Actie voor de asieldieren in Oekraïne 
 
Update 15 mei 2022
De laatste 1000 kilo honden- en kattenvoer zijn  naar de opslag van Marta gebracht. Van daaruit zal het voer naar de Poolse grens worden gebracht en dan door naar shelters in Oekraïne.
 
Wij willen iedereen nogmaals heel erg bedanken voor alle donaties die wij en Dierenspeciaalzaak Scheveningen hebben ontvangen. Wij waren super blij  met zoveel steun. De dieren en mensen in Oekraïne voelen zich gesteund en zijn blij met het voer en heel veel bruikbare spullen. 
 
DANK JULLIE WEL!! SUPER!

Update 17 april 2022
Vorige week is een deel van het voer en andere spullen aangekomen in het asiel in Koszalin.  Wij zijn blij jullie onderstaand filmpje te laten zien.
De dieren kunnen nu geholpen worden.
Wij willen Marta en iedereen van Help for Polish Animals heel erg bedanken voor hun hulp en het verzorgen van de transporten naar Oekraïne.
 
Wij willen jullie nogmaals heel erg bedanken voor de donaties. De dieren in Oekraïne blijven jullie hulp hard nodig hebben. Het is hartverscheurend zoveel leed te zien. 
 
 
Ook hebben wij vorige week weer voer en andere spullen naar Marta gebracht. 

 

Update 31 maart 2022
Afgelopen weekend is er een transport op weg naar Oekraïne gegaan met onze 1000 kg honden- en katten voer.
SUPER, dat organisatie Help for Polish Animals dit transport heeft kunnen regelen, zodat de honden en katten nu eten en hulp kunnen krijgen.
De actie loopt nog steeds en wij hopen nog veel meer voer te kunnen geven voor de honden en katten die het nu zo hard nodig hebben.
De tussenstand van het honden- en kattenvoer voor Oekraïne is op dit moment:Update 20 maart 2022
De actie voor Oekraïne loopt voorspoedig! Op 18 maart hebben wij samen met Remco van Dierenspeciaalzaak Scheveningen 500 kg hondenvoer (witte zakken) en 500 kg kattenvoer (groene zakken) voor Oekraïne naar de opslag van Marta in Den Haag gebracht. Van daaruit zal het voer naar de Poolse grens worden gebracht en dan door naar shelters in Oekraïne. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van het verdere transport. 
 
Iedereen die gedoneerd heeft, heel hartelijk dank! Op naar de 2000 kilo! De teller staat alweer op 1680 kg!
Hartverwarmend!
 

 
 
  
Update 14 maart 2022
Geweldig nieuws. Wij zijn afgelopen vrijdag met onze gezamenlijke actie begonnen en de actie heeft  nu al vele kilo's honden- en kattenvoer opgebracht.
Zie hieronder de tussenstand op 14 maart 2022:
 

 
De brute Russische aanval op Oekraïne is een ware nachtmerrie voor de mensen daar, maar ook voor de asieldieren en honden en katten van particuliere families. Geen voer, geen water, geen elektriciteit…. Veel mensen en dieren sterven nodeloos. 
 
Er is dringend hulp nodig. De berichten over de oorlog van de afgelopen dagen maken dat meer dan duidelijk. Veel Oekraïense vluchtelingen nemen hun dieren mee, maar in veel gevallen kan dat gewoon niet, zeker niet waar het om asieldieren gaat. 
 
Dierenspeciaalzaak Hereba en de Haagse stichting Animal Care Projects zijn gezamenlijk een actie gestart om voer en andere bruikbare spullen in te zamelen voor de honden en katten in Oekraïne. 
 
Kom naar de winkel op Scheveningen, Stevinstraat 135 of in Voorschoten, Planciusplantsoen 24, en geef! Met een donatie van € 2.50 doneert u 2 kg voer voor Oekraïne.  
 
Doneren kan ook via de webshop van diernspeciaalzaak Hereba: https://www.dierenspeciaalzaakhereba.nl/donatie-voor-2kg-voer-oekraine.html
 
Animal Care Projects zorgt er voor dat het voer en andere gedoneerde spullen terecht komen bij haar contactpersoon van de eveneens Haagse stichting Help for Polish Animals, die zich in deze barre tijden focust op hulp aan mens en dier in Oekraïne.  
 
Deze stichting heeft weer contact met mensen van de Poolse dierenwelzijnsorganisatie Centaurus en zorgt er voor dat alle donaties bij Centaurus terecht komen. Vrijwilligers van Centaurus helpen mens en dier aan de Poolse grens, maar gaan ook, vaak met gevaar voor eigen leven, in konvooien Oekraïne in om daar voer te brengen en andere hulp te bieden en, zo mogelijk, mensen en dieren mee terug te nemen naar Polen.   
 
Wilt u gewoon geld doneren, dan kan dat ook via onze doneerknop of door over te maken naar banknummer: NL31INGB0006508453 t.n.v. Stichting Animal Care Projects o.v.v. Oekraïne. Iedere euro telt! 
 
Help ons om de asieldieren in Oekraïne te helpen en doneer! Alvast heel hartelijk dank!!