Naam : Apricot
Verblijfplaats: bosasiel Istanbul, Turkije
Geboorte datum: 30-06-2019 (geschat)
Ras:  kruising
Geslacht: Teef
Schofthoogte:  ±   cm
Gesteriliseerd: Ja
Adoptiekosten:  € 375,-
Afbeelding invoegen
Kan alleen thuis zijn: Moet worden opgebouwd.
Kan bij katten: Onbekend
Kan bij kinderen: Onbekend
Kan bij andere honden: Ja
Inentingen/rabiës inenting: Ja 
Gechipt: Ja 
Sinds 4 november 2020 op de adoptielijst
 
Omschrijving
Wij willen jullie graag voorstellen aan Apricot. Het is triest voor haar, dat ze al van jongs af aan in het bosasiel zit.
 
Apricot is een leuke, vriendelijke en goedaardige hond. Apricot is wel een beetje verlegen/schuw, wat logisch is omdat ze in het asiel kwam toen ze nog erg jong was en het leven voor haar in het asiel erg zwaar is. 
 
Apricot heeft haar rust nodig en zij is dringend op zoek naar mensen die, die in een rustige omgeving wonen. Baasjes, die haar haar willen laten wennen aan haar nieuwe leven, met veel geduld, tijd, goede begeleiding. Baasjes die ervaring hebben. Lieve mensen, die voor haar willen zorgen, haar liefde en aandacht willen geven, zodat Apricot kan ervaren hoe leuk het is om hond te zijn
 
Apricot moet dringend het asiel verlaten. Ze is triest en trekt zich terug in een hoekje van een partition, waar het erg druk is met andere honden.
Ze probeert iedere dag weer te overleven!
 
Heb jij interesse in Apricot en wil je haar een kans geven of wil je meer informatie over haar mail ons dan naar mailto:info@animalcareprojects.nl

     
  
Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen
 
 Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Update 23 mei 2022
Tijdens ons bezoek in het bosasiel op 3 mei 2022 hebben we Apricot ontmoet.
Apricot verblijft alweer een paar jaar in het asiel. In de partition waar Apricot waar verblijft, is het veel te druk. Toen wij met zijn vijven de partition inkwamen, raakten alle honden enorm opgewonden. Alle honden willen er heel graag bij zijn, aandacht en een aai over hun bol. Daardoor ontstond er veel onrust en de honden kunnen dan moeilijk weg naar een rustige plek. Apricot heeft het moeilijk in het asiel,  in een partition met zoveel honden. We zagen dat ze de honden weg blaft, ook bij de voerbak, hoewel ze daar op dat moment alleen is, terwijl ze wel goed met de honden overweg kan. Wij denken dat Apricot  gevoelig is voor opwinding en dat ze haar stress zo uit in plaats van dat ze zich terugtrekt. Dit kan ze misschien vooral de eerste tijd laten zien als ze haar vertrouwen nog op moet bouwen en tot rust moet komen. Ze is een lieve, vriendelijke, aanhankelijke en energieke hond en ze heeft vooral rust nodig. Onze vriendin Bilge zei dat de sfeer anders is als er niet zoveel bezoekers zijn die de opwinding veroorzaken. En ze zei ook dat Apricot zich normaal anders gedraagt. En dat geloven wij ook, want we waren er nog niet uit en het werd heel snel stil in de partition. Alsof er een knop werd omgezet.