22 december 2022
Afbeelding invoegen
 
13 december 2022
We willen graag Sinbad weer onder de aandacht brengen. Sinbad heeft helaas nog niet zijn eigen huisje gevonden. Hij zit al zo lang in de opvang dat het toch tijd wordt dat zijn toekomstige baasjes hem gaan zien.

Sinbad is een leuke,  lieve en sociale hond. Sinbad is een reutje van ongeveer 4,5 jaar oud.  Hij kan bij andere, stabiele honden geplaatst worden en ook bij kinderen van 13 jaar en ouder, die grote honden gewend zijn.

Sinbad vindt het heerlijk om in huis zijn eigen rustige plek te hebben, waar hij zich kan terug trekken als het hem te druk wordt. Sinbad heeft inmiddels al zoveel geleerd  en is er echt helemaal klaar voor. Zijn eigen huisje zou geweldig zijn. Het enige is dat hij niet bij katten geplaatst kan worden.

Wil jij Sinbad zijn forever home geven of wil  je kennis met hem maken, mail ons dan snel naar mailto:info@animalcareprojects.nl 

Afbeelding invoegen 
 
12 december 2022
Afgelopen week is Sky aangekomen bij haar opvang in Thorn. Sky is een hele lieve, rustige hond. We zijn blij dat ze het asiel heeft verlaten en snel haar liefdevolle huisje zal vinden.
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
 
 
5 december 2022 
Goed nieuws! De vaccins zijn binnengekomen. Wij zijn blij, dat de honden nu beschermd kunnen worden met een vaccinatie. TOP!!!
 
Afbeelding invoegen 

30 november 2022 
 
Afbeelding invoegen
 
27 november 2022
Wij zijn erg geschrokken van het trieste nieuws, dat Herkul is overleden. Herkul is in 2016 geadopteerd. Vorig jaar kreeg hij epilepsie. De aanvallen werden steeds erger en afgelopen donderdag is hij in een aanval gebleven. Herkul was een leuke, lieve en grappige hond met zijn dikke poten en grote oren. Zijn baasjes hebben alles voor hem gedaan. Hij heeft een geweldig leven gehad en was een "happy dog". Zijn geweldige baasjes zijn ontroostbaar. Herkul was hun maatje en ze missen hem ontzettend.
 
Wij wensen zijn baasjes heel veel sterkte toe met het grote verlies van deze kanjer.
 
R.I.P lieve Herkul, we zullen je nooit vergeten en je hebt een plekje in onze harten. 
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
26 november 2022
Wij zijn erg geschrokken van het trieste nieuws dat Becky is overleden. Becky is in 2014 geadopteerd door haar lieve baasjes.  Ze was een prachtige, leuke en lieve dame. Ze heeft een mooi en gelukkig leven gehad. Ze ging met de familie op vakantie naar Frankrijk, waar ze het altijd super naar haar zin had. Haar baasjes missen haar ontzettend. 
 
Wij wensen haar baasjes heel veel sterkte toe met het grote verlies van deze kanjer.
 
R.I.P lieve Becky, we zullen je nooit vergeten en je hebt een plekje in onze harten. 
 
Afbeelding invoegen

26 november 2022
Onze vriendin Brigitte Mertens heeft een geweldig idee. Ze bakt zelf leuke en heerlijke hondenkoekjes (ingrediënten: patentbloem, havermout, pindakaas, een ei en water). Ze maakt zakjes van 150gram. Een zakje hondenkoekjes van 150 gram kost €2,50 excl. verzendkosten. Wil je je viervoeter verwennen met lekkere koekjes, geef dan je bestelling aan ons door (mailto:info@animalcareprojects.nl ). Dan neemt Brigitte contact met je op voor je gegevens.
Onze honden zijn er gek op! De opbrengst van de koekjes gaat naar de hondjes in het bosasiel in Istanbul.
 
Afbeelding invoegen
 
15 november 2022
We kregen onderstaande bericht van onze vriendin in Istanbul. Ze vragen dringend om donaties om vaccins te kopen. 
 
"We hebben geld nodig  voor de jaarlijkse vaccinaties voor de eerste maanden van 2023. Een bedrijf dat vaccins verkoopt, kwam naar ons toe met een aanbod voor van lage prijzen voor vaccins die na april vervallen, wat onze vaccinatiedatum dekt”. 
 
De prijs voor een vaccinatie is 138 TL X 300 doses = 41400 TL 
Totaal  41400 TL = 2.150,00 Euro   (wisselkoers van vandaag is 19.365)  
 
Wil jij een donatie doen voor een vaccin dan kan je dat overmaken op Banknummer: NL31INGB0006508453 ten name van Stichting Animal Care Projects ovv donatie vaccin of via de doneer knop op de site.
 
Met jullie donaties zijn de honden in het bosasiel  weer enorm geholpen, want zij verdienen het zo.
Namens de groep in Istanbul en ACP ontzettend bedankt. 
 
Afbeelding invoegen 
 
15 november 2022
Murat, de vroegere DA van het bosasiel, is weer op een van zijn sterilisatie/castratie campagnes geweest, dit keer in het district Tavşanlı.  
Daar hebben hij en zijn team in 4 dagen tijd ong. 200 honden gecastreerd/gesteriliseerd.
ACP heeft voor een deel bijgedragen aan deze campagne. Murat en zijn team doen ontzettend goed werk door deze projecten voort te zetten, want het is absoluut nodig.
ACP bedankt Murat voor zijn geweldige zorg voor de honden en katten in Turkije.
 
 
 
Afbeelding invoegen               Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen              Afbeelding invoegen       
 
12 november 2022
Gisteren zijn Kori en Duman (hij wordt door een andere organisatie herplaatst) aangekomen.
Blijkbaar was Köri onzichtbaar in het bosasiel in Istanbul, want niemand heeft ooit gezien hoe leuk, lief en aanhankelijk ze is.
 
Ze verblijft nu in de opvang in Thorn, NL en wij  hopen dat ze nu wel zichtbaar wordt voor iedereen en dat ze snel de juist mensen op haar pad komen. Deze lieve, prachtige dame verdient het allerbeste! Het gaat goed met haar.
 
 
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
 
6 november 2022
We hebben Duman van de  adoptielijst gehaald, omdat zijn opvang hem zelf gaat herplaatsen. We hopen dat hij snel zijn eigen huisje vindt.
 
Afbeelding invoegen
 
 
30 oktober 2022
Zoals  jullie waarschijnlijk weten, verkeert Turkije in een zware economische crisis. De inflatie is torenhoog en blijft maar stijgen. Volgens de Turkse overheid is de inflatie gestegen met 83%, wat niet geloofwaardig is. Volgens het ENAG een onafhankelijk Turks onderzoeksinstituut, is de inflatie momenteel gestegen met 186%
Ook de prijzen van elektriciteit en gas zijn enorm gestegen, elektriciteit met 148% en aardgas met 164% vanaf september 2022.
En de wisselkoers van de euro steeg in één jaar van 11,18 Turkse lira naar 18,33 Turkse lira.  
 
Daar komt nog bij dat ook de cargokosten voor honden erg hoog zijn (geworden), gemiddeld ruim 20 euro per kilo.  
 
Dit alles zorgt er voor dat het verzorgen, het regelen van transport en het transporteren van onze adoptiehondjes veel duurder is geworden. Helaas zijn we daarom genoodzaakt om per 1 november 2022 de adoptiekosten per hond als volgt te verhogen:
  • Honden 1 t/m 7 jaar: 375,00 euro
  • Honden ouder dan 7 jaar: 300,00 euro
  • Honden met een handicap: 250,00 euro  
De adoptiekosten dekken bij lange na niet alle kosten die gemaakt worden voor een hond. Daarom zijn wij ook nog steeds afhankelijk van donaties om een hond de kans te geven.
Wil jij een donatie doen kan dat op banknummer: NL31INGB0006508453 ten name van Stichting Animal Care Projects
of via de donatieknop op de site.
 
23 oktober 2022
We kregen het trieste nieuws dat Tosti (voorheen Toni) is overleden. Tosti werd in 2015 geadopteerd door haar lieve baasje. Tosti werd oud, ze ging steeds slechter lopen, ze had last van artrose.  Toen ze niet meer wilde lopen, eten en drinken heeft haar baasje een hele moeilijke beslissing moeten nemen om haar in te laten slapen. Het gemis en verdriet is groot bij haar baasje. Tosti was een mooie, lieve hond en zij en haar baasje hadden een speciale band. Tosti heeft een geweldig en gelukkig leventje gehad. Ze heeft volop genoten, o.a. ook van de heerlijke wandelingen op het strand.
 
Wij wensen haar baasjes heel veel sterkte toe met het verlies van deze kanjer.
 
R.I.P lieve Tosti, we zullen je nooit vergeten en je hebt een plekje in onze harten. 
 
Afbeelding invoegen
 
20 oktober 2022
Goed nieuws voor Rock (hij heet nu Ravi). Hij is geadopteerd door de baasjes van Fien (voorheen Findik) en Rocky ook hondjes uit het bosasiel. Hij is afgelopen weekend naar zijn eigen huisje gegaan en het gaat goed met hem. Zijn baasjes zijn blij met hem, ze zeggen dat het een superschat van een hond is. We zijn zo ontzettend blij dat hij eindelijk het asiel heeft verlaten. Zijn droom en ook die van ons is eindelijk uitgekomen, want Ravi zat al zo lang in het asiel dat hij niet meer had verwacht dat hij nu een goed leven gaat krijgen. Dit is super goed nieuws!!
 
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
 
20 oktober 2022
Goed nieuws voor Flip. Hij is afgelopen maandag naar zijn eigen huisje gegaan. Hij woont bij zijn baasje in een rustige omgeving en het gaat goed met hem. Hij moet natuurlijk nog wennen aan zijn nieuwe omgeving, Hij heeft een aantal maanden in de opvang gezeten en eindelijk heeft hij zijn eigen mandje gevonden. We willen de opvang ontzettend bedanken voor hun inzet, zorg en de liefde die hij heeft gekregen. 
 
Afbeelding invoegen
 
5 oktober 2022
Goed nieuws voor Karam de driepoot. Hij heeft een huisje gevonden in Canada. Ook goed nieuws voor Dost (hij stond nog niet op de adoptielijst). Dost is blind, maar hij heeft gelukkig ook een huisje gevonden in Canada. We zijn ontzettend blij met dit nieuws. Zij krijgen een liefdevol leven.
 
Afbeelding invoegen                      Afbeelding invoegen
 
20 september 2022
Goed nieuws voor Bunny, zij is naar haar huisje in Canada gegaan.
 
 
 
11 september 2022 
Jullie kunnen misschien nog het tragische verhaal herinneren van Hanna. Gered met andere honden uit een afgesloten krot, angstig en ernstig verwaarloosd. Wij hadden toen al contact met haar nieuwe baasjes. Echter moest ze eerst naar de dierenarts, waar ze een tijdje verbleef voor haar huidprobleem. Daarna ging ze naar het pension waar ze begeleid werd door een hondentrainer om te proberen haar angst te overwinnen.  
 
Na lange tijd te moeten wachten, was het afgelopen vrijdag dan eindelijk de grote dag voor Hanna samen met haar maatje Huseyin. Hanna is door haar vreselijke verleden nog best angstig. In het pension is ze dikke maatjes geworden met de rustige, stabiele Huseyin, trok ze zich aan hem op en ging het beter met haar. Toen de baasjes van Hanna dit hoorden, hebben zij besloten Huseyin op te vangen. 

Wij zijn super blij en wij zijn de baasjes ontzettend dankbaar dat ze Hanna deze mooie kans hebben gegeven. 

Hanna heeft de juiste baasjes gevonden. Ze woont nu  in een paradijs waar ze alles krijgt wat ze nodig heeft. Ze krijgt alle tijd om eerst goed te wennen en ze begeleiden haar met haar angst. Ze gaat het prima naar haar zin krijgen met haar baasjes en 2 andere hondenvriendjes.
 
De super lieve Huseyin zit in de opvang in Philippine en is op zoek naar zijn juiste baasjes. Voor meer informatie en foto's ga je naar Huseyin.01 
Ben jij geïnteresseerd in deze kanjer, mail ons dan naar mailto:animalcareprojects.nl

 
 
H + H nog samen in het pension.


23 augustus 2022 
Wij hebben dringend jullie hulp nodig voor de hondjes in het bosasiel in Istanbul en voor een sterilisatie/castratie campagne van onze vriend en dierenarts Murat. Kijk op onze pagina Augustus 2022 dringend hulp bosasiel!

6 augustus 2022
Het baasje Breton Dolleman van Ocean, Vako (voorheen Batman) en Kuyrnrik heeft een heel leuk boek geschreven "Speuren naar vermiste honden".
Ocean, Vako en Kuyrnik spelen een grote rol in dit boek. Wie had kunnen denken, dat deze 3 kanjers uit het bosasiel in Istanbul carrière zouden maken.
Zo zie je maar weer, wat je allemaal met een hond kan bereiken. Geweldig om te lezen! Wij zijn super trots op ze en wij willen Breton heel erg bedanken voor alles wat hij voor deze 3 geweldige honden heeft gedaan. 
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je het boek bestellen, klik dan op onderstaande foto.
 

   
5 augustus 2022
Wij kregen het geweldige bericht dat lieve Frida haar eigen liefdevolle plekje gevonden heeft in Canada. Wij zijn super blij voor haar. Ze krijgt een mooi leven en zal het daar prima naar haar zin hebben. 
 


2 juli 2022
We zijn afgelopen week op en neer gevlogen naar Istanbul om Lucky en Sandy (stond niet op de adoptielijst) op te halen. Beide hondjes hebben een liefdevol thuis gevonden bij baasjes die al eerder hondjes uit het bosasiel geadopteerd hebben. Lucky woont nu bij Bowie (voorheen Beans) en Sandy woont nu bij Floyd (voorheen Joy). Beide hondjes doen het goed. We hebben meteen transport boxen mee genomen en floss touwen voor de hondjes in het bosasiel. Ook hebben we ‘s avonds weer gezellig gegeten met onze vriendin Bilge. Wij hebben haar geld gedoneerd voor droogvoer voor de hondjes in het bosasiel, wat heel erg nodig is. We zijn super blij dat Lucky en Sandy eindelijk hun thuis gevonden hebben. Hun droom is uitgekomen!!
 
  
 
 
2 juni 2022
Super nieuws voor Hierro (voorheen Efe). Hij is geadopteerd door een geweldig baasje. Hij is gisteren naar zijn eigen huisje vertrokken en het gaat goed met hem. Het gaat ook goed met de andere honden die er wonen. We zijn ontzettend blij dat hij eindelijk zijn kans heeft gekregen ondanks zijn handicap, hij gaat een goede toekomst tegemoet. We willen hierbij de opvang ontzettend bedanken voor haar inzet en zorg voor al de maanden dat hij bij haar in de opvang heeft gezeten.
 
             
 
16 mei 2022 
Wij (Hilje en Petra) zijn in het pension en het SHKD bosasiel in Istanbul geweest.  Wij wilden heel graag de hondjes zien, vooral ook onze kanjers op de adoptielijst. Ook hebben we gevraagd wat de honden van het bosasiel hard nodig hebben. 
Je kunt ons verslag en onze oproep voor hulp voor het bosasiel lezen op Dringend hulp gevraagd voor bosasiel!
 
Zoals jullie weten hebben wij voor Hanna een tijd terug een oproep gedaan voor donaties, Dringend hulp nodig voor Hanna.
Hanna en haar broertjes en zusjes kwamen zwaar verwaarloosd en getraumatiseerd uit een dichtgetimmerd, vreselijk huis, waar ze in hun eigen drek stonden en bedorven voer moesten eten, zonder ooit buiten te komen, of contact met mensen te hebben.
Hanna zit al een tijdje in het pension en het gaat redelijk goed met haar. Ze is nog steeds angstig, dat heeft tijd en geduld nodig. Maar je ziet de veranderingen in haar gedrag en haar zelfvertrouwen groeit. In het begin begon ze zelfs te huilen van angst, als je haar wilde aaien. Het is fijn dat ze nu contact heeft met de dog trainer en andere honden. Wij willen de mensen in het pension heel erg bedanken voor de goede zorgen, die ze Hanna geven.  
 
Nogmaals willen we iedereen bedanken, die gedoneerd heeft voor Hanna. Mede door jullie gaat ze een mooi en liefdevol leven tegemoet bij lieve baasjes, die precies weten hoe ze met haar om moeten gaan.

Maar wat heel bijzonder is dat wij haar broertjes en zusjes hebben gezien en dat het goed met ze gaat. Ze hebben een hele goeie oplossing voor hen gevonden! Zij leven nu in een half open partition als roedel van 4 met elkaar. Zij kunnen het bos in, maar krijgen in de open partition te eten. We hebben een paar beelden kunnen maken. Éen van hen kwam zelfs even naar Hilje toe toen zij in de partition wat foto’s maakte.
 
Broertjes en zusjes van Hanna
 

Update 15 mei 2022
De laatste 1000 kilo honden- en kattenvoer voor de asieldieren in Oekraïne zijn  naar de opslag van Marta gebracht. Van daaruit zal het voer naar de Poolse grens worden gebracht en dan door naar shelters in Oekraïne.
 
Je kunt alles nog eens teruglezen op  Actie voor de asieldieren in Oekraïne
 
Wij willen iedereen nogmaals heel erg bedanken voor alle donaties die wij en Dierenspeciaalzaak Scheveningen hebben ontvangen. Wij waren super blij  met zoveel steun. De dieren en mensen in Oekraïne voelen zich gesteund en zijn blij met het voer en heel veel bruikbare spullen. 
 
DANK JULLIE WEL!! SUPER!
 
24 april 2022
Goed nieuws voor Comet. Haar opvangbaasje wil haar niet meer kwijt en heeft besloten om haar zelf te adopteren. Comet doet het zo goed, ze is ook een leuk maatje voor de andere hond. We zijn super blij met dit nieuws. Eindelijk heeft Comet haar eigen veilige thuis gevonden. Ze is nu een happy dog!
    
 
 
16 april 2022
We kregen te horen dat Mars het asiel heeft verlaten en ze zit nu in de opvang. Nu heeft ze meer kans om snel haar eigen huisje te vinden. Mars is een prachtige hond en ze verdient het om een veilige haven te hebben.
 
   
 
27 maart 2022
Onze vriend Murat (dierenarts) is met zijn team in Lapseki om 180 katten en 20 honden te steriliseren en castreren. Murat en zijn team doen geweldig werk en wij zijn blij dat we een donatie hebben kunnen doen voor dit project. De zwerfhonden- en katten, die al een zwaar leven hebben, zijn dankbaar voor zijn hulp. Dit betekent voor een aantal van hen, dat ze geen puppies en kittens meer hoeven te krijgen en dat maakt hun leven een klein beetje makkelijker. 
Je kunt altijd een donatie doen voor een volgend project van Murat via de doneerknop op onze website of op onze rekening NL31INGB0006508453 ten name van Stichting Animal Care Projects, ovv sterilisatie campagne. 
Ook namens Murat heel erg bedankt!
 
Wij kregen van onze vriend een super leuk bedankje voor onze support:
 

14 maart 2022
Inmiddels zit Comet in de opvang in Hedel. Comet doet het goed. Comet is een leuke, vriendelijke hond.
 
            
 
7 maart 2022
Wij willen onze vriendin Linda en de mensen van Ranzijn Tuin & Dier Zaanstad hartelijk bedanken voor de vele zakken voer (zo'n 400 kilo), die wij  afgelopen zaterdag hebben mogen ophalen voor de honden en katten in Oekraïne. We hebben de hele voorraad direct afgeleverd bij een verzamelpunt van Marion in Prinsenbeek, van waaruit het voer met busjes naar de Poolse grens wordt vervoerd en vandaar naar plaatsen waar het voer veilig naar toe kan of even kan worden opgeslagen zoals in Lviv, waar het nog redelijk rustig is.
 
Afgelopen zaterdag is er een bus op weg gegaan naar Polen. Duimen maar dat alles goed komt!
 
Wij zijn blij, dat wij samen een steentje kunnen bijdragen om de dieren en hun baasjes in Oekraïne te helpen in deze afschuwelijke tijden van oorlog en zinloos geweld.
 
 
 

7 maart 2022
We kregen het trieste nieuws dat Garip en Findus (voorheen Fincan) overleden zijn. Ze hebben nog vele jaren een goed leven gehad. Garip en Findus waren allebei 3-poten en zijn door dezelfde familie geadopteerd, we zijn hun nog steeds heel dankbaar daarvoor.
Ze hadden allebei heel veel ouderdomsklachten en ze hebben er alles aan gedaan, maar ze moesten toch een moeilijke beslissing nemen om ze te laten inslapen, want ondanks de hoge dosering pijnstillers hadden ze veel pijn. Het gemis is groot bij de familie.
 
R.I.P. Lieve schatten, jullie hebben nog mooie jaren gekend met liefde, goede zorg en aandacht. Jullie hebben een plek in onze harten.
 
 
  
1 maart 2022
Sinbad zit inmiddels in de opvang in Nieuwe Niedorp en hij is op zoek naar zijn eigen warme thuis.  
Sinbad is een lieve, vriendelijke knappe jongeman. Zijn leeftijd wordt geschat op 4 jaar. Zijn schofthoogte is 60 cm. Hij heeft een zwaar leven gehad in Turkije.
Sinbad woont nu in een kleine roedel en dat gaat best goed. Echter houdt hij niet zo van drukte om hem heen en we denken dat het beste is dat hij geplaatst wordt bij een teef of een stabiele reu.
Zijn gedrag naar mensen is super, hij wil heel graag knuffelen maar je moet wel duidelijk en consequent naar hem zijn.
Sinbad moet nog heel veel leren, maar hij is leergierig en luistert best al goed.
Hij is zindelijk en loopt prima aan de riem. Door zijn enthousiasme kan hij wel trekken, maar hij laat zich goed corrigeren.
Hij is best wel lomp en onhandig dus we willen hem liever niet bij kleine kinderen plaatsen.
Het enige waar Sinbad op dit moment echt moeite mee heeft  is het moeten delen van dingen zoals eten, kussens en speeltjes van andere honden. Hij wil van deze dingen zijn eigendom maken, hij heeft immers ook nog nooit hoeven te delen. Hier wordt aan gewerkt en we hopen dat we hem dit nog (wat) af kunnen leren.
Wij weten niet hoe Sinbad op katten reageert, daarom plaatsen we hem ook niet bij katten. 
Sinbad is op zoek naar mensen die veel ervaring hebben met honden. Die in een rustige omgeving wonen met een tuin. Mensen die veel geduld en tijd hebben en het leuk vinden om met hem te trainen, een leuke cursus te doen. Lekker met hem gaan wandelen.
Ben jij verliefd op deze kanjer en wil je graag een afspraak maken om kennis met hem te maken, mail ons dan naar mailto:info@animalcareprojects.nl
 
         
 
11 februari 2022
We hadden eerder vermeld dat Hierro de Duitse Herder herplaatst moest worden. Inmiddels is hij naar zijn nieuwe thuis vertrokken. Hij is geadopteerd door een leuk stel met een Herder teefje. Het gaat goed met hem en zijn baasjes zijn helemaal blij met hem.
 
 
 
22  januari 2022
Inmiddels is Gakir (hij heet nu Flip) in NL aangekomen. Hij zit in de opvang in Katwijk bij een familie die al meerdere honden uit het bosasiel hebben geadopteerd. We zijn erg blij dat zij hem een kans willen geven om snel zijn eigen huisje te vinden. Hij zat al zo lang in het asiel en het was erg zwaar voor hem. Nu krijgt hij rust, liefde, aandacht en goede zorg. Hij krijgt nu de tijd om te wennen. 
 
                       
  
15 januari 2022
Doordat de kosten blijven stijgen, zijn we genoodzaakt om de adoptiekosten te verhogen m.i.v. 1 januari 2022.
 
Hond: € 325,00

Hond vanaf 7 jaar: € 225,00 

Hond met een handicap: € 180,00

 
 
14 januari 2022
Afgelopen november hebben een spoed oproep gedaan voor Diega. Haar baasje is plotseling overleden en ze verbleef bij de zoon van haar overleden baasje. Helaas kon Diega daar niet aarden. De drukte van kinderen was haar teveel, na alles wat ze had meegemaakt. We hebben een opvang voor haar gevonden die ons ontzettend geholpen heeft om haar met spoed in huis te nemen, we zijn daar ontzettend dankbaar voor. Daar verblijft ze al meer dan een maand. Diega (die nu Bella heet) doet het ontzettend goed. Ze heeft enorme vorderingen gemaakt. Ze is een leuke, lieve knuffelaar. Bella en de andere hond in huis hebben een geweldige klik. Daarom heeft de opvang besloten om haar zelf te adopteren, daar zijn we ontzettend blij mee. Bella heeft een 2e kans gekregen en ze heeft een goed huisje gevonden.
 
         
 
10 januari 2022
Ieder jaar hopen wij dat de wereld meer diervriendelijk wordt, maar de mishandeling en het leed van de dieren gaan gewoon door in 2022. 
Zo ook in Turkije. Veel van de zwerfhonden hebben een vertrouwd plekje kunnen vinden op straat, waar ze verzorgd worden door buurtbewoners.
Nu heeft de Turkse regering besloten alle zwerfhonden, die in de straten leven, weg te rukken uit deze vertrouwde omgeving. Ze worden door zogenaamde "collectors” op een wrede en hardhandige manier verzameld en o.a. met vuilniswagens weggebracht.
Respect voor de dieren is er totaal niet. De honden worden naar de bossen gebracht, waar ze sterven van de honger en dorst, of ze gaan naar de gemeentelijke asielen, die feitelijk dodingsstations zijn. In deze dodingsstations worden ze met velen op een vierkante meter gedumpt om ook op een vreselijke manier te sterven in hun eigen vuil.
 
De beelden zijn te afschuwelijk en hartverscheurend. De honden zijn doodsbang, ziek en vreselijk mager. Ze begrijpen niet wat er gebeurt.
De beelden maken je gek, woedend, verdrietig en machteloos. Je wilt er niet naar kijken, want de tranen rollen over je wangen. Maar helaas is dit de realiteit voor deze arme honden. Het leven van deze honden is een HEL.
Waarom kunnen de honden niet met respect behandeld worden en waarom kunnen ze niet gewoon op hun vertrouwde plek blijven. Zij hebben ook het recht om op deze aarde te leven!  Wat een wrede wereld!😥
 
Haytap, de grootste dierenwelzijnsorganisatie in Turkije, vecht ook tegen dit besluit. 
Graag op onderstaande petitie klikken en ondertekenen. Alvast bedankt!