Naam : Dodo
Verblijfplaats: Pension, Istanbul, Turkije
Geboortedatum: 20-04-2020 (geschat)
Ras: Husky
Geslacht: Reu
Schofthoogte:  ±   cm
Gecastreerd: Ja
Kan alleen thuis zijn: Moet worden opgebouwd.
Kan bij katten: Onbekend
Kan bij kinderen: Ja
Kan bij andere honden: Ja
Inentingen/rabiës inenting: Ja
Gechipt: Ja
Sinds 31-05-2024 op de adoptielijst
Adoptiekosten: € 375,-
 
Informatie
 
Ook Dodo heeft een slechte start gehad. Hij werd gevonden in een veld in Bodrum waar hij aan een ketting lag. Er was geen water of voedsel voor hem en er was geen schaduw of hut waar hij kon schuilen. Hij was zwak en verwaarloosd. Toen een vrijwilliger van de vereniging de mensen in de buurt vroeg van wie deze hond was, kreeg ze te horen dat hij een eigenaar had, maar hij zorgde heel slecht voor zijn hond. Hij kwam elke 3 dagen om de hond brood te geven. De eigenaar was zeer onbeleefd naar de mensen toe die hem confronteerde met de verwaarlozing.  
 
De vrijwilliger kon de hond niet achter later in de huidige omstandigheden en heeft hem mee genomen naar Istanbul door de ketting waaraan hij zat door te knippen. 
Tijdens de 8 uur durende reis gaf hij geen kik. Hij hield van de autorit.  
 
Hij had veel vlooien, dus ze hebben hem laten scheren toen hij in Istanbul aankwam.  
 
Dodo is een zeer sociale en goedaardige hond. Een prachtige Husky met zijn mooie ogen. Hij is erg goed met mensen, andere honden en met kinderen. Als het etenstijd is, laat hij dat weten door een geluidje te maken. Zoals elke Siberische husky begint hij te praten als hij iets wil. Hij gedraagt zich onverschillig als hij andere honden ziet tijdens het wandelen. Zijn omgang met katten is onbekend, maar dat zou getest kunnen worden indien nodig. 
 
Dodo verblijft in een pension. Hij heeft een sponsor die zijn kosten betaald, maar Dodo wil graag zijn eigen familie hebben waar hij liefde, de juiste zorg en geborgenheid krijgt.

Wil jij Dodo een nieuwe kans geven om hem te adopteren/opvangen of wil je meer informatie over hem mail ons dan naar mailto:info@animalcareprojects.nl