Naam : Blue
Verblijfplaats: Sterksel, Brabant
Geboorte datum: 01-04-2018 (geschat)
Ras: Kruising
Geslacht: Teef
Schofthoogte:  ±  70 cm
Gesteriliseerd: Ja
Adoptiekosten:  € 200,-

Kan alleen thuis zijn: Moet worden opgebouwd.
Kan bij katten: Onbekend
Kan bij kinderen: Onbekend
Kan bij andere honden: Ja
Inentingen/rabiës inenting: Ja 
Gechipt: Ja 
Sinds 14 februari 2019 op de adoptielijst
 
GEADOPTEERD
 
8 november 2020
Blue is een grote, sterke hond, een teefje van, naar schatting, ruim 2 jaar oud, afkomstig uit het bosasiel in Istanbul. Blue heeft een schofthoogte van zo’n 70 cm en heeft onmiskenbaar Anatolische herder (Kangal) in haar genen zitten. De Kangal staat bekend als een laat volwassen hond, bedoeld voor het bewaken van eigenaar en land. Het is een evenwichtig, waaks en zelfstandig denkend ras.
 
Blue is dol op mensen en dus niet geschikt om ergens een terrein te laten bewaken. Ze is, gezien haar jonge leeftijd en recente ervaring, nog wat onzeker en zoekt daarbij steun van ‘haar mens’. Het juiste baasje voor Blue is iemand met een rustige, vriendelijke, maar vastberaden houding, die zich niet om de tuin laat leiden door haar charmes en ook fysiek zijn/haar mannetje staat.
 
Blue heeft nog veel begeleiding nodig en is daarom  niet geschikt voor iemand zonder voldoende kennis en ervaring met grote honden.Naar andere honden is Blue wat wisselend, haar spel is lomp en niet iedere hond is daar van gediend. Blue heeft ook niet altijd vertrouwen in andere honden waardoor ze kan grommen en uitvallen, met name aan de lijn. Maar ze is hierin niet erg overtuigend. In Turkije leefde Blue in een roedel in een pension. 
 
Blue is zindelijk, eet en drinkt goed en loopt netjes mee aan de riem. Zij kan nog niet los. Wandelen vindt zij erg leuk. Buiten is zij  gewend aan auto's en fietsers en doet zij ook niet moeilijk naar hardlopers of andere honden. Ze luistert erg goed, is slim, heeft een wil om te 'pleasen' en is in dat opzicht een echte 'mensenhond'. Met een beetje training zal Blue ook een fijne hond zijn om mee hard te lopen of te fietsen. Ze blijft nu al netjes naast je draven. 
 
Zij is ongeveer 2 maanden in Nederland en heeft helaas een slechte start gehad bij mensen die haar nauwelijks begeleid hebben. Zij is daardoor erg onzeker geworden en moest daar weg. Blue zit nu in een opvanggezin in Brabant, samen met een ander Kangal teefje en nog 3 hondjes.Gezien de fysieke gesteldheid van deze honden zijn zij niet opgewassen tegen haar lompheid, waardoor het lastig is om de honden samen te laten wennen.
 
Blue wordt nu apart gehouden van de rest wat veel gedoe en spanning oplevert omdat er eigenlijk te weinig ruimte in huis is. Daarom zoeken we op korte termijn een thuis voor Blue waar ze wel de ruimte, aandacht en begeleiding krijgt die ze nodig heeft en absoluut verdient.
 
Wij plaatsen Blue het liefst bij een gezin zonder kinderen of met grotere kinderen (16+) die met honden kunnen omgaan.Wilt u Blue een nieuw, fijn thuis bezorgen of in de opvang nemen, neem dan contact met ons op via https://info@animalcareprojects.nl
 

 
 
 
 
                
 
              

Omschrijving
Wij willen jullie graag voorstellen aan Blue. Blue is gevonden naast de snelweg. Blue verbleef tijdelijk in een opvang in Turkije, maar dat zit ze nu niet meer, ze verblijft nu in een pension, waar ze niet kan blijven, daarom zijn we  dringend op zoek naar lieve mensen, die Blue voor altijd in hun hart willen sluiten. Mensen die haar een goed leven gunnen en haar een nieuwe start willen geven. Blue is mooie, schattige en leuke hond.
 
 
Haar karakter:   lief, vriendelijk,  aanhankelijk, sociaal,  makkelijk in de omgang. Ze kan het goed vinden met de andere honden en mensen.
Blue is gewend aan de riem te lopen en mee te gaan met de auto.