blij dat Lola het asiel heeft verlaten.
 
  
 
 
19 oktober 2020
Red een hond uit het bosasiel in Istanbul!
Op 9 oktober is onze vriendin Aysen teruggevlogen uit Istanbul met 4 hondjes Daarvoor is ze nog 3 dagen in het SHKD bosasiel geweest om de hondjes weer te verwennen met aandacht, liefde, knuffels en lekkers.
Zoveel kansloze lieve, prachtige honden, die nooit liefdevolle baasjes en een warm huis zullen krijgen.
Nu blijven ze voor iedereen onzichtbaar😥😥! Zo triest, deprimerend en frustrerend, want ze verdienen allemaal een mooi leven in vrijheid. 
 
Wil jij helpen om één van de honden wel een kans te geven en hem/haar laten zien hoe gelukkig een hondenleven kan en moet zijn, neem dan een kijkje op Honden in Istanbul, Turkije
 
Aysen heeft onderstaande compilatie gemaakt van haar dagen in het asiel.
 

18 oktober 2020
Afgelopen vrijdag is Cirkin verenigd met haar nieuwe baasje in Duitsland, we wensen deze ukkepuk het allerbeste toe, want dat heeft ze zeker verdiend na alles.
 

 
13 oktober 2020
Afgelopen vrijdag zijn Kalin, Duster (hij heet nu Billy), Joep en Tubby aangekomen in NL. Kalin en Billy hebben hun eigen huisje gevonden bij lieve mensen. Joep zit in de opvang in Lelystad en Tubby zit in de opvang in Thorn. We hopen dat zij ook snel hun eigen liefdevolle thuis gaan vinden. We zijn ontzettend blij dat deze 4 hondjes het asiel hebben verlaten. Vooral Joep zat al jaren in het asiel en hij had de hoop al lang opgegeven, dat hij het asiel ooit zou mogen verlaten. Onze dank gaat uit naar Ramona die  een geweldige opvang heeft kunnen regelen voor Joep, zodat hij toch op deze vlucht mee kon komen.Wij zijn Aysen ook erg dankbaar dat zij deze kanjers heeft willen begeleiden naar NL.
 
      
 
    
 
 
 
 
11 oktober 2020
Kuyruk is thuis. Hij heeft een huisje in Duitsland gevonden. We zijn ontzettend blij dat hij het asiel heeft verlaten en nu een beter leven gaat krijgen.
 
                 
 
7 oktober 2020
Toen wij afgelopen augustus in Istanbul waren, hadden we tijd om met onze vriendin Bilge over de honden en een aantal andere zaken te praten. Iedereen heeft het moeilijk in deze tijd. Daardoor komen er hier in NL en in Turkije minder donaties binnen. Geld is voor onze vrienden van het bosasiel en voor ons een groot probleem aan het worden. Bilge vroeg ons daarom een oproep voor donaties te plaatsen. Zelf is zij ook al bezig om sponsors te vinden.
 
Zoals we al eerder hebben vermeld,  vergen de kosten veel van ons budget en het budget van het asiel.
De belangrijkste kosten op een rijtje:
De rabiës bloedtesten worden verplicht door een laboratorium in Ankara gedaan en kosten € 110,00 per hond. De kosten voor een retour ticket van de vluchtbegeleider zijn  €200,00 tot €300,00.De cargo kosten voor één hond met transport box van 30 kg zijn ca. € 140,00.De kosten voor officiële transporten (meer dan 2 honden) bedragen € 550,00 tot € 600,00. Het gaat hier om de kosten voor het inschakelen van de expediteur, het transport van de honden naar en het verblijf van de honden in het Schiphol Animal Centre, de keuring van de honden door de NVWA en de douane.
Ook moeten we altijd rekening houden met de kosten van de bloedtesten, medicatie onvoorziene dierenartskosten. 
 
Onze vrienden en wij zijn bang dat we in de toekomst het herplaatsen van de kansloze hondjes in het asiel niet meer kunnen financieren.  De honden hebben het al zo zwaar en iedere dag is er één teveel in het asiel. Zij willen zo graag geadopteerd worden door liefdevolle baasjes.
Daar hebben wij jullie hulp hard bij nodig.    
 
Ook kunnen jullie helpen één van de lieve honden een kans te geven door ze te adopteren. Kijk voor alle adoptiehonden op Honden in Istanbul, Turkije
 
Helpen jullie mee!? Alle kleine beetjes helpen!
Banknummer: NL31INGB0006508453 ten name van Stichting Animal Care Projects te Den Haag, ovv steun bosasiel,   

 Of 
 


 
5 oktober 2020
We kregen afgelopen vrijdag het volgende trieste bericht van Resy:
 
We kregen Candy in de pleeg toen ze 4 jaar was. Het meisje kwam uit Turkije, was moeders makkelijkste niet meer, teveel meegemaakt. Ik was erop voorbereid dat het kleine wurm een bijtertje was, maar dat halsbandje moest echt af en ondanks dat ik gevoerde handschoenen aangetrokken had, beet ze me tot bloedens toe in de vingers. Ik begreep haar wel, het was ook allemaal veel voor haar. Candy was geen suikerzoetje en kreeg gelijk de naam Emmie. Het meiske had een gebruiksaanwijzing van hier tot Tokio, deed het goed in de grote roedel. Gelukkig besloot ze me te vertrouwen, de rest van de mensheid was om in te bijten. Herplaatsing zag ik niet zitten, bang dat ze gestraft zou worden. In perfect overleg met de stichting hebben we besloten dat ze mocht blijven. Ze werd mijn schaduw tot aan het toilet toe en het was prima zo. Ze is heden op 15- jarige leeftijd van ons heengegaan, voor haar was het leven op en niet meer hondswaardig. In mijn armen heb ik afscheid van mijn bijzonder meisje genomen, Emmie het gaat je goed vrij vogeltje. Vriendelijke groet, Resy.
 
We zijn Resy en haar man Jan ontzettend dankbaar, dat ze Emmie een mooi leven hebben gegeven, wat ze na al haar trauma's zo verdiende.
 
R.I.P. Lieve Emmie, je hebt nog een gelukkig leventje gehad, we zullen je nooit vergeten en je leeft voort in onze harten.
 
        
 
            
 
 
 
1 oktober 2020
Goed nieuws voor Ela en Blaze. Zij hebben een plek gevonden in Duitsland, ze zijn afgelopen dinsdag vertrokken. We zijn zo blij dat beide dames eindelijk het asiel hebben verlaten en nu goede toekomst tegemoet gaan. Veel geluk dames met jullie nieuwe leventje.
 
  
 
Ook goed nieuws voor Firar, zij is geadopteerd door haar opvangmoeder in Istanbul. We wensen haar ook veel geluk met haar nieuwe thuis.
 
 
23 september 2020
Goed nieuws voor Reis. Hij is geadopteerd door een leuke familie, hij gaat nu een goede toekomst tegemoet. We willen zijn opvangmoeder ontzettend bedanken dat zij Reis in de opvang wilde nemen, zodat hij nu een fijn thuis heeft.
 
 
 
 
13 september 2020
Goed nieuws voor Maverik (ze heet nu Yuna). Ze is vandaag naar haar nieuwe huisje gegaan. Zij is geadopteerd door het geweldige baasje van Bordo en Fanta (zij komen ook uit het bosasiel). Yuna gaat een hele goede toekomst tegemoet. We zijn haar nieuwe baasje en haar vriendin ontzettend dankbaar dat ze Yuna de kans van haar leven hebben gegeven.
 
                 
 
 
 
 
11 september 2020
Goed nieuws voor April, want ze is vandaag naar haar baasje in Duitsland gevlogen. We zijn erg blij dat zij het asiel heeft verlaten, zo'n zachtaardig hondje die nu een goede toekomst tegemoet gaat.
 
                      
 
 
1 september 2020
Omdat de cargokosten en de kosten van het transport, de rabiës testen en de controle door NVWA en douane fors duurder zijn geworden,  zijn we helaas genoodzaakt om de adoptiekosten te verhogen per 1 september 2020: 
 
  • Hond : € 300,00  
  • Hond vanaf 7 jaar: € 200,00  
  • Hond met een handicap: € 160,00 
Ondanks deze verhoging zullen nog niet alle kosten gedekt gaan worden. We hopen dat de honden in het bosasiel niet de dupe gaan worden door deze verhoging en dat ze nog steeds geadopteerd worden, want zij hebben het zwaar en verdienen een goed leven. 
 
 
 
30 augustus 2020
We hebben eerder vermeld dat Yetis een plek gevonden had in Turkije, maar helaas is ze weer teruggebracht naar het pension/opvang. Ze zeiden dat het niet goed ging. Het lag niet zeker niet aan Yetis.  We zijn dringend op zoek naar mensen die Yetis willen adopteren en/of opvangen. Yetis zoekt een actief baasje die veel met haar wil ondernemen, zoals lange wandelingen met haar maken zodat ze haar energie kwijt kan, misschien op cursus. Een baasje die ervaring heeft met setters, want Yetis is een mix setter . Yetis is een leuke, vriendelijke, vrolijke, sociale hond met een jachtinstinct. Dus ze kan niet geplaatst worden bij katten, andere kleine huisdieren, kippen e.d.  Ondanks dat Yetis nu weer in het pension/opvang zit is het voor haar geen goede plek, want er zitten zeker 20 a 30 honden daar in de opvang. We hopen dat ergens haar gouden mandje al klaar staat. Ben jij diegene die Yetis zoekt en wil je haar een goed leven geven mail ons dan snel naar https://info@animalcareprojects.nl
Yetis verdient haar eigen huisje waar ze wel begrepen wordt.
 
         
 
 
29 augustus 2020
Toen wij afgelopen dinsdag 25 augustus 2020 in Istanbul waren, hebben we €500,- aan donaties kunnen geven voor transportkosten, die wij van jullie hebben ontvangen. Ze waren er super blij mee! Zij kunnen iedere euro heel goed gebruiken.
Wij en onze vrienden in Istanbul willen iedereen, die tot nu toe gedoneerd heeft, heel hartelijk bedanken. 
Wij hopen, dat er nog meer mensen ons en de hondjes willen steunen met een donatie.
Alvast bedankt!
 
28 augustus 2020
We kregen dit lieve berichtje van de nieuwe baasjes van Saskin. 
 Wil je het shelter in Turkije laten weten dat Saskin een voorbeeldige hond is? Ze is lief voor onze honden en voor anderen die we tegen komen. En voor de katten is ze wat huiverig, maar dat geeft niet. Ze jaagt er niet op. Ze past zich snel aan. Ze loopt mooi mee aan de lijn, hier in het dorp en in het bos. Trekt niet. Ze heeft vannacht bij ons geslapen en trappen lopen kan ze nu ook. Kortom, een lieverd en past precies hier. Bedankt voor de goede zorgen.
 
 
 
28 augustus 2020
Afgelopen dinsdag zijn we weer naar Istanbul gevlogen om de volgende dag 3 hondjes te begeleiden. Saskin heeft haar perfecte huisje gevonden. Saskin is een geweldige, lieve hond en we zijn ontzettend blij dat zij eindelijk het asiel heeft kunnen verlaten. Nu gaat ze een goed leven tegemoet.
Reis zit nu in de opvang in Hellevoetsluis. Zijn opvangmoeder heeft nog een andere setter en dat goed. Reis is echt een droppie en we hopen voor hem dat hij snel zijn eigen huisje zal vinden.
Roket zit in de opvang in Zevenaar. Zijn opvangouders hebben ook nog 2 andere honden en dat gaat goed. Roket is schat van een hond, vriendelijk en lief. Je zag hem al een beetje opbloeien, wat ontroerend was om te zien. Ook voor Roket hopen we dat hij snel zijn eigen huisje zal vinden waar al een andere hond is.
 
Weer 3 kanjers die het asiel hebben kunnen verlaten, we hopen dat er nog meer honden zullen volgen.
 
   
 
    
 
16 augustus 2020 
Update oproep donaties transportkosten.
Wij hebben €340,- ontvangen aan donaties.
Wij en onze vrienden in Istanbul willen iedereen, die tot nu toe gedoneerd heeft, hartelijk bedanken. Wij zijn er ontzettend blij mee.
25 augustus gaan wij weer op en neer naar Istanbul. Wij hopen, dat er nog meer vrienden willen doneren, zodat we alle donaties dan gelijk mee kunnen nemen.
 
Banknummer: NL31INGB0006508453 ten name van Stichting Animal Care Projects te Den Haag, ovv transportkosten. 
 
Alvast bedankt voor jullie steun!
Warme groetjes, Team ACP
 
15 augustus 2020
Zoals jullie weten zijn de regels nog steeds aangescherpt wat het vliegen betreft van Istanbul naar Schiphol. Rocket, Maverik en Honky hebben geluk gehad omdat Aysen een paar dagen naar Istanbul gegaan is en zodoende konden de 3 hondjes met haar mee terugvliegen. Ze zijn gisteren veilig aangekomen in NL en zijn verenigd met hun lieve baasjes. Wij en de hondjes zijn Aysen erg dankbaar dat ze dit mogelijk gemaakt heeft, anders hadden ze nog langer moeten wachten. Wij zijn zo blij dat er weer 3 kanjers het asiel hebben verlaten. Nu gaan ze een mooi leven tegemoet en ze krijgen alles wat ze nodig hebben. Wij hopen nog veel meer honden deze kans te geven. Ze verdienen het allemaal! 
 
    
 
 
5 augustus 2020
We kregen triest nieuws dat Aslan is overleden. Aslan werd jaren geleden geadopteerd door zijn lieve baasjes Hij heeft zoveel liefde, aandacht en goede zorg gekregen. Hij heeft vele jaren een gelukkig, goed leventje gehad en was dikke maatjes met zijn baasje. Zijn baasje mist hem heel erg.
We wensen haar veel sterkte en kracht toe met het verlies van haar kanjer.
 
Rust zacht lieve Aslan, je was een maatje voor het leven. We zijn blij dat je nog mooie jaren hebt gekregen, we zullen je nooit vergeten en je leeft voort in onze harten.
 

1 augustus 2020
OPROEP VOOR DONATIES VOOR TRANSPORTKOSTEN VOOR DE HONDEN UIT HET BOSASIEL IN ISTANBUL!
 
Door COVID-19 is het helaas nog niet mogelijk dat onze vrienden naar NL kunnen reizen met de geadopteerde hondjes. Om de honden niet nog langer te laten wachten op hun nieuwe mooie toekomst, willen wij daarom weer proberen om zelf naar Istanbul af te reizen om de honden mee terug te brengen. Uiteraard met in achtneming van alle Coronamaatregelen. Helaas vergen de kosten veel van ons budget en het budget van het asiel. De kosten voor een retour ticket in deze periode €250,00 - €300,00, cargo kosten voor één hond met transport box van 30 kg ± € 140,00 en dan nog de hoge kosten voor legale vluchten (3 honden). Het gaat hier om de kosten voor het inschakelen van de expediteur, het transport van de honden naar en het verblijf van de honden in het Schiphol Animal Centre, de keuring van de honden door de NVWA en de douane ± €550,00 - € 600,00.
 
De honden hebben al zo zwaar en iedere dag is er één teveel in het asiel. We willen ze zo graag blij maken met een ticket naar hun liefdevolle baasjes, maar dat kan alleen met jullie geweldige hulp.  
 
Helpen jullie mee!? Alle kleine beetjes helpen!
Banknummer: NL31INGB0006508453 ten name van Stichting Animal Care Projects te Den Haag, ovv transportkosten. 

Alvast hartelijk bedankt voor jullie steun! 
 

 
29 juli 2020
We kregen triest nieuws dat Wilson (voorheen Freek) is overleden. Freek werd in juni 2015 geadopteerd door zijn lieve baasjes. Hij heeft zoveel liefde, aandacht en goede zorg gekregen. Hij heeft vele jaren een gelukkig, goed leventje gehad en was dikke maatjes met zijn baasjes. Wilson had uitgezaaide darmkanker. Zijn baasjes missen hem heel erg. We wensen hun veel sterkte en kracht toe met het verlies van hun kanjer.
 
Rust zacht lieve Wilson, je was een maatje voor het leven. We zijn blij dat je nog mooie jaren hebt gekregen, we zullen je nooit vergeten en je leeft voort in onze harten.
 
 
23 juli 2020
Onze vriendin Nel heeft al heel veel eurootjes verdiend voor de hondjes in het bosasiel door het verkopen van allerlei spulletjes.
Lieve Nel, wij zijn heel erg blij met je steun en hulp voor de hondjes. Dank je wel! SUPER!! 😍
 

 
19 juli 2020 
Toen wij 2 weken geleden in Istanbul waren om 6 hondjes te begeleiden naar NL, heb ik, samen met onze vriendin Bilge een bliksembezoek aan het bosasiel gebracht. Het was die dag ook weer bloedheet! Wij werden uitbundig begroet door de prachtige hondjes. Ik kwam handen te kort om ze allemaal een aai en een knuffel te geven. Ze willen allemaal zo graag bij iemand horen! De hondjes hebben allemaal een triest verleden, zijn afgedankt en gedumpt als een stuk vuil.
 
De honden hebben het al zwaar in het asiel, maar met de droogte en met gevoelstemperaturen van 38 graden is het helemaal niet te doen voor ze.
Het enige wat ze kunnen doen, is een schaduwplekje zoeken en zich rustig houden.
 
Helaas was erg geen tijd om alle honden in de partitions te zien, dus ben ik alleen in het voorste gedeelte van het asiel geweest en daar heb ik een aantal van onze hondjes gezien en geknuffeld, zoals Dost, Kalin, Pascal, Tubby, Reis, Roket, Ela, Saskin, Badem en Sunny. Het zijn allemaal geweldige lieve, aanhankelijke honden met een mooie uitstraling, die nog dringend een fijn huisje zoeken.
 
Het is moeilijk om serieuze werkers voor het bosasiel te vinden, die echt om de honden geven. Gelukkig let Nilgul van de nieuwe groep daar goed op. Op dit moment zijn er, behalve haar eigen persoon, 4 mensen en een nachtportier aan het werk. Turgay is er ook nog steeds, één van de mensen die al jaren in het asiel werkt en heel veel ervaring en een groot hart voor de hondjes heeft. Zij doen wat ze kunnen, maar je kunt je voorstellen dat zij niet alle honden aandacht kunnen geven. Hun 1e prioriteit is het zorgen dat de honden eten en drinken hebben. Het is heel jammer dat er geen vrijwilligers te vinden zijn, die actief willen helpen in het asiel, ook al is het maar voor een paar uurtjes per week.
 
Het brak mijn hart en het was erg zwaar dat ik de honden weer moest verlaten. Ze keken me allemaal smekend aan met hun trieste oogjes, met de hoop, dat ik ze mee zou nemen naar een betere plek, waar ze knuffels en alle liefde krijgen. 
 
Ik heb ze allemaal beloofd, dat we snel op zoek gaan naar een fijn thuis, waar ze veilig en vrij zijn, lieve baasjes, een zachte mand om te ontspannen en alles waar ze zo naar verlangen. Daar hebben wij jullie hulp bij nodig. Dus alsjeblieft, vertel over ons en de hondjes, deel ze zoveel mogelijk op Facebook en andere sociale media en laat hun droom uitkomen!
 
Alvast bedankt!
Warme groetjes, Petra
 
  
 
 
 
  
 
  
 
      
  
5 juli 2020  
Door COVID-19 heeft ons werk ook een tijd stilgelegen. Maar nu hebben we de draad weer opgepakt en hebben we goed nieuws!Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om alles goed te regelen met de aangescherpte coronaregels, maar het is ons gelukt 6 geweldige en lieve hondjes naar NL te brengen. Na maanden van wachten en nog eens wachten, werd er weer gevlogen vanaf Istanbul. Echter onze Turkse vrienden mochten niet naar Europa vliegen. Daarom hadden wij (Sandra en Petra) besloten om ze te gaan halen. De hondjes en hun nieuwe baasjes zaten al zolang te wachten totdat ze naar NL konden komen. Er moest iets gebeuren!!
Afgelopen dinsdag was het dan zover. Wij zijn dinsdag aangekomen en verbleven in een hotel buiten de luchthaven. Wij zijn eerst nog naar het pension geweest (ligt aan dezelfde weg als het hotel) om de hondjes te begroeten die daar zaten te wachten om klaar gemaakt te worden voor hun reis. Nilgul van het bosasiel was daar ook om ons te verwelkomen.
Het zijn allemaal geweldige, aanhankelijke en lieve honden en we werden dan ook uitbundig begroet.
 
Sandra is de volgende ochtend vroeg alweer teruggevlogen met 3 honden en Petra is afgelopen vrijdag aangekomen met ook 3 hondjes. Gelukkig is het allemaal goed gegaan. We maakten ons toch zorgen of onze vluchten niet gecanceld zouden worden.
Het waren voor de hondjes, het hele team ACP en onze vrienden in Istanbul stressvolle en vermoeiende dagen, maar het was het meer dan waard!
Nu kunnen 6 kanjers gaan genieten van hun vrijheid en krijgen ze een mooi, gelukkig leven bij hun nieuwe baasjes. 
 
Wij willen de families heel erg bedanken voor hun begrip en bereidheid om te wachten totdat hun viervoeter naar NL kon komen.  
 
Met de hondjes gaat het heel erg goed. Eerst lekker rusten en wennen aan hun nieuwe leven, vol van liefde, aandacht en knuffels. 
Wij zijn ontzettend blij, dat  Franzi (voorheen Gamur), Fruka (voorheen Fruko), Piyango, Blue, Haley en Durum eindelijk thuis zijn gekomen.
 
 
 


5 juli 2020
We kregen triest nieuws dat Maiko (voorheen Bono) is overleden. Maiko werd in september 2013 geadopteerd door zijn lieve baasje. Hij heeft zoveel liefde, aandacht en goede zorg gekregen. Hij heeft vele jaren een gelukkig, goed leventje gehad en was dikke maatjes met zijn baasje. Maiko is aan ouderdom overleden. Zijn baasje mist hem heel erg. We wensen haar veel sterkte en kracht toe met het verlies van haar kanjer.
 
Rust zacht lieve Maiko, je was een maatje voor het leven. We zijn blij dat je nog mooie jaren hebt gekregen, we zullen je nooit vergeten en je leeft voort in onze harten.
 
                             
 
29 april 2020
We kregen triest nieuws over Beppie (voorheen Sunny). Haar baasjes hebben haar met veel verdriet in moeten laten slapen. Beppie was erg ziek, als gevolg van een kwaadaardige tumor. Ook was ze zo goed als blind. Haar baasjes hebben alles voor haar gedaan. Beppie kende geen liefde en warmte in haar leventje, totdat ze bij haar geweldige baasjes kwam wonen in oktober 2014. Vanaf dag 1 tot aan het einde hebben ze haar vertroeteld, liefde, knuffels en goede zorg gegeven. Haar baasjes hebben haar fantastische, gelukkige jaren geven, waarvoor we ze heel erg dankbaar zijn.
Beppie was een " happy dog" en ze heeft volop genoten van haar leventje. Ze was een prachtige, super lieve hond. Er is nu een lege plek in huis en haar baasjes missen haar heel erg. Wij wensen hun heel veel sterkte met het verlies van hun kanjer.
 
Rust zacht, lieve Beppie, je was een kanjer. We zullen je nooit vergeten en je leeft voort in onze harten
 


12 april 2020
Dit weekend is er een lockdown van 48 uur in Istanbul en andere grote steden in Turkije. De mensen die de zwerfdieren voeren en verzorgen mogen nog steeds naar buiten om hun werk te doen. In het bosasiel zijn ook de nachtportier en onze geweldige vriend Turgay aanwezig om voor de hondjes te zorgen.
Het zijn ook hele zware en angstige tijden voor de honden in het bosasiel.
 
1 april 2020
Lieve honden uit het bosasiel zijn nog dringend op zoek naar hun eigen geluk, zie onze link Honden in Istanbul, Turkije

 
 
22 maart 2020
CORONAVIRUS: Dringende oproep voor hondenbrokken voor de honden in het SHKD bosasiel in Istanbul (zie ook onze eerdere oproep). 
 
Update 22.3.2020 
Lieve dierenvrienden, De mensen van het bosasiel in Istanbul hebben vele zakken hondenvoer kunnen kopen, mede door jullie geweldige donaties.
We kregen van hun dit berichtje: "To everybody who has donated or will donate: with all our gratitude, thank you so much!  
For the dogs it’s really lifesaving!”. 

Helaas zijn we er nog lang niet, de honden hebben nu voor ongeveer 4 weken te eten.  Daarom vragen wij jullie wederom om alsjeblieft te blijven doneren, zodat ze nog meer hondenvoer kunnen kopen. Zonder jullie steun redden ze het niet.  
 
Wij hebben al geweldige nieuwe donaties ontvangen. We zijn er super blij mee, dank jullie wel. 
 
Ons rekeningnummer: NL31INGB0006508453 ten name van Stichting Animal Care Projects, ovv hondenbrokken. 

Alvast heel erg bedankt!
Warme groetjes, Team ACP 

  
 
16 maart 2020
Gisteren is Poco (nu Coco) naar haar eigen huisje vertrokken. Ze heeft een fijn thuis gevonden en ze heeft er een vriendinnetje bij. We willen het opvanggezin ontzettend bedanken voor hun goede zorgen van Coco, zij hebben haar deze kans gegeven, anders had ze misschien nog in het asiel gezeten. Nu krijgt Coco een goed leven.
 
 
15 maart 2020
CORONAVIRUS: Dringende oproep voor hondenbrokken voor de honden in het SHKD bosasiel in Istanbul. 

Wij kregen vandaag een dringende oproep voor donaties van onze contactpersoon in Istanbul. De maatregelen die Turkije genomen heeft als gevolg van het coronavirus, hebben nu ook dramatische gevolgen voor de honden in het SHKD bosasiel. Er is geen voer meer voor de honden. Normaal verzamelen de mensen in het asiel eten van het vliegveld en scholen, maar de scholen zijn dicht en het vliegveld zegt dat ze nog maar 1 keer per week eten kunnen geven. Dit duurt zeker tot 18 april 2020. Nu hebben ze dringend hondenbrokken nodig. 
 
We weten allemaal wat er gaat gebeuren, als de honden geen eten meer krijgen……!
Daar moeten we niet aan denken en dat kunnen we ook niet laten gebeuren.
De prijs van 1 zak van 15 kilo hondenbrokken kost € 8,-. Ze hebben 12 zakken per dag nodig. Dat is € 672,- per week. 
 
Wij hebben € 1.000,- overgemaakt, zodat ze zeker nog voor een week hondenvoer kunnen kopen. 
 
Lieve dierenvrienden, zonder jullie hulp redden wij het niet. Laat de honden niet in de steek en doneer alsjeblieft zoveel mogelijk, zodat de honden de komende weken zeker zijn van eten. 
 
Ons rekeningnummer: NL31INGB0006508453 ten name van Stichting Animal Care Projects, ovv hondenbrokken. 
 
Alvast heel erg bedankt!
Warme groetjes, Team ACP 
 

  
14 maart 2020
Vanaf vandaag t/m 17 april 2020 gaan er geen vliegtuigen meer van en naar Turkije, als gevolg van het Corona virus.
 
Gelukkig, dat Fien (Findik) nog de afgelopen week naar haar nieuwe baasjes kon komen, dat we Murat, naast de transportboxen, 2 grote tassen met medische spullen en operatiedoeken konden meegeven voor zijn sterilisatieprojecten en specifieke medicijnen voor 2 hondjes in het bosasiel.
 
Nu er een vliegverbod is, mogen de hondjes in het bosasiel in Istanbul niet de dupe worden, daarom kunnen de hondjes gewoon geadopteerd/opgevangen worden, en zo mogelijk blijven wij huisbezoeken doen bij de adoptanten. Alleen zal het langer duren voordat ze naar Nederland kunnen komen. 
 
Wij blijven de ontwikkelingen op de voet volgen!
 
12 maart 2020 
Gisteren is Findik (nu Fien) aangekomen in NL. Fien heeft geluk gehad dat ze haar fijne thuis gevonden heeft. We zijn blij dat ze het asiel heeft verlaten en nu een goed leven tegemoet gaat.
 
  
9 maart 2020 
Goed nieuws voor Pavlov en Yaman, ze zijn gisteren vertrokken naar Duitsland waar ze nu een goed leven tegemoet gaan. We zijn ontzettend blij dat zij het asiel hebben verlaten.

  

29 februari 2020 

Wij en onze vriendin Bilge zijn geschrokken en erg verdrietig door het nieuws dat de lieve knuffelbeer Cezar (voorheen Limon-Miskin) plotseling is overleden. 's Ochtends was er nog niets aan de hand, hij had nog lekker gewandeld en gegeten. Toen hij blij naar zijn baasje wilde toelopen, kreeg hij een hartaanval en is hij overleden. Het is vreselijk en zo oneerlijk om hem zo te moeten verliezen. Wat waren wij blij toen hij zijn paradijs had gevonden. Hij was dikke maatjes met zijn baasjes. Ze zijn ontroostbaar en missen hem heel erg. Cezar was een speciale, geweldige, leuke en lieve hond. Gelukkig heeft nog volop kunnen genieten van mooie, gelukkige jaren en werd overladen met liefde en knuffels.

Wij en Bilge wensen zijn baasjes heel veel sterkte met het grote verlies en gemis van Cezar.  Ze hebben hem alles gegeven wat hij zo hard nodig had en daar zijn we ze heel erg dankbaar voor. 

R.I.P lieve kanjer! Je bent veel te vroeg gegaan. We zullen je nooit vergeten en je leeft voort in onze harten.
 

 
25 februari 2020 
Gisteren zijn Ozy (nu Ozzy), Ozzie (nu Izzy) en Popis (nu Joey) aangekomen in NL. Zij hebben alle drie een heel fijn thuis gevonden. Joey is nu het maatje van Jasper (voorheen Leo, die ook uit het bosasiel geadopteerd is). We zijn ontzettend blij dat deze honden het asiel hebben verlaten en nu een goed leven tegemoet gaan. 

 

  
 
   
8 februari 2020
Geweldig nieuws: Rag hoeft niet meer herplaatst te worden, hij mag blijven!
Geholpen door zijn lieve baasjes is hij steeds minder angstig  geworden en is hij in huis steeds meer op zijn gemak.  Ook hebben zijn baasjes voor hem een stuk bos gevonden waar hij hondenvriendjes ontmoet, zich veilig voelt en lekker kan snuffelen en struinen.   
Rag is zeer gesteld op zijn familie en dat is wederzijds. Hij is er  nog lang niet, maar verplaatsen is geen optie meer. 
We zijn erg blij voor Rag en zijn de baasjes van Rag enorm dankbaar voor hun doorzettingsvermogen en geduld en voor hun  onvoorwaardelijke liefde voor hem!     
Het ga je goed Rag, we blijven je volgen!
 
 
  
7 februari 2020
Inmiddels zijn Sponge-Daisy en Poco (nu Coco) in NL aangekomen. Daisy heeft een fijn thuis gevonden en Coco zit in de opvang bij een gezin in Zevenaar.
We zijn blij dat deze honden het asiel hebben kunnen verlaten.
 
   
 
31 januari 2020
 
De honden in het bosasiel in Istanbul hebben dringend jullie hulp nodig:
 
 
 
 
21 januari 2020
Goed nieuws voor Money en Misir, want ze zijn vandaag vertrokken naar Duitsland. We zijn ontzettend blij dat ze eindelijk gezien/gehoord zijn en dat ze een goed leven tegemoet gaan.
 
             

18 januari 2020 
Gisteren was een geweldige dag, de lieve en zachtaardige Bordo en Fanta zijn eindelijk thuis. Ze hebben een liefdevolle baas gevonden die beide honden nog een goed leven wil geven. Ondanks dat ze al zoveel jaren in het asiel hebben geleefd, doen ze het in huis ontzettend goed, ze hebben eindelijk hun rust gevonden. We zijn hun baasje ontzettend dankbaar, anders hadden ze het niet meer overleefd in het asiel.
Dit is een hele speciale en emotionele adoptie en we hopen dat Joep, Fruko en Dost ook deze kans gaan krijgen. 
 
Ook Gabriel is naar haar huisje vertrokken. Gabriël is een schatje en vrolijk aanhankelijk hondje. Zij kwam iedereen gelijk begroeten. Zij gaat ook een goed leven tegemoet bij lieve mensen. 
 
Wij en onze vrienden in Istanbul zijn ontzettend blij dat Bordo, Fanta en Gabriël hun perfecte huisje hebben gevonden.
Van nu af aan krijgen deze 3 kanjers alleen nog maar liefde, knuffels en aandacht. Ze zijn nu vrij en gaan genieten van een mooi en gelukkig leven!
 7 januari 2020
Gabriel zit in de opvang in Istanbul bij onze contact persoon. Dit is wat zij zegt over Gabriel:
"She is a wonderful dog, attached to me, no problem with cats, listens to what you say, creates no problems."

Gabriel kan dus ook bij katten geplaatst worden. Gabriel is een leuk schattig hondje en wil graag bij iemand horen.
Zijn er mensen die Gabriel een fijn thuis willen geven, mail ons dan naar mailto:info@animalcareprojects.nl