Nieuws uit het bosasiel in Istanbul.
Augustus 2022
Het zijn hele sombere tijden voor de hondjes in het bosasiel. De honden zitten in ons hart en wij maken ons dan ook ernstige zorgen. 
 
  • Wij kregen een noodkreet van onze vrienden in Istanbul, dat er niet genoeg voer was voor de hondjes. Of wij konden helpen. Wij hebben, mede door de fantastische steun van onze trouwe vrienden, die regelmatig of maandelijks doneren, €1.300,- overgemaakt. Ze hebben hiervoor kip en 30 zakken hondenbrokken gekocht. Dit is helaas maar voor 3-4 weken. Door de inflatie in Turkije is droogvoer giga duur geworden en niet meer te betalen. 
  • Nog meer slecht nieuws: Net zoals Amerika, sluit nu ook Canada half september zijn deuren voor het herplaatsen van honden uit Turkije. Dit komt omdat Turkije op een lijst van landen staat, waar rabiës voorkomt. Dit is echt een strop voor de hondjes, omdat er regelmatig honden een liefdevol plek hebben gevonden in Canada. Ze zijn nu druk bezig om te kijken of er voor half september nog honden in Canada geadopteerd kunnen worden of in de opvang kunnen. Er zijn de afgelopen tijd al honden naar Canada gegaan, zoals onze lieve Frida. Daarom zijn er ook transportboxen nodig. Het is jammer dat de vliegtickets zo duur zijn, want dan waren wij zelf weer op en neer gegaan om de transportboxen, die wij gekregen hebben van een goede vriendin van ons, te brengen. Daarom hebben wij nu geld overgemaakt voor 5 transportboxen. Nu Canada ook zijn deuren sluit, hebben de honden in het bosasiel bijna geen kans meer om herplaatst te worden, ook omdat er hier in NL weinig interesse is voor de geweldige honden, die nog lieve baasjes zoeken.
  • Onze vriend en dierenarts Murat en zijn team gaan weer starten met een sterilisatie/castratie campagne in İğneada, waar ze 500 honden en ook katten willen helpen. Zij doen echt geweldig werk en voorkomen zo heel veel dierenleed. Voor het grootste gedeelte van de kosten heeft Murat zelf donaties verzameld, maar hij komt nog €2.000,- tekort en vroeg of wij konden helpen. Wij konden € 1.650,- overmaken.
Doordat we veel geld hebben overgemaakt, raakt ons potje leeg. Zonder jullie en onze hulp redden ze het niet. Willen jullie ons helpen met voer voor de hondjes in het bosasiel of de geweldige campagne van Murat, maak dan een donatie over op ons rekeningnummer NL31INGB0006508453 ten name van Stichting Animal Care Projects, ovv voer of campagne Murat of doneer makkelijk via de doneer button op onze site.
 
Als je één van onze geweldige hondjes een liefdevol thuis wilt geven, mail ons dan naar mailto:info@animalcareprojects.nl 
 
Namens ons allemaal en de honden, alvast heel hartelijke bedankt!
 
Op de video's kunnen jullie wat ze met jullie donatie aan kip en hondenbrokken gekocht hebben.