Dringend hulp gevraagd voor de honden in het asiel in Istanbul!
 
Mei 2022 

Wij (Hilje en Petra) zijn naar Istanbul gevlogen met een aantal lege transport boxen en donaties. Wij hadden al een strak programma maar door de chaos, drukte op Schiphol en een gemiste vlucht werd onze tijd nog korter. Gelukkig hebben we toch een bezoek kunnen brengen aan het pension en het asiel.
Met de honden in het pension gaat het goed. Zij worden goed verzorgd en er wordt op een hele positieve manier en in alle rust met ze getraind. De honden leven binnen in het pension. Maar het beschikt ook over meerdere omheinde veldjes waar de honden heerlijk kunnen rennen en spelen.
 
Een bezoek aan het asiel is altijd moeilijk, maar wij wilden heel graag weer de honden zien die op onze adoptielijst staan en weten hoe het nu met ze gaat. Sommige kanjers zitten al heel lang (soms jaren) in het asiel. Het asiel is veranderd. Er was een aantal maanden terug een noodsituatie toen de regering besloten heeft pitbulls en Staffords te verbieden, tenzij zij geregistreerd staan. Gevolg is dat mensen dit soort honden massaal gedumpt hebben en het asiel genoodzaakt was een aantal van deze honden op te nemen. Daardoor is het jammer genoeg nog drukker geworden en moesten de partitions kleiner worden gemaakt omdat de Staffords en Pittbulls in aparte partitions moesten worden geplaatst, in hele kleine groepen of zelfs alleen.  De honden hebben nu minder bewegingsruimte.  
 
Wij hebben onze honden gezien, geknuffeld, gekeken hoe ze omgaan met  het zware leven in het asiel. In sommige partitions was het heel druk en alle honden wilden tegelijkertijd aandacht en knuffels. Daardoor was er ook erg veel stress bij de hondjes. Ze keken ons aan met hun trieste oogjes, net of ze wilden zeggen "help me, mag ik alsjeblieft met jou mee”. Wij gaan weer weg met pijn in ons hart en weten, dat zij achter moeten blijven.  Voor iedere hond, hebben wij een update geschreven en die kun je terugvinden op hun pagina’s. 
 
Onze conclusie is, dat onze honden zo spoedig mogelijk daar weg moeten. En wij hopen dan ook, dat er nog steeds lieve en goede mensen zijn, die één van onze honden willen adopteren of opvangen. Heeft één van de hondjes je hart gestolen, neem dan snel contact met ons op mailto:info@animalcareprojects.nl
 
Wij hebben nog veel andere leuke, mooie, herplaatsbare honden gezien. Wij hebben foto’s gemaakt van de mogelijke nieuwe adoptiekandidaten.  
 
Wij hebben veel besproken met onze vrienden. Het is ons duidelijk geworden, dat de honden in het asiel dringend onze hulp nodig hebben. Zoals jullie weten draait het asiel alleen op donaties. Het asiel heeft het heel zwaar om de maandelijkse kosten te kunnen dragen.  Onze vrienden hebben ons dan ook gevraagd of wij donaties willen vragen voor:
1.       Droogvoer voor de honden.
2.       Vlooien- en tekenmiddelen (de zomer staat weer voor de deur).
3.       Materialen, zoals hekken, om de partitions te kunnen vergroten zodat de honden weer meer ruimte kunnen krijgen.
4.       Dierenartskosten en medicijnen.
Ze hebben ook behoefte aan goede transport boxen. 
 
Wij hebben onze vriend Murat (dierenarts) gesproken en hij vertelde, dat hij bezig is om een nieuwe sterilisatie- castratiecampagne op te zetten voor 200 honden en katten. Het zou geweldig zijn als wij ook weer een steentje kunnen bijdragen.
 
Wil jij graag de zwerfhonden helpen, dat kan door een donatie over te maken voor de honden in het asiel of een donatie voor het sterilisatie- castratiecampagne. Je kan dit heel makkelijk doen met de doneerknop op onze website of door te storten op ons rekeningnummer NL31INGB0006508453 ten name van Stichting Animal Care Projects onder vermelding van ‘asiel’ of ‘campagne’.
 
Namens ons allemaal, alvast heel erg bedankt!