23 december 2023
 
 
17 december 2023
Onze doneeractie voor de hondenhokken is afgerond. De donaties, die we hebben gekregen zijn voldoende voor 20 nieuwe hondenhokken! 
Dit is boven onze verwachting en we zijn ontzettend blij dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan het welzijn van de honden. 
 
We danken iedereen uit de grond van ons hart die heeft gedoneerd en zich betrokken heeft gevoeld. Het is echt hartverwarmend! 
Het geld is overgemaakt naar onze vriendin en contactpersoon in Turkije. Zodra de hokken zijn besteld en geleverd zullen we foto’s plaatsen. 
Namens alle honden, het SHKD bosasiel ( göktürk_haysevder) en ons: Dankjewel❤️❤️ 
 

 
10 december 2023
UPDATE: Onze actie voor donaties voor hondenhokken voor de honden in het asiel in Istanbul loopt nog tot en met 15 december. Help ze alsjeblieft! 
 
Inmiddels hebben we donaties binnen gekregen voor 14 hokken en dat is fantastisch. Om meer honden in het asiel een kerst cadeau te geven, kan je op onderstaande rekening nog je bijdrage overmaken. Ons rekeningnummer is NL31INGB0006508453 ten name van Stichting Animal Care Projects en op onze site www.animalcareprojects.nl staan ook een doneerknop en een Paypal doneerknop. 
 
Dit weekend hebben mensen geholpen in het asiel om hokken die nog in redelijk staat zijn te repareren en winterklaar te maken.
 
Wederom willen we iedereen bedanken die een bijdrage heeft overgemaakt om de honden in het asiel te helpen. Ze verdienen het zo.
 
   
 
  
 
4 december 2023
Lieve dierenvrienden, 
Update: Wij willen iedereen, die tot nu toe gedoneerd heeft voor nieuwe hondenhokken, hartelijk bedanken. Wij hebben nu genoeg voor 9 hokken en zijn super blij met jullie steun! Toch hopen we op nog meer.  Laat alsjeblieft onze honden niet in de steek! Blijf daarom alsjeblieft ons bericht delen op sociaal media. Wij hopen, dat er nog veel meer donaties binnenkomen, zodat wij met z’n allen zo veel mogelijk honden in het asiel kunnen blijven helpen met een goede en stevige schuilplaats.  
 
Dear animal friends, 
Update: We would like to thank everyone who has donated for new dog houses so far. We now have enough for 9 dog houses and are very happy with your support! Still, we hope for even more. Please don't abandon our dogs! Therefore, please continue to share our message on social media. We hope that many more donations will come in, so that we can all continue to help as many dogs as possible in the forest shelter with a good shelter. 
 
 
 
3 december 2023
Wij zijn zeer aangeslagen en verdrietig door het trieste nieuws, dat de lieve Apricot gisterochtend dood in haar hok is gevonden. Er waren geen aanwijzingen dat er iets mis was met haar. Haar hartje heeft het begeven.Apricot heeft vanaf dat ze een puppy was in het asiel geleefd. Het leven in het asiel was erg zwaar voor haar, ze was diep ongelukkig.Ze was zo’n leuke, lieve hond. Het is dan ook verdomd jammer, dat niemand dat gezien heeft.Wij nemen het onszelf kwalijk, dat het ons niet gelukt is een liefdevol, warm thuis voor haar te vinden.Ze verdiende zoveel meer! Ze was pas 4 jaartjes oud. Wij en onze vrienden in Istanbul zijn er kapot van.  
 
R.I.P lieve Apricot. Sorry, dat je geen kans hebt gekregen op een mooi hondenleven.Wij zullen je nooit vergeten, je hebt een plekje in onze harten.
     
 
 
29 november 2023
We hebben een oproep gedaan voor donaties voor hondenhokken in het asiel. Zie onze pagina Donaties Hondenhokken dringend
 
De meeste hokken zijn in zeer slechte staat en geven geen beschutting meer voor de honden. Zeker nu de winter voor de deur staat.
Alle honden in het asiel verdienen een droge plek om zich terug te trekken.
Help AUB mee! Iedere euro telt!
 
     
 
25 november 2023
We kregen het trieste nieuws dat Tosun is overleden. Zij werd in 2019 geadopteerd door een leuke familie die haar graag wilde redden. Tosun was een schat van een hond, heel lief en ze was een stabiele factor in de roedel. Haar vriendjes Duman en Do (voorheen Dost) hebben ontzettend veel steun aan haar gehad.
Zoals de familie zelf zei: ‘ Tosun was zelfverzekerd, recht door zee,  eerlijk en oprecht. Een rots in de branding’.
Haar gezondheid ging achteruit en zij had veel pijn. De familie heeft er alles aan gedaan, maar ze was op. Tosun heeft een leuk en gezellig leven gehad en ze heeft enorm genoten, vooral van haar dagelijkse siësta!
Er is nu een leegte in huis.  Haar familie en vriendjes missen haar enorm. We wensen hun heel veel sterkte toe met het verlies van deze kanjer.
 
Rust zacht, lieve Tosun, we zullen je nooit vergeten en je hebt een plek in onze harten.
 
  
 
12 november 2023
We kregen het trieste nieuws van onze vrienden Hilje en Cees, dat Ollie afgelopen vrijdag is overleden. Begin dit jaar is zijn maatje Inci overleden en sindsdien ging Ollie met zijn gezondheid achteruit. Ollie was zo vreselijk verzwakt en ziek geworden. Hij at bijna niets meer en was 10 kg afgevallen en hij ging alleen maar meer en meer achteruit. Hij kreeg steeds meer klachten en was helaas helemaal op. Zijn baasjes hebben hard gevochten om hem uit het diepe dal krijgen, maar de verzwakking heeft gewonnen. De artsen konden niet vinden wat er mis was. Hij miste Inci heel erg en het leek wel of hij zonder zijn vriendinnetje niet verder kon. Hij en Inci hadden een bijzondere, unieke band met elkaar. Hij is rustig in zijn eigen mandje  ingeslapen.

 "Ons ongelofelijke lieve, gevoelige, mooie en trouwe kind en vriend. We zijn zo dankbaar dat je in ons leven wilde komen. Wat ben je samen met Inci gelukkig bij ons geweest. Nu ben je weer bij haar. Onze twee onafscheidelijke kinderen die hun leven al deelden in het bosasiel, elkaar staande hielden en later onze familie werden, zijn weer samen. Wees samen met Inci altijd gelukkig lieve jongen. We houden zielsveel van je, van jullie.” 

Ollie was een schat van een hond en het perfecte maatje.  Zo ontzettend lief en makkelijk. Hij heeft genoten van de wandelingen, samen met Inci en hobbelde dan lekker mee, in zijn eigen tempo. Hij heeft een goed en gelukkig leven gehad. Ollie is er niet meer en dat doet pijn en het verdriet en gemis is groot bij zijn baasjes. Het huis is leeg zonder hem.

Lieve Hilje en Cees, heel veel sterkte met het enorme verlies van jullie kanjer.  

R.I.P. lieve Ollie, dank je wel voor de vele mooie herinneringen. Wij zullen je nooit vergeten en je hebt een plekje in onze harten. 

 
              
 
              
  
22 oktober 2023
Karam (hij heet nu Otis) is inmiddels aangekomen in zijn nieuwe huisje. Hij is geadopteerd door een geweldige familie en het gaat goed hem. Hij moest wel even bijkomen van alle nieuwe indrukken.  Otis is een schat van een hond en we zijn erg blij dat hij het asiel heeft kunnen verlaten. Hij heeft een liefdevol thuis gevonden.

             
 
24 september 2023
Wij kregen het trieste nieuws dat herder Baron op overleden is. Baron was sinds april 2013 geadopteerd. Plotseling voelde Baron zich niet goed en had pijn. Zijn baasjes zijn met spoed naar een dierenarts gegaan. Deze stelde vast dat Baron een tumor had die uitgezaaid was naar lever en nieren. De dierenarts kon niets meer doen.  Baron zachtjes laten inslapen was de enige oplossing.
 
Joannes en Justine, de baasjes van Baron, schreven ons: ‘Onze wereld stond stil. Baron, geliefd en gekend in de wijde omgeving, die bekend was als de meest aaibare, zachte, lieve hond die je je maar kon voorstellen, was plots niet meer. Zonder klagen droeg hij een afgrijselijk geheim met zich mee, dat hij moedig doorstond. Onze bewondering en liefde voor hem is dan ook grenzeloos. Wij, Justine, Django, Wolf en ikzelf blijven verweesd achter. Het gemis is ondraaglijk. Nooit zullen we hem vergeten. Baron is 12 jaar geworden.
 
Er rest ons niets anders dan jullie zeer hartelijk te danken dat jullie ons het voorrecht verleend hebben om Baron (en, op aanwijzen van jullie, ook Wolf) hebben mogen leren kennen. Hij was een verrijking voor ons leven en dat zal hij altijd blijven.’
 
Wij wensen Joannes en Justine, Django en Wolf veel sterkte toe de komende tijd. 
 
R.I.P lieve Baron. Wij zullen je nooit vergeten en je hebt een plek in onze harten.
 
  
 
19 september 2023
Snow heeft eindelijk haar fijne thuis gevonden. Ze is geadopteerd door een leuk stel die alles voor haar over hebben. Ze zijn ontzettend blij met haar. Snow doet het prima in haar nieuwe omgeving. We zijn zo blij dat ze haar match heeft gevonden. We zijn de opvang ontzettend dankbaar voor haar goede zorgen.
 
           
 

 
9 september 2023
Er zitten hele leuke, lieve kleine hondjes in het asiel in Istanbul (zie video). Zij zitten ook dringend te wachten om het asiel te verlaten. Zij dromen van lieve mensen, die hun willen adopteren of opvangen, zodat ze de kans krijgen een fijn en gelukkig thuis te vinden. Wil je meer informatie over 1 van deze hondjes mail ons dan naar mailto:info@animalcareprojects.nl 
 
 
25 augustus 2023
Afgelopen week zijn wij zelf weer op en neer naar Istanbul gevlogen. Op de heenweg hadden we 5 transport boxen bij ons die ze nodig hebben en een donatie voor de hondjes. Op de terugweg hebben we Bunny en Joey meegenomen. Bunny zit in de opvang in Herselt in België. Het gaat goed met Bunny. Ze kan het goed vinden met de andere honden in de opvang. Bunny is een leuke, lieve dame. Ze is heel aanhankelijk en is gek op aaitjes. Bunny is ook speels.  
Wij (Petra en Raymond) hebben Joey geadopteerd. Joey is één van de slachtoffers van de grote aardbeving begin dit jaar. Het asiel heeft een aantal honden van de aardbeving opgevangen in het asiel. Joey is een leuke, lieve, rustige lobbes en hij wil graag geknuffeld worden. Hij gaat lekker mee wandelen. Andere honden vindt hij nog een beetje spannend, maar thuis gaat het goed met onze Puki. Wij zijn erg blij met onze nieuwe vriend en wij zijn blij, dat wij hem gered hebben.
 
   
 
 
 
20 augustus 2023 
Wij kregen het trieste bericht van onze vriendin, dat zij haar hondenvriendinnetje Pixie heeft moeten laten gaan.
Pixie was een mooie, lieve, leuke, vrolijke, sterke hond. Pixie kwam in 2015 naar NL. Zij had het erg zwaar in het asiel en ze was erg blij, dat ze nu eindelijk een baasje kreeg. Ze kreeg dan ook alles wat ze nodig had. Ze kwam altijd vrolijk en kwispelend op je af, om geaaid en geknuffeld te worden.
Ze wilde er altijd bij zijn. 
Ze was een heerlijke hond en ze wordt heel erg gemist door haar baasje en haar andere hondenvriendjes.

Wij wensen onze vriendin heel veel sterkte met het grote verlies van Pixie. 
 
R.I.P lieve Pixie. Wij zullen je nooit vergeten en je hebt een plek in onze harten.
 
  
 
20 augustus 2023
Wij kregen het trieste bericht van onze vrienden, dat zij met pijn en verdriet hun liefste hondenvriendinnetje Fanta hebben moeten laten gaan.
Ze is 12 jaar geworden.  Fanta was zo speciaal, mooi, ontzettend lief, sociaal, zorgzaam, vrolijk en vooral ook een vechter. Uiteindelijk wilde haar lichaam niet meer, terwijl zij tot aan het eind toe haar roedeltje bij elkaar zocht. Fanta kwam samen met Bo (Bordo) in 2020 naar NL. Hun droom kwam uit en zij hadden eindelijk hun geluk gevonden. Fanta werd vanaf dag 1 vertroeteld, geknuffeld en ze had de tijd van haar leven. Ze kreeg alles wat ze nodig had en was een "happy dog”.
Ze was een geweldige hond en ze wordt heel erg gemist door haar baasjes en haar andere hondenvriendjes.

Wij wensen onze vrienden heel veel sterkte met het grote verlies van Fanta, zo kort na het verlies van kanjer Bo. 
 
R.I.P lieve Fanta, je had zo’n bijzondere uitstraling. Wij zullen je nooit vergeten en je hebt een plek in onze harten.
 
  
  
14 augustus 2023
Update: Op 19 juli hebben wij jullie bericht, dat er een rechtszaak is aangespannen tegen de hondjes is het asiel in Istanbul. De honden lopen nog steeds gevaar en wij moeten er niet aan denken, dat ze de arme honden weg komen halen. Als ze de zaak winnen, dan zijn de consequenties vreselijk.
De honden zullen het niet overleven. Hun toekomst staat op het spel! Onderstaand bericht kregen wij van onze vriendin:
"The case is in higher court now. We are waiting for their decision. The courts are closed in the summer holidays now. We are waiting for September”. 
 
Wij hopen dan ook op een goede uitkomst voor de hondjes, maar…………….!!
 

 
7 augustus 2023
We kregen het trieste nieuws dat Kate is overleden. Kate werd in 2015 geadopteerd door een lieve familie. Kate was een ontzettende lieve en geweldige hond. Haar familie zegt dat Kate een vriendin voor het leven was en ze gaan haar enorm missen. Kate heeft mooie en gelukkige jaren gekend.
 
R.I.P. Lieve Kate, we zullen je nooit vergeten en je hebt een plek in onze harten.
 
  
  
23 juli 2023
Inmiddels is Plato (hij heet nu Tom) aangekomen in NL. Tom zit in de opvang in Thorn, Limburg. Tom is een lieve, aanhankelijke, prachtige hond met blauwe ogen. Hij kan het prima vinden met de andere honden in de opvang. Hij zoekt nog zijn perfecte match.
 
            
 
             
 
19 juli 2023
Van de week bereikte ons het zeer slechte nieuws dat het voortbestaan van het asiel opnieuw in gevaar verkeert.
Bilge schrijft : " the shelter is in danger because the land is not ours and the forest ministry opened a court case which resulted in the shelter to be emptied. Now the case went to a higher court. So our dogs are in danger of being dumped in the forests”.
Dit is vreselijk nieuws en maakt onze honden nog urgenter. 
 
Inmiddels leven er meer dan 400 honden in het asiel: Steeds meer honden worden gedumpt door hun eigenaar of worden weggejaagd uit de buurt waar wel mensen voor ze zorgden. Ze worden aan de rand van de stad langs de wegen of in de bossen gedumpt. Zonder eten en drinken. Ze zijn altijd in gevaar en erg bang. Ze worden vaak aangereden door auto's, raken ernstig gewond en blijven zonder enige hulp alleen en gewond achter. Of ze worden erg ziek.  Ook worden er nog steeds puppy's gevonden. Én steeds meer rashonden. Dierenliefhebbers die de voederplaatsen voor de zwerfhonden verzorgen en deze honden zien, brengen ze naar het asiel en waar nodig eerst naar een kliniek voor medische hulp. Dan hebben ze nog een kans. Ze zouden het niet overleven waar ze werden gedumpt.  
 
De ruimte van het asiel is beperkt en bomvol. De meeste honden komen nooit uit hun partition. Er is bijna geen tijd voor persoonlijke aandacht omdat er maar een paar medewerkers zijn. Natuurlijk is er veel stress onder deze omstandigheden. De honden op onze adoptielijst snakken allemaal naar menselijk contact. Naar liefde en naar veiligheid. Naar goede zorgen en vrijheid in veiligheid. Hun enige hoop en die van de verzorgers is dat ze geadopteerd worden. Een andere manier om het asiel te kunnen verlaten is er nl niet.  
 
De honden op onze adoptielijst hebben allemaal spoed. Maar ze zijn ook zorgvuldig geselecteerd op de dingen die we over ze schrijven. Juist daarom zijn ze zo geschikt voor adoptie. We kunnen de situatie niet veranderen. Maar we kunnen wel het leven van die ene hond redden. We weten allemaal uit ervaring hoeveel vreugde dit met zich meebrengt. Wie opent zijn hart voor deze fantastische kanjers die het zo verdienen?  
Laat ze aub niet in de steek!! 
 
Kijk voor meer foto’s/video’s en informatie op Honden in Istanbul, Turkije
Wil je een hond adopteren of wil je een opvang zijn. Heb je vragen en wil je graag meer weten, of wil je een donatie doen voor de hondjes mail ons dan naar mailto:info@animalcareprojects.nl
 
19 juli 2023
Inmiddels is Snow aangekomen in NL. Zij zit in de opvang in Leerbroek. Ze vindt het natuurlijk nog wel spannend allemaal, ze heeft ook jaren in het asiel gezeten in een overvolle partition. Maar ze doet het prima ook met de andere honden in huis. Ze is lief en sociaal. We zijn blij dat ze eindelijk het asiel heeft kunnen verlaten en dat ze snel haar juiste match gaat vinden.
 
             
 
 
19 juli 2023
We kregen het trieste nieuws dat Storm (voorheen Dark) is overleden. Storm werd in 2019 geadopteerd door een lieve familie mensen. Storm was een ontzettende lieve en geweldige hond, zij hebben hem nog mooie jaren kunnen geven. Zijn baasjes missen hem enorm, ze zijn blij dat ze hem destijds hebben geadopteerd en wij zijn hun daar dankbaar voor. Op de foto staat hij met zijn vriendinnetje Amy.
 
R.I.P. Lieve Storm, we zullen je nooit vergeten en je hebt een plek in onze harten.
 

2 juli 2023
Wij (Petra en Raymond) hebben afgelopen dinsdag 27 juni 2023 afscheid van onze kanjer Connor moeten nemen. Het was zo plotseling, onwerkelijk en oneerlijk. Wij zijn ons beste maatje kwijt en dat doet erg veel pijn en verdriet. Connor was een hele speciale, mooie grappige, blije, makkelijke, super lieve hond. Hij genoot van zijn leventje en had veel plezier. Hij wilde altijd heerlijke lange wandelingen maken en spelen met andere hondjes, of met een balletje/stok.
Het is nu vreselijk stil en leeg in huis. Wij en Puki missen hem ontzettend. Puki en Connor waren dikke maatjes en ze heeft het moeilijk nu ze alleen verder moet zonder haar grote vriend en beschermer.
Wij zijn blij, dat we hem 5 jaar geleden uit het bosasiel hebben gehaald. Hij heeft ons zoveel moois gegeven en was het zonnetje in huis. 
 
R.I.P. lieve Connor we zullen je nooit vergeten en je hebt een speciaal plekje in onze harten.
 
 

27 juni 2023
Inmiddels is Hector (hij heet nu Max) bij zijn baasjes aangekomen. Hij is gered door de baasjes die ook Prof en Nico (R.I.P.) uit het asiel hebben geadopteerd. Het gaat prima met Max, we zijn superblij dat hij het asiel heeft kunnen verlaten. Hij kan nu gaan genieten van zijn nieuwe leventje, na alles wat hij heeft meegemaakt. Max is een schat van een hond.
 
                  
 
23 juni 2023
We kregen het trieste nieuws dat de 3-poot Tubby is overleden. Tubby had al z'n lymfeklieren vol tumoren zitten. Om hem een verdere lijdensweg te besparen heeft zijn familie besloten om hem in te laten slapen. Zijn familie heeft 2,5 jaar heel erg van hem genoten, maar hij had veel langer bij hun moeten blijven. Tubby heeft een liefdevol thuis gekend, met veel aandacht en goede zorg. Tubby was een schat van een hond en zijn familie mist hem enorm.
 
R.I.P. lieve Tubby, we zullen je nooit vergeten en je hebt een plekje in onze harten.
 
   
 
16 juni 2023
Op woensdag 24 mei hebben wij, Ellen, Esra en Selina, een bezoek gebracht aan het asiel in Istanbul.
Onze lieve Gece (voorheen Piyango) en Günes (voorheen Badem) komen daar vandaan, dus we waren erg benieuwd en wilden kijken hoe het daar nu is en de hondjes daar lekkere knuffels geven.
 
Eén ding staat voorop: wat is het druk in het asiel! We zagen veel stress onderling en veel honden voor het asiel, omdat er te weinig plek is en ze niet allemaal met elkaar kunnen opschieten. Er worden wanneer we er zijn, etensresten van een school aangeleverd. Fijn dat dit er is, maar heel smakelijk zag het er niet uit. De honden hebben zo hard echt hondenvoer nodig.
 
Onze begeleider Bilge vertelde ons dat er veel pitbulls zijn gedumpt de laatste tijd, dus die zitten er ook. Hondjes met open wonden, heupdysplasie, uitgetrokken tanden…, vreselijk om te zien.
 
Je wil en kan geen onderscheid maken tussen bijvoorbeeld een hond als Hector die bang in een afgebroken toilet ligt, angstig voor nog een aanval, en een vrolijke Pufy die zo graag aangehaald wil worden. De ene na de andere lieverd komt een aai over de bol halen of een poot geven. Als ze maar contact kunnen maken, ze zijn zo op zoek naar een liefdevol maatje!
 
We hopen dat er snel mensen zijn die een van deze lieverds wil adopteren want het asiel is absoluut geen plek om lang te blijven.
 
De honden hebben hard geld nodig voor voer, vaccinatie en medische kosten. Wij zouden het super vinden, als jij ook daarbij wilt helpen.
Je kan een donatie overmaken op NL31INGB0006508453 ten name van Stichting Animal Care Projects of makkelijk via de doneerbutton op de website. 

Alvast, namens alle honden heel erg bedankt!
 

 
  
 
  
 
 
  
4 juni 2023
Wij hebben zeer goed nieuws voor Youp (voorheen Huseyin). Hij heeft zijn forever home gevonden bij een leuke familie, via een andere organisatie.
We zijn zo blij en dankbaar, dat het hun wel gelukt is om de juiste mensen voor hem te vinden.
Wij willen ook de lieve mensen van zijn vorige opvang heel erg bedanken. Zij hebben dit mogelijk gemaakt door hem de kans te geven om naar NL te komen.
Het gaat goed met Youp en heeft het prima naar zijn zin.  We wensen hem een fijne en mooie toekomst toe met zijn nieuwe baasjes.
Hij verdiende een goed leven en dat heeft hij nu ook gekregen.
SUPER!!
 
   
 
4 mei 2023 
Wij zijn erg geschrokken van onderstaand triest bericht, dat kanjer Vako is overleden. Vako was een prachtige, geweldige lieve hond. Hij heeft een mooi en gelukkig leven gehad, samen met zijn familie en met zijn hondenvriendjes Ocean en Kuyrnik (ook uit het asiel). Het verlies van Vako doet pijn en hij wordt heel erg gemist.  
 
Berichtje van het baasje van Vako:
The love of my life
Zomaar een hond uit een asiel waar hij een deel van zijn eerste levensjaar heeft doorgebracht en het andere deel op straat. Ik ben enorm gezegend dat hij in mijn leven is gekomen door Animal care projects. Een grote, enorm lieve hond met bijpassende ‘droopy’ blik, groot hart en liefde voor alle mensen en honden. Een woord als agressie was hem totaal vreemd, eerder terug houdend op een aandoenlijke wijze. Met name de liefde voor andere honden, ongeacht welk type was zijn motivatie om vermiste honden te vinden. Je zou bijna denken dat hij bewust of onbewust de vermiste hond ook een ‘forever home’ wilde geven. Door zijn enorm goede speurkwaliteiten is hij de grondlegger voor de trainingsmethode die bij stichting Speurhonden 4Dogs gebruikt wordt en is het bijpassende theorieboek op zijn manier van werken gebaseerd. Maar vooral is hij de allerliefste hond die ik ooit gekend heb. Het doet mij enorm zeer dat hij verslagen wordt door een ziekte waarbij ik hem moest helpen om de regenboogbrug over te gaan. Zoals veel honden wonen ze in een deel van je hart. Vako heeft bij mij het overgrote deel. Vako, ik zal je nooit vergeten en zal je altijd missen tot de dag wanneer het mijn tijd is en ik je weer in mijn armen kan sluiten…
Till we meet again.
 
Wij wensen zijn baasjes heel veel sterkte met het grote verlies van de lieve Vako.
 
R.I.P. lieve Vako, wij zullen je nooit vergeten en je hebt een plekje in onze harten. 
 
 Afbeelding invoegen           Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
 
2 mei 2023
Wij hebben een ontzettend triest bericht gekregen, dat de lieve Dost is overleden. Haar baasjes zijn er kapot van. Het verlies en gemis is groot en doet pijn. Dost heeft een heel zwaar leven gehad in het asiel. Wij hadden de hoop al opgegeven, dat ze ooit nog een gelukkig leven zou krijgen. Maar toen gebeurde er een wondertje. Ze werd geadopteerd door haar lieve vrienden, die elk jaar naar het asiel gingen om de honden te verzorgen en te verwennen. Dost heeft nog een geweldige en gelukkige tijd in vrijheid gehad met haar baasjes en de andere hondenvriendjes. Ze hebben alles voor haar gedaan. Dost werd vertroeteld en ze genoot van alle liefde aandacht en knuffels, die ze zo hard nodig had. Dost was een geweldige, lieve, gelukkige hond. Wij zijn blij, dat Dost deze kans heeft gekregen.
 
Wij wensen haar baasjes heel veel sterkte met het grote verlies van kanjer Dost.
 
R.I.P. lieve Dost, wij zullen je nooit vergeten en je hebt een plekje in onze harten.
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
30 april 2023
Goed nieuws voor Firar (ze heet nu Ayla). Zij zit in de opvang bij Hilje en Cees van ACP. Ze vinden haar erg leuk en ze hebben, ook Ollie (ook uit het asiel) een goede klik met haar. Daarom hebben ze besloten haar te adopteren. Voor Ollie is het fijn weer een ander hondenmaatje te hebben, zeker na het verlies van Inci.
Na al die zware jaren in het asiel gaat de kleine Ayla nu een goede, liefdevolle toekomst tegemoet. Ze geniet al van haar nieuwe leventje, veiligheid, zachte mand, goede zorg, en vooral de aandacht en knuffels, die ze jarenlang gemist heeft.
 
Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen

Ook goed nieuws voor Dost (ze heet nu Do). Do zit in de opvang. De familie vindt haar geweldig, en ze mag dan ook niet meer weg. Zij hebben besloten haar te adopteren. Haar familie vindt het ongelofelijk, dat Do nog niet eerder is geadopteerd, want ze is ontzettend lief.  Het gaat ook heel goed tussen Do en de andere honden uit asiel (Tosun en Duman). Do was erg teruggetrokken in het asiel, maar gelukkig is daar nu niets meer van over, Do is een schoothond(je)!!  Do gaat een goede toekomst tegemoet, met veel liefde en aandacht.
 
Afbeelding invoegen               Afbeelding invoegen

Super, dat Ayla en Do niet meer op zoek hoeven te gaan naar de perfecte match, want die hebben ze nu gelukkig al gevonden!

27 april 2023 
Afbeelding invoegen 

Beste dierenvrienden, 

Wij kregen een dringend verzoek van onze vrienden in Istanbul: donaties voor titers, ofwel rabiës testen voor honden in het asiel, uitgevoerd door een erkend laboratorium. De honden zijn ingeënt tegen rabiës, maar zonder deze testen kunnen de hondjes niet naar Europa reizen. Zoals jullie al weten is alles in Turkije door de hoge inflatie erg duur geworden. Dat geldt ook voor de titers. De kosten van 1 titer zijn op dit moment € 150,00.  
 
Wij willen, samen met onze vrienden proberen om voor 10 honden een titer te laten maken. Wij hebben jullie hulp daarbij hard nodig. Willen jullie ook, dat de honden uit het asiel een kans krijgen geadopteerd te worden en kunnen afreizen naar hun nieuwe baasjes, maak dan snel je donatie over naar NL31INGB0006508453 t.n.v  Stichting Animal Care Projects of gebruik makkelijk de doneer button op onze website.
 
Namens ons allemaal, alvast heel erg bedankt voor jullie hulp! 
 
22 april 2023
We kregen het nieuws dat Fox is geadopteerd door haar opvang in Turkije. We hopen dat het goed met haar zal gaan.
 
Afbeelding invoegen
 
18 april 2023
Hier worden wij blij van. Een spelende Noe-Noe (voorheen Ilkay).
Hoe voorzichtig en een beetje teruggetrokken ze was in het asiel en moet je haar nu zien! Geweldig hoe ze zich ontwikkelt na jarenlang in het asiel gezeten te hebben.

Jij kan ook een hondje uit het asiel redden, zij moeten ook een kans krijgen op een beter leven. Kijk op Honden ter adoptie Istanbul, Turkije
 
 
9 april 2023 
Gisteren heeft onze vriendin met haar vriendin op de rommelmarkt gestaan voor de hondjes uit het asiel. Ze heeft voor € 135,- aan spulletjes verkocht. Een hele mooie opbrengst. Lieve Nel en vriendin heel erg bedankt,  wij zijn er erg blij mee . Gelukkig hadden jullie mooi weer met een heerlijk zonnetje?.
 
8 april 2023 
Het heeft even geduurd, maar we kregen het bericht dat medio maart alle 400 honden in het asiel hun jaarlijkse vaccinaties (DHPPi en L) hebben gehad, onder leiding van dierenarts Tansu Zafer. Andere dierenartsen en dierenartsen in opleiding hebben haar daarbij geholpen.  In 2 weken tijd was het werk gedaan. Op de foto’s zie je Tansu aan het werk. 
Wij willen iedereen, die gedoneerd heeft voor de vaccinaties nogmaals heel hartelijk bedanken. Zonder jullie was het niet gelukt. 
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen 
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen 

26 maart 2023
Inmiddels is Firar (ze heet nu Ayla) in NL aangekomen. Ayla zit bij Hilje en Cees in de opvang in Voorburg. We zijn erg blij dat ze uit het asiel weg is, want ze had het heel zwaar. Ayla is gek op aandacht. We hopen dat ze snel haar eigen fijne thuis gaat vinden.
 
             Afbeelding invoegen
 
4 maart 2023
We kregen het trieste nieuws dat Teddy (voorheen Ozgul) is overleden. Teddy werd eind 2015 geadopteerd door lieve baasjes. Teddy moest van ver komen, maar het is haar gelukt om weer vertrouwen in de mensen te hervinden. Teddy was echt op. Teddy heeft een goed en mooi leven gehad bij haar baasjes en de andere hond Bobby. Haar baasjes zullen haar ontzettend missen. Ze was zo'n speciaal hondje.
 
We wensen haar baasjes en Bobby heel veel sterkte toe met het verlies van Teddy, een kanjer.
 
R.I.P. Lieve Teddy, we zullen je nooit vergeten en je hebt een plekje in onze harten.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
4 maart 2023
Onze vrienden Cees en Hilje van ACP, hebben vorige week met pijn in hun hart afscheid moeten nemen van hun kanjer Inci: 
 
"Ga gerust lief meisje. Dankjewel dat je in ons leven kwam. Gisteren heeft je dood ons fysiek gescheiden, maar onze liefde en verbintenis is voor eeuwig. Het ga je goed lieve schat. We houden zielsveel van je. Dankjewel voor alles. Voor altijd in ons hart "untill we meet again” ?
 
Inci leefde al lang samen met Ollie in het sasiel. Eerst werd Ollie gered en geadopteerd door Cees en Hilje. Kort daarna volgde Inci en de 2 maatjes werden weer herenigd.
Inci was een lieve hond en ze heeft erg genoten van haar leventje bij haar baasjes en Ollie.
Wij hebben mooie herinneringen aan haar. Met z’n allen op vakantie + alle honden. Ze vond het heerlijk om met de roedel te wandelen en tot op het laatst heeft ze nog gespeeld met de jonkies. Ze liet zich niet kennen, typisch Inci. Het was ongelofelijk hoeveel levenskracht ze had. Zij is 13 jaar geworden. 
 
Inci is er niet meer en dat doet pijn en het verdriet en gemis is groot bij haar baasjes en Ollie. Ze was altijd aanwezig en het is nu stil in huis.   
 
Lieve Cees, Hilje en Ollie, heel veel sterkte met het verlies van jullie kanjer. 
 
R.I.P. lieve Inci, wij zullen je nooit vergeten en je hebt een plekje in onze harten.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
25 februari 2023
Inmiddels zijn de super lieve Dost en Ilkay aangekomen. Dost (zij heet nu Do) zit in de opvang in Katwijk aan Zee. De mooie Do is nog op zoek naar haar eigen huisje.
Ilkay (ze heet nu Noe-Noe) is geadopteerd door geweldige baasjes die al eerder Bo, Fanta en Yuna uit het asiel geadopteerd hebben.
Noe-Noe gaat een heel goed leven krijgen met veel liefde, aandacht en zorg. We zijn ontzettend blij dat Do en Noe-Noe eindelijk het asiel hebben verlaten.
 
Afbeelding invoegen               Afbeelding invoegen 
 
Afbeelding invoegen                            Afbeelding invoegen 
 
22 februari 2023
Het was vandaag een mooie en speciale dag voor Sinbad. Hij heeft er heel lang op moeten wachten, maar hij heeft nu eindelijk zijn forever home gevonden. Zijn nieuwe baasjes zagen hem op tv in het programma Goedemorgen NL afgelopen 14 feb 2023 en hadden meteen een klik met hem. Nadat ze veel moeite hebben gedaan om te achterhalen waar hij precies zat, hebben ze contact opgenomen. Heel bijzonder!
We zijn op huisbezoek geweest en het was de perfecte plek voor Sinbad. Vandaag zijn ze hem op komen halen en hij wilde graag met ze mee naar huis. Wij waren er bij en dat was superleuk!

Wij hebben ons veel zorgen gemaakt over Sinbad, omdat hij maar niet geadopteerd werd. Gelukkig zijn deze zorgen nu voorbij en hebben ze plaatsgemaakt voor blijdschap.
Wij willen zijn opvangmoeder en alle mensen van Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard heel erg bedanken voor alles wat ze voor deze kanjer gedaan hebben.
Wij zijn super blij voor hem! Sinbad gaat een mooi en liefdevol leven tegemoet en dat heeft hij dik verdiend!
Wij wilden allemaal het allerbeste voor hem en dat heeft hij vandaag gekregen. SUPER!!
 
Afbeelding invoegen 
 
12 februari 2023
Stichting ActieZwerfhonden is aangekomen in het aardbevingsgebied in Turkije.
Vijf veterinaire teams bestaande uit dierenartsen en paraveterinairen uit heel Turkije zijn onderweg naar acht steden in het getroffen gebied. 
 
Wij hebben €1.500,- overgemaakt voor de dieren die zijn getroffen in het rampgebied in Turkije. Onze vriend en dierenarts Murat is bezig met de coördinatie van de teams. Heel veel respect voor de teams dierenartsen, die naar het rampgebied afgereisd zijn. Zij bieden hulp en zorgen dat de dieren gered, verzorgd worden en veilig zijn. Deze helden hebben ook jouw hulp nodig. Dus wil je graag helpen, dan kan dit door een donatie over te maken. Alsjeblieft, laat de dieren niet in de steek. Alvast heel erg bedankt!
 
Voor meer nieuws, updates, foto's en filmpjes over de reddingsacties in het rampengebied in Turkije, ga je naar Stichting ActieZwerfhonden: 

Afbeelding invoegen

28 januari 2023
We zijn op en neer gevlogen naar Istanbul om reisboxen terug te brengen. Ook hebben wij gelijk een donatie aan onze vrienden kunnen geven voor de hondjes in het asiel. Ze waren er heel erg blij mee, want ze hebben de centjes hard nodig. Ze willen dan ook iedereen, die gedoneerd heeft heel hartelijk bedanken.
Op de terugweg hebben we Peynir en Yetis meegenomen. Beide hondjes zijn geadopteerd door hele leuke mensen. Ze hebben het goed getroffen en het gaat goed met ze. Super om te horen!
We zijn blij dat ze het asiel hebben verlaten. Nu kunnen ze van hun mooie leventje gaan genieten.
Het waren 2 lange dagen, maar het was zeer de moeite waard, want er zijn weer 2 lieve hondjes gered. En daar doen we het voor! 
 
Afbeelding invoegen                                Afbeelding invoegen    
   
Afbeelding invoegen                                 Afbeelding invoegen         
 
22 januari 2023
Afgelopen vrijdag is Cuore (hij heet nu Max) naar zijn eigen huisje gegaan. Hij is geadopteerd door leuke mensen die al eerder een hond (Becky) uit het asiel hebben geadopteerd. We zijn blij dat Max eindelijk het asiel heeft kunnen verlaten en dat hij nu een goed leven gaat krijgen met veel liefde, zorg en aandacht.
 
Afbeelding invoegen             Afbeelding invoegen
 
22 januari 2023
Afgelopen vrijdag is Sky naar haar eigen huisje vertrokken. Ze is geadopteerd door een heel leuk gezin met nog 3 andere herders. Sky heeft het  echt getroffen met haar baasje die haar geweldig vinden en haar leeftijd van ca. 10 jaar totaal geen probleem vinden.  Ze gaat nu een goede toekomst tegemoet. We zijn de opvang dankbaar dat ze Sky heeft willen opvangen. Sky haar droom is uitgekomen. Ze is eindelijk thuis.
 
   Afbeelding invoegen
 
14 januari 2023
We kregen het trieste nieuws dat Nico (voorheen Dominik) overleden is. Hij was de afgelopen tijd hard achteruit gegaan, hij gaf aan dat hij pijn had en was in een korte tijd kilo's afgevallen. Het besluit om hem in te laten slapen viel zijn baasjes erg zwaar, maar het belang van Nico moest voorgaan. Hij is vredig thuis ingeslapen. Nico werd in 2015 geadopteerd en heeft nog vele mooie jaren gekend, met veel liefde en aandacht. Zijn baasjes en Prof (hij komt ook uit het asiel) missen hem heel erg.
 
We wensen zijn baasjes heel veel sterkte toe met het grote verlies van deze kanjer. We bedanken zijn baasjes dat ze hem een kans hebben gegeven.
 
 
R.I.P lieve Nico, wij zullen je nooit vergeten en je hebt een plekje in onze harten.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
12 januari 2023
Goed nieuws voor Köri.  Zij heeft het getroffen want haar opvangmoeder heeft haar zelf geadopteerd. Ze heeft een enorme klik met haar en ze is een geweldige hond. We zijn ontzettend blij voor Köri en we zijn haar baasje dankbaar dat ze haar een kans heeft gegeven

 Afbeelding invoegen
 
10 januari 2023
HELP! SINBAD HEEFT EEN THUIS NODIG, HELP!  
Onze langzitter Sinbad (reutje, ong. 4,5 jaar, schofthoogte ca. 60cm) is DRINGEND op zoek naar zijn FOREVER HOME of een andere OPVANG (neem je Sinbad in de opvang dan krijg je een vergoeding van 50 euro per maand).De opvang waar hij nu zit, had al aangegeven dat zij Sinbad kon opvangen voor een aantal maanden en die zijn inmiddels verstreken. Door haar werkdrukte kan zij Sinbad niet meer geven wat hij nodig heeft. 
Sinbad heeft veel geleerd bij zijn opvangmoeder en daar zijn we haar dankbaar voor. Hij is klaar voor adoptie. 
 
We hadden eigenlijk verwacht dat Sinbad inmiddels geplaatst zou zijn, maar helaas wordt hij niet gezien, wat wij niet kunnen begrijpen. 
 
Sinbad is een leuke lieve energieke hond, die elke dag een goeie wandeling nodig heeft, dus we zoeken voor hem sportieve, actieve en ervaren mensen die heerlijk met hem in de natuur gaan wandelen waar hij zijn energie kwijt kan. Mensen die veel thuis zijn en in een rustige omgeving wonen met een tuin. 
 
WIE HELPT SINBAD AAN ZIJN FOREVER HOME? Neem contact op via mailto:info@animalcareprojects.nl  
 
Afbeelding invoegen 
 
8 januari 2023
Wij kregen triest nieuws van de baasjes van Bo (voorheen Bordo). Ze hebben hem met pijn in hun hart in moeten laten inslapen. Bordo heeft het jaren erg zwaar gehad in het asiel. Maar toen gebeurde er een wonder en hij werd in 2020 geadopteerd. Toen hij naar NL kwam, was hij erg angstig en vond alles eng. Hij en zijn baasjes hadden een zeer speciale, sterke band. De perfecte match!! Ze vertrouwden elkaar en het was zo mooi om te zien, dat door liefde, knuffels en geduld Bo opbloeide en uitgroeide tot een prachtige, geweldige, gelukkige en zelfverzekerde hond. Hij heeft nog hele mooie jaren gehad, samen met zijn hondenvriendinnetjes Fanta en Yuna (ook geadopteerd uit het asiel). Fanta, Yuna en hun baasjes missen hem vreselijk.

Wij wensen zijn baasje heel veel sterkte met het grote verlies van deze kanjer. Heel erg bedankt voor alles wat je voor hem gedaan hebt. Bo was speciaal en een super lieve hond.

R.I.P lieve Bo, wij zullen je nooit vergeten en je hebt een plekje in onze harten.

Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen

5 januari 2023
We kregen het trieste nieuws dat June is overleden. June werd in 2017 geadopteerd. June was nog zo energiek ondanks haar 3 poten en ze rende iedere hond eruit! Haar baasjes waren gek op haar en hebben erg van haar genoten. Ze vond het heerlijk om knuffels te krijgen.  Helaas is er een tumor gevonden die gesprongen was waarbij haar bloeduitslagen zo slecht waren dat in overleg met de dierenarts geen andere optie overbleef dan haar in te laten slapen. June was een mooie, geweldige lieve hond en haar baasjes zullen haar enorm missen. Ze heeft een goed leven gehad samen met haar maatje Fezz (ook geadopteerd uit het asiel). 
  
Wij wensen haar baasjes heel veel sterkte toe met het grote verlies van deze kanjer. We zijn haar baasjes erg dankbaar voor alles wat ze voor June hebben gedaan.
 
R.I.P lieve June, we zullen je nooit vergeten en je hebt een plekje in onze harten.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
1 januari 2023 
HELP!! Wij zijn erg geschrokken van het nieuws over Ilkay, dat we kregen uit Istanbul. Ilkay verbleef rustig in het voorste gedeelte met andere honden in het asiel. Nu is Ilkay aangevallen door de andere honden. De lieve, zachtaardige Ilkay is hierdoor heel erg geschrokken en haar leven in het asiel is nog moeilijker geworden. Ze hebben haar nu in een aparte partition gezet, waar ze helemaal alleen zit. Voor haar is dit een hele nare ervaring geweest en omdat ze nu zielsalleen zit, krijgt ze ook minder aandacht. Op het filmpje en foto's is goed te zien hoe triest Ilkay is geworden. Ze moet daarom snel het asiel verlaten.  Ze is dringend op zoek naar ervaren baasjes, die haar willen helpen en begeleiden.
Deze dame verdient het allerbeste! Wil je Ilkay de kans van haar leven geven, neem dan snel contact met ons op via mailto:info@animalcareprojects.nl
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen  

1 januari 2023
 
Afbeelding invoegen