Naam : Dark
Verblijfplaats: Istanbul, Turkije
Geboorte datum: 01-06-2013 (geschat)
Ras: Kruising
Geslacht: Reu
Schofthoogte:  ± 58-60 cm
Gecastreerd: Ja
Adoptiekosten:  € 285,-
Afbeelding invoegen Kan alleen thuis zijn: Moet worden opgebouwd.
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kinderen: onbekend
Kan bij andere honden: Ja
Inentingen/rabiës inenting: Ja 
Gechipt: Ja 
Sinds 14 september 2017 op de adoptielijst
Omschrijving
 
Update december 2018
Dark zit nu in een pension, waar hij goede zorg krijgt.  Hij krijgt speciaal voer en de juiste medicatie. Hij ziet er al veel beter uit en is vrolijker, dat is voor ons zo mooi om te zien. De dierenarts waar Dark naar toe is geweest, had Demodex geconstateerd, maar hij is naar Murat (voormalig dierenarts van het asiel) gebracht en hij heeft geconstateerd, na een aantal testen, dat hij een schimmelinfectie heeft en Murat heeft de medicatie aangepast. We wachten nog op de eindresultaten van het laboratorium. 
Voor Dark zijn wij nog steeds dringend op zoek naar lieve mensen/goede opvang, die hem willen redden. Het zou ontzettend wreed zijn om hem terug naar het asiel te brengen. Omdat Dark gehecht is aan Panty willen we hem het liefst plaatsen bij een andere hond met wie hij maatjes kan worden.
 

Update november 2018
Helaas gaat het niet zo goed met Dark. Dark heeft  Demodex en een infectie. We zijn ontzettend geschrokken van de foto's. Hij heeft de wil en hoop opgegeven om te leven. Je ziet het in zijn oogjes. De pijn en jeuk die hij heeft, is verschrikkelijk. Hij heeft extra zorg nodig, medicatie, goed voer en speciale shampoo. Dark zal voor een goede verzorging tijdelijk naar een pension gaan.  Als de toestand van Dark verbeterd is, kan hij niet meer terug naar het asiel. Hij is niet meer opgewassen tegen de omstandigheden van het asiel en zal opnieuw weg kwijnen.
 
Hij wordt behandeld tegen Demodex en krijgt antibiotica voor de infectie. Voor Dark  zijn wij dringend op zoek naar speciale, lieve dierenvrienden die hem willen opvangen of adopteren en geduld en tijd hebben om hem met aandacht en liefde verder te behandelen in een gezonde omgeving en waar  hij de kans krijgt om weer een mooie, blije hondje te worden, zonder jeuk en pijn. En zo krijgt hij eindelijk ook een kans op de warme mand waar hij zo naar verlangt. Wij betalen de medische kosten.

Dark zit al jaren in het asiel en hij is aan komen lopen uit de bossen, waar hij gedumpt is als een stuk vuil. Hij verdient zoveel beter! 

Karakter : Lief, vriendelijk, sociaal, zachtaardig. Hij is wel een beetje verlegen. Hij kan het goed vinden met de andere honden.
Hij kan al redelijk aan de riem lopen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zie hieronder de foto's en filmpjes van Dark in 2017, wat een verschil met nu!

 


 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen