Naam : Pascal/Bowie
Verblijfplaats: Hedel, NL
Geboorte datum: 05-06-2018 (geschat)
Ras: kruising
Geslacht: Reu
Schofthoogte:  ± 60 cm
Gesteriliseerd: Ja
Adoptiekosten:  €300,-

Kan alleen thuis zijn: Moet worden opgebouwd.
Kan bij katten: Onbekend
Kan bij kinderen: Onbekend
Kan bij andere honden: Ja
Inentingen/rabiës inenting: Ja 
Gechipt: Ja 
Sinds 29 maart 2020 op de adoptielijst
 
GEADOPTEERD
 
15 april 2021
Update: We hadden een goed huisje gevonden voor Bowie, maar helaas is het toch niet doorgegaan. Bowie is dus nog steeds op zoek naar zijn eigen huisje.
Bowie is een schat van een hond, hij is lief, vrolijk, vriendelijk, sociaal naar andere honden en mensen. Hij wil erg graag geaaid worden door mensen. Hij geniet nu van al die aandacht die hij krijgt. Met de kat in huis gaat het ook goed, de kat is wel gewend aan een hond in huis.
 
Bowie heeft in het verleden een femur kophals resectie gehad bij de linker heup (verwijdering van de heupkop en heuphals) nadat hij is aangereden. Het is dus niet zijn linker achterpoot zoals eerder vermeld.  Hij moet nog veel spiermassa opbouwen, maar het gaat heel goed met hem. Hij heeft er verder geen last van, want hij rent en speelt. Wel zouden supplementen goed kunnen helpen om de heup te ondersteunen met Vital Chew. Bowie pakt zelf zijn rust als het even te druk wordt. 
 
Bowie zoekt een huisje in een rustige omgeving met het liefst een tuin. Mensen die ook al een andere sociale hond hebben. Mensen die hem zeker een kans willen geven en die niet terugschrikken dat hij geopereerd is aan zijn heup. Mensen die hem de goede zorg en liefde geven.
 
29 maart 2021
Bowie (voorheen Pascal) is nu ruim 2 weken in de opvang in Hedel en is klaar om naar zijn eigen huisje te gaan.
Zijn opvang schrijft het volgende over Bowie:
"Als ik een verhaaltje over Bowie moet vertellen klinkt het bijna te mooi om waar te zijn! Hij is lief, aanhankelijk, rustig, makkelijk en ik heb nog geen vervelend trekje bij hem kunnen ontdekken.

Hij wil graag en vaak geaaid worden, ook door vreemden en kinderen, zonder opdringerig of springerig te doen.Vanaf dag 1 was hij al zo, hij was meteen zindelijk, is niet angstig maar juist nieuwsgierig naar nieuwe dingen en geluiden in huis zonder druk of onzeker te doen. In huis gedraagt hij zich netjes, af en toe moet ik hem duidelijk maken dat hij voorwerpen als een afstandsbediening of schoen niet naar zijn mand hoeft te slepen. Hij pikt meteen op wat wel en niet de bedoeling is en heeft niets kapot gemaakt. Ik denk echt dat hem heel makkelijk van alles valt aan te leren.
 
Hij gaat graag mee voor een wandeling en loopt goed mee aan de lijn. Ook een ritje in de auto om een andere omgeving te gaan verkennen vindt hij leuk. Alle ontmoetingen, aan de lijn en/of los, met andere honden gaan goed. Hij voelt zich erg op zijn gemak bij andere honden en loopt in een roedel goed mee. Ik oefen het alleen thuisblijven met hem en dat gaat ook super.
 
Hij is vaak moe van het wandelen en slaapt dan makkelijk een paar uur. Het wandelen met hem moet opgebouwd worden, want hij heeft weinig spieren en conditie. Het is vooral te merken aan zijn linker achterpoot als hij moe is, daar loopt hij dan mank mee. Hij is dan nog steeds vrolijk en lijkt er geen pijn aan te hebben.Ik denk dat hij ook prima met andere huisdieren, zoals katten, zal gaan. Mijn kat (heel bang voor vreemde honden) en hij wennen rustig aan elkaar, ik merk bij Bowie niets van agressie of het willen opjagen van de kat.” 
 
         
 
        
 
        
 

 
 
 
 
11 maart 2021
Inmiddels is Pascal (hij heet nu Bowie) goed aangekomen in NL. Hij zit in de opvang in Hedel. Bowie is een geweldige leuke hond. 
 
 
 
Omschrijving
Wij willen jullie graag voorstellen aan Pascal.  Pascal is ooit gevonden op straat na een verkeersongeluk, waardoor hij geopereerd is aan zijn achterpoot. Nu verblijft hij al een tijd in het bosasiel, maar hij droomt van zijn eigen mandje.  

We zijn dringend op zoek naar lieve mensen, die Pascal voor altijd in hun hart willen sluiten.  Pascal lijkt op een Stabij. Pascal is een speelse, lieve, rustig en grappig middelmaat hond die graag bij iemand wil horen, want hij trekt erg naar mensen toe. Het zou geweldig zijn als deze lieverd snel het asiel kan verlaten.
 
Zijn karakter:  lief, speels, vriendelijk, aanhankelijk, sociaal, zachtaardig, makkelijk in de omgang. Hij kan het met iedereen prima vinden.