14 maart 2017
Goed nieuws voor Bounty. Bounty is herplaatst bij lieve mensen die ervaring hebben. Bounty is afgelopen zondag naar zijn nieuwe huisje vertrokken. De eerste nacht is heel goed gegaan. We wensen hem veel liefde toe.
 
 
 Afbeelding invoegen
nieuwe update 5 maart 2017

Bounty is een Engelse cocker, reutje, gecastreerd, ongeveer 2,5 jaar oud. Hij woont nu ongeveer 1 jaar bij zijn huidige baasje in Almere, samen met 2 andere jonge honden.
 
Op zichzelf is Bounty van nature erg vrolijk, altijd in voor een spelletje, heel trouw aan zijn eigen roedel. Hij kent de basiscommando’s, zoals links lopen, volg, wachten, en kan aan de lijn lopen. Hij is eigenwijs, maar hij is goed te trainen. Hij wil graag leren, wil het graag goed doen en is heel slim. Hij kan goed om gaan met andere (niet dominante) honden. Zeker met andere cockers!  Bounty is goed met kinderen en weet precies wat wel en niet mag. En met zijn prachtige bruine ogen kan hij iedereen inpakken.
 
Bounty is in het leven van zijn baasje gekomen toen haar hond ernstig ziek werd en binnen 1 week overleed. Dit heeft er bij Bounty voor gezorgd dat hij het gevoel heeft dat hij zijn baasje te allen tijde moet beschermen. Daardoor laat hij weinig vreemde mensen, vooral mannen, in haar buurt toe. Ook de andere twee honden zorgen door hun puberale gedrag voor een onrustige en onstabiele situatie. Dat heeft tot bijtincidenten geleid. Buiten jaagt hij op dingen die snel bewegen (auto’s, scooters, fietsers). Met training is dit gedrag al enorm verminderd. Bounty kan door omstandigheden zijn energie niet goed kwijt waardoor zijn neurotisch gedrag wordt versterkt.
 
Omdat de band tussen Bounty en zijn baasje eigenlijk grotendeels zijn probleemgedrag veroorzaakt, kan zij zijn gedrag niet veranderen en is de situatie voor haar onhoudbaar geworden. Daarom moet Bounty helaas herplaatst worden.
 
Wij zoeken voor Bounty een ervaren, liefdevol baasje:· 
  • Die veel tijd en energie in hem wil steken, geen (kleine) kinderen heeft en geen andere honden.
  • Die hem veiligheid, vertrouwen en hele duidelijke, consequente sturing geeft.
  • Die veel met hem kan wandelen en trainen  (speuren b.v.), zodat hij zijn energie kwijt kan.
  • Die hem het gevoel heeft dat hij hem/haar niet hoeft te beschermen. 
Al enige tijd probeert zijn baasje de band tussen hem en haar losser te maken door hem te laten logeren bij vrienden die de tijd hebben om veel met hem te wandelen. Bij hun is hij een heel andere hond, vertoont hij geen enkel gedrag naar scooters, fietsers of naar mannen toe, is hij rustig en aanhankelijk, en ligt hij lekker te slapen na een lange wandeling. Zonder haar baasje is Bounty de ideale familiehond.
 
Bounty verdient een 2e kans. We weten zeker dat hij bij een ander baasje en met een goede aanpak zal uitgroeien tot een lieve, evenwichtige, sociale hond. Zo nodig, helpen wij u daarbij waar we kunnen.Wilt u hem die kans geven? Neem dan contact met ons op via mailto:info@animalcareprojects.nl
 
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen