Houdt het bosasiel in Istanbul draaiende! 

 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen 
 
Februari 2018

Nieuws over het SHKD asiel in Istanbul!

Lieve dierenvrienden,
 
Wij hebben onderstaand bericht gekregen van Bilge, onze vriendin en contactpersoon van het SHKD bosasiel.
 
Dear friends, 
As you all know the main sponsor of the SHKD shelter has announced that he will not be able to sponsor the shelter starting from 1.1.2018.  From this date on, he actual has ended the financing of all the expenses of the shelter. We are more than grateful to him for sponsoring these expenses for more than 15 years and we respect his decision.  
 
After the announcement was made, we have been looking for new sponsors and luckily we have found a few people willing to sponsor the shelter. At this moment we are still holding meetings with them as to the scope and magnitude of the finance they will and can provide. As for now nothing is certain and we will inform you as soon as we can see our way forward.  
 
As for now we are desperately in need for warm homes for our dogs. 
 
Kind regards, the SHKD team  
 
Voor het gemak hieronder de vertaling van dit bericht.
 
Lieve vrienden, 
Zoals jullie weten heeft de hoofdsponsor van het SHKD bosasiel aangekondigd dat hij vanaf 1 januari 2018 niet meer in staat is om het asiel te sponsoren. Vanaf deze datum is hij inderdaad gestopt met de financiering van alle kosten die voor het asiel gemaakt moeten worden. Wij zijn meer dan dankbaar dat hij meer dan 15 jaar lang deze kosten op zich genomen heeft en wij respecteren zijn beslissing.  
 
Na de aankondiging zijn wij op zoek gegaan naar nieuwe sponsors en gelukkig hebben we enkele mensen gevonden die het bosasiel willen sponsoren. Momenteel zijn wij met hun in overleg over de reikwijdte en de omvang van de financiering die zij willen en kunnen opbrengen. Er is nog niets zeker en wij zullen jullie informeren zodra wij meer weten over de weg die wij in gaan slaan. 
 
Voor nu zijn wij naarstig op zoek naar een thuis voor onze honden. 
 
Met vriendelijke groeten, het SHKD team 
 
Wij kunnen hier nog aan toevoegen dat de mensen met wie het SHKD team in overleg is, voor deze maand gelukkig  het salaris van een aantal medewerkers van het asiel heeft betaald en dat naar verwachting ook zullen doen voor de maand februari. Ons is gevraagd of we alle donaties die we vorig jaar voor het asiel hebben ontvangen, opzij willen zetten voor noodgevallen. De hondjes zijn dus veilig en worden verzorgd de komende tijd. 
 
Wordt vervolgd! Blijf ons alsjeblieft steunen door dringend één van onze honden te redden d.m.v. adoptie of opvang! Ze zitten al vele jaren te wachten op hun eigen plekje en het wordt nu hoog tijd dat ze het asiel gaan verlaten. Ze verdienen een beter en gelukkig leven en jullie kunnen daarvoor zorgen! 


Update: december 2017
 
Wat is er aan de hand?

Per 1 januari 2018 is het bosasiel in Istanbul onbemand.
Al jaren steunen wij met hart en ziel het bosasiel en proberen wij zo veel mogelijk hondjes een fijn thuis te geven in Nederland, België en Duitsland. Wij hebben jullie al eerder verteld dat de gemeente nog steeds van plan is om het asiel te sluiten. De gemeente heeft daar gelukkig nog geen werk van gemaakt. Maar nu  heeft tot onze grote schrik de oprichter en hoofdsponsor van het bosasiel  aangegeven dat hij per 1 januari 2018 niet meer in staat is om de salarissen van de 5 medewerkers (waaronder de dierenarts en een nachtwaker) van het asiel te betalen.
 
Wat betekent dit voor alle arme honden (herplaatsbaar en niet herplaatsbaar) die in het bosasiel achterblijven?
  • Zonder hulp van de hoofdsponsor zal er nog één medewerker door een Turks bedrijf betaald worden en zullen er alleen nog enkele vrijwilligers zijn, die de honden kunnen verzorgen, maar dat kan niet dagelijks en maar voor een paar uur per dag.
  • ’s Nachts zal er geen nachtwaker meer zijn die de honden kan beschermen.
  • Het is nu al aan de orde van de dag dat er hondjes bij of in het bosasiel gedumpt worden. De medewerkers kunnen er nu nog voor zorgen dat deze hondjes een veilig plekje krijgen, maar straks worden honden ongezien gedumpt worden, wat tot onrust en vechtpartijen kan leiden in de roedels die nu aanwezig zijn in het bosasiel, met alle gevolgen van dien. 
  • De honden zullen niet begrijpen, waarom de mensen die ze al jaren vertrouwen niet meer terugkomen. Ze zijn gewend aan hun goede zorgen, liefde, aandacht en bescherming. De honden krijgen niet meer dagelijks voer en water. Ook wordt er niet meer opgelet of alle honden wel eten. Er zijn altijd honden die niet durven te eten in zo’n grote roedel.
  • De partitions waarin de honden leven worden niet meer opgeruimd, waardoor de honden in hun eigen vuil komen te zitten en er ziektes kunnen ontstaan. De winter is ook in aantocht. Als er zo veel sneeuw gaat vallen als vorig jaar, wordt het asiel onbegaanbaar.
  • De honden krijgen geen medische zorg meer. Een aantal honden wordt nu nog behandeld met medicijnen, dat zal stop gezet worden. Erg triest voor deze hondjes, want ze zullen niet meer beter worden en de kans op adoptie wordt zeer klein.
  • Er wordt nu gewerkt met herplaatsbare honden die een beetje verlegen zijn en dat gaat heel erg goed. Als ze hiermee moeten stoppen, vallen de honden weer terug in hun oude gedrag, waarop de kans dat ze ooit geadopteerd kunnen worden, nihil wordt.
Pas in januari 2018 wordt bekend of de honden nog voer krijgen.
Een groot Turks bedrijf doneert ieder jaar het dagelijkse voer voor alle honden in het bosasiel. Maar het is niet zeker of dat bedrijf daarmee doorgaat in 2018. Een gedeelte van het voer wordt ook gedoneerd door Actie Zwerfhonden. Dat blijft zo in 2018.
 
Kortom, het wordt één grote nachtmerrie voor de honden in het bosasiel. Zij zitten in onze harten en we vinden het vreselijk als deze honden niet meer de liefde, aandacht, knuffels en  verzorging kunnen krijgen die zij nodig hebben. Als we niets doen, worden de honden aan hun lot overgelaten en dat mag niet gebeuren! De honden hebben ons nodig!
 
Hoe kunnen we het asiel draaiende houden?
  • Momenteel zorgt een Amerikaanse organisatie er voor dat Golden Retrievers die  in het bosasiel terecht komen, naar Amerika worden gevlogen en daar een fijn thuis krijgen. Samen met de mensen van het bosasiel proberen wij deze organisatie over te halen m in 2018 het salaris van één medewerker te betalen.
  • Zelf gaan we alles in het werk stellen om tenminste nog 2 medewerkers (waaronder het liefst een nachtwaker) aan het werk te houden, al is het maar voor paar extra maanden. Per maand hebben we daarvoor 1000 euro nodig (500 euro per medewerker).
  • Ook moeten we er rekening mee houden dat we in 2018 geld nodig hebben voor hondenvoer. Het gaat dan om ca. 1000 euro per maand.
We hadden ook de hoop dat onze adoptiehonden dit jaar allemaal al geadopteerd zouden zijn door lieve baasjes. Helaas is dat niet het geval en zitten er nog veel lieve honden in het asiel die al jaren op zoek zijn naar een warme huisje. Onze grote wens is dan ook dat er nog veel mensen op ons pad komen die één van de honden wil adopteren of opvangen.
 
Wij hopen dat wij met jullie hulp het bosasiel in Istanbul draaiende kunnen houden en herplaatsbare honden een fijn thuis kunnen geven.
 
Op Honden ter adoptie kan je al onze geweldige adoptie honden vinden! 
 
Een donatie kan je overmaken tnv  Stichting Animal Care Projects. 
Ons banknummer: NL31INGB0006508453 ovv sluiting bosasiel

Namens alle hondjes en de mensen van het bosasiel heel hartelijk dank!  Warme groetjes, Team ACP
 
We kregen onderstaande brief van onze dierbare vriendin Bilge uit het bosasiel:

Dear Friends of Dogs,
 
Our shelter which has been the only safe haven for dogs since 1998 is about to close.  One reason is that the land we occupy in the forest is not ours but belongs to the forest ministry and they want us to leave the place and give our dogs to the municipality whose custom is to dump them in a forest where nobody can reach to feed or look after them. We would rather prefer to put them asleep than leaving them in the middle of a forest in hunger and fear. The other reason for the urgency of our close up is that our main sponsor has declared that he won’t be able to sponsor us any longer. So we  don’t have the means to move  to buy a land and move our dogs elsewhere.
 
We have promised these dogs not to leave them whatever happens. The only way we can comply with our promise is to rehome them. As you can see on the list of Animal Care Projects, We still have  many rehomable dogs left. All of our dogs are healthy, their vaccinations and medical care have been done.  They are friendly, loving dogs.
 
They have been living in our forest shelter for years and now they need a home more urgent than ever.
 
We are grateful to all the families that created a miracle in our dogs’ lives by giving them a loving home. Now we need your help to finish up without leaving any of our dogs behind, to complete the mission as it deserves, with a peaceful conscience. 
 
Please give our dogs a place in your heart, in your home. We are sure they will be aware that this is a life rescue and will be grateful for it forever and give you endless love.  
 
Winter is coming and we don’t know how much time we have before the forest ministry trucks come to our door.  Our dogs need you!

With all our love and gratitude for all your help,
Kind regards, 
Dr. Bilge Okay
Afbeelding invoegen