Jaarverslag Activiteiten Animal Care Projects 2015

In dit verslag leest u meer over de activiteiten van Animal Care Projects van het jaar 2015. Het afgelopen jaar was een mooi jaar. Een jaar waarin veel hondjes hun gouden mandje hebben gevonden, een jaar waarin we hondjes die met pijn door het leven gingen hebben kunnen helpen dankzij onze donateurs. Een jaar waarin we wederom dankbaar zijn voor de steun die we van velen krijgen, zoals Nel die regelmatig op markten voor ons gaat staan en geld binnenhaalt voor de stichting en de opvanggezinnen die onze hondjes met liefde opvangen. Daarnaast was 2015 een jaar met veel onzekerheid, we hebben geen nieuws meer over de sluiting van het SHKD, dat is positief, maar toch blijft de dreigende sluiting altijd op de achtergrond aanwezig. In dit verslag worden de belangrijkste gebeurtenissen en activiteiten van het afgelopen jaar beschreven. 
 
ANBI status
Dit jaar hebben we met terugwerkende kracht per 20 mei 2014 de ANBI status verkregen. We zijn nu dus officieel een Algemeen Nut Beogende Instelling. Goed nieuws voor ons en onze donateurs!

Adopties
We hebben dit jaar weer vele hondjes blij kunnen maken uit het SHKD, ze hebben door het geduld en het vertrouwen van de adoptanten een mooi leven op kunnen bouwen. Dit jaar zijn er 35 hondjes geplaatst door onze stichting. Daarnaast zijn er nog 5 SHKD hondjes naar een liefdevol thuis gegaan in Duitsland. Een goed jaar dus wat betreft de adopties. Het volledige overzicht van geadopteerde hondjes is te vinden op onze website:  https://www.animalcareprojects.nl/sub/geadopteerd-2015/ 

Elk hondje dat naar Nederland komt is weer een hoogtepunt voor ons. Zien hoe de hondjes in korte tijd opbloeien en de liefde en aandacht krijgen die ze zo verdienen, is elke keer weer geweldig. We moeten voor het verslag echter een aantal hoogtepunten uitkiezen, bij deze dus een aantal verhalen die ons bijzonder aangegrepen hebben het afgelopen jaar.

Zo was er het afgelopen jaar Robbie die een moeilijke tijd doormaakte net nadat we voor hem een baasje hadden gevonden. Robbie werd opeens doodziek en we waren bang dat hij het niet meer ging redden om naar zijn nieuwe familie af te reizen. Op bijzondere wijze heeft Robbie zich door zijn ziekte heen gevochten en is hij nu de lieveling van zijn familie en de buurt. Met dank aan Murat, die Robbie in zijn kliniek heeft gehouden, is deze jongen nu erg gelukkig met zijn nieuwe leven.

Dominik is dit jaar ook eindelijk geplaatst, hij werd triester en triester in het asiel. Waar Dominik eerst een hond was die graag knuffelde, zagen we hem op afstand wegkwijnen, hij werd angstiger en meer teruggetrokken. Het is dan ook geweldig dat zijn nieuwe baasjes hem een nieuwe kans hebben gegeven en hij nu weer kan genieten van het leven.

Ook een triest verhaal als dat van Lindsy (voorheen Lusy)  vergeet je niet snel. Ze werd in een vreselijke toestand aangetroffen, ze heeft aan de ketting gelegen gedurende twee jaar, kreeg weinig te eten en te drinken. Geweldig dat er iemand is geweest die haar daar heeft weggehaald. We hebben geen woorden voor wat Lindsy heeft moeten meemaken, maar ze is nu in een geweldige omgeving terecht gekomen. Haar nieuwe baasjes doen alles voor haar. 

Oudjes Buddy en Misty hebben het dit jaar ook getroffen. Beide zijn zij geadopteerd door een fijn gezin in Duitsland. De foto’s die we binnen hebben gekregen spreken boekdelen. Deze oudjes zaten al vrijwel hun hele leven in het asiel, in hun ogen kon je zien dat het leven ze getekend heeft. Wat een geluk om ze nu te zien in alle vrijheid met baasjes die om ze geven en ze te zien stralen van blijdschap. Deze oudjes hebben een speciale plek in ons hart na al die jaren. 
 
Als laatste het verhaal van Duman. Duman heeft een vreselijk leven achter de rug. Hij is door verschillende mensen mishandeld in zijn verleden, uiteindelijk is hij door zijn redder naar het SHKD gebracht. Dat deze jongen nog vertrouwen heeft in mensen is erg bijzonder, gelukkig heeft hij niet opgegeven en is het voor hem allemaal goed gekomen. Duman is inmiddels al een flinke tijd in Nederland en heeft zijn geluk gevonden bij fijne baasjes.
 
We willen alle adoptanten ontzettend bedanken voor de nieuwe kans die 35 hondjes uit het SHKD dit jaar door jullie hebben gekregen!
 
Naast deze mooie kanten van het afgelopen jaar zijn wij ook een aantal lieve kanjers verloren.
 
We waren erg aangeslagen toen we hoorden dat Gahan in het SHKD over het hek was gesprongen en was gedood door andere honden. Gahan heeft geen liefde gekend en het doet ons ontzettend veel pijn dat we deze jongen niet hebben kunnen helpen.
 
Odie is na een liefdevolle tijd bij zijn baasje ingeslapen. Odie was op leeftijd en we zijn ontzettend dankbaar dat hij nog een mooie tijd heeft gekend.
 
Fleur is het afgelopen jaar ziek geworden en haar baasje heeft met pijn in het hart moeten besluiten Fleur te laten inslapen. We zullen deze dame erg missen, we zijn blij dat zij nog zoveel geluk heeft gekend bij haar baasje.
 
Charlie had ernstige gezondheidsproblemen en is het afgelopen jaar overleden. Vreselijk triest voor deze lieve jongen en zijn baasje, we hadden Charlie nog zoveel mooie jaren gegund.
 
Chance (Jack) heeft een geweldige tweede kans in het leven gehad bij zijn baasjes in België, zijn baasjes hebben moeten besluiten hem te laten inslapen na een acute aandoening. Chance bloeide helemaal op na zijn lange tijd in het asiel. Het deed ons veel verdriet te horen dat zijn geluk niet langer heeft mogen duren.
 
Dank aan alle baasjes die deze hondjes nog een fijn leven hebben gegeven, wat hebben ze genoten bij jullie. Veel sterkte gewenst, het gemis blijft groot.  
 
SHKD
Er is nog niet naar het besluit gehandeld dat het SHKD moet sluiten. Echter is de dreigende sluiting nog altijd op de achtergrond aanwezig en doen wij alles wat we kunnen om zoveel mogelijk hondjes te plaatsen. 
 
Overige projecten
Het afgelopen jaar hebben we met dank aan de steun van vele donateurs ook een aantal hondjes kunnen helpen middels een operatie of andere behandelingen. Deze hondjes hebben erg geleden en zijn dankzij de hulp van velen helemaal hersteld na een heftige revalidatie periode. Ook zijn zij nu allen geadopteerd, waardoor ze een mooie toekomst tegemoet gaan.
 
Zo was er Pixie, door de foto’s van haar pijnlijke pootje hebben we al snel besloten alles op alles te zetten deze dame naar Nederland te halen om haar te laten opereren en een kans te geven op een nieuw leven. Pixie kon niet lopen op haar pootje en ze maakte op deze manier weinig kans op adoptie. Zonder Nel hadden we haar niet naar Nederland kunnen halen, we zijn haar dan ook ontzettend dankbaar. Pixie is na een lange revalidatieperiode inmiddels hersteld en kan nu goed met haar pootje lopen. Na zo’n lange intensieve periode samen is het natuurlijk haast onmogelijk om je lieve kleine meid nog weg te moeten brengen naar een andere familie. Pixie blijft dus fijn bij Nel, waar ze thuishoort.
 
Ook Macy is dankzij de geweldige steun nu pijnvrij. Zij moest aan haar schouder geopereerd worden en heeft een lange revalidatieperiode gehad. Nu gaat ze weer blij en pijnvrij door het leven. Heerlijk voor haar om weer vrij rond te rennen. Macy is door onze Brigitte geadopteerd en heeft het daar erg getroffen. Kate is inmiddels ook geopereerd aan haar heup. De operatie is goed gegaan, ze is nog niet helemaal gerevalideerd, maar met de steun en liefde van haar baasje gaat dit helemaal goed komen.
 
Ook Kate is mede dankzij onze donateurs geholpen en gaat een goed leven tegemoet.Luna is dit jaar geadopteerd, ondanks haar artrose. We waren bang dat we deze lieve dame niet meer konden plaatsen, maar gelukkig heeft zij dankzij haar geweldige baasje een kans gekregen.
 
Luna wordt op dit moment door een acupuncturist behandeld en is gelukkig. Ze heeft het goed naar haar zin en springt graag rond. We willen iedereen bedanken die voor haar gedoneerd heeft. Helaas is een operatie niet zinvol meer voor haar maar door een goede verzorging heeft ze nu een fijn leven. 
 
Inkomsten in geld en natura
We zijn dit jaar ook weer verrast met veel voer, spullen en donaties. Ook zijn er speeltjes naar Turkije gegaan waar de hondjes erg veel plezier van hebben gehad.
 
Dierenwinkel Dobey in Scheveningen heeft ons weer goed geholpen dit jaar, onze dank is groot. We kregen van hen veel goed voer, lekkere snacks en bruikbare spullen voor de hondjes.
 
Ook hebben we veel bruikbare operatiespullen en medicijnen gekregen van de Specialistische Dierenkliniek te Utrecht. We willen Chantal en haar collega’s ontzettend bedanken. De spullen zijn naar de kliniek van Murat gegaan in Istanbul, hij en de hondjes zijn daar weer erg mee geholpen.
 
Daarnaast heeft Nel ons fantastisch geholpen dit jaar. Zij heeft op de kerstmarkt gestaan met mooie zelfgemaakte kerststukken en andere spullen, de opbrengst komt ten goede van de zwerfhondjes. Al eerder in het jaar heeft Nel ook op de rommelmarkt gestaan voor ons. Nel, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen, bedankt voor al je steun!
 
Ook de boekenbeurs in Zutphen was net als elk jaar weer een bron van inkomsten voor ons. Het was weer een mooie dag en de opbrengst gaat naar de hondjes in Turkije. 
 
We hebben dit jaar ook weer mogen mee doen met de internetveiling van Mieke, die alles piekfijn geregeld heeft. Hartelijk dank, Mieke! Ook nu weer een mooie opbrengst, waarvan we het geld hard kunnen gebruiken voor de zwerfhondjes.
 
Dit jaar mochten wij ook meedoen met een 50% actie dankzij het aanbod van Diana (www.samenwerkende-dierenclubs.nl). Een mooi initiatief, en we danken Diana dan ook dat we mochten deelnemen. De opbrengst is naar de operatie van Kate en de behandeling van Luna gegaan.
 
Daarnaast hebben we een leuk bedrag verdiend met de verkoop van armbandjes, T-shirts en leuke verjaardagskalenders, die naar aanleiding van aangeleverde foto’s van adoptanten ook aangepast konden worden. Veel dank aan Brigitte voor het maken van de verjaardagskalenders.
 
Als laatste willen wij individuele donateurs en dierenartspraktijken die ons gesteund hebben door dierbenodigdheden, medicijnen en voer te schenken, bedanken voor hun bijdrage.
 
Voor een concreet overzicht van onze inkomsten en kosten verwijzen wij naar onderstaand financieel jaaroverzicht. 
 
Kortom, we hebben het afgelopen jaar weer veel mooie dingen mogen doen, vol vertrouwen gaan wij verder met onze activiteiten in 2016. 
 
Stichting Animal Care Projects,
Raymond Hoffman
Petra Houtman
Brigitte Mertens
Sandra Houtman
Iva Sanic 


Financieel jaaroverzicht Animal Care Projects 2015 
 

Inkomsten 2015                                                    Uitgaven 2015                                                      

Eindsaldo 2014   €   3.914,05 
 Kosten adoptie honden SHKD bosasiel Istanbul
(transport, medische kosten) 
€-       950,99 
Donaties  €   9.628,00   Donatie SHKD  € -   5.313,45 
Opbrengst adoptie honden SHKD bosasiel
Istanbul
 €   6.000,00 
 Overige medische kosten (kosten specialist,
gedragstherapie, operatie, medicijnen)
€-  10.883,01 
Opbrengst rommelmarkten, verkoop via internet/
website ACP, veilingen  
€    3.381,20   Reiskosten €-       881,41 
     Beheerkosten €-       209,65 
     Portokosten €-       151,00
     Vergoeding honden in de opvang €-         50,00
    Diverse onkosten (b.v. materiaal kalender,
tafels rommelmarkten/boekenbeurs
€-       240,00 
TOTAAL €  22.923,25   €-   18.679,51
       

In kas op 31 december 2015                                     €    4,243,74