Naam : Ilkay
Verblijfplaats: bosasiel Istanbul, Turkije
Geboorte datum: 01-01-2015 (geschat)
Ras: kruising
Geslacht: Teef
Schofthoogte:  ±   cm
Gecastreerd: Ja
Adoptiekosten:  € 300,-
Afbeelding invoegen
Kan alleen thuis zijn: Moet worden opgebouwd.
Kan bij katten: Onbekend
Kan bij kinderen: Onbekend
Kan bij andere honden: Ja
Inentingen/rabiës inenting: Ja 
Gechipt: Ja 
Sinds 12 februari 2022 op de adoptielijst
 
GEADOPTEERD
 
25 februari 2023
Inmiddels is Ilkay (ze heet nu Noe-Noe) aangekomen. Ze is geadopteerd door geweldige baasjes die Bo, Fanta en Yuna uit het bosasiel hebben geadopteerd.
Ze gaat nu een goed leven tegemoet.
 
Afbeelding invoegen            Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen 
 
Omschrijving 
De mooie Ilkay heeft in de bossen geleefd. De bossen liggen vlak naast de snelweg. Vreselijk gevaarlijk voor alle zwerfdieren. Arme Ilkay werd dan ook  aangereden door een auto. Gelukkig hebben dierenvrienden haar gevonden en naar een kliniek gebracht. Ze hebben haar geopereerd aan haar achterpoot. Ze is helemaal opgeknapt en loopt goed. Alleen hinkt ze een beetje met haar achterpoot. Ze is uiteindelijk terecht gekomen in het SHKD bosasiel in Istanbul. 
 
Update Ilkay 5 februari 2023: 
Wij kregen te horen, dat Ilkay sinds vorige week bij Nilgul in huis verblijft, waar ze kan wennen aan een huiselijk leven. Wij zijn heel erg blij voor haar, dat ze weg is uit het asiel nadat ze is aangevallen door andere honden en daardoor weg moest uit het voorste vrije stuk. Daarna verbleef ze alleen in een kleine partition. Ze was één hoopje ellende.
Ilkay is, zoals te verwachten, nog steeds een beetje afwachtend, angstig en niet geheel op haar gemak. Maar ze zet al kleine stapjes in de goede richting. Ilkay doet het goed met de andere honden en katten bij Nilgul. Na het wandelen gaat ze gelijk op haar plekje op de bank liggen. Na een zwaar leven in het asiel, waar ze altijd maar op de koude grond moest liggen, is een zachte bank natuurlijk heerlijk voor haar en daar geniet ze heel erg van.
Nilgul traint haar aan de lijn te lopen en dat gaat ook steeds beter.
Ilkay is een rustig, lieve en mooie hond. Ze heeft een zachtaardig karakter en toont ondanks dat ze veel nog spannend vind, totaal geen agressie. Ze wil heel graag aandacht, liefde en haar eigen veilige en rustige plek bij mensen, die haar begrijpen. 
Ook zal een leuke stabiele hond goed voor haar zijn, dan kan ze zich aan deze hond optrekken.
Het liefste plaatsen we Ilkay bij ervaren mensen, die veel thuis zijn, in een rustige omgeving met een omheinde tuin wonen. 
Lieve baasjes, die haar met veel tijd en geduld willen laten zien hoe mooi het leven van een hond moet zijn.
 
Ze kan maar tijdelijk bij Nilgul blijven, daarom is Ilkay met spoed op zoek naar haar forever home! Ben jij de perfect match of wil je graag meer over haar weten, stuur ons dan snel een mailtje.
 
Ilkay bij Nilgul thuis.
 
  
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen

Update 31 december 2022
HELP!! Wij zijn erg geschrokken van het nieuws over Ilkay, dat we kregen uit Istanbul. Ilkay verbleef rustig in het voorste gedeelte met andere honden in het asiel. Nu is Ilkay aangevallen door de andere honden. De lieve, zachtaardige Ilkay is hierdoor heel erg geschrokken en haar leven in het asiel is nog moeilijker geworden. Ze hebben haar nu in een aparte partition gezet, waar ze helemaal alleen zit. Voor haar is dit een hele nare ervaring geweest en omdat ze nu zielsalleen zit, krijgt ze ook minder aandacht. Op onderstaand filmpje en foto is goed te zien hoe triest Ilkay is geworden. Ze moet daarom snel het asiel verlaten.  Ze is dringend op zoek naar ervaren baasjes, die haar willen helpen en begeleiden. Deze dame verdient het allerbeste!
 
Ilkay na haar aanval door andere honden.
    Afbeelding invoegen
 
Update 23 mei 2022
Tijdens ons bezoek in het bosasiel op 3 mei 2022 hebben we Ilkay ontmoet. Echt een super lieve, rustige en bescheiden en sociale hond. Ze zoekt steeds haar rustige plek op in het voorste stuk van het asiel, waar ze alles ook goed kan overzien. Ze komt er ook wel weer vanaf bijv als ze wil eten.
Ze is niet bang voor de andere honden. Als je haar rustig benaderd en zachtjes tegen haar praat, dan komt ze snel naar je toe om geaaid te worden, ze geniet van de aandacht. lkay is een super hond, maar ze oogt wel erg triest. Ikay moet zo spoedig mogelijk het asiel verlaten.
 
Filmpje en foto genomen in mei 2022.

 
        
 
Ilkay in het bosasiel