Naam : Leman
Verblijfplaats: Hedel, NL
Geboorte datum: 01-01-2015 (geschat)
Ras: kruising
Geslacht: Teef
Schofthoogte:  ±  60 cm
Gesteriliseerd: Ja
Adoptiekosten:  € 300,-

Kan alleen thuis zijn: Moet worden opgebouwd.
Kan bij katten: Onbekend
Kan bij kinderen: Onbekend
Kan bij andere honden: Ja
Inentingen/rabiës inenting: Ja 
Gechipt: Ja 
Sinds 26 maart 2020 op de adoptielijst
 
GEADOPTEERD
 
 
 
   
 
 
29 juli 2021
 
Luca (voorheen Leman) is een teefje van ong. 6 jaar oud. Ze heeft een schofthoogte van 60 cm.  Luca komt oorspronkelijk uit het bosasiel in Istanbul, ze verblijft nu in de opvang in Hedel samen met een andere hond en een kat wat goed gaat. 
 
Ze is erg lief en vriendelijk, ze wil graag geaaid worden, ook door vreemde mensen. Ze is heel rustig, totaal niet druk of springerig. Ze was/is nog weinig gewend, vooral qua geluiden en verkeer. Toch is ze niet bang voor nieuwe dingen. Met zachte hand vindt ze het leuk om dingen te leren en is ze goed over te halen nieuwe dingen uit te proberen (Bijvoorbeeld: eerst vond ze het geluid van golven eng, nu is ze gek op zwemmen. En: de stofzuiger was eng, nu blijft ze liggen waar ze ligt).    
 
Aan de lijn wandelen vindt ze leuk, ze loopt heel goed mee en trekt niet. Ze reageert niet op andere dieren zoals kippen, katten en paarden. Ze gaat graag mee in de auto. In losloopgebieden rent ze met de roedel mee. Ze reageert al goed op haar naam en op het woord 'kom', al gaat ze soms haar neus achterna (konijnen!) ze komt ook snel weer terug als ze me uit het oog verliest. 
 
Ze verdraagt andere honden om zich heen goed en vreemde honden wil ze graag even ontmoeten, die reageren ook goed op haar. Opdringerige of jonge honden die tijdens een ontmoeting heel druk doen maakt ze rustig en met een lichte grom wel duidelijk dat ze haar met rust moeten laten. Ze gaat ook (nog) niet in op uitnodigingen om te spelen. Ze is sociaal maar tegelijkertijd duidelijk in wat ze wil. 
 
Ze kan al goed alleen thuisblijven, ook zonder andere hond gaat dat goed. Ze is goed zindelijk (meteen van begin af aan al) en schoon (loopt en rolt niet door de modder). 
 
Aandachtspuntje: een tuinhekje van een meter hoog is voor haar een makkie als ze eruit wil! (Graven in de tuin doet ze dan weer niet.) 
 
Voor Luca zijn wij op zoek naar ervaren baasjes die in een rustige omgeving wonen en een tuin hebben. Zij zou zowel bij een  andere sociale hond of alleen geplaatst kunnen worden.  Wij zoeken baasjes die veel tijd, geduld hebben en haar een goed leven geven die ze verdient.
 
 
               
 
   
 
   

 
 
 
 
12 juli 2021
Het gaat goed met Luca (voorheen Leman). Ze komt steeds losser. Luca is een leuke vriendelijke hond die dankbaar is dat ze het asiel heeft kunnen verlaten.
 
                
               
 
               
 
   
 
                        
 
                
 
 
 
 
Omschrijving
Wij willen jullie graag voorstellen aan Leman.  Leman is ooit gered uit de handen van de teams van de gemeente Eyup, die massaal honden van de straat halen. Ze is een prachtige hond met een mooie uitstraling.
Nu verblijft ze al een tijdje in het bosasiel, maar ze droomt van haar eigen mandje.

We zijn dringend op zoek naar lieve mensen, die Leman voor altijd in hun hart willen sluiten. Leman is een leuke hond die graag bij iemand wil horen, want ze wil zo graag de aandacht, zorg en liefde, ze is nog wel een beetje voorzichtig. Wij hopen dat deze lieverd snel het asiel mag verlaten.
 
Haar karakter:  lief, vriendelijk, sociaal, zachtaardig, makkelijk in de omgang. Zij kan het met iedereen prima vinden.