21 december 2021

 
 

3 december 2021
 
We kregen het trieste nieuws dat Gabi (voorheen Peria) is overleden. Hij is ruim 13 jaar geworden, hij was gewoon op. Hij is geadopteerd toen hij al zo’n 9 jaar was. Ondanks veel ellende toen hij hier was (angstig, zware artrose, buikvliesontsteking, leverontsteking, huidprobleem) heeft hij een heerlijk leven gehad bij zijn baasje en de 2 andere hondjes Joep en Rocco. Zijn baasje heeft altijd alles uit de kast gehaald om hem een goed leven te bezorgen.  Zij is erg verdrietig, want ze heeft haar liefste maatje verloren. We zijn haar zo ontzettend dankbaar dat ze Gabi op oude leeftijd heeft gered uit het bosasiel. Gabi was een geweldige lieve hond. 
 
R.I.P lieve Gabi, we zullen je nooit vergeten en je hebt een plekje in onze harten. 
 
       
 
14 november 2021 
Wij, onze vrienden en de honden uit het asiel willen iedereen, die gedoneerd heeft voor honden- en puppyvoer nogmaals heel hartelijk bedanken!🌺
Samen met jullie donaties hebben wij €2.000,- kunnen geven, waarvoor ze vele zakken honden- en puppyvoer hebben gekocht.
Het is belangrijk, dat de honden meerdere dagen per week droogvoer krijgen en wij zijn dan ook super blij, dat ze nu genoeg voer hebben voor een tijdje, mede dankzij jullie! Maar de winter duurt nog heel erg lang, dus blijf alsjeblieft doneren. Wij hebben onze vrienden gezegd, dat we blijven proberen de honden te helpen met voer. De honden hebben het zo hard nodig. Doen jullie ook mee? Alvast weer bedankt!
 
  

 
 
 
2 november 2021
Inmiddels is Sunny verenigd met zijn familie. Hij is geadopteerd bij lieve mensen die al eerder 3 honden uit het bosasiel gered hebben. Geweldig dat ze Sunny zijn kans hebben gegeven om nu te gaan genieten van zijn leventje. Hij doet het erg goed en hij heeft de bank al gevonden! Wij zijn blij dat Sunny eindelijk het asiel heeft verlaten.
 
               
 
 
21 oktober 2021
Luca (voorheen Leman) heeft haar super plekje gevonden bij een lieve vrouw die een aantal jaren geleden de setter Lindsy gered heeft uit het bosasiel.
 
Ze is helemaal blij met Luca en Lindsy heeft er weer een vriendinnetje bij. Luca doet het prima in haar nieuwe omgeving.
We willen de opvang die Luca wilde opvangen ontzettend bedanken voor haar goede zorg, aandacht en liefde. Door haar heeft Luca een kans gekregen om te genieten van het leven.
 
                 
 
  
 
10 oktober 2021 
Op 1 november wordt nieuwe wet- en regelgeving m.b.t. de import, opvang en registratie van zwerfhonden van kracht. Door deze wet- en regelgeving wordt de import van honden uit het bosasiel onmogelijk en worden wij bijna gedwongen om met ons werk te stoppen.
 
Animal Care Projects werkt samen met andere stichtingen, die dieren uit het buitenland plaatsen in Nederland. Dit gebeurt onder de naam  Stray Animal Association Netherlands (SAAN).
 
Naast de petitie heeft SAAN al verschillende acties uitgevoerd om onze tegenstem te laten horen bij o.a. de politiek, de NVWA, de media. Zo heeft SAAN o.a. de T.K. een brief gestuurd en zijn er kritische Kamervragen gesteld. Tot nu toe zonder resultaat, maar de strijd is nog maar pas begonnen en inmiddels wort SAAN gesteund door vele andere stichtingen in NL.
 
Op de  website van SAAN staat een helder verhaal over het OVERHEIDSBELEID VOOR IMPORTERENDE STICHTINGEN PER 1 NOVEMBER 2021: www.saanetherlands.com
 
Wij houden jullie op de hoogte over de verdere ontwikkelingen!
 
10 oktober 2021
Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor de €400,- aan donaties, die wij hebben ontvangen voor hondenvoer voor de honden in het asiel.
Wij zijn er super blij mee! Wij gaan eind oktober naar Istanbul en dan nemen wij jullie donatie mee. 
 
10 oktober 2021
Inmiddels is Efe in NL aangekomen. Hij zit nu in de opvang in Thorn. Hij maakt het goed, maar hij is nog wel angstig. Het is allemaal zo nieuw voor hem, hij heeft veel tijd nodig om te wennen. Efe is een super lieve hond. We zijn blij dat hij het asiel heeft verlaten en nu een kans krijgt op een beter leven. Deze kanjer heeft al zoveel meegemaakt in zijn leventje, nu wordt het tijd dat hij van het leven kan gaan genieten.
 
 
   
 
 
20 september 2021
Eindelijk goed nieuws voor Duman. Hij zat al jaren te wachten op deze kans. Deze kanjer is vandaag naar Canada gevlogen. SUPER!!!
We zijn ontzettend blij voor hem.
 
 
18 september 2021
Positief nieuws uit het SHKD bosasiel in Istanbul.
 
In augustus 2021 heeft onze vriendin Aysen weer een bezoekje gebracht aan het SHKD bosasiel in Istanbul. Ze vertelde positief nieuws over haar het asiel.
 
"Er zijn een aantal belangrijke zaken gewijzigd. Werknemers die de kantjes ervan afliepen, zijn ontslagen. Het was er schoon, er hangen ook camera’s die alles en de honden in de gaten houdt. Er  zou ook een vrouw aangesteld worden, die ook nog veterinair is onderlegd, om de boel daar te leiden.
Aysen heeft ook een goed gesprek gehad met Nilgul, die het bosasiel runt. Uitgesproken dat een goede sterke samenwerking alleen maar ten goede van de hondjes zal zijn en dat we nog mooie goede dingen ( zoals het asiel wat opkalefateren) kunnen doen! Enkel en alleen voor de hondjes!” 
 
Wij zijn heel erg blij, dat de situatie voor de hondjes positief veranderd is. Nu maar hopen, dat het zo blijft. Het enige wat de honden zo missen, is een liefdevol huis, aandacht en knuffels, vrijheid. Ze zitten toch opgesloten in de partitions met een beperkte ruimte om te bewegen. Iedere dag moeten ze alert zijn en het enige wat de dag een beetje breekt, is als ze gevoerd worden.  
 
Onze vriendin Bilge vertelde, dat er nu ongeveer 262 honden in het asiel zitten. Ze krijgen meestal rauwe kip en restanten uit keukens van restaurants.  1 dag per week krijgen ze droog voer (20 zakken van 15kg, de koste van 1 zak is ± € 10,-). Droogvoer kunnen ze kopen van de weinige donaties die binnen komen. Eén dag in de week droogvoer is lang niet genoeg. 
 
Ook voeren ze 700 honden in de bossen, gedumpt en aan hun lot overgelaten.  
 
Wij willen graag weer zakken hondenbrokken doneren. Doen jullie mee?
Wij zijn super blij met iedereen, die één of meerdere zakken droogvoer wil doneren voor de honden in het asiel.
 
Ook hebben we nog leuke honden ter adoptie. Zij willen zo graag een eigen baasje en huisje. Wil jij één van onze honden een mooi leven geven, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.
 
Onze honden kan je vinden op: Honden in Istanbul, Turkije en Honden in Nederland

Aysen heeft een filmpje gemaakt van haar bezoek in het bosasiel (zie hieronder).
 


30 augustus 2021
We kregen het trieste nieuws dat Mango (voorheen Mangal) is overleden. Hij had lever kanker. Hij werd eind 2016 geadopteerd door lieve mensen die hem een goed leventje hebben gegeven. Mango was een heel leuk hondje met een lief koppie. Hij is veel te vroeg heen gegaan, hij had nog zoveel mooie jaren moeten hebben. Zijn baasjes zijn er kapot van, hij was hun maatje. We wensen zijn baasjes veel sterkte toe met dit grote verlies.
 
R.I.P. Lieve Mango, je hebt nog een paar mooie jaren mogen hebben en kunnen genieten. Je blijft in onze harten voort bestaan.
  
22 augustus 2021
Eindelijk een beetje geluk voor Tarcin, Hij heeft inmiddels zijn thuis gevonden in Canada. We hopen dat deze kleine kanjer een goede toekomst tegemoet gaat.
 
 
 
 
4 augustus 2021
Inmiddels zijn Beans en Pufi in NL gearriveerd. Beans (ze heet nu Bowie) is geadopteerd door een geweldig baasje en het gaat goed met Bowie. Ze krijgt nu alle aandacht die ze verdient. Pufi (die nu Hierro heet) stond nog niet op onze adoptielijst. Een goede adoptant die eerder een Duitse herder uit het bosasiel heeft geadopteerd wilde graag weer een Duitse herder redden/adopteren. Ook Hierro gaat nu een goed leven tegemoet. We zijn ontzettend blij dat deze 2 kanjers het asiel hebben verlaten.
 
              
 
1 augustus 2021
Inmiddels is Hunter geadopteerd, hij heeft zijn forever home gevonden. We zijn blij dat hij nu een goed leven heeft. We willen de opvang heel erg bedanken voor hun goede zorgen en dat ze hem de kans hebben gegeven om zijn thuis te vinden.
 
                  
 
 
30 juni 2021
Inmiddels zijn Hunter en Leman (ze heet nu Luca) aangekomen in NL. Hunter zit in de opvang in Nieuwe Niedorp en Luca zit in de opvang in Hedel.
Het zijn weer ontzettende leuke honden. We hopen dat ze snel hun eigen thuis zullen vinden. We zijn blij dat deze honden het asiel hebben verlaten en nu een kans krijgen op een goede toekomst.
 
           
 
 
 
 
25 juni 2021
We kregen het trieste nieuws dat Kezban is ingeslapen. Ze was ernstig ziek en er kon niets meer aan gedaan worden. Haar baasje vertelde mooie verhalen over Kezban. Ze was een hele speciale hond en de band tussen haar en Kezban was heel hecht.Ze was een geweldige hond, ze kon met alle honden, mensen en kinderen goed overweg. Ze heeft een mooi leven gehad. Het verdriet is groot en ze wordt heel erg gemist.  Kezban werd in 2016 geadopteerd toen werd ze geschat op 7 jaar.
 
R.I.P. lieve Kezban, je hebt kunnen genieten van de vrijheid, liefde en aandacht. Je blijft in onze harten voortbestaan.
 
                             
 
 
 
21 juni 2021
Hij heeft er jaren in het asiel op moeten wachten, maar eindelijk hebben we dan goed nieuws voor Badem. Nadat hij eerst in opvang heeft gezeten, is hij geadopteerd door de dochter van de familie die ook Piyango (nu Gece) uit het bosasiel hebben geadopteerd. Badem krijgt er een leuk vriendinnetje bij. We zijn zo blij dat hij eindelijk zijn liefdevol thuis gevonden heeft. Hij is een geweldige, lieve hond. Gelukkig gaat hij nu een goede en mooie toekomst tegemoet.
Wij willen zijn opvang heel erg bedanken voor de goede zorgen en dat zij hem de kans hebben gegeven om eindelijk het asiel te verlaten.
 
        
 
 
 
13 juni 2021
Eindelijk was het dan zover. Badem en Pisagor zijn in NL. Badem zit in een goede opvang in Weurt en Pisagor is geadopteerd door geweldige baasjes die al een hondje uit het bosasiel hebben geadopteerd Gaii (voorheen Garip) Het zijn allebei geweldige honden, zo lief. Zodra we wisten dat beide honden naar NL zouden vertrekken hebben we ze in het pension gedaan, waar ze al een tijdje verbleven. Zo zijn ze meer gewend geraakt aan mensen en een huiselijke omgeving. We zijn super blij dat zij nu eindelijk de kans krijgen op een beter leven.
 
 
     
 
     
 
6 juni 2021
We kregen goed nieuws dat Yetis herplaatst gaat worden in Canada. We hopen dat ze snel gaat vliegen, zodat ze aan haar nieuwe leventje kan beginnen. We zijn echt blij dat ze deze kans krijgt, want ook zij is een geweldige hond.
 
 
We kregen het trieste nieuws dat Semir (voorheen) Gray is ingeslapen. Semir werd in 2019 geadopteerd door geweldige baasjes. Semir had botkanker. Hij is helaas niet oud geworden rond de 8 jaar. Zijn baasjes hebben er alles aan gedaan, maar hij had teveel pijn. Semir heeft gelukkig nog een tijd in vrijheid geleefd omringd door liefde en aandacht. Zijn baasjes missen hem heel erg, Semir was een geweldige hond.
 
R.I.P. lieve Semir, je bent veel te vroeg gegaan door een vreselijk ziekte. Gelukkig heb je nog wel kunnen genieten van je nieuwe leventje. Je zal altijd een plekje in onze harten hebben.
 
        
 
 
   
 
31 mei 2021
We kregen het trieste nieuws dat Bindi is ingeslapen. Bindi werd in 2013 geadopteerd door een geweldige baasjes die haar alles hebben gegeven. Bindi is rond de 15 jaar geworden, ze was op. Haar baasjes missen haar heel erg, Bindi was een schat van een hond. We wensen haar baasjes heel veel sterkte toe met het enorme verlies van hun maatje.
 
R.I.P. Lieve Bindi, je hebt een gelukkig leven gehad en je bent oud geworden in een liefdevolle omgeving.  Je zal altijd een plekje in onze harten hebben.
 
       
 
24 mei 2021
We kregen te horen dat een vrijwilliger Yogi wil herplaatsen in Amerika. Yogi zit inmiddels in het pension waar ze haar gaan voorbereiden voor haar vertrek. We zijn erg blij met dit nieuws, want Yogi was aan het wegkwijnen in het asiel. Ze is echt een mensenhond die hunkert naar aaitjes en gezelligheid, nu krijgt ze kans om dit eindelijk te krijgen.
 
 
 
 
 
6 mei 2021
We kregen het trieste nieuws dat Nina (voorheen Lena) is ingeslapen.  Nina is geadopteerd in 2014 door een lief baasje. Nina had reeds meer dan 1,5 jaar een langzaam groeiende tumor op haar linker achterpoot. De tumor was onmogelijk operatief te verwijderen. Mits de nodige medicatie en goede zorgen, hebben ze het onvermijdelijke toch nog heel lang kunnen uitstellen. Maar ze wisten dat we deze strijd niet konden winnen. Om Nina niet onnodig te laten lijden, hebben ze in samenspraak met de dierenarts de moeilijke beslissing moeten maken om haar zachtjes te laten inslapen. Nina was een ontzettend lieve, zachtaardige en dankbare hond, die toch nog heel wat mooie jaren heeft gehad. Desondanks blijft het gemis enorm. 
Met Korsan die ook geadopteerd is uit het bosasiel gaat het wel, maar treurt nu om het verlies van zijn vriendinnetje.  Ze geven hem dan ook wat extra aandacht, samen met de andere honden waaronder Baron die ook geadopteerd is uit het bosasiel.
 
R.I.P. Lieve Nina, je hebt nog een paar mooie jaren gehad en je hebt kunnen genieten van het goede leven bij je baasje, samen met Korsan. Je zal altijd een plek in onze harten hebben.
 
  
 
17 april 2021
Goed nieuws voor Bowie (voorheen Pascal). Zijn opvangmoeder wil hem zelf adopteren. Hij doet het zo goed en ook met zijn vriendje Blue.  Hij heeft een wereld huisje gekregen, met de goede zorg, liefde en aandacht. We zijn ontzettend blij voor hem.
 
 
 
Goed nieuws voor Yeti. Yeti heeft een opvanggezin gevonden in Canada, waar ze nu al zit. Het opvanggezin is dol op haar. Yeti is gelukkig nu ze bij de mensen is, en ze geniet van alle aandacht.  Ze zat weg te kwijnen in het asiel en smeekte om bij iemand te horen. De mensen die haar gaan adopteren krijgen er een lieve knuffelbeer bij.
 

 
12 april 2021
 
Brigitte heeft aangegeven dat ze wil stoppen met haar werkzaamheden voor ACP, mede door tijdgebrek en verandering in haar huidige werk situatie. We vinden het erg jammer, maar we respecteren haar besluit. We willen haar ontzettend bedanken voor haar inzet in de jaren dat ze als vrijwilligster bij ACP heeft gewerkt. Zij heeft een verschil gemaakt voor menig hondje uit het bosasiel.
  
28 maart 2021
Oproepje voor donaties:
De honden in het bosasiel zijn al de dupe van de strenge Covid-19 maatregelen, maar nu komt er nog een hinderpaal bij. Voor het transport van hondjes naar NL zij  wij aangewezen op Turkish Airlines. De vliegmaatschappij heeft de cargo kosten verhoogd van 8 euro per kg naar 20 euro per kg. Dit betekent dat het alleen al het transport van één middelgrote hond van zeg 20 kilo die naar NL komt in een transport box van zeg 10 kg,  30 x 20 = 600 euro kost. Pfffff, ongelofelijk, maar waar!! Hopelijk draaien ze dit in de toekomst terug naar 8 euro per kg. 
 
Wil je graag de honden in het bosasiel helpen? Je kunt nu eenvoudig een donatie doen via onze site. Je hoeft alleen maar een bedrag zonder komma en nullen, bv 10, 15, 25, etc in te vullen, klik daarna op doneer en kies daarna je bank. 
 
De honden en wij zijn altijd super blij met elke bijdrage, die jullie kunnen missen. Zo kunnen wij de honden blijven helpen! 
 
Gelukkig is er ook positief nieuws te melden. De lente staat weer voor de deur en wij kregen een dringend verzoek voor middelen tegen vlooien, teken en andere parasieten, die de honden in het bosasiel hard nodig hebben.  Zelf hadden de mensen van het asiel omgerekend € 1.123,- aan donaties ontvangen van de ± €3.000, die ze nodig hebben om alle honden te beschermen.
Een goede vriendin van ons (zij heeft ook een hondje uit het bosasiel) wilde heel graag helpen en zij heeft het restant gedoneerd.
Wauw, we waren sprakeloos door deze geweldige bijdrage en steun.
Wij en de mensen van het asiel zijn ontzettend blij en willen haar hier dan ook heel hartelijk voor bedanken🌷🌺.  
 
Ook willen wij nogmaals al onze vrienden heel erg bedanken, die ons elke keer weer blij maken met hun geweldige donaties voor de hondjes. 
 

   

12 maart 2021
Goed nieuws voor Asia. Haar opvang baasje heeft besloten om haar te houden. Ze zijn zo aan elkaar gehecht dat ze haar niet meer wil laten gaan en daar zijn we erg blij mee, want Asia heeft een goed huisje gevonden in Turkije.
 
 
11 maart 2021
Inmiddels zijn Pascal en Nutella goed aangekomen in NL. Nutella (zij heet nu Diega) is geadopteerd door een lief baasje en Pascal (hij heet nu Bowie) zit in de opvang in Hedel. Beide hondjes zijn echt geweldig en zijn nu op weg naar een beter leven. We zijn erg blij dat ze het asiel hebben verlaten.
 
                    
  
3 maart 2021
Goed nieuws voor Aery, hij heeft een plek in Duitsland gevonden. Als alles goed gaat zal hij deze week vertrekken. We hopen voor hem dat het ook gaat lukken, want dan kan hij snel het asiel verlaten.
 
 
  
26 februari 2021
We kregen het trieste dat Shadow (voorheen Bruno) is overleden. Hij is ruim 12 jaar geworden. In december 2015 is hij geadopteerd door een lieve familie. Hij heeft een heel goed leven gehad en hij heeft de juiste zorg gekregen. Zijn baasjes schreven: "De pijn van het verlies is enorm, maar ik ben ontzettend blij dat hij onze hond heeft mogen zijn en in ons leven is gekomen. Hij was echt een verrijking. We zullen hem vreselijk missen."
 
R.I.P. lieve Shadow, je blijft in onze harten voortbestaan.
 
 
 
We kregen van de familie van Lola (voorheen Dost) het bericht dat zij herplaatst moest worden. De katten van de familie en Lola gingen gewoon niet samen en daarom moesten zij deze beslissing nemen. We willen hun bedanken dat zij Lola de kans hebben gegeven. Ze heeft daardoor eindelijk het asiel kunnen verlaten. We hebben gisteren Lola naar haar nieuwe huisje gebracht. Ze is geadopteerd door een trouwe vriendin van Lola (die nu weer Dost heet). We zijn super blij en onze dank is groot dat zij een goede plek heeft gevonden. 
 
                            
  
21 februari 2021
 
We hebben vreselijk nieuws gekregen. Gisterochtend hebben ze Bunny dood gevonden in zijn partition. Hij had bijtwonden. Het is allemaal zo oneerlijk en wreed, want hij had een liefdevol huisje gevonden en de familie zat met veel geduld te wachten op zijn komst. Ze zijn ontzettend verdrietig, ze wilden hem een goed leven geven. Bunny had hun harten gestolen. We zijn allemaal zeer aangeslagen en kwaad dat dit heeft kunnen gebeuren. Bunny had een goed leven kunnen hebben en dat is nu van hem weggerukt. Dit raakt je tot in je ziel.  
 
R.I.P. lieve Bunny, we zullen je nooit vergeten en je blijft in onze harten voortbestaan. 
 
   
  
17 februari 2021
Wij denken iedere dag aan de arme lieve honden in het bosasiel. Wij willen ze heel graag naar NL laten komen, maar helaas worden we op dit moment aan alle kanten klemgezet door Covid-19, de lockdown en de strengere regels voor reizen naar en van Istanbul.  
 
In de tussentijd is het heel erg stil met adopties. 
 
De honden zitten in ons hart en wij willen zo graag alles voor ze doen. Ze moeten daar gewoon weg. Zij willen allemaal een liefdevol en warm huisje. De honden hopen dat ze nog steeds geadopteerd zullen worden en dat hun nieuwe baasjes bereid zijn om te wachten. 
 
Hopelijk komt er snel een lichtpuntje. Maar we denken toch dat de toekomst een lange tijd donker zal blijven voor de hondjes in het asiel. 
 
Echter blijven wij alles in de gaten houden. Op dit moment staan wij machteloos en dat is zeer frustrerend en maakt ons erg verdrietig, maar we laten de honden niet in de steek. 
 
Op dit moment hebben de honden het nog eens extra moeilijk, omdat er een pak sneeuw is gevallen met temperaturen onder nul. Het is vreselijk triest om ze zo te zien en onze vriendin zegt dan ook: "Snow is nothing romantic in Turkey but difficult time for homeless animals”. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
8 februari 2021
We kregen het trieste nieuws dat Snoopy rustig is ingeslapen. Snoopy is een jaar of 15 geworden en is door een geweldige familie in 2013 geadopteerd. Hij leefde samen met zijn maatjes uit het bosasiel Lucky en Spike. Snoopy heeft een geweldig leven gehad en hij heeft geleefd in vrijheid. We wensen de familie heel veel sterkte toe met het verlies van Snoopy, hij zal zeker gemist geworden.
 
R.I.P. lieve Snoopy, je blijft in onze harten voortbestaan.
 
                         
 
 
17 januari 2021
Inmiddels zijn May en Seta veilig aangekomen in NL. Wij zijn ontzettend blij, dat deze 2 kanjers nu een warm en liefdevol huisje hebben gevonden. Het gaat al goed met ze, natuurlijk moeten ze nog wennen aan hun nieuwe leven, maar ze zijn nu vrij en veilig. Hun baasjes zijn super blij met ze. Seta is het vriendinnetje geworden van Remus (voorheen Reis, ook uit het bosasiel). Wij willen de baasjes heel erg bedanken, dat ze Seta en May deze kans hebben gegeven.
 
 
 

 
17 januari 2021
Tubby is inmiddels geadopteerd door een leuk gezin die ook nog een hondenvriendje hebben. Hij gaat een goede toekomst tegemoet. We willen zijn opvang ontzettend bedanken dat zij hem uit het asiel gehaald heeft en voor de goede zorgen. Zij heeft hem de kans gegeven om zijn warme thuis te vinden.