Naam : Ilkay
Verblijfplaats: bosasiel Istanbul, Turkije
Geboorte datum: 01-01-2015 (geschat)
Ras: kruising
Geslacht: Teef
Schofthoogte:  ±   cm
Gecastreerd: Ja
Adoptiekosten:  € 300,-

Kan alleen thuis zijn: Moet worden opgebouwd.
Kan bij katten: Onbekend
Kan bij kinderen: Onbekend
Kan bij andere honden: Ja
Inentingen/rabiës inenting: Ja 
Gechipt: Ja 
Sinds 12 februari 2022 op de adoptielijst
 
Omschrijving
Wij willen jullie graag voorstellen aan Ilkay. Het komt zo vaak voor in Turkije dat mensen een hond adopteren om hem vervolgens weer terug te brengen om wat voor reden dan ook. Dat is helaas met Ilkay ook gebeurd.
 
Ilkay is een leuke en rustige hond. Ze heeft geen problemen met andere honden. Ze zal je niet snel benaderen voor een knuffel, maar ze zal zeker wel wennen aan een leven in huis. We denken dat ze door haar verleden wat voorzichtig geworden is. Maar met veel geduld en tijd kan dat veranderen, en ze moet natuurlijk vertrouwen opbouwen, dan is alles mogelijk.

Daarom zijn we dringend op zoek naar mensen die Ilkay een kans willen geven op een beter leven, want zij verdient het zo. Zij wil nog lekker wandelen, een zachte mand hebben, veiligheid, rust, goede zorg en vooral veel liefde. Zij zoekt mensen die haar gelukkig willen maken en in een rustige omgeving wonen.
Lieve baasjes, die haar met veel tijd en geduld willen laten zien hoe mooi het leven van een hond moet zijn.
Ilkay hoopt dat er snel de juiste baasjes op haar pad komen en haar nog een kans willen geven, want het asiel leven is veel te zwaar.
 
Update 23 mei 2022
Tijdens ons bezoek in het bosasiel op 3 mei 2022 hebben we Ilkay ontmoet. Echt een super lieve, rustige en bescheiden en sociale hond. Ze zoekt steeds haar rustige plek op in het voorste stuk van het asiel, waar ze alles ook goed kan overzien. Ze komt er ook wel weer vanaf bijv als ze wil eten.
Ze is niet bang voor de andere honden. Als je haar rustig benaderd en zachtjes tegen haar praat, dan komt ze snel naar je toe om geaaid te worden, ze geniet van de aandacht. lkay is een super hond, maar ze oogt wel erg triest. Ikay moet zo spoedig mogelijk het asiel verlaten.